adamın biri aniden ölüyor. öbür tarafta adamın cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğine karar verebilmek için defterler açılıyor. adam defterlerin karşısında. melekler bakıyor ki sevap defteri bomboş. tam "senin hiç sevabın yok cehenneme gideceksin" diyeceklerken bir bakıyorlar ki günah defteri de bomboş. bu durumda ne yapacaklarını bilemiyor melekler ve en iyisi gidip baş meleğe soralım diyorlar. ama başmelek çok sinirli ve rahatsız edilmek istemiyormuş. melekler korka korka başmeleğin odasına gidiyorlar. dizleri titreye titreye kapıyı çalıp içeri giriyorlar. baş melek önünde yüzlerce dosya , sinirli bir şekilde harıl harıl çalışıyor. sinirli bir şekilde soruyor baş melek;
-ne var? neden geldiniz
-efendim bir adam geldi günah ve sevap defterleri bomboş. ne yapacağımızı şaşırdık. nereye gönderelim adamı cennete mi cehenneme mi?
baş melek sinirli bir şekilde" atın cehenneme gitsin" der.
melekler adama kararı söylemek için geri dönerler. senin yerin cehennem derler. adam düşünür ve der ki
- ben falanca tarihte bir dilenciye 50 kuruş vermiştim
melekler açarlar tekrar sevap defterini,hakikaten de o kadar boş sayfanın arasında bir yerde 50 kuruşluk bir sadaka var.ne yapacaklarını şaşıran melekler baş meleğe tekrar sormak için odasına giderler. korkarak tekrar girerler baş meleğin odasına, baş melek sinirli. "efendim biraz önce gelmiştik,o adamın 50 kuruşluk bir sadakası varmış ney palaım?nereye gönderelim adamı?"
baş melek umursamaz bir tavırla;
-verin 50 kuruşunu , atın cehenneme
-ne var? neden geldiniz
-efendim bir adam geldi günah ve sevap defterleri bomboş. ne yapacağımızı şaşırdık. nereye gönderelim adamı cennete mi cehenneme mi?
baş melek sinirli bir şekilde" atın cehenneme gitsin" der.
melekler adama kararı söylemek için geri dönerler. senin yerin cehennem derler. adam düşünür ve der ki
- ben falanca tarihte bir dilenciye 50 kuruş vermiştim
melekler açarlar tekrar sevap defterini,hakikaten de o kadar boş sayfanın arasında bir yerde 50 kuruşluk bir sadaka var.ne yapacaklarını şaşıran melekler baş meleğe tekrar sormak için odasına giderler. korkarak tekrar girerler baş meleğin odasına, baş melek sinirli. "efendim biraz önce gelmiştik,o adamın 50 kuruşluk bir sadakası varmış ney palaım?nereye gönderelim adamı?"
baş melek umursamaz bir tavırla;
-verin 50 kuruşunu , atın cehenneme