Astınız da ne oldu

TraFoo

Banned
Reaction score
0
deniz-gezmis

Astınız da ne oldu

O gün TBMM'de bulunan Adalet Partililer, 'Üç bizden, üç sizden!' diye bağırdılar.
Ve idama onay verdiler.

İdamı onaylayanlardan birisi de Süleyman Demirel'di. Bir sene kadar önce, 12 Mart 71'de askeri darbe ile başbakanlıktan indirilen Adalet Partisi Lideri Demirel.

Üç bizden derken, 1960 darbesi sonrasında idam edilen Demokrat Partili Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan işaret ediliyordu.

Üç sizden ile de Deniz Gezmiş; Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gösteriliyordu.

O asılanlar, ülkeyi yönetmiş insanlardı.
Bu asılacaklar ise daha öğrenciydiler.

Ve bu asılacakların suçları büyüktü: Çünkü bunlar; ülkeyi yönetmek ve aynı zamanda da bu ülkeye yeni bir şekil vermek istiyorlardı.

Deniz Gezmiş; 1967'de Kıbrıs Mitingi'nde Amerikan bayrağını yakarak kendi idam fermanını aslında imzalamıştı.

Bu fermanın altına; 6. Filo'yu kuvvetle protesto ederek başka bir onay damgası vurdurmuştu.
Yetmemiş; 1 Kasım 1968'de Samsun'dan Ankara'ya doğru 'Mustafa Kemal Yürüyüşü' başlatmıştı. Bütün öğrenci dernekleri bu yürüyüşte yerini almıştı.
Bu yeni sözler; yeni hareketler her yanda dalgalanmalar yaratıyordu.
Denizler, İstanbul'da gösteri yaparken bizler de Trabzon'da minibüse biniyoruz; marş söyleye söyleye Maçka'ya gidiyoruz. Orada köylülerin fındık mitingi var. Aralarına girip destek veriyoruz.

Ama gözümüz daha çok İstanbul'da, Ankara'da...
Deniz de bir tür yol gösteriyor gibi.
İşçi Partisi var... Bu parti içinde çalkantılar ortaya çıkıyor; toplumcu hareket bölünüyor. Bölünen toplumcu atılım biraz daha şiddeti davet ediyor.

Adalet Partisi Lideri ve Başbakan Süleyman Demirel; gençliğin devrimci atılımına çok kızıyor ama halkın ilgisi; onun eylemleri sertçe bastırmasına bir tür set oluşturuyor.
Sonunda, asker harekete geçiyor. Ülkeyi 24-25 yaşlarındaki üniversitelilerden kurtarmak için yönetime el koyuyor.
Ve, Deniz Gezmiş'i, iki arkadaşıyla birlikte 6 Mayıs 1972'de idam ederek rahatlıyorlar.
Ama bitmiyor.
Halkın beklentisi karşılanmayınca toplumcu hareketler yeniden parlıyor. Bunun üzerine Türk devrimcilerle Kürt kökenli devrimcilerin ortaklığını kıracak bir plan devreye sokuluyor. Ve PKK hareketine yol veriliyor. Böylece; devrimci talebin yerini Doğu'da etnik talepler alıyor; hareket zayıflayınca şiddete kayıyor.
Amerika; ordu içindeki darbeci generallerle el ele verip polisi de istediği gibi kullanıyor.
Ve peş peşe cinayetler işleniyor; toplu kıyımlar devreye sokuluyor.
Amerikan maşası faşist Kenan Evran yeni bir darbe ile ortalığı kırıp geçiriyor.
Başka gençler, dizi dizi asılıyor.

'Asmayalım da besleyelim mi?' diye çıkışıyor Kenan Evren daha reşit olmamış çocukların yağlı ipe çekilmelerini hazmedemeyenlere...
Ve elinde Kuran, dilinde hadis, ülkeyi karış karış dolaşıyor bu Amerikancı general.
Ne devrimcileri bırakıyor ne de onların karşısına diktikleri ülkücüleri.
İki tarafı biçtikten sonra meydanı Ak Genç'lere terk ediyor.

Ne oldu yani?
Darbeci Memduh Tağmaç'a mı kaldı dünya?
Onun askeri hakimi Ali Elverdi dünyaya kazık mı çaktı?
Ya, idam idam diye bağıran askeri savcı Baki Tuğ, üç genci darağacına yollayınca cennetin tapusunu mu garantiledi?
Biliyorum; Deniz Gezmiş'in de suçu vardı.
Lakin; daha dalında parıldayan bir gül gibiyken... Kopartılır mıydı?
Üniversitelisini cellada teslim eden zihniyet ne zalim bir zihniyetti öyle.
Zaman kimden yana şimdi?
Darbeci generallerden ve can almak için can atan o zalim yargıçlardan yana mı çalışıyor zaman?
Yoksa Denizlerden yana mı?
bir Deniz gitti ama bugün milyonlarcası var.
Bundan eminim...
Açın yüreklere bakın; göreceksiniz...
Rıza Zelyut | Astınız da ne oldu

Menderes ve arkadaşlarına karşılık , Gezmiş ve arkadaşları alındı!3=3!İkisini sadece insan olarak karşılaştırın!Aradaki fark Menderes amerikan politikası izledi,Gezmiş buna karşı çıktı!Demirel de bu infaza karşı çıkamadı!İnfaza karşı çıkmak amerikaya karşı çımak demekti!Olan biten budur!

Evreni yargılamıyorlar hatta ironi yapıp referandumu 12 eylüle bile almışlar..

28 şubat mağdurlarını oynayan maymunlar nedense 28 şubatın efsanesi ÇEVİK BİR e dokunmuyor ama her defasında 28 şubat mağduriyetini yapıyorlar...

Yargılayamazlar çünkü kendileride amerikancı, it iti ısırrmaz bu gün silivride NATO karşıtı amerikan karşıtı kim varsa içerde olmasıda her şeyi açıklıyor..

Mustafa Özbek bütün tezgahların altında amerika pentagaon oldunu söyledi şimdi silivride.
YouTube - Mustafa ÖZBEK - Bozkurt Yürekli Adam

YouTube - Mustafa ÖZBEK - Ergenekon ABD ve Yalaması İsbirlikcilerinin Tezgahıdır

http://www.youtube.com/watch?v=Q0-OLX5aamc

bunu paylaşana baksanız millyetiçidir, Türkçüdür (!) ama lafta olduğunu anlamak çok da zor değil .

çünkü derdi milletle değil dinledir ve dinsizlikle - din düşmanlığını içinde barındıran deniz gibi hainleri de övmek onların lafta bi halt olduğunu topluma göstermek vazifesidir.

deniz ve onun gibiler haindir , asılmaları gayet doğaldır bir daha gelseder yine de asılsınlar derim .
bu milletin, bu devletin temeline kim dinamit koyarsa da aynı şeyi söylemekten çekinmem , söz konusu deniz değil kim olursa olsun diyeceklerim değişmez .

yazıdaki komediye bak milyonlarcası varmış :durdurun
hadi çıksın o milyonlar bizde görelim

1 mayıs'ta taksime çıkmak için bile izni bizden alıyorsunuz o göremediğimiz milyonlar :goz:

not: deniz haindir , yasalarla ve asılma metniyle de sabittir , kimse çıkıp da denize hakaret ediyor falan demesin ben yargı kararlarını baz alırım :goz:

Senin bu ülke için konuşmadığın katii anlaşılıyor

Deniz gezmiş ve arkadaşları türktü aslan gibiydiler onları asarak türkiyenin geleceğini kararttılar

Haklısın onlar gibilerden sadece 3 tanesini astıkları için Türkiye'nin geleceğini kararttılar :goz:

bunu paylaşana baksanız millyetiçidir, Türkçüdür (!) ama lafta olduğunu anlamak çok da zor değil .

çünkü derdi milletle değil dinledir ve dinsizlikle - din düşmanlığını içinde barındıran deniz gibi hainleri de övmek onların lafta bi halt olduğunu topluma göstermek vazifesidir.

deniz ve onun gibiler haindir , asılmaları gayet doğaldır bir daha gelseder yine de asılsınlar derim .
bu milletin, bu devletin temeline kim dinamit koyarsa da aynı şeyi söylemekten çekinmem , söz konusu deniz değil kim olursa olsun diyeceklerim değişmez .

1 mayıs'ta taksime çıkmak için bile izni bizden alıyorsunuz o göremediğimiz milyonlar :goz:

not: deniz haindir , yasalarla ve asılma metniyle de sabittir , kimse çıkıp da denize hakaret ediyor falan demesin ben yargı kararlarını baz alırım :goz:

ne kadar faşist sin? bide millete faşist dersiniz.

siz derken kim kimden izin alıyor

ha tabi demokrasi ve eşitlik düşmanlığınız işçinin haklarını istemesi ve
bayramlarını kutlamasını bile hazmedemiyor
tekel işçilerini aylarla süründürdünüz yetmedi sulara döktünüz
yetmedi biber gazları ve coblarla hakladınız.

bide başbakan çıkıp tv ye demokrasi falan der ya.
bi söz vardır ya bu platforma uygun değil.

Lafıda özüde görüyor millet, niye kendini yordun bu kadar, zahmet ettin hiç gereği yoktu nede olsa bu milletin aklı var düşünüyor neyin ne olduğunu biliyor, kendini yormana ne gerek var...

Ermeni fetonun, gürcü (beyaz çingen) recepin, rum arıncın, polonyalı sebatay menderesin, kürd özalın, kayserili ermeni gülün savunucusu olsaydım eminimki özde milliyetçi olduğumu söylerdin...

-Amerikan uşaklığını savunsaydım bopçuluk yapsaydım papa için bayrağımı indirseydim eminimki çok beğenirdin....

-Tam tersine amerikan köpekliğine karşı duruyorum, amerikan projelerine uşaklık yapanlara karşı duruyorum, bayrağımı papa için indiren şerefsizlere karşı duruyorum, teröristlere sayın diyen teröristlerin dizinin dibinde yafşaklanan alçaklara karşı duruyorum, şehitlerimize kelle diyen sütü bozuklara karşı duruyorum onun için beğenemedin...

çünkü derdi milletle değil dinledir ve dinsizlikle

Benim derdim dinle değil, dinleşmiş hurefecilik, dinleşmiş arapçılık, dinleşmiş sapıklık iledir. Eğer sapıklığa din diyorsan din düşmanıyım.

- din düşmanlığını içinde barındıran deniz gibi hainleri de övmek onların lafta bi halt olduğunu topluma göstermek vazifesidir.

Deniz Gezmiş in adını ağzına alarak kirletme.

Onun gibi meydana çıkıp amerikaya meydan okuyabiliyormusun? Tam Bağımsız Türkiye, batsın bop projesi kahrolsun bop uşakları gibi sözler edebiyormusun? bu tip sözleri edemezsin , tam tersine amerikan projelerine köpeklik yapmayı misyon edinmiş şerefsizlerin peşinde koşarsın sonrada Deniz Gezmiş adını ağzına alırsın Deniz şöyle Deniz böyle dersin.....Denizin Tırnağı kadar ol önce, ondan sonra Denize laf et.....

Deniz neden hain? Memleketimi sattı? Demokrasiyi tramvaya benzettip Cumhuriyetimizin altınımı oydu? Şeriatçılıkmı yaptı Devrimlere karşımı durdu?
Bu milletin, bu devletin temeline kim dinamit koyarsa da aynı şeyi söylemekten çekinmem , söz konusu deniz değil kim olursa olsun diyeceklerim değişmez .

Devlet Bana (vatandaşına) hizmet etmiyorsa yıkılır yerine hizmet eden bir yenisi kurulur ancak REJİM GENE TÜRK MİLLETİNİN İRADESİ ve TÜRK DEVRİMLERİNİN IŞIĞI ALTINDA OLUR.... Bundan sonra yeni bir devlet kurulacak olursa bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti olmaz TÜRK CUMHURİYETİ olur ve ilk icraat doğuda sabun fabrikaları kurmak olur olur...

Milyona gerek yok bir tanesi bile sizi korkutmaya yetiyor....

İzin vermesinler yalvaranmı var? geçen kafalarına misket yediler beğenmediler herhal..

Daha düne kadar yargıya ileri geri laf ediyordunuz ne oldu?

Bu kadar kıvraklık ancak dansözlükte olur herhal...

Geri