Askere gidecek olanlara tavsiyeler

Valla agustosta bende askerim bakalım nolcak şubatta gideyim dedim vakti geçti dediler nisanda gideyim dedim tecili bozamıyoz dediler sıkıysa agustosta da sorun çıkarsınlar nasılsa tecilim bitiyo yapıp kurtulalım şu iştende hayatımıza yön verelim dimi ama. ya kısa dönem ya astek hangisi iyi acep .

En önemlisini kimse söylememiş.Bölük yazıcısıyla mutlaka ama mutlaka iyi geçin hatta kanka ol.Unutma çarşı ve nöbetleri yazıcı yazar.

şuan askerim beni tanıyanlar bilir forumda 150 günüm kaldı bitmesine dedikleri gibi iç çamasırı traş takımı filan al bide 2 3 tane ufak asma kilit yenı gelenın botu filam çalınır :D k.k.k. yanı kardeşkardeş kullan :D sabırlı ol en önemlisi acemilik bittikten sonra başlıyo asıl askerlik inşallah güzel bi yere düşersin ben ankaradayım barışgücü tugayında nizamiye çavuşuyum gelen olursa hackhell desin bide poli zaten sizleri ben karsılıcam orda neyse konu sapmasın. yani sana tavsiye sakın asabi olma ama kensinide ezdirme tugay karargah a attınmı kendini tabı usta birliği için sölüyom askerlinn biter bak bana haftanın 3 günü çarşı :D hayırlısı olsun kardeşim umarım ii insanlar çıkar karsına yolun açık. Allah yardımcın olsun

arkadaşlar gerekenleri söylemiş zaten bende şu an askerim şafak 343 acemilikte hiç bir şey götürmeye gerek yok sadece traş takımı o kadar zaten acemili
kten hiç bir şey anlaşılmıyor.askere gideceklere kolay gelsin hayırlı teskereler

arkadaşlar bişi sormuştum kimse söylemedi. ben bilgisayar okuorum meslek lere göre mi görev veriLİrrr.

GErcekten bunlar cok işe yaradı yaa sagolun Hepinizden Allah Razı Memnun Olsun..

Bir kere askerlik şubesinden silüs (sevk belgesi) almak zorundasınız. daha sonra -gideceğiniz yer bellidir zaten- yeteri kadar para, biraz iç çamaşırı (sivil çamaşırlar yasaktır, ama haki renkliler verilene kadar idare etmek için veya kasıp direkt haki renkli çamaşırlar da alabilirsiniz), bir adet boyun cüzdanı, bir iki adet ajanda (günlük tutmak iyidir askerde),bir iki blok not (dersleri not almaya yarayabilir), anne resmi (çok işe yarar, bakar bakar ağlarsın en azından), kız arkadaş resmi alınmamalı aramalarda yakalanırsa bazen el konabilir

siyah bot boyası (hazır olanlardan), bolca mendil, siyah çorap vb. materyalleri almanız ilk başlarda uyum sağlamınıza yardım edebilir.

traş malzemeleri unutulmamalıdır. ayrıca askere gitmeden saçları kestirmek orada kafanızın kırkılmasından kurtarır.

her ihtimale karşı savcılıktan iyi hal kağıdı, kütük nüshası, nüfus cüzdanı sureti, ikametgah, diplomaların asılları yoksa noter tasdikli fotokopileri alınmalıdır,

- (varsa) sevgilinizle çektirdiğiniz herhangi bi fotoğraf
- ailenizle çektirdiğiniz herhangi bi fotoğraf
- kullandığınız parfümden bikaç damla
- küloda entegre edilebilir para kesesi
- yaşadığınız kente ait yazılı dökümanlar
- bozuk kol saati

er olarak mı yoksa asteğmen olarak mı asker gitmeniz , yanınızda alınması gereken nesneler hususunda bir fark yaratır. asteğmen olarak askerliğini yapan biri olarak çok iyi bilirimki bazı arkadaşlar yanlarında hiçbirşey getirmeden acemiliğe başlamışlar ve ordu 1 hafta içinde her türlü malzemelerini tedarik etmiştir, fakat gereken şeyleri yanınızda getirirseniz, askerde lüks içinde rahat yaşarsınız tabi asteğmen olarak yapıyorsanız. ordunun verdiğiyle beraber sahip olduklarınız iki katına çıkar ve bu gerçekten çok olumludur. en önemlileri iç çamaşırı ve çoraptır. kola makinesi için bozuk para alabilirsiniz yanınıza, bunun dışında çok ta bişi gerekmez. ama er olarak yapıyorsanız, sizi süründürecekleri için yanınıza her türlü nesneyi alın... yedek subay denizci olarak askerlik yapmak bu ülkedeki en rahat askerliklerden biridir, darısı sizin başınıza.

sokabilirseniz ki yakalanırsanız çok fena olur uyku ilacı.çok ihtiyacınız olacak uykusuz gecelerde.

Not: Alıntıdır.

abilerim yaa birisi bana yardımcı olmucak mı

Ben bilgisayr okuorum askerde mesleklere göre mi görev dağıtılımı yapılır. onu öğrenmek istiom. mesleklere göre ise ne işler yapabilirim...

öğleden sonra teslim oldum. saat 16 gibi . uzunca bir çok kuyruk. gittiğim yer istanbulda küçük bir taburdu. saat 20 de kamuflajlarımı alamadan paydos yaptılar. dışarı çıktık kar yağıyordu. karda bize çök dediler. işte o zaman kendime ne işin var burada diye sordum. sonra akşam yemeğine girdik. yemekte taze fasulye. masada bir kaç dilim ekmek 10 kadar kişi tarafından kapışıldı. ben alamadım. masada sırayla bir çatal bir kaşık, bana çatal denk geldi. 2 tane fasulyeyi istemeyerek yedim. oradan koğuşa gittik. yatakları gösterdiler. yattım çarşaflar ıslaktı. sabah 5 te koğuş kalk verdiklerinde vücut ısımla çarşafların kuruduğunu gördüm. sabah kahvaltıya gittik. giren çıkıyor. bende girdim sıradan bir dilim beyaz peynir verdiler. istikak çıkmamış bize. o zamana kadar askerliğin çok zor geçeceğini düşünmeye başladım. ama askerlikten 1 gün eksilmişti ne de olsa. sonra bir asteğmen geldi. durumumuzu duymuş kantine götürdü bizi sırayla alışveriş yaptık. ilk günler her zaman zor olur ama sonradan düzelir. birisini getirdiler sonra kaçaktı heralde yakalanmış. hiç bir şeyi yoktu, elini kolunu sallayarak geldi. yani bir şey götürmesen bile oluyor. biraz para ile sorununu çözersin. ayrıca içeride her şey dışarıdan çok daha ucuz. ben bol miktarda çamaşır falan götürmüştüm ama sadece 30 gün kalıp dağıtımım kıbrısa çıktı. orada doğru düzgün iç çamaşırı yıkamadım genelde mecbur kalmadıkça atıp yenisini aldım. çorapları ise hem öğle arası hemde akşam yıkıyordum. kamuflajları ise sık yıkamaya gerek olmuyordu. 1-2 ayda bir yıkadım. zaten kıbrısta yazın 2 günde terden tuz lekesi oluyor. ben kendi birliğime teslim olduğumda bataryadaki askerlere baktım biz tabi gıcır gıcır giyinmişiz. adamlar eşkiya gibi olmuş. üstleri solmuş, tenleri kara kara o zamanda şaşırdım ama sonra bende aynı hale geldim tabi. yani askerlik zor tabi ben 18 ay yaptım. sonuçta sayılı gün geçiyor.

21 kasında gidiyorum galiba hapı yuttuk :durdurun

SkуAηGєL ve diğerleri çok sağolun gerçekten
önerileriniz ve uyarılarınız aydınlatıcı olmuş... =)

Te$ekkürLer Hocus...
üni oLmasa ßizde Seneye Askerdik =)

Her sey GüzeLde Benden Sİze bir komutan oLarak tavsiye bu kadar geyikçi oLmayın
zira pişman oLabiLirsiniz =)

heee ayrıca ne billeceksin nede bilmeyeceksin. bilmem anlatabildim mi?
bazı yerlerde bildigini unutacaksın..
Ama en önemli şey doguya batıya kuzeye güneye düştüm ahhh vahhh yanma komutanın saglamsa iisindir.
ben kıbrısta yaptım bizim tabur mapushane gibiydi,5 tane bölük vardı en rahat bölüktük.yüzbaşımız biraz daş şaklıydı sagolsun denetlemelerde felan faydası olmuştu.
4 spor
5 atış
6 yatış(bizim bölük :)

Geri