Doğuda PKK İçeride DTP ve AB-D den icazet alanlar TSK ya saldırıyor.
Elbetteki TSK ve Cumhuriyet ilke ve inkilaplarına gönülden bağlı
insanlar bunları sindiremez ...Ayrıca TSK ya çamur
atacaksanız önce çamurlarınızdan arının...Verdiğiniz sözleri yerine
getirin(İktidar partisini kasediyorum)...
Neydi o sözlar ve vaatler...Aşağıda kısa kısa alıntılar yaptım
devamını ekteki linkte okuyabilirsiniz...Unutmadan Bu AKP nin
yerine getirmek için 2001 yılında duyurduğu AK programıdır
bu program bu gün AKP nin sitesinde yoktur veya ben göremedim.
*Evrensel ölçülerde hak ve özgürlüklere dayalı bir anlayışı tüm alanlara yayacak,
*Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu kronik sorunları kökten çözecek,
*Yıllardır atıl bırakılan beşeri ve fiziki kaynaklarını harekete geçirerek ülkemizi sürekli üreten ve üreterek büyüyen bir ülke haline getirecek,
*Gelir dağılımındaki uçurumu ortadan kaldıracak, böylece tüm halkımızın refah seviyesini yükseltecek,
*Kamu yönetimine vatandaşları ve sivil toplum örgütlerini dahil ederek toplumda sinerji meydana getirecek,
*Kamusal yaşamın her alanında tam şeffaflık ve hesap verme anlayışını hakim kılacak,
*Ekonomi, dış politika, kültür, sanat, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda çağdaş, akılcı, gerçekçi, ve uygulanabilir,bir siyasi program takdim ediyoruz.
Bu programın Türkiye’nin sorunlarını çözeceğine ve önünü açacağına inancımız tamdır
* * *
Siyasi Partiler Kanunu değiştirilerek çağdaş demokratik anlayışın gereklerine uyumlu hale getirilecektir.
*Partilerin teşkilatlanmaları, üyelikleri, aday tespitleri ve mali yapıları şeffaf olacaktır.
*Partilerin hesapları ve adayların seçim harcamaları şeffaf ve denetlenebilir olacaktır.
*Parti içi demokrasi, bireyin ve azlık görüş sahiplerinin hukuku ve demokratik yarışma hakları sağlanarak geliştirilecektir.
*Siyasi parti yasakları ve siyasi partilerin kapatılması ile ilgili hükümler
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve Venedik Komisyonunun çizdiği ilkeler çerçevesinde yeniden düzenlenecektir.
Seçim Kanunu değiştirilecektir.
*Vatandaşların ve partili üyelerin özgür seçme ve seçilme hakları tüm unsurlarıyla gerçekleştirilecektir.
*Milletvekili seçilme yaşı 25’e indirilecektir.
*Daraltılmış bölgeli ve tercihli seçim sistemi getirilecektir.
*Parti adaylarının tespitinde tüm üyelerin katılımıyla yapılacak ön seçim sistemi esas alınacaktır.
*
Siyasetin kirlenmesini önleyen yasal düzenlemeler yapılacaktır.
Siyaset bir rant aracı görüntüsünden kurtarılacaktır.
*Seçimle gelen herkesin kanunen vermek zorunda olduğu mal bildirimi şeffaf olarak kamuoyunun bilgisi ve denetimine sunulacaktır.
*
Milletvekili ve bakanların yargılanmaları önündeki
anayasal engeller kaldırılacak;
dokunulmazlık, tüm kamu görevlilerinin yargılanabilmeleri
önündeki engeller ve ayrıcalıklarla birlikte ele alınacak ve
milletvekillerinin meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerine
inhisar ettirilecektir. *Siyasetin alanının daraltılmasına ve saygınlığının gölgelenmesine dönük tüm teşebbüslere karşı kararlı bir politika izlenecektir.
http://www.belgenet.com/parti/program/ak_1.html