Asker Gül'ü İÇİNE SİNDİREMEDİ

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

5ls6kh.jpg

Asker Gül'ü İÇİNE SİNDİREMEDİ

Haftada yarım saat görüşmeyle BAŞKOMUTAN OLUNMAZ

Türk medyasında TSK'ya en yakın isim olarak bilinen ve TSK'nın iç işleyişine de en hakim isimlerden olan Mehmet Ali Kışlalı, TSK-Hükümet ve TSK-Köşk ilişkilerini yorumladı. Kışlalı, TSK'nın Gül'ün Köşk'e çıkışını henüz içine sindiremediğini savundu.

Kışlalı, Akşam muhabiri Barkın Şık'a tespitlerini aktardı.

ERDOĞAN VAATLERDE BULUNDU
AKP ilk 5 yıllık iktidar döneminde olay çıkarmayarak dikkatli ve titiz davrandı. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün de bunda büyük katkısı oldu. Olası krizleri Ahmet Necdet Sezer de engelledi. Özkök’ün ayrı bir üslubu vardı. 55 yıllık meslek hayatımda aynı karakterde Genelkurmay Başkanı hiç görmedim ben. Ama esas aynı. Özkök, ordunun hassasiyetlerini kapalı kapılar ardında Erdoğan’a anlatmaya çalıştı. İş çığrından çıkar gibi olduğunda o zaman Genelkurmay İkinci Başkanı olan İlker Başbuğ’a basın toplantıları ile açıklamalar yaptırdı.

Erdoğan o dönemde ‘Ben kimseye türban vaadinde bulunmadım’ diyordu. Büyükanıt döneminde de cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili meşhur “Özde değil sözde” ifadesinin kullanıldığı basın toplantısı düzenlendi. 27 Nisan bildirisi yapıldı. Bildiri Erdoğan’ı güç durumda bıraktı. Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı da ortalığı gerginleştirdi. Daha sonra biliyorsunuz, Erdoğan ve Büyükanıt Dolmabahçe’de baş başa bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden sonra Erdoğan dayatmacı tavrından vazgeçti. Genel seçimlere giderken de 100 kadar milletvekilini listeden çıkardı. Büyükanıt sustu. Çünkü onu memnun edecek vaatlerde bulunuldu.

ORDU GÜL’Ü HÂLÂ SİNDİREMEDİ
TSK, Cumhuriyet tarihi boyunca hep arkasına toplum desteğini alarak hareket etmiştir. Bu yüzden seçimler sonrasında “durdu”. MHP’nin desteği ile Gül Çankaya’ya çıktı. Büyükanıt’a sordular, “TSK’nın görüşü değişmez” dedi. GATA’daki devir-teslim töreninde de “cumhurbaşkanı” ifadesi kullanıldı. TSK, Gül’ün seçilmesini içine sindiremediğini hâlâ gösteriyor. B planını devreye soktu. O zaman korgeneral olan Ankara Garnizon Komutanı Arslan Güner, havaalanında Gül’ü karşılarken Hayrünnisa Gül ile tokalaşmamak için protokolden çıktı. Köşk’te verilen resepsiyonlara katılımın seviyesi düşürüldü. TSK Başkomutanı’ndan koptu. Hukuki olarak değil ama moral olarak. Bu seçimi içine sindiremedi. Şeklen ne yapması gerekiyorsa onu yapmaya devam etti ama Gül’ün seçilmesi asker ve Çankaya arasında kopukluk yarattı.

ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ
Gül bastırdı ‘Ben aday olacağım’ diye. Halbuki Erdoğan söz vermişti. Gül ısrar edince, Köşk seçimi konusunda Erdoğan muhalefetle mutabakat arayışından vazgeçmek zorunda kaldı.

‘VELEV Kİ’ HAYATININ HATASI
Gül’ün ağırlığını hissettirmeye başladığı bir dönemde, eski RP milletvekili Merve Kavakçı bir açıklama yaptı Erdoğan’ı hedef alan. Tehdit etti: ‘Türban işini halledeceksin, etmezsen sana karşı döneceğiz.’ Gül’ün daha aktif olmaya başlamasıyla birlikte Erdoğan, hayatının hatasını yaparak, türban için “Velev ki siyasal simge” dedi. İşte o zaman ortalık karıştı. Askerden ses çıkmadı, 22 Temmuz seçimlerinin getirdiği hava nedeniyle. Ancak üniversiteler karıştı, Cumhuriyet mitingleri yapıldı, sivil toplum tepki gösterdi, Yargıtay Başsavcılığı AKP’nin kapatılması için dosya hazırladı... Bunların hepsi birer işaretti.

TSK AKP’nin kapatılmasını mı tercih ederdi?
2002’de iktidara gelen AKP, Cumhurbaşkanı Sezer ve Orgeneral Özkök’ün yardımlarıyla ülkeyi yönetti ancak, 22 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan şartlar ülkeyi kaosa sürükledi. AKP, Anayasa Mahkemesi’nden kıl payı kurtuldu. Bence iyi de oldu. Ders alındı.

GÜL GİTMEDEN İLİŞKİ DÜZELMEZ
Gül’ün görev süresi içinde TSK ile ilişkilerinde değişiklik olması mucize olur. Anayasa’ya göre, Gül ordunun Başkomutanı. Ben o koltukta otursam, Başkomutan olduğumu hissetmek isterdim. Yarım saatlik haftalık olağan görüşmeler, törenlerde yarım saat yan yana durmakla bu olmaz.

GÜCÜ YETİYORSA EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRSİN
Erdoğan akıllı, deneyim de kazandı. Bu ortamda sağduyuya dayalı, maceraya kapı açmayacak tutum takınılmalı. Erdoğan’ın tutumu da böyle gözüküyor. İlker Başbuğ, TSK’yı hükümete anlatmalı. TSK personeli 14 yaşında girdiği kurumdan 65 yaşında emekli olarak çıkıyor. Eğitiminden yaşamına Atatürkçü düşünce sistemi rehberi oluyor. Terfi ederken, sicili buna göre işleniyor. İktidar, AB ordularındaki gibi bir ordu istiyorsa, gücü yetiyorsa, askerin eğitim sistemini değiştirsin.

Orduyu eleştirmek yeni çıktı
CHP ve MHP, askere saldırı puan kazandırıyor diye düşünüyorlar. Bu yeni çıktı. Eğitim ve kültür seviyesi arttıkça her şey tartışılmaya başlanıyor.

Akşam

Kaynak

Hayırdır yaaa yoksa sindirim sorunumu yaşıyorlar

sindiremeyen gitsin soda içsin

sindirime iyi gelir :)

Benımde bır turlu ıcıme sınmedı ...

cumhurbaşkanı içine sindiremeyen gitsin başka ülkede yaşasın
başbakan deseniz neyse cumhurbaşkanı olunca iş değişir

Hayırdır yaaa yoksa sindirim sorunumu yaşıyorlar

sindiremeyen gitsin soda içsin

sindirime iyi gelir :)

:clap:clap:clap

iyi fikir bencede sindirim sorunu yaşayan gider soda içer

alternatif olarak Aktivia yer :)

bunlarda işe yaramazsa basar istifayı

€lyesa;3765916' Alıntı:
:clap:clap:clap

iyi fikir bencede sindirim sorunu yaşayan gider soda içer

alternatif olarak Aktivia yer :)

bunlarda işe yaramazsa basar istifayı

senin fikrin daha güzel :)

sindiremeyen çeker gider sindiren gelir

Gül'ü sindiren kesim bellidir.Dinciler ve kürtçüler.Dolayısıyla TSK ve bu ülkenin değerlerine kuruluş ilkelerine gönülden bağlı olanlar sinderemez.Sindirmeyeceğizde.

eminimki cumhurbaşkanı olucak kişinin eşinin başı acık olsaydı orasını burasını açsaydı herkesin hoşuna gıderdi ozaman severdiniz dimi ayıp be ayıp bi saç ha acılmış ha kapanmış kimene bırakın herkes özgürce yaşasın laik ülkeyiz dıyoruz herkese özgürlük diyoruz ama bı yandanda milletin özgürlüğünü kısıtlamaya calısıyoruz laiklik baş örtüsü takmayla bozulmaz.............

Kuvvetler ayrımı esasına göre devlette hizmet esastır kimse kimseyi sevmek , benimsemek , içine sindirmek
zorunda değildir ama saygı duymak zorundadır önemli olan ülkemizin milli menfaatleridir gerisi tefarruattır.

sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL söyledi
şimdi sizlerin düşündükleriniz ve burada söyleyemediklerinizede katılıyorum diye
yorumsuz

Saygılarımla...

sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL söyledi
şimdi sizlerin düşündükleriniz ve burada söyleyemediklerinize de katılıyorum diye
yorumsuz

Saygılarımla...

fazla söze gerek yok arkadaş özetlemiş..........

bundan sonra baykalı da sindiremez baksana çarşaflılara rozet takıyorlar
ordunun görevi ülkeyi korumaktır siyaset yapmak değil

Bazı arkadaşların sindirim sistemi baya gelişmiş ne yerlerse sindiriyorlar.Sindirim sistemi; ABD ye, AB ye, Dİncilere ve Kürtçülere bağlı olunca zorlanmamaları normal.Ama sindiremedikleri tek şey
Türkiye Cumhuriyeti,kuruluş ilkeleri ve Atatürk.Bu arkadaşlara ve bağlı olduklarına üzülüyorum.Çünkü, bu ilkelere bağlı tek bir Türk kalıncaya kadar hazımsızlık çekmeye devam edecekler.

Hehe sindiremezler tabii zamanında köşke davet etmiyorlardı şimdi köşke giremiyorlar zuhaha

Gül'ü sindiren kesim bellidir.Dinciler ve kürtçüler.Dolayısıyla TSK ve bu ülkenin değerlerine kuruluş ilkelerine gönülden bağlı olanlar sinderemez.Sindirmeyeceğizde.

dinciye gel dinciye...
arkadaşım tsk nedir...türk milletini korumakla mükellef parasını milletin ödediği silahlı bir kurum değilmi ....onlaramı kaldı rejimi korumak...işinize geldiği gibi demokrasi nutukları atmayın...bu millet neyin ne olduğunu öğrendi sen yorma kafanı...sindiren kesim halktır...vede halk getirmiştir...halk chp sindirseydi onu getirirdi...he birde sindirim problemi olanlara arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuş ...:goz:

Basın Açıklaması
Hatırlanacağı gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, 18 Kasım 2008 Salı günü Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şen ve beraberindeki heyeti kabul ederek, sorunlarını dinlemiş ve görüş alışverişinde bulunmuştur.
Söz konusu görüşme Taraf gazetesinin 21 Kasım 2008 tarihli nüshasında, "Korkma konuş Gül" başlığıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen "Burada söyleyemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum." şeklindeki ifadeyle yanlış bir biçimde aktarılmıştır.
Bunun üzerine aynı gün haberin doğru olmadığına dair gerekli açıklama yapılmış ve bu açıklama "Gül: Korkmadan söyler, yaparım" başlığıyla Taraf gazetesinin 22 Kasım 2008 tarihli nüshasında yayımlanmıştır.
Tüm bunların bilinmesine rağmen, bazı siyasi partilerin liderleri bugünkü grup toplantılarında sanki iddialar yalanlanmamış gibi, asılsız ithamlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapmışlardır.
Siyasi parti liderlerinin Taraf gazetesinde yayımlananan yalanlamayı hiç dikkate almadan, sadece gerçek olmayan iddialar üzerinden hareket etmeleri yadırganmıştır.
Yalanlanmasına rağmen bu sözlerin söylenmiş gibi kabul edilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük siyasi çekişmelere dahil edilmesi kendileri tarafından da üzüntüyle karşılanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://cankaya.gov.tr/sayfa/konusma_aciklama_mesajlar/aciklama_mesajlar/

yalancıyı iftaracıyı ....................... ki, yalan ve iftara atmasın.

terbiyenizi bozmadan yorum yapamıyormusunuz
bumudur kaliteniz
heryerde belli etmeyin bari

Geri