Artık dayanacak gücüm kalmamış gibi hissediyorum..Bana akıl verin hh ailem

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Selamunaleyküm.Öncelikle mod abi ve kardeşlerimden boşyere üyelik aldığım için özür diliyorum.Ben .:CHECHEN nickli kardeşinizim.Öss ye hazırlandığımdan ve ders çalışmadığımdan dolayı infatuate ablama şifremi sınav gününe kadar emanet ettim.

Kardeşlerim çok zor bir durumdayım.Yaşadığım ortam ve hiçbir dosta sahip olamayışım beni büyük bir boşluğa itiyor.Bu yazıları yazarken saat sabah 09.06 civarı gece 1 de uyandım.Ders çalıştım.Ailemin tamamı şu sıralar izmirde 1 haftadır evde yanlızım ve gerek kendimi gerek hayatımı düşünmek için büyük bi fırsat oldu benim için.

Beni bi çoğunuz tanır eskişehir grafik bölümüne hazırlanıyorum.photoshopu ne kdar sevdiğimi beni tanıyan bi çok dostum,abimde bilir.Ama photoshopta çizim yaparken kullandığım bilgisayarım aynı zamanda beni her an gözyaşlarına boğuyor.Gerek nette gerek tvde gerek gazetede gördüğüm,abd nin israilin rusyanın müslümanlara yaptığı zulümleri daha fazla kaldıramıyorum.Her an her dk. gözlerim ağlamak için hazır durumda.Şu anda bu yazıları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum.Ama gözyaşlarımı tutamayışımın en büyük sebebi Müslümanım diyipte onlara bir hayrımın dokunamyışı.Kardeşlerim..Kaldıramıyorum bu yük benim için çok ağır.Bugüne kadar Hep Allah ve Peygamber aşkıyla kalbim attı ama bir türlü karar veremez ve bir sonuca ulaşamaz oldum.Bilmiyorum belki ben çok açıkgözüm.Bir yandan devletimin bağımsızlığını,bunu görmeyi bir yandanda Şehid olmayı çok istiyorum.Bu zamana kadar birçok günah işledim ve bunları düşündükçe utanarak yerin dibine giriyor ve Rabbimden af diliyorum.

Çeçenim derken yere bakıyorum çünkü utanıyorum çünkü onlar için birşey yapmıyorum Dua ediyorum Şehitlere fotoğraflarına bakıp ağlıyorum..Ama elimden birşey gelmiyor.Kendimi "üniversiteyi kazanarak hem mücahitlere ilaç,cephane,silah yardımı,ist.deki mülteciler için çabalayayım Allah yolunda koşayım diyorum"fakat bazende şüpheye düşüyorum acaba kendimimi avutuyorum diye.Geceden bu yana hep bi hüzün içindeyim tıpkı diğer bütün gecelerde olduğu gibi.Gözyaşlarım bazen bi ezan sesiyle bazen bir Salavatla çoğalıp gözlerimi yakıyor.Bi yandan bu amaçları düşünüyorum ama bi yandanda topraklarıma giderek benimde mücadele etmem gerektiğini düşünüyorum.Bir şehidin fotoğrafına yada videosuna artık kıskançlıktan bakamıyorum.Kardeşlerim canım yok yanıyor ve işin en kötü yanı yanımda kimsenin olamayışı.Dışarı çıkarken her an vurulma yada bıçaklanma endişes içinde ve sevdiklerime zarar gelmesi korkusuyla yaşıyorum buna rağmen kendi kardeşlerimden bile sevgi görmüyorum.Güzel kıyafetler giyen,saçlarını tarayan bir boşlukmuşum gibi hissediyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum..

Bir yandan oraya gidip Şehit olmayı bir yandan ise İlim sahibi olup birden çok kişiye yardım etmeyi istiyorum.Ama 2 arada kaldım.2 defa Yüce Çeçenistan kapısından döndüm..Bana akıl verin aklımı ve hayatımı kaybetmek üzereyim.Ne yapmalıyım bilmiyorum manevide olsa ailem gibisiniz.Kırdığım tüm kalpler(kullanıcılar,mod.lar vs...) için hepinizden özür diler hakkınızı helal edin.Eğer olurda bir daha görüşemezsek..Allah için sizi seviyorum.

Allaha emanet olun

öncelikle yazın beni çok üzdü bunu belirtmek isterim, zor durumda olanlar we şehitler için bu denli üzülmen senin tam anlamıyla insan we gerçekten ii biri olduğunu gösterir, ben biraz kaderciyim, sen yanlış yere koşsanda kader seni kendi yoluna çeker her zaman, bu yüzden bana göre kaderinle cebelleşmenin bi anlamı yok (umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir)
bence bütün bu fikirleri kafandan atmalısın we yaşıtların gibi seninde şu anki yolun üniwersiteyi kazanıp watanına, milletine, ailene yararlı bir birey olmak olmalı ..

infatuate' Alıntı:
öncelikle yazın beni çok üzdü bunu belirtmek isterim, zor durumda olanlar we şehitler için bu denli üzülmen senin tam anlamıyla insan we gerçekten ii biri olduğunu gösterir, ben biraz kaderciyim, sen yanlış yere koşsanda kader seni kendi yoluna çeker her zaman, bu yüzden bana göre kaderinle cebelleşmenin bi anlamı yok (umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir)
bence bütün bu fikirleri kafandan atmalısın we yaşıtların gibi seninde şu anki yolun üniwersiteyi kazanıp watanına, milletine, ailene yararlı bir birey olmak olmalı ..

Biricik ablacım..Ben bir zamanlar kaderciydim.Taki yaşamaya devam ettiğim ve başımdan geçen sayısız üzüntü dolu olaydan sonra.Allah insanı yarattıktan sonra kalbine 2 yol verir.Biri Allahın ve İslamın tavsiye ettiği güzel ve doğru olan bir diğeri ise Allahın sonunda acı azap ile tehtid ettiği ve insanlığı kötüye sürükleyen yoldur.Allah birşeye körü körüne inanmayı ve hiçbirşey yapmadan beklemeyi insana haram kılar.Kaderi belirleyen Allahtır Amentübillah fakat Allah yarattığı en müthiş olan mucize insana böyle bir ayrıcalık vermiş.Kaderini kendin yönlendirebilirsin buna Rağmen Allahın yaptıklarımız yada yapacaklarımızdan haberi var.Üni.okumak benim için bir kimlik sahibi yada para kazanmam için iyi bir fırsat olarak görmedim hiçbir zaman.Ümmetime ve Çeçenistana ve dahası zorla olan tüm Müslümanlara yardım etmek için görüyorum.Ama insan çok yıpranıyor.Misal benim torunuma tarihimde yaşadığım yada gördüğüm örnek almaya teşkil eden hiçbirşey yok.Allah Kuran-ı Kerimde bunların olacağını haber etmişti.Yahudi ve Hristiyanlardan dost edinmeyin zira onlar birbirlerinin dostudurlar diye.Ama dediğim gibi insan yıpranmadan olmuyor ki bunun verdiği ateş insanın içinde büyüdüğü zaman içini yakıyor insanın.Keşke beni kahreden sadece gözyaşlarım olsaydı o zaman bi havuzun kenarına oturur ağlamaya başlar havuz dolduktan sonrada oradan ayrılırdım.Ama bu kadar basit diil.Yanlış anlamasın kimse ben Türkiye vatandaşıyım.Yönetimi olmasada türk insanını halkını çok seviyorum diğer çeçenler gibi.Ama Çeçenistan benim için apayrı bişey.Ve Çeçenistanla başlayan sevgi,tutku ümmet aşkınada yansıyor..Bende kaderciyim ama benim tuttuğum kadercilik hayatın kendi kendine gitmesi diil.Ne demek istediğimi açıkça anlatamam çünkü benim yaşadığım olayları hiçbiriniz yaşamadı görmedi Allah göstermesin yaşatmasında.Bizim başımıza gelen Türkiyenin başına gelmesin.
Ama dediğim gibi ikilem arasında kaldım.Korkum eğer oraya gitmeyip Şehit olamazda Ümmetim için çalışırda şehit olamazsam diye.Biliyorum Ümmet için bencillik ama nefsime hakim olamıyorum.24 saat,her saniye ve her salise tek düşündüğüm şey o....Ümmetim ve Şehitlik

benim güzel kardeşim belki beni harami nickiyle tanımazsın.( ben blackarmy ) seni çok iyi anlıyorum. o yüzden sana çok kısa bir tavsiyede bulunucam. bence öğrenimini tamamlayıp bir yuva kurup vatanına milletine dinine bağlı hayırlı evlatlar yetiştirerek de bu amaca hizmet etmiş olursun. elbette en az senin kadar bizlerde üzülüyoruz zulum gören din kardeşlerimiz için. belki benden daha iyi bilirsin zamanında türkiyeden birçok insan bu mücadeleye destek vermek için herşeylerini bırakarak oralara şehadet şerbetini içmeye gittiler. çoğu şehit oldu, çoğu sakat kaldı geri döndü. şehit olanların aileleri perişan oldu. sakat kalanların sırtına geçim sıkıntısı düştü. birde şöyle düşün elbette günü geldiği zaman gözümüzü kırpmadan çarpışmaya gideriz. ama o giden ve şehit olan insanların hepsi birertane ilim irfan sahibi hayırlı evlatlar yetişitrseydi ülkesine dinine kazandırsaydı daha da güçlenmezmiydik. yüce allahın da emrettiği gibi önce aile. önce onların huzurunu refahını sağlamamız lazım. önce ailemizi güvence ve garanti altına almamız lazım. geride sana muhtaç senin getireceğin ekmeğe muhtaç eşini çocuklarını bırakıp gitmek nekadar doğru olur. allah'ın bizim şehitliğimize, bizim ibadetimize ihtiyacı yok. bizim o şehitlik mertebisine yükselmeye, bizim ibadet edip amel kazanmaya ihtiyacımız var. ama önce aile. kısa dedim uzun oldu =) umarım beni yanlış anlamazsın =)

dostum yok deme bak dusun senı yuzyuze gormemıs bır cok kısı bıle ınternet ortamında sana msj yazıyor bu sana verılen degerın gostergesıdır sanal ortamda bıle bu kadar dostların varken boyle dusunmen yanLıs..

Vatana milletine ümmetine yardım sadece onun icin gidip cephede savaşmakla olmaz.. onlar ıcın bır sey yapmak ıstıyorsan oku ogrenımını bıtır ve onlar ıcın ıyı seyler yapmaya calıs yukselt kendını

aMerıka ve ısraılın cok ıyı savasan ordusumu var? hayır lobileri ve teknolojileri saglam bunu yapmak ıcınde okumak toplumda bı yerlere gelmek gerekir.. umarım anlamıssındır nedemek ıstedıgımı..
SelametLe kal..

Geri