Artık Davetlerde Bile İçki İçmek Yasak

Size yakın zamanda çıkacak aberlerle ilgili ip ucu vereyim basın yayında içkili olarak yapılan takınlıklar sayısı artmadığı halde daha fazla yer alacak demedi demeyin.

Silah alma yaşını 18'e düşürüp yumurta alma yaşını 20'ye çıkartan bir partiye yakışan davranış.

Ayakta alkışlıyorum!

Kutlama var diyince akla hemen içki içmek gelen bir millet olduk.

Bu yasak Hak olmuş.

Kafayı kurcalayan soru :
Eğer 21 yaşındaki bir genç alkol almak için tekel bayiine gider, ve dükkan sahibi gence alkol satmadığında, genç, dükkan sahibini, yasal yollarla alabildiği, ruhsatlı tabancasıyla vurursa?

Neyzen Tevfik'in şiirinden bir dörtlükle cevap vermek istiyorum.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Neyzen Tevfik'in şiirinden bir dörtlükle cevap vermek istiyorum.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Birde peşinden gittiklerininz adam akıllı kişiler olsaydı, o kıldan köprüyü açda bak bakalım bir kitabına kimler geçe bilecekmiş.

Birde peşinden gittiklerininz adam akıllı kişiler olsaydı, o kıldan köprüyü açda bak bakalım bir kitabına kimler geçe bilecekmiş.

benim peşinden gittiğim kişiler adam gibi adamdırlar...
ben dürüstlüğüme, yardımseverliğime, yalansız hayatıma devam ediyim de öbür tarafta kıldan köprüyü geçmesem de olur.

içki yakında yasaklanır, bir yandan heykeller yıkılmak isteniyor..
küçük yalakalar bile kendini padişah zannedip sağa sola emirler yağdırıyor..
arabistana dönersek şaşırmam....

Yasağı destekliyorum lakin,

Geçen nerede gördüm duydum hatırlamıyorum ama biri çok güzel birşey yazmış.

Gittiği tekel büfesinde yaşı 18 olduğu için kendisine içki satılmayan genç ruhsatlı silahı ile tekelciyi vurdu diye =)

İnsanlar Davetlere İçki İçmeye Mi Gidiyor Davete İcabet Etmeye Mi ?
İçki İçmek İsteyen Gitsin EvinDe İçsin Arkadaş Yada Ne Bileyim Birahanede İçsin ...
Güzel Bir Uygulama Olmuş ...

içindeki gibi durmayan meret hakkında fazla yoruma gerek var mı..adam vuruyorlar neydim sarhoştum hatırlamıyorum .bi insanın canı bu kadar değersiz mi...trafik kazalarının çoğu alkollü olarak araç kullananlar hadi kendileri zımbarsa iyi içmiş bide karşıda hiçbir suçu günahı olmayan masum insanlar ın hayatlarına zarar veriyorlar .içen gitsin evinde zıkkımlansın diyorum.:)Gerçi evinde zıkkımlananlardan bi kısmıda gazete tv vs..haberleri okuyoruz çoluk çocuğuna ailesine zarar veriyor...örnekler olumsuz anlamda çoğaltılabilir...yani velhasıl pis olan bu meret için ne konuşsak az...:))

İster içki içmeye gider ister davete icabet eder de afedersin ama daveti verenin içki servisinden sanane??? Daveti veren adam illa herkez içki içecek demiyor ki isteyen içebilir, isteyen içmez ne var bunda? Adam benim verdiğim davetin derdine düşmüş sanki onu çağırmışım gibi...

Bunlar tek kadehte sanırım dağıldıkları için herkezi kendileri gibi içki kültüründen eksik sanıyorlar. Birazdaha çoşkuyla sallasalar bütün kazaların ve çinayetlerin sebebini alkol olduğunu söyleyecekler. Bu ülkede en çok ölümlü kazaların bayram ziyaretlerinde yaşandığından habersizler sanırım. Bayramlarda koca ailelerin yok olduğu trafik kazaları gördü bu ülke, napalım dini bayramları yasaklayalım mı acaba?

Eee başbakan bile "tıksırmak" gibi seviyesiz benzetmeler kullanırsa seçmeninden "zıkkımlanmak" gibi seviyesiz yorumlar gelmeside normaldir. Ayna gibi yansıtırlar birbirini...

Bide bu seviyesiz yorumların yanında duyarlılık pozu verirler. İnsan canı bukadar değersizmiymiş... 18 yaşındaki çocuğun beline tabanca koyduklarında hiçbirinin sesi soluğu çıkmaz ama konu içki olunca herşeyin suçlusu o. Camiye gider arkasında saf tuttuğu imamın maaşı alkolden kesilen vergiyle ödenir onada ses etmez. Sorsan çok müslüman ama...

1544.jpg

Adım adım , sıra sıra.... Ne de olsa koyun çok!

Yasağı destekliyorum lakin,

Geçen nerede gördüm duydum hatırlamıyorum ama biri çok güzel birşey yazmış.

Gittiği tekel büfesinde yaşı 18 olduğu için kendisine içki satılmayan genç ruhsatlı silahı ile tekelciyi vurdu diye =)

Yaşa be NeCcko,
ne kadar güzel özetlemişsin :)

18 yaşındakilere 5 tane ruhsatlı silah ver,
ama
1 şişe birayı yaşın tutmuyor diye yasakla :durdurun

bu tezatlığada vardır eminim açıklamanız.

Bu arada içki kullanmam.Tek kötü alışkanlığım kaçak Marlboro içmek :)

ne yapalım,pazarda 4,5 tl,
büfede 7 tl.Birazda ekonomi yapıyoruz.

ağzıylan içene afiyet olsun. diyer yönden baktığında ulu orta yerde içipte sapıtan saa sola sarkan sataşan çok. destekliyorum

Yasak Biraz Yerli Biraz Yersiz.. Silah Konusuna Bakınca Saçma Oluyor Ama Yasakta Haksız Değil Çünkü Zarardan Başka birşey Değil Yasak Olsada olur olmasada olur

€rd@ls10;5262638' Alıntı:
içindeki gibi durmayan meret hakkında fazla yoruma gerek var mı..adam vuruyorlar neydim sarhoştum hatırlamıyorum .bi insanın canı bu kadar değersiz mi...trafik kazalarının çoğu alkollü olarak araç kullananlar hadi kendileri zımbarsa iyi içmiş bide karşıda hiçbir suçu günahı olmayan masum insanlar ın hayatlarına zarar veriyorlar .içen gitsin evinde zıkkımlansın diyorum.:)Gerçi evinde zıkkımlananlardan bi kısmıda gazete tv vs..haberleri okuyoruz çoluk çocuğuna ailesine zarar veriyor...örnekler olumsuz anlamda çoğaltılabilir...yani velhasıl pis olan bu meret için ne konuşsak az...:))

bir altındaki üye aslında gerekli cevabı vermiş.

davete icabet ettin diye davetteki içkiyi içmek zorunda değilsin.

mesela başbakan bir panele katılıyor. ama uykusu geldiği için paneli dinlemek yerine uyuyor. senin dediğine göre başbakanı dürtüm " hey hemşerim ne uyuyorsun kalk dinlesene" demek gerekir.

birde içmiyorsun diye içki neden "zıkkım" oluyor.

ben mesela gül suyu dökmüyorum ama gülsuyu dökmüyorum diye gülsuyuna zıkkım demiyorum.

sen içmiyorsun diye içkiye zıkkım deme hakkın yok. ve daha önemlisi içenlere " gidin evde zıkkımlanın" deme hakkın yok.

ben içki içiyorsam ve içki içmek yasak değilse içebileceğim heryerde içerim. zıkkımlanmam içerim.

mesela bazıları hizbullahçılar ölünce şehit diyor. biri çıkıp "geberdiler" dese nolur?

nolacağını ben söyleyeyim. çatışma çıkar.

hem karşımdakine saygılıyım deyip hemde "zıkkımlanın" demek saygısızslığın dik alası oluyor.

onun için ya saygılıyım diyip saygısızca konuşarak yalan söylemeyin ya da saygısızım diyin istediğinizi söyleyin biz de ona göre muamele yapalım size.

Aşağıdaki yazı inananlar içindir:

İçki ile İlgili Ayetler

---Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (Bakara 2/219)

yorumum: bazılarının da bu forumda yazdığı gibi Allah içkinin faydası yoktur demiyor.. Araştırırsanız zaten içkinin faydaları ile ilgili makaleler de bulabilirsiniz.. Ancak ne diyor? günahı faydasından fazla.. o nedenle yasaklanmıştır..bu arada giymediğiniz elbiselerinizi ihtiyacı olanlara veriniz :) Aşağıda da içkinin niye günahının faydasından fazla olduğu açıklanmış..

---Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Maide, 5/90,91)

Ama şunu söyleyeyim ABD de de 21yaşın altında içki satışı yasak.. içkiyi sadece ruhsatlı yerlerden alabiliyorsunuz..

Geri