Arsenal ve Tottenham'ı Birbirine Düşüren Türk

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
63670hp2.jpg

Arsenal'in Türk futbolcusu Yılmaz Aksoy, Goal.com'a hedefinin Arsenal A Takımı kalesini korumak olduğunu söyledi.

Arsenal’de forma giyen iki Türk futbolcudan birisi Yılmaz Aksoy. Diğer Arsenal’li Türk futbolcu Oğuzhan Özyakup başarılarıyla daha çok adından söz ettirse de Arsenal’in genç silahı emin adımlarla yoluna devam ediyor. Arsenal U-18 takımının kalesini koruyan Aksoy, geçtiğimiz sezon Türk U-16 Milli takımının kampına davet edildiyse de yaşadığı talihsiz sakatlıklardan dolayı forma giyemedi. Tottenham ile idmana ve maçlara çıktıktan sonra Arsenal’in Tottenham’dan kaptığı futbolcu, 13 Ekim 1993 yılında Trakyalı gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Londra’da dünyaya geldi. Yılmaz’ın en büyük hayali bir gün Arsenal A Takımının kalesini koruyabilmek.

- Futbola nerede başladın?

- İngiltere 2. Lig’inde Leyton Orient takimin alt yapısında futbola başladım.

-Arsenal’e transferin nasıl gerçekleşti ?

- Transferim çok olaylı oldu, Leyton Orient takımında oynarken, Arsenal'in ezeli rakibi Tottenham Hotspur beni deneme için çağırmıştı. Bir kaç idman'a ve maça çıktıktan sonra, Arsenal transfer teklifi yaptı bende kabul ettim bir nevi Arsenal, Tottenham’dan kapmış oldu.

- İleride Türkiye’de futbol oynamaya nasıl bakıyorsun?

- Profesyonel bir futbolcu olarak bazı hedeflerime ulaştıktan sonra tabi ki ülkemde futbol oynamak isterim.

- Türkiye’de hangi takımda forma giymek seni heyecanlandırdı?

- Beşiktaşlı olduğum için bir gün Beşiktaş taraftarının önünde oynamayı isterim, ama profesyonel düşünüyorum hangi takımın kalesini koruyacağımın pek önemi yok başarılı olmak istiyorum. Gittiğim her takımın beni başarılı bir kaleci olarak anması en büyük isteğim.

- Milli takım tercihinde önceliğin Türkiye mi İngiltere mi ?

- Önceliğim tabi ki Türk Milli takımı her zaman ama Türk Milli takımından bir ilgi göremezsem mutlaka diğer ihtimalide değerlendiririm. Sonuçta futbolcuyum ben futbol oynamak istiyorum.

- Ailen bu konuda ne düşünüyor, kararı sana mı bırakıyorlar?

- Kararı bana bırakıyorlar ama gönüllerinden geçen tabi ki Türk Milli Takımı, her Türk aile için gurur verici bir şey sonuçta.

- İngiltere federasyonundan bir teklif aldın mı ?

- Henüz bir teklif almadım, benim jenerasyonum da çok yetenekli İngiliz kaleciler var. Arsenal’deki rakibim de yetenekli ve tecrübeli bir kaleci oldukça zorlu bir forma mücadelesi veriyoruz.

- Mesut Özil ve Oğuzhan Özyakup’un kedi ülkelerinin milli takımlarını seçmemeleri konusunda düşüncelerin neler?

- Herkes kendisi için neyin iyi olduğunu düşünürse o yönde karar verir. Ama Türk Milli Takımın yeteri kadar ilgi gösterirse böyle futbolculara mutlaka öncelikleri Türkiye olacaktır bence. Umarım hayırlı olur kararları kendileri açısından.

- Türkcell Süper Lig’i takip ediyor musun?

- Süper Lig’i takip edebildiğim kadar ediyorum, derbi maçlarını ve Beşiktaş’in önemli maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum.

- Turkcell Süper Lig’in kalitesini nasıl buluyorsun?

- Süper Lig’in kalitesi her sezon daha da iyiye gidiyor, bir çok takım her yıl üzerine daha da çok şey koyuyor rekabet arttıkça kalite milli takımada yansıyor zaten.

- Arsenal’de forma giyen bir diğer Türk futbolcu Oğuzhan Özyakup ile görüşüyor musun?

- Oğuzhan ile tanışma fırsatım oldu ama okul ve idmanlardan dolayı pek karşılaşamıyoruz.

- Kendine idol seçtiğin bir kaleci var mı ?

- Yok aslında idol olarak seçtiğim birisi ama arkadaşlarım Edwin Van Der Saar’a benzetiyor futbol karakterimi.

- Van Der Sar’a sadece boyundan dolayı benzetmiyorlar galiba, güçlü yanlarından biraz bahseder misin?

- Evet sadece boyum değil, top tutuşum ve topu oyuna sokmamı da Sar’a benzetiyorlar. Bu güçlü yanlarımdan dolayı bende kendimi benzetiyorum aslında Sar’a.

GoaL

Geri