arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. benim sorunum şu: ben bilgisayarımı aldığımda vista kullanıyordum ama xpye çevirdim. bunun için driwerları tek tek internetten indirdim. herhangi bi sıkıntım yoktu. ama birkaç gün önce iki tane oyun aldım. isimleri:1)frontlines fuel of war 2) conflict danied ops. bu oyunları aldığımda vista kuruluydu bilgisayarımda. benim bilgisayarım toshiba a100-003 laptop. bitane de dell inspiron 1520 var o da laptop. dellde xp kuruluydu. oyunları yükledim herhangi bi sıkıntı olmadı. ama toshibaya kurdum yani vistaya biraz kasıntı oldu gibi oldu. çok fazla değil ama. diğerinde herhangi bi kasıntı yok. ben de vistadan kaylaklandığı düşüncesiyle xp kurdum. kasıntı geçti. ama şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. oyunu yaklaşık 20 30 dk oynadığım zaman bilgisayarım otomatikmen kapanıyor. hiçbişey hiç bi hata falan vermiyor. oyunun içindeyken direkmen kapanıyor. kapandığı zaman hemen tekrar açarsam ilk açıldığı an yani o başlarken bios ekranı falan geliyorya orda bilgisayardan bi ses geliyor. biiiibbb şeklinde bi ses. ve işte böyle hemen açtığımda ekran görünmüyor. hiçbişey olmuyor ekranda. daha doğrusu bilgisayar hiç açılmamış gibi oluyor ekran simsiyah. ama bakıyorum ışıklar normal. işlemci falan çalışıyor. bilgisayar normal şekilde açılıyor gibi. ama ekran yok. bunun nedeni ne olabilir sizce? bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevincem. çünkü canımı gerçekten sıkıyor bu olay. endişlenmeye b aşladım acaba bilgisayara bişey mi oluyor diye. benim aklıma gelen şey şu oldu. acaba xp de fanların hepsini çalıştırmıyor veya tam kapasiteyle çalışmıyor mu fanlar? çünkü bilgisayar çok ısındığında kendini otomatik kapatıyor bunu biliyorum ve oyun sırasında kapandığında gerçekten çok ısınmış oluo bilgisayar. ama şimdiye kadar vistada hiç böle bi sorunum olmamıştı. belki saatlerce oyun oynadım ama hiç böyle bi sıkıntı olmamıştı. bu konuda lütfen yardım edin bana. dell de herhangi bi sıkıntı yok.... lütfen yardım edin