arkadaşlar bilg. kilitleniyor.

chemy

New member
Reaction score
0
değerli modlar ve yardımcı olabilecek tüm arkadaşlar. bilgisayarımda bir süredir kilitlenme(donma) sorunu ortaya çıktı. bilg. 1,5 saat hiçbir sorun olmadan çalışıyor fakat birden kilitleniyor ve hiçbir işlem yapılamıyor. reset atmam gerekiyor her seferinde. bu sorunu nasıl çözebilirim.ç bana yardımcı olabilirmisiniz. bu arada fanlarım çalışıyor onu da bildireyim

seVgili Kardesım bunun genelde 3 tip sebebı olabılır.
1.işlemci asırı ısınır.
2.bılgisayarın ıç ısısı maksımuma ulasmısdır
3.işletım sıstemın cok eskidir..

en buyuk ihtimal 1. seçenek işlemcenın modelını yazmadığın ıcın Pentıumu baz alıorum bu tıp ışlemciler asırı ısınma ve zorlanmada donar weya kendını kapatır.
sabaplerı:+islemcı fanı arızalıdır.
+pc içinde hawa sürkinosyonu yeterınce sağlanamaya bilir.
+islemci fanının uzerınde asırı tozlanma ve kurum olabılır.

ihtimal2:Amd işlemcılerde sıcaklık ıcın extra fan warken nedense ulkemızde pentıuma atılmaz.
+PCnin konumu hawa almaya musait deıldır.
+PC nın içi anakart ve dier donanımlarında toz pislik v.b seylerden fansistemlerı iyi çalısmıor yada hawa panallerını kapanmıs olabilir.

ihtimal3:yıllık işletım sistemı ise belırle zorlanma ve çok program çalıstırmada islemciyi yorar,işlemcı ısınarak fanın kendıne yetmedği anda Pc nı kapatır.

eğer anlamadığın ve yardımcı olmamı ıstediğin bir sey olursa bu konu acık.
kolay gelsin ii Forumlar:hhman:

kardeşim çok güzel açıklamışsın. sağol.
fanları kontrol etmiştim çalışıyorlar fakat tozlanmayı kontrol etmedim. bir bakalım

genelde internette dolaşırken kilitleniyor.(tabi bilgisayar açıkken başka ne yapılır ki) internete girmeden ne olacağını henüz araştırmadım.

işletim sistemi ile ilgili güncellemeleri sürekli yapıyor ama bir dada bakayım

teşekkürler. başka söyleyecekleriniz varsa beklerim

PeKi ViRus İhtiMalis Çok DüŞüK ama
Donanımsal Bir Arıza Pcnin İçini TemiZle Herşeyden OnCe

pc ne yeni ram mı taktın ha birde unutmadan
internette gezindiğin program ie mi yoksa başka bir
programmı, ona göre çünki bazı sitelerin yapısını
kaldıramıyorsa reset atmasının sebebi budur, haberin olsun
i134112_icon12.gif

●]CǾβ®Ä[●' Alıntı:
pc ne yeni ram mı taktın ha birde unutmadan
internette gezindiğin program ie mi yoksa başka bir
programmı, ona göre çünki bazı sitelerin yapısını
kaldıramıyorsa reset atmasının sebebi budur, haberin olsun[/IMG]

BnLar DewamLı Hata İçErmicek TekNik Ve DoNanım PuruzLrıdır Hiç BirinDen Kaynaklanamaz.Chemy Nin Hatası FadklıDır. Genede EmeğiNe Sağlık.:hhman:

arkadaşlar sadece int. gezinirken olduğunu zannediyordum bir de int. girmeden bekledim. yine belirli bir zaman sonra kilitlendi. bilg. özellikleri:
AMD 2500+
512 DDR ram (256+256)
ATİ 9550 radeon 128 MB
128 bit.creative 4+1
40 gb HD
1 kasa fanı, 1 işlemci fanı
elimde kopresör olmadığı için saç kurutma makinasının soğuk ve hızlı modunda tmizlemeye çalıştım. şimdilik bu kadar

SEN KASAYA ılawe F@N tak çunku amad ıcın tek fan yeterlı olmaZ.
senın sorunun ısınma 10ytl ye kasa Fanları war hdd ye yakın bıyere tak yanı on kapağın arkasında fan Yuwası wardır oraya monte et.

kolay gelsin....:hhman:

sağol kardeşim çok yardımcı oldun.

NeDEMEk SiZE Yardım ıçın burdayaız sende saol ii forumlar

Geri