Arkadaşlar Acill yardımmm gerekiyorr !!!lütfeeen bi bakarmısınız ?

nafirun

New member
Reaction score
0
selamın alekykum..
merhaba arkadaslar

bende acer 5738zg model bır notebook var...
ılk ışletım sistemim vindows vistaydı
sonra bi arkadasımdan windows se7en alıp kurdum fakat bazı driverları ve programları uygulayamadım vede oyun oynarken onceden vıstada oynadım oyunlar sevenda cok agırlasmaya hatta oynatmaz hale geldı...
direct x sorunu dedıler ekran kartı dedıler naptıysam olmadı
bende tekrardan vistaya donmeye karar verdım

daha oncelerı alt + f10 komutuyla pc baslarken dırek recoveryle otomatık olarak pc kndıne kurulum yapıyordu
ama seven kurdukdan snra alt +f10 komutu ıslemez hale geldı
alt + f10 yapıorum recovery acıyor ama başlar başlamaz kendini kapatıyorr
bı yazzı cıkıp hata veriyor
bana aldıgım zaman bı recovery cd wermıslerdı onla yapıyorum gene kurulurken hata verıor faıled flan gıbı bı yazı yazıor ve sonra pc sasırmaya baslıor
ctrl + alt + delete pc yı resetleyın dıoo baska da bısı yapmıyor
ve recovery bolumum 0.1 gb yani 100 mb gozukuyorr anlamadım
başka kısılerde 3.3gb hatta 10 gb falan olan kısıler varmıs :S

sıze sormak ıstedıgım benım pc'm sımdık vısta recoverysınden cıktım mı yane vısta tabanlı degılmıdır artık ve de acaba 100 mb yane 0.1 gb oldugu ıcınmı recovery ısletılmıyo...
yada recoverysını genısletmemın bı mumkunatı varmı ?

yane tkrardan vısta cd m olmadan vıstaya donusturme ıhtımalım varmı
cunku bu se7endan cok cekıorum artık kullanmakta ıstemıorum xp ye de donmek ıstemıyorum acıkcası ve elımde bı vısta cd mde yok kalakaldım oleee lutfen bana bır yardımcı olun yaaa

bırde arkadaslar....
format cd sı olustıramıorum netten ındırdım kurulumları ındırdım gıbı neroda yazdırıorum fakat olmuyor nasıl bır yol denemem lazım nettekı resımlı anlatımları falan gorerek yaptım ama baslangıc olarak olmuor nero harıcınde nlıte ısobuster powerıso bu tarz programlardada denedım ama hıc bır sekılde format cdsı olusturamadım :S

kurulumu ındırdıkden snra ayrıca bısılermı yapmam lazım

vallahı arkadaslar cıldırmak uzereyım bana bı care bı cozum bulun lutfennn
sımdıden ellerınıze ılgınız ıcın emegınıze saglık tesekkurler ederım
saygılarımla.....

Microsoft, sadece 26 Haziran 2009 ile 31 Ocak 2010 arasında Vista satın aLan kuLLanıcılar için özel bir Windows 7 yükseLtme imkanı sundu..Okuduğum kadarıyLa sizin win7 yükseLtmesinde yaşadığınız sorunda bundan kaynakLanıyor.Yani birçok vista kuLLanıcısının yaşadığı sorun gibi; yükseLtme için uygun oLan sistemlerin reddedilmesinin hayal kırıklığından birini yaşıyorsunuz..MaaLesef bu tamamen microsoft un yaptığı birşey..

GeLeLim vista'ya geçiş sorununa;

Recovery manager cd si hata veriyorsa muhtemeLen recovery manager dosyasında bir şekiLde veri kaybı oLmuş veya bu dosya daha önceden cd ye yazdırıLmıştır.(normaLde recovery manager dosyası gizLi bir şekiLde hdd üzerinde buLunur ve bir defaya mahsus oLmak üzere orjinaL vista cd si şekLinde yazdırabiLiyor)

Eğer hdd üzerinde vista recevery manager dosyanız duruyorsa onun üzerinden vistaya tekrar geçebiLirsiniz..

BunLarı yapamıyorsanız;

Eskiye dönmek için format atmak zorundasınız..

-Verileri yedekleyip format atabilirsiniz (YükLü programLarı kaybedersiniz, sonra yeniden yüklemeniz gerekir)

Vista microsoft un çıkarmış oLduğu en kötü işLetim sistemidir bana göre.Vista ya herhangi bir nedenLe geri dönmenizi tavsiye etmem..

İnanın xp ye geçmeniz biLe çok daha faydaLı oLacaktır..

Sisteminizin özeLLikLerini biLmediğim için çok fazLa yorum yapamam ama win7 ye geçmek için yeterLi özeLLikLere sahip bir biLgisayarınız varsa;tekrar orjinaL bir win7 kuruLum cd si iLe biLgisayarınıza format atmanızı öneririm..

SöyLeyecekLerim geneL oLarak böyLe..Umarım sorunLarınızı çözersiniz..

KoLay geLsin..

kardesım ılgıne cok tesekkur ederım

sımdı benım acer recovery hdd olarak gozukuo 0.1gb yane 100 mb olarak ama ıcı gozukmuor ancak harf deııstır harf ata sekmelerını baska hddlerde bakınca ıcını gorebılıorum ama bı etkılesım olmuyor cunku kullanamıorum
ayrıca sıstemımde gozuken 9.77gb lık bır kurtarma bolumu var ama ona hıcbır sekılde tıklama olsun ozellıkler olsun goremıorum
acaba onun ııcınde vısta olabılırmı yane kurtarma ıhtımalım varmı onu dahı bılmıyorum

bnım PC

acer 5738zg
pentium dual core cpu T-4200 @ 2ghz 3gb ddr3 ram nvidia geforce 105m ekran kartı

ya vistadayken oynadadgım oyunları
sevende ayarlarını kıstıgım halde oynayamıorum ama hıcbısekılde olmuyor ekran kartının surumu son surum guncellı
dırectx ın bı paketı ındırdım 512mb lık ama fayda edmedı snra baska bı dırectx kurdum oda fayda edmedı 9 ve 10 u kumaya ızın vermıyor
nıye oyunları oynayamıorum

sonra benım PCM vısta tabanlı oldugu ıcın bazı drıverları kurmuyor ben netten bulup ındırsemde ozellıklerını kullanamıyorum soyle solımm pc mdekı kısa yollar bıle calısmıyor klavyedekı en basıtı bu olmuyor yane cozemedım...

pekı netten orjınal bı se7en bulsam ıse yarama ıhtımalı varmı ?

ProbLemi buLma açısından biLgisayarınızLa iLgiLi özeLLikLere baktım..Fakat win7 sisteminde sorun yaşayacak bir biLgisayar değiL..Sadece Son hız oyun oynayacağınız bir biLgisayar değiL ve çok çabuk ısınma sorunu yaşanan bir biLgisayar oLabiLir..

Sorunu çözme konusuna geLecek oLursak;

Şu an sisteminizde kuruLu oLan win7 nin orjinaL oLduğunu varsayıyorum.

AnLadığım kadarıyLa;vista dan win7 ye geçiş sürecinden sonra ekran kartıyLa iLgiLi bir sorun var..Directx iLe iLgiLi bir sorun oLduğunu zannetmiyorum.Vista directx 9 ve 10,win7 directx10 ve üzeri sürümLeri destekLer..Sizin Notebook unuzda da directx10 var ise bir sorun oLmaz..

Siz şu anda win7 kuLLanıyorsunuz ama win7 nin birçok özeLLikLerinden faydaLanamıyorsunuz.Ve bu da büyük bir ihtimaLLe ekran kartından kaynakLanıyor..

Nvidia GeForce 105m ekran kartı için bu driver ı indirin;

v190.38 Windows 7/Vista 64bit | NVIDIA - LaptopVideo2Go Forums

(Sayfanın başında Download Driver diyin)

Ardından bu "inf" dosyasını indirin
http://www.laptopvideo2go.com/infs/190series/19038_win7x64/nv_disp.inf

Driver exe sini çalıştırınca dosyaları atıcağınız yeri seçin. extract tan sonra indirdiğiniz inf dosyasını önceden extract ettiğiniz yerdeki aynı isimi inf dosyasıyla değiştirin.

Bu sitedeki driverLar Laptop notebookLar için özeL infLerLe geLiyor editLenmiş oLarak..

Bu yöntemi bi deneyin,cevabınıza göre eLimden geLdiğince burdan biLgi vermeye devam edeceğim..

kardeşiiim allah razı olsun oncelıkle dedıklerını yapıcammm

ama bak şöyle bır sıkıntı olabılır yıne de sen daha ıyı bılırsın elbette

sorun ekran kartı olabılır elbette
amma velakın ben ekran kartının son surumule guncelledm
260.99_notebook_winvista_win7_32bit_international_whql su yaneee

sonra dırectx 11 dırek kurulu oluomus sanırım vın 7 lerde

oyusdende ne dırectx 9 a nede 10 unun kurulumuna ızın vermıyorrr :S
ben bı paket buldum DXSDK_Jun10 bunu kurdum arkasınada dxwebsetup bunu kurdum ama bı degısıklık olmadı

hani cok ugrastım naptısam olmadı
sımdık senın dedın sekıldede yapmaaya calısayım bakalımm nolcak tkrardan yardımların ıcın saol kardesım

kardesım galba dedın ınf dosyasııı verdıgın lınk hatalı ?
yada benmı yapamadım ama error verıyoor?

bu arada kardesım bene g105m ın son surumu yukle ekran krtı drıverını sılıp mı bunu kurayım yoksa dırek ustunemı kurayım ?

kardesım bu arada verdıgın ekran kartını ındırdım oda 64 bıt dıo 64 bıt sıstemınızde kayıtlı olmadıgı ıcın kurulamadı dedı
dıer lınk de oluydu zatenn yane olmadı kardesım ya:((

arkadaşım d2d yani hdd deki recovery nin yapıldığı gizli bölüm arızalı veya silinmiş olabilir. bence baştan format at.

hemen ındırıyorum kardesım
evet 32 bıt ultımate

acaba 64 bıtmı kurmalıym yane sıstemımle rahat bırsekılde kullanabılırmıyım ?

clubboy arkadasım bunlar yuzunden 2kere format attım zaten banamısın demıyor malesef

ayrıca bende dısc yonetımınde 4 hdd gozukuor

c , d , acer100mblık recovry bolumu
1 de 10gb kurtatma bolumu gozzukuor ama bu bole hıc bır sekılde dokunamıorum kullanamıorum ıcıne gıremıorum ıslev gerceklestıremıorum
sadece yardım konsolu ıs goruor
acaba bu bolumden bırseyler cıkabılırmı ıse yarayablırmı
yada sole sorayım bu bolum nedır?

soruna cözüm bulabilmek icin arkadasin su an kullandigi isletim sistemine baslat >calistir a>msconfig.exe yazip acilan pencerede kac tane isletim sistemi oldugunu bott siralamasini varsa prinntscrenn le almamiz mümkün oLabilseydi icabinda forumda paylasdigim vista 32bit ultimate sabit konu> http://www.hackhell.net/windows-vista/597041-microsoft-windows-vista-sp2-turkce-x32-64-bitcrack.html < basligindaki veya vista recovery CD> http://www.hackhell.net/windows-vista/648659-vista-recovery-kurtarma-cd-ile-sistemi-kurtarma.html < ile bilgisayarini baslatip (bios baslangici CD -DVD) Boot ederken bilgisayarin tamir et seceneklerinden !>RECOVERY [Veya KOMUT modunda boot dosyasi tamiri icin asagidaki komutlar sirasiyla girilir her satir icin ENTER girilir, exit satiriyla cikilir,
>bootrec /fixmbr,ENTER bootrec /fixboot ENTER bootrec /rebuildbcd ENTER Exit ENTER
Diskleri aktif hale getirmek icin yine komut modundayken,
a Dinamikten temel diske dönüştürmek istediğiniz diskteki tüm birimleri yedekleyin.

b Komut istemini açın [cmd.exe<yönetici olarak baslatin] ve diskpart yazın.

c DISKPART komut istemine list disk yazın. Temel diske dönüştürmek istediğiniz diskin numarasını not alın.

d DISKPART komut istemine select disk <dönüştürmek istediğiniz diskin numarası> yazın.

e list partition > select partition ile windows un oldugu bölüm [boot yapilmak istenen] active TIKlayarak aktiflestirilir,
exit ENTER ile Diskpart bölümünden komut modu kapatilir,​
, tüm bu islemlerin gerceklesmesi icin ilgili konuda verilen bilgilerin uygulama sekilleri daha sonra ayni sorunla karsi karsiya kalmis diger insanlarada cözüm yolunu kolaylikla cevalardan takip ve uygulama sansi tanima acisindan yine buradan bilgilerin asamalariyla paylasilmasi verimlidir,lakin paylasdikca cogalir,

not ayrica boot cd elde etmek windows ultimate [ 7 & vista] system ana tepsisinde zaten var!
recdisc.exe. komutla acilip>dvd ye yerlestirilecek bir cd ile de boot cd otomatik olarak elde edilir,baska program olmadan :) yukarda anlatdigim kirmizi ile renklendirilmis yazi bölümündeki komutlar dogru yazilmak suretiyle netice alinir, yanlis yazdiginiz takdirde bölüme Komutla ulasma sansiniz olmayacakdir,!

kardesıom orjınal cekım 64bıt sıteeden ındırdım 64 bıt sıstemımle daha ııyı mı uyumlu olur acaba?
dıwerlarda fala sorun yabarmı ? sence 64bıt mı kullanmalıyım

kardesıom orjınal cekım 64bıt sıteeden ındırdım 64 bıt sıstemımle daha ııyı mı uyumlu olur acaba?
dıwerlarda fala sorun yabarmı ? sence 64bıt mı kullanmalıyım

BiLgisayarınızın özeLLikLerine göre bir sorun oLacağını sanmıyorum..Ama ne kadar stabiL çaLışır tabiki biLinemez..KuLLandığınız Laptop Win7 nin çıktığı tarihten 2 yıLdan daha eski değiLse % 90 uyum sağLanır..Sadece oyun oynarken max seviyede verim aLamayabiLirsiniz..

kardesım bu ınf dosyasını nabıcaz
sadece notpad de dosya olarak ındı ıcınde bısıler yazıooo tıklanmıo bısı olmuo
acaba bır yere falanmı atıcaz bı yardımcı olabılırmısın kardesım

Geri