archicad de kotlarlar çizim yaparken sorunlar yaşıyorum kat kopyalarken kot hataları ortaya çıkıyor.bir de araziye eğim nasıl veriliyor gerçek parsel ölçüleri koordinat girerek yapılabiliyor mu archicad de yardımcı olursanız çok makbule geçecek
araziye yumusak eğimi vermek icin arazi uzerinde oncelikle kot cizgilerini belirlemelisin daha sonra sihirli degnek simgeli magic bilmemne ye tıklayarak cizgilerle araziyi birlestirmelisin sonra arazide girmek istedigin kotların uzerindeki noktalara tıklayıp Z degeri vermelisin..
biraz karısık bisey tam anlatamamıs olabilirim eger hala bir cevap bekliyorsan ufak bir video ile yardımcı olmaya calisacagim..
iyi gunler dilerim..
ımm belki kat ayarları "story settings" de sorunun vardır katları birbirleri içine geçirmiş olabilirsin eğimli arazi mesh de üç seçenek vardı gridli olanı seç plan düzleminde çiz sana arazinin 3 köşesinin kotunu isteyecek kendi otomatik 3 boyutlu verecek olay bu hatırladığım kadarıyla .
o magic olayı da arc 9 da vardı 10 ve 11 de yok sanırım ben rastlamadım yada
arazi kordinatı vermeyi bende bulamadım epey ugraşmama rağmen bende autocadde arazi koordinatı vererek archicade çağırıyorum