ARAP AŞI (Yozgatlılar iyi bilir)

thefao

El-fetih
Katılım
1 Kas 2008
Mesajlar
4,782
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kader Bazen Kahramanını Arar...ve Bulur
GEREKLİ MALZEME

arap_asi.jpg


2 bardak un

4 kaşık yağ

3 bardak tavuk suyu

1 kaşık salça ya da 3 domates

1 piliç

Yeterince toz kırmızı

biber

Yeterince tuz.

YAPILIŞI

1.

Evvelden temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır. Eti iyice yumuşatılır.
2.

Bir tepsiye şöyle Arapaşı yapılır: "İki bardak elenmiş un bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir. Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır. Büyükçe bir tepsiye dökülür, düzgünce yayılır, soğutulur."
3.

Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır. Iki fincan un hafifçe kavrulur. Uzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılı r, kaynatılır. Böylece çorba hazırlanmış olur. Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır.
4.

Tepsinin içerisindeki unlu bulamaç masanın üzerine konur. Çorba da küçük kaplara katılarak servis yapılır. Çorba çok sıcak, Arapaşı soğuk olur. Sofradakiler sinide önlerine düşen kesilmiş parçalardan alarak sıcak çorbaya batırır öyle yerler
 
Bir Konyalı olarak Arap Aşı'nı çok severim.
Bizim buralarda özellikle kış mevsiminde çok yapılır.
Daha önce hiç yememiş olan arkadaşlara tavsiye ederim...

Bu arada Paylaşım içinde TeşekkürLeR..

______________________
 
Bir Kayseri'li olarak Arap Aşı'nı çok severim.Bizde çok iyi biliriz. Bizim buralarda özellikle kış mevsiminde çok yapılır. Bu arada Paylaşım içinde TeşekkürLeR..
 
aslı arabaşı çobası dır bir yozgatlı olarak iyi bilirim ve cok severim hamuru çiğnenmeden yutulur :D saol bilgi için
 
Geri
Üst