Ara kablo ile ilgili sorum var beyler ?

snıper

New member
Reaction score
0
beyler bende bi ara kablo var.bunu pc ler arası bağlantı kurmak için kullanmak istiyorum.Bunu önceden alt kattaki komşumuz ile internet aracılığı ile kullanıyodum modemine takıyodum.Burda benm isteğim ise pc ler arası bağlantı kurmak yani kasa arkasına bi yere takmam lazım ama arkadaşımda da int takılı o girişte napmam lazım şimdi kasanın arkasına ayrı bi yer mi açıyım açsmda nasıl yaparım modeme bağlamadn olmasını istiyorum ama modemin arkasında da zatn tek portlu..Yardımlarınızı bekliyorum beyler ..? :ter:

Öncelikle sana CAT5 yani ethernet kablosu lazım şayet elindeki kablo buysa sorun yok.İkinci olarak arkdaşının modeminde ekstradan ethernet girişi varsa oraya takabilirsin hayır yok dersen ozaman çoğaltıcı edinmen lazım.

bu çoğaltıcı modem için mi yoksa ksa için mi kardşm ve fiyat olarakta söylersen sevinirm?

bu çoğaltıcı modem için mi yoksa ksa için mi kardşm ve fiyat olarakta söylersen sevinirm?

İnternet kafelerde görmüssündür interneti dağıtmaya yarayan bir araç modemle alakalı fiyatı ise 50-200 arası değişiyor dahada ucuza bulabilirisn markası önemli değildir genelde.

Eğer modemin 2 den fazla portu varsa zaten modem üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz dosyaları yada bölümleri paylaşıma açmanız yeterli otomatik olarak görürsünüz. Ama işletim sistemi farklı ise görmeyebiliyor bunun içinde bir ev ağı kurmanız yeterli

ScorpioN önceLikLe yazım hatası yapmışsın onu düzLt KEP5 deiL o kabLonun adı Cat5 :)
Konuya geLince sana cross kabLo Lazım yani cat5 kablo yine ama jaLarın apıLış tarzı farkLı istersen internetten araştır buL veya bi bilgisayarcıya git bana cross kabLo Lazım de temin et bu kablola bağlanmak istedigin pc iLe kendi pcin arasında bağlantıyı kur ondan sonra ne yapacaksan yap ;) aynı zmnda dediğim işLem xp işLetim sistemi için geçerLidir diğer sistemLerde çaLışırmı biLmiyorum

ScorpioN önceLikLe yazım hatası yapmışsın onu düzLt KEP5 deiL o kabLonun adı Cat5 :)
Konuya geLince sana cross kabLo Lazım yani cat5 kablo yine ama jaLarın apıLış tarzı farkLı istersen internetten araştır buL veya bi bilgisayarcıya git bana cross kabLo Lazım de temin et bu kablola bağlanmak istedigin pc iLe kendi pcin arasında bağlantıyı kur ondan sonra ne yapacaksan yap ;) aynı zmnda dediğim işLem xp işLetim sistemi için geçerLidir diğer sistemLerde çaLışırmı biLmiyorum
[/QUOTE]

Hani nerde yapmışım yazım hatasını (= :p

ehehe yazarken aklım nerdeydi acaba (=

Geri