'Araç muayeneyi devlet layıkıyla yapamadı'

yi6it

New member
Reaction score
0
Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösteren ve Doğuş Grubu, Akfen, TÜVSÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK'ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zinciri her geçen gün yaygınlaşıyor.

Şirketin İstanbul'daki muayene istasyonlarının açılış toplantısına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, devletin araç muayenesi yaptığı dönemin geride kaldığını, modern devletin araç muayene işiyle uğraşmaması gerektiğini söyledi. Devletin bu işi layıkıyla yapamadığının kaza oranlarının yüksekliğine bakılarak görülebildiğini vurgulayan Yıldırım, "Yeni ve modern araç muayene istasyonlarıyla insanımız da kazanıyor devlet de kazanıyor." dedi. Her yıl bir kasaba nüfusundan fazla insanın kazalarda hayatını kaybettiğini belirten Yıldırım, "Yolun ikamesi olur, aracın ikamesi olur; insan hayatının ikamesi olmaz. Sürücü hata yapabilir. Ancak bizim trafik kazalarına sürücü hatası deme lüksümüz olamaz. Bu yüzden tedbirlerimizi alıyoruz." şeklinde konuştu. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de, TÜVTURK'ün Türk sermayesinin, uluslararası şirketlerle aktif işbirliği içerisinde finansal ve teknolojik bütünleşmesinin başarılı bir örneği olduğunu söyledi. Şahenk, trafik kazalarının en aza indirilmesinde bu yatırımın önemli rol oynayacağı inancını taşıdıklarını kaydetti. Ferit Şahenk, proje kapsamında 550 milyon dolarlık ihale bedeli dışında, 350 milyon dolarlık fizikî yatırım ve 100 milyon dolar finansman ve proje geliştirme olmak üzere toplam 1 milyar dolar yatırım gerçekleştirilmiş olacağını ifade etti. Şahenk, 20 yıllık işletme süresi boyunca muayeneden elde edilecek gelirden yaklaşık 7,3 milyar doları Hazine payı olarak, 2,7 milyar doları da KDV olarak Maliye Bakanlığı'na aktaracaklarını dile getirdi.

Zaman...

evet devlet yapamadı rüşveti veren hurda arabayı yollara çıkardı.Arabayı getirmeden sadece ruhsatla muayene yaptırıyordu millet şimdi sıkılaşınca milletin zoruna gidiyor ama bence iyi oldu böyle trafik canavarları biraz azalır(bir umut)

devlet muayene işini layıkıyla yerine getiremedi, bu doğru.
fakat bu tür özelleştirmeler yoluyla devletin yerine geçen alternatif güçler türedi.
sanki şahenk bu işi kendi mi yapıyor? elbette hayır.
aldığı işi, üzerine biraz kar koyarak başkalarına sattı.

malumunuz, çingeneye beylik vermişler, önce babasını asmış.
şu anda muayene işiyle uğraşanlar da, insanlara eziyet etmekten zevk alır haldeler.

diğer taraftan şunu sormak lazım:
Türk insanının bütçesi 6-7 yılda bir "sıfır" araba almaya yeter mi ki, Almanya standartlarında muayene yapılıyor?
sen önce insanını aç bırak, sonra araban eski diye sorun çıkart.
görün siz, yakında sokaklar muayenesiz araçlarla dolacak.
cezalar (ortalama 1.000 lira) kimi zaman arabaların değerinden fazla tutacak.
elbette hurdalarla sokakta dolaşılmasın ama...
insanlarımız da arabasını yenileyebilecek ekonomik güce kavuşturulsun.
saygılarımla.

sen araçları avrupa standartlarında istiosunda yolların avrupa standartlarındamı acaba??

1974 Model Bir Arabam Var Ve Muaynesı Olmadıgı Icın Trafıkte Fazla Dolasamıyorum Bu Arabayı Muayneye Gotursem Muayneden Gecmesı Imkansız 2 Sene Once 4-5 Bın Ytl Harcayarak Klasık Bır Otomobıl Yaptım İnanırmısınız Aracımda En Ufak Bir Çürük Yok Döşemeleri Orjınalıyle Aynı Sekılde 0dan Yapıldı Ben Bu Araca Bu Kadar Para Harcadım Ama Su Anda Muayneden Gecemıyor Cunkı Yaslı Bedenı Onların Istedıgı Standartta Değil Neymiş Frenin Biri Daha Az Tutuyomus Amortısorlerin Değişmesi Gerekıyormus v.s. v.s. Tabı Bu Şeyler Gibi Onemlı Seyler Ama Ülkemiz Ekonomı Bakımından Çok Geride Benım Cebımde 15-20 Bın TL Para Olsa Gider 2.El Guzel Bı Arac Alırdım Ama Öğrenciyiz Para Biriktirip Tek Tek Eksıklerı Gıderıyoruz :) Su Anda Deseler Ver O Kulusturu Al 0 Arabayı Vermem Cunkı Bu Arabadakı Konfor Hıc Bir Arabada Yok Geçen Hellboy la Bi İşimiz Vardı Arka Koltuğa Oturdu Ve Baba Sen Git Ben Burda Yatarım Dedi:)

bakan mercedesten asagı ınmedıgı ıcın ve trafıkte cıle cekmedıgı ıcın rahat konusuyor olumlerın cogu arac degıl ınsan kusurlu buda asırı hız yollarında kotu olusundan oluyor tabela eksıklıgıde var polısımız sarhos surucuyu asırı hız yapan surucuyu gormemezlıkten gelırse olacagı bu aracların eskı olmasından fazla kaza olmuyor butun gun trafıkteyım zaten aracı bozuk olan nıye hız yapsın akıl var mantık var elbettekı kontrol ıyıdır ama arkadaslarda demıs sen mılletı ac bırak sonra ıkı kurusluk araca bındır sonra soyle boyle bırde yerlı uretseler amennah

Muayene yapanların özellikle zorluk çıkardığını benden başka düşünen var mı?

bence tuvtürk işini iyi yapıyor .Olması gerekende bu türkiyede.Ama malesef bizim insanımız aracını geçiremediği zaman hemen tuvturku suçluyor.
Tabiki sistem yeni olduğu için bazı aksaklıklar olacaktır.Ama benim düşüncem bu sistem iyi bir sistem .Kendi güvenliğimiz için .

böyle bi rezillik olamaz, üç kuruşluk arabamız var arabanın fiyatı kadar masraf çıkartıyorlar
senmisin akpeye oy atan iyi oldu bize.
mecburen muaynesiz geziyoruz, oparayı ödememiz mümkün değil

adamın altındaki arabanın değeri bin - ikibin tl değerinde muayeneye girmek istese en az bin tl bakım yaptıracak napsın bu adam zaten parası olsa daha iyisini alacak gücü ona yetmiş onu kullanıyor madem almanya standardı deniyor almanyadaki iş güvencesi işsizlik maaşını almanyadaki yolu almanyadaki teknolojiyi kendileri yakaladılarmıda vatandaştan istiyorlar üfff konuşacak çok şey var ama dinleyen kim

Geri