Arınç'ın gafları siyasi litaratüre girdi

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Arınç'ın gafları siyasi litaratüre girdi

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, medyayı eleştiren "Tuu size" sözleriyle bir kez daha gündeme geldi. Arınç’ın eleştirileri, basından milletvekillerine, Afrikalılar’dan Lenin’e kadar geniş bir yelpazeye sahip. Bugüne kadar Arınç’ın akıllarda kalan sözleri ve dikkat çeken hareketleri şöyle:

3 Haziran 2003: (Tokyo Camii’ni ziyaretinde) Umarım Japonlar da İslamiyeti tanıdıkça, bu camiye gelip ibadet edenleri gördükçe, hak dinini intisap edeceklerdir. (Sonra yazılı açıklama yaptı, "Cami imamı, İslamiyet üzerinde araştırma yapan bazı Japonların kendi istekleriyle Müslüman olduklarını ve sayılarının da giderek arttığını bana ifade etti. Ben de bunu ifade ettim" dedi.)

-"SORMAYIN"-

14 Nisan 2004: (23 Nisan resepsiyonu davetiyelerine eşinin adını neden yazdırmadığını soran gazetecilere) "Bunun karşılığı, şeyini şey ettiğimin şeyidir. Bunu bana tekrar niye soruyorsunuz" dedi.

-"TOKİ MOKİ"-

2 Ağustos 2004: (Toplu Konut İdaresi’nin milletvekilleri için site yapması girişimiyle ilgili bir soru üzerine) TOKİ moki diye bir şeyler çıkarmayın. Bakın TOKİ moki derken, adamın (Hürriyet yazarı Bekir Coşkun) Pako’su öldü.

4 Aralık 2004: (Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell’le yaptığı ortak basın toplantısında Kıbrıs koşuluyla ilgili sorular üzerine) "İspanyolca’da ’palavras’ var. Bizde de ’palavracı’ diye bir tabir vardır. Bunlar olayları olduğundan biraz daha farklı gösterirler. Bizim medya da biraz öyledir" diye konuştu.

-"BÜLENT ERSOY DEME"-

20 Haziran 2005: (Manisa Dericiler Sitesi Başkanı Hüseyin Akdede’nin "Sayın Başkanım size ağabey olarak hitap etmek isterim" diye izin istemesi üzerine) "Bülent Ersoy deme de, ne dersen de" karşılığını verdi.

17 Mayıs 2006: (Danıştay’daki silahlı saldırının ardından) "Şu anda hastanede bulunan Sayın Bayan Ayfer Hanım’ın da bu karara çekince koyduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bu saldırgan o karardan(türban kararı) infial duyarak bu karara imza atan kişilere karşı bir eylem düşünmüşse, bu karara muhalif kalan bir insana silahını boşaltmaması gerekirdi" yorumunu yaptı.

-"ÖLÜ GÖRMEK ÇOK GÜZEL"-

11 Temmuz 2006: Moskova’da "Lenin’i ölü görmek çok güzel" dedi. Resmi bir ziyaret için bulunduğu Moskova’da 20. yüzyıla damgasını vuran Sovyet Devrimi’nin lideri Vladimir İlyiç Lenin’den "Kendisini ölü görmek çok güzel" diye söz etti.

21 Aralık 2009: İzmir’de partililere konuşurken, kapatılan DTP Milletvekili Emine Ayna´yı kastederek, "Çok garip bir yaratık. Allah akıl fikir versin" dedi.

30 Kasım 2009: Üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran YÖK kararının yürütmesini durduran Danıştay 8. Daire kararı için, "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç" dedi.

-"BASMADIM, UĞRADIM"-

3 Şubat 2010: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru tartışmaları sırasında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın odasını bastığını söyledi. Arınç, "Oda öyle basılmaz. Ona ’oda basmak’ denmez. Kapı açıktı, girdim" karşılığını verdi.

5 Şubat 2010: Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın "GATA’ya alınmadığı" haberleri üzerine söylediği, "Keşke olmasaydı" sözlerini Ti’ye aldı. Arınç, "Televizyonda öyle bir program vardı" diye konuştu.

Bülent Arınç, "Afrikalı zombiler" açıklaması nedeniyle, 2006’da yılın gafı ödülüne de layık görüldü.

Kaynak

Adam dengesiz vesselam

ah ah (İLK ÖNCE TBMM BAŞKANI,SONRA BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DEVLET BAKANI)bu adama akepe kurulmadan önce manisa da dava vermiyolardı avukat ken..VAY BE NERDEN NEREYE..ROCCO YALAYA YALAYA CIKMIŞ MERDİVENLERİ..HELAL VALLAHA HELAL...

Söğüt dalına yuva yapan cinsten bi insandır kendisi beklenir böyle şeyler ondan :durdurun:durdurun

Aynı şahsın yerinde olsaydınız kimbilir sizler ne tepki verirdiniz.. bence tepkilerinin birçoğu az bile ben daha fazlasını yapardım söylerdim..

arinc00eee66200e4d216by.jpg

Çok sevimli sempatik adam...

Suikastten kurtulmuş adam

Bırakın biraz BALYOZ u taşa vursun

biz kişiliğine bişey demedikki,bu işler sevimlilikle sempatililikle olmuyo :001_rolleyes:

Ya canım herkesin zamanında ağzından dilinden olmadık sözler hatalar olur hangimiz yapmaz ki.Hepimiz yaptık doğamız gereği ama ben severim böyle insanları çünkü bazı insanların samimiyeti yüzüne vurur.Gözşeri ve ağzı birlikte hareket eder aynı anda aynı mesajı verir.Böyle insanları herkes sever.Özellikle dindar olanları.Mevlana Yunus Emre.Atatürk'ü herkes bilir.Samimi ve sevimlidir.Yüzüne baktın mı tamam dersin ama bakmasını bilmeli tabi...Evet Ak partiliyim ama Chp düşmanı değilim yada Mhp herkesi anlamak lazım.

İİİİ o zaman seni evlat edinsin

Oğlu sayılırım zaten beni seni bilmesede sver seviyor zaten.İlla bendemi demek zorunda değilir.Sen iyibirine benziyorsun belki görsem seni hakikaten belki daha iyisindir derim demeliyim zaten inşaAllah...

En azından 20 yıl parti başında olupta bütün seçimleri kaybeden Deniz Baykal gibi siyasi

başarısızlıkta dünya Litaratürüne girmediya

Deniz baykal parti başkanı, arınç la onu nasıl kıyasladın ilginç

Fanatiklik gözlerinizi kör etmiş, yoksa rte istifa ettide arınç parti başkanımı oldu

Deniz baykal parti başkanı, arınç la onu nasıl kıyasladın ilginç

Fanatiklik gözlerinizi kör etmiş, yoksa rte istifa ettide arınç parti başkanımı oldu

zoruna mı gitti baykalın dünyanın gelmiş geçmiş en başarısız parti başkanı olduğunu hatırlatmam

ne fark eder ikiside siyasetci değil mi.

zoruna mı gitti baykalın dünyanın gelmiş geçmiş en başarısız parti başkanı olduğunu hatırlatmam

ne fark eder ikiside siyasetci değil mi.

Hiç zoruma gitmedi
Deniz BAykalıda sevmem sadece sizin zihniyetinizi anlatmak istedim
Çıkarın şu at gözlüklerini

Herkesi kendi gibi zannettiğinden olsa gerek,Cumhuriyet
savcısı Cihanerin kızının film CD lerinine el konulmasının
basında yer almasını işin içine birazda göz yaşı katılmış
babında demeci vardı...

Ya canım herkesin zamanında ağzından dilinden olmadık sözler hatalar olur hangimiz yapmaz ki.Hepimiz yaptık doğamız gereği ama ben severim böyle insanları çünkü bazı insanların samimiyeti yüzüne vurur.Gözşeri ve ağzı birlikte hareket eder aynı anda aynı mesajı verir.Böyle insanları herkes sever.Özellikle dindar olanları.Mevlana Yunus Emre.Atatürk'ü herkes bilir.Samimi ve sevimlidir.Yüzüne baktın mı tamam dersin ama bakmasını bilmeli tabi...Evet Ak partiliyim ama Chp düşmanı değilim yada Mhp herkesi anlamak lazım.

sen Atatürkle,yunus emreyle yanyana getiroyosunya nediyim sana:glare:

Geri