Arınç’ın bir arkadaşı daha yargı zirvesinde

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı

http://yukleresim.com

Danıştay Başkanlığına Danıştay Birinci Daire Üyesi Hüseyin Hüsnü Karakullukçu seçildi. Arınç, Karakullukçu'nun seçilmesiyle ilgili olarak 'Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor'' dedi. Arınç, Yargıtay Başkanlığı'na sınıf arkadaşı olan Nazım Kaynak'ın seçilmesinin ardından da 'Benim güzel arkadaşım, çok mutlu oldum' demişti.

Danıştay Başkanlığı’na Karakullukçu seçildi. Yargıtay Başkanı seçilen Kaynak gibi Karakullukçu da Arınç’ın hukuktan arkadaşı çıktı. Arınç seçimi “Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor” diye yorumladı

ANKARA - Referandumda kabul edilen Anayasa değişiklikleriyle HSYK, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’dan sonra Danıştay’da da yeni döneme geçildi. Danıştay 1. Daire üyesi Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, HSYK tarafından seçilen 61 üyenin blok oyuyla Danıştay Başkanlığı’na seçildi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve bir dönem adı Başbakanlık müsteşarlığı için geçen Karakullukçu da tıpkı yeni Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi 1970 Ankara Hukuk mezunu çıkması ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

İlk tur ilk oylamada seçildi

Mustafa Birden’in yaş haddinden emekli olmasının ardından yapılan seçim sadece 35 dakika sürdü. İlk tur ve ilk oylamada Başkanlığa Karakullukçu seçildi. 156 Danıştay üyesinden 82’sinin oyunu alan Karakullukçu, 58 oy alan rakibi Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu’na da fark attı. Seçim sonucu, Danıştay’a yeni seçilen 61 üyenin büyük oranda blok halinde Karakullukçu’ya oy verdikleri yorumuna neden oldu.

1970’te Ankara Hukuk’tan mezun olan Karakullukçu’nun dönem arkadaşları arasında geçen hafta Yargıtay Başkanlığı’na seçilen Kaynak ile Kaynak’ın seçilmesini büyük bir sevinçle karşılayan Arınç da yer alıyor. Arınç, dün Bursa’daki seçim gezisi sırasında Karakullukçu ’nun seçilmesiyle ilgili olarak gazetecilerin soru soracağına fark edince, “Şimdi onu soracaksın fark ettim ama sorma” dedi. Arınç, bir süre sonra gazetecilere esprili bir şekilde “Şimdi bir şey söylerim ‘bütün arkadaşları bir yerlere geldi’ derler. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor” dedi. Arınç, aracına binerken de “Bunun fıkrasını da sonra size anlatırım” dedi.

Danıştay Başkanı Karakullukçu, ilk mesajını makamında kabul ettiği gazeteciler aracılığıyla kendisini seçen üyelere verdi. Karakullukçu “Bugünden itibaren, şu andan itibaren genç, anayasa ve yasamızda yapılan yeni düzenlemelerle aramıza katılan, seçilerek aramıza katılan, birbirinden genç, dinamik, birbirinden zeki arkadaşlarımızla çalışmak bana son derece onur verecektir” dedi.

Gazetecilerin sorularını almayan Karakullukçu, bir gazetecinin “duygularını” sorması üzerine, “Arkadaşların teveccühüne, güvenine layık olmak hakikaten onur verici ve heyecanlandırıcı bir duygu ama her bir arkadaşın bana emanet ettikleri bu güven duygusunun hiçbir sarsıntıya uğramaksızın devam edeceğinden emin olabilirler” diye konuştu.

Adı müsteşarlık için geçmişti

Karakullukçu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken 2000’de Danıştay üyeliğine seçilmişti. Karakullukçu’nun adı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yargılanmaktan kurtaran bir kararla duyulmuştu. Dönemin İçişleri Bakanlığı, Mülkiye müfettişi Candan Eren’in raporu doğrultusunda Erdoğan hakkında soruşturma açılmasına karar vermiş, Erdoğan ise Danıştay 2. Dairesi’ne başvurarak karara itiraz etmişti. Aralarında Karakullukçu’nun da olduğu Danıştay 2. Dairesi heyeti suçun unsurlarının oluşmadığına karar vermişti. Karakullukçu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olduğu dönemde bağımsız bakan Hasan Deniz Kurdu tarafından görevinden alınmıştı.

Danıştay’la davalık olmuştu

Karakullukçu, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ’nun yargılanmasına izin vermeyen Danıştay kararına karşı çıkmış ve karşı oy yazmıştı. AKP’li Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye Meclis üyesi hakkında yargılama izni verilmesine ilişkin karara da karşı yargı kararlarının idare tarafından uygulanmamasından şikayet eden Danıştay’ın, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında Meclis Başkanlığı’na doğrudan suç duyurusunda bulunmasına ilişkin karara da muhalefet şerhi yazmıştı. Karakullukçu, daha önce Danıştay ile de mahkemelik olmuştu. Danıştay lojmanı tahsis edilen Karakullukçu, özel evinde oturup bu konutu oğluna tahsis ettiği gerekçesiyle Danıştay tarafından ihtar edilmiş, bu ihtarın iptali için açtığı davayı da kaybetmişti.

Kaynak

Bir anket yapılsa en sevilmeyen politikacı kim diye
Herhalde arınç açık ara birinci olur

.

o kurban olduğum allah vermesini bildiği gibi almasını da bilir.

Geri