- Reaction score
- 0

Danıştay Başkanlığına Danıştay Birinci Daire Üyesi Hüseyin Hüsnü Karakullukçu seçildi. Arınç, Karakullukçu'nun seçilmesiyle ilgili olarak 'Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor'' dedi. Arınç, Yargıtay Başkanlığı'na sınıf arkadaşı olan Nazım Kaynak'ın seçilmesinin ardından da 'Benim güzel arkadaşım, çok mutlu oldum' demişti.
Danıştay Başkanlığına Karakullukçu seçildi. Yargıtay Başkanı seçilen Kaynak gibi Karakullukçu da Arınçın hukuktan arkadaşı çıktı. Arınç seçimi Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor diye yorumladı
ANKARA - Referandumda kabul edilen Anayasa değişiklikleriyle HSYK, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtaydan sonra Danıştayda da yeni döneme geçildi. Danıştay 1. Daire üyesi Hüseyin Hüsnü Karakullukçu, HSYK tarafından seçilen 61 üyenin blok oyuyla Danıştay Başkanlığına seçildi. AKPye yakınlığı ile bilinen ve bir dönem adı Başbakanlık müsteşarlığı için geçen Karakullukçu da tıpkı yeni Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi 1970 Ankara Hukuk mezunu çıkması ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.
İlk tur ilk oylamada seçildi
Mustafa Birdenin yaş haddinden emekli olmasının ardından yapılan seçim sadece 35 dakika sürdü. İlk tur ve ilk oylamada Başkanlığa Karakullukçu seçildi. 156 Danıştay üyesinden 82sinin oyunu alan Karakullukçu, 58 oy alan rakibi Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğluna da fark attı. Seçim sonucu, Danıştaya yeni seçilen 61 üyenin büyük oranda blok halinde Karakullukçuya oy verdikleri yorumuna neden oldu.
1970te Ankara Hukuktan mezun olan Karakullukçunun dönem arkadaşları arasında geçen hafta Yargıtay Başkanlığına seçilen Kaynak ile Kaynakın seçilmesini büyük bir sevinçle karşılayan Arınç da yer alıyor. Arınç, dün Bursadaki seçim gezisi sırasında Karakullukçu nun seçilmesiyle ilgili olarak gazetecilerin soru soracağına fark edince, Şimdi onu soracaksın fark ettim ama sorma dedi. Arınç, bir süre sonra gazetecilere esprili bir şekilde Şimdi bir şey söylerim bütün arkadaşları bir yerlere geldi derler. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor dedi. Arınç, aracına binerken de Bunun fıkrasını da sonra size anlatırım dedi.
Danıştay Başkanı Karakullukçu, ilk mesajını makamında kabul ettiği gazeteciler aracılığıyla kendisini seçen üyelere verdi. Karakullukçu Bugünden itibaren, şu andan itibaren genç, anayasa ve yasamızda yapılan yeni düzenlemelerle aramıza katılan, seçilerek aramıza katılan, birbirinden genç, dinamik, birbirinden zeki arkadaşlarımızla çalışmak bana son derece onur verecektir dedi.
Gazetecilerin sorularını almayan Karakullukçu, bir gazetecinin duygularını sorması üzerine, Arkadaşların teveccühüne, güvenine layık olmak hakikaten onur verici ve heyecanlandırıcı bir duygu ama her bir arkadaşın bana emanet ettikleri bu güven duygusunun hiçbir sarsıntıya uğramaksızın devam edeceğinden emin olabilirler diye konuştu.
Adı müsteşarlık için geçmişti
Karakullukçu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken 2000de Danıştay üyeliğine seçilmişti. Karakullukçunun adı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı yargılanmaktan kurtaran bir kararla duyulmuştu. Dönemin İçişleri Bakanlığı, Mülkiye müfettişi Candan Erenin raporu doğrultusunda Erdoğan hakkında soruşturma açılmasına karar vermiş, Erdoğan ise Danıştay 2. Dairesine başvurarak karara itiraz etmişti. Aralarında Karakullukçunun da olduğu Danıştay 2. Dairesi heyeti suçun unsurlarının oluşmadığına karar vermişti. Karakullukçu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olduğu dönemde bağımsız bakan Hasan Deniz Kurdu tarafından görevinden alınmıştı.
Danıştayla davalık olmuştu
Karakullukçu, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu nun yargılanmasına izin vermeyen Danıştay kararına karşı çıkmış ve karşı oy yazmıştı. AKPli Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye Meclis üyesi hakkında yargılama izni verilmesine ilişkin karara da karşı yargı kararlarının idare tarafından uygulanmamasından şikayet eden Danıştayın, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında Meclis Başkanlığına doğrudan suç duyurusunda bulunmasına ilişkin karara da muhalefet şerhi yazmıştı. Karakullukçu, daha önce Danıştay ile de mahkemelik olmuştu. Danıştay lojmanı tahsis edilen Karakullukçu, özel evinde oturup bu konutu oğluna tahsis ettiği gerekçesiyle Danıştay tarafından ihtar edilmiş, bu ihtarın iptali için açtığı davayı da kaybetmişti.
Kaynak
Bir anket yapılsa en sevilmeyen politikacı kim diye
Herhalde arınç açık ara birinci olur
.