Apo'yu Kimler İpten Kurtardı/Tam Liste

geçin bu hikayeyi arkadasım

asıl en büyük destekçisi amerakin usağı mhp dir terorist başının asılmamasında

mhp dediğin nedir ki bir görüşü belli olmayan oy almak için milliyetçi görüküp iktidara gelince nasıl yolıumu bulurum die düşünen varlıklar topluluğu

Gökten zembillemi iniyonuz siz be Amerikan uşağıymış.Senin görüşün ne ?

eğer biz nasıl yolumu bulurum diyen varlıklar topluluğu olsaydık şu an çok farklı olurdu bi düşün bakalım ben mi çıkıpta eylem yapıyorum maaş arttırmak işin egitim-sen hangi siyasi görüşte memur-sen? kim yol bulmaya çalışıo bidaha düşün burda gevezeliğe lüzum yok saçma sapan atıp tutmayın !

bence aponun idam edilmemesi iyi oldu.Neden apo yu çok sevdiğimden mi hayır.Bi düşünelim apo idam edilse ne olurdu?Bi beyin fırtınası yapalım ilk fikir benden:
Apo gibi bi pislikten bebek katilinden ülkemiz kurtulurdu,ama Apo yandaşı PKK,PEJAK gibi terör örgütleri ve yandaşları ayaklanacaklardı.Yani hiç suçu olmayan askerlerimiz daha çok öldürüleceklerdi,insanlarımıza daha fazla bomba saldırısı olacaktı.Bu köpeklerin canları isteyince neler yapabileceğini bugün daha iyi görüyoruz.istedikleri yere bomba koyup 100lerce insanı öldürebiliyorlar ve onları kışkırtmaya da hiç gerek yok,Apo da imralıda paşa paşa yatsın.

Başlarda içimden geçti kesin MHP den veren yoktur diye
işte bu yüzden bu partiyi seviyorum...

Amerikan uşağı diyen arkadaş akıllı ol kimin ne olduğu belli sokağa çık da gör DTP gosteilerinde olay çıkınca kim başta gidiyor tabiki MHP yani var bu işte bişi Ellerini KURT yapıp yürüyenler hep başta bunu unutma

nasıl bi tartışma platformu olduk anlamadım herkes birbirine bişeyler yazıo.biri amerikan uşağı dio.deiğeri racon kesio.o ona akıllı ol diyo.öbürü senin görüşün ne?gerek var mı bunlara ya.apo nun idam edilmemesi daha önceki msjlarımda belirttğim sebeplerle pek mümkün deildir.bu konuda herkes farklı düşünebilir.ayrıca konu da çok hassastır biras sinirli olmanıza hakveriyorumda ama.önyargıyla yürümez bu iş eğer sen arkadaşım her ülkücüye amerikan uşağı diyeceksen ve sen ülkücü arkadaşım her asılmamalı diyene racon keseceksen neden ve neyi tartışıyoruz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASININ BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

Kanun No: 4709
Kabul Tarihi: 3.10.2001
Resmi Gazete: 17.10.2001 - 24556 Mükerrer

MADDE 15. - Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 38 inci maddesine aşağıdaki fıkra yedinci fıkra olarak eklenmiş, mevcut beşinci ve altıncı fıkralarından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

Savaş, çok yakın savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışında ölüm cezası verilemez.

Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez.

Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.

Yasa ile Anayasa'nın "Başlangıç" metni ve 13, 14, 19, 20, 21, 22, 23, 26, 28, 31, 33, 34, 36, 38, 40, 41, 46, 49, 51, 55, 65, 66, 67, 69, 74, 86, 87, 89, 94, 100, 118, 149 ve Geçici 15. maddelerinde değişiklik yapıldı.
Anayasa değişikliği, oylamaya katılan 494 milletvekilinden 474'ünün oyuyla kabul edildi. 16 milletvekili "ret" oyu kullandı. 1 çekimser, 2 geçersiz, 1 de boş oy çıktı.

Son yasayla Anayasa 6. kez değiştirilmiş oldu.

Yasa teklifi, 37 maddede değişiklik öngörüyordu. Genel Kurul'da yapılan oylamalarda, 3 madde reddedildi.

Son yasayla birlikte Anayasa'nın toplam 55 maddesi yeniden düzenlendi, 2 maddesi de yürürlükten kaldırıldı

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4709.html

kanunu incelemek isteyenler linkten ulaşabilir 15.Madde

Ya arkadaşlar eğer Abdullah Öcalan asılsaydı ki asılmamasını ne CHP ne DSP ne MHP ne de DYP istemiştir,bugünkü Türkiye belki de çok büyük kaoslar içine sürüklenecekti.Nitekim o zamanki bu koalisyon hükümetine yapılan AB baskıları idamın kaldırılmaması halinde Türkiye'nin asla AB'ye giremeyeceği şeklinde notalarla oluşturulmuştur.Yani o zamanki hükümet devletin ekonomisini de geleceğini de düşünerek Öcalan'ı idam etmemiş,diğer çağdaş Avrupa Devletleri gibi idam cezasını kaldırmıştır.

Halkın isteği doğrultusunda Öcalan asıldıktan sonra idam cezası kaldırılsaydı elbette daha iyi olurdu.Ancak buna AB de karşı çıkmıştır nedense(!)

Kısacası vicdanımızla mantığımızla düşünelim.Öcalan idam edilse miydi daha iyi olurdu edilmese miydi?Bunu o zamanın şartlarını da gözönünde bulundurarak yapalım...

Aponun ıdam Edılmemesı ıcın Meclıse Yasa Gonderen Donemın Basbakanı Bulent Ecevıt Basbakan Yardımcıları Devlet Bahcelı Ve Mesut Yılmazsın ımzaları Bulunmaktadır Gecın Bu Hıkayelerı...

Katılıyorum. Manisa da bir yerel gazetede okumuştum seçim den önceydi. Meclise Aponun idam Edilmemesı için yasa gönderip bu şerefsizi idamdan kurtaran dönemin başbakanı ve milliyetçi görünüp bu ülkeye en az pkk kadar zarar veren bu iki parti liderinin imzası vardı yasa teklifinin altında, gazete bilakis o yasanın nüshasını yayınlamıştı.
o yazıyı görünce anladım MHP gerçekten milliyetçi değil diye.

Ya arkadaşlar eğer Abdullah Öcalan asılsaydı ki asılmamasını ne CHP ne DSP ne MHP ne de DYP istemiştir,bugünkü Türkiye belki de çok büyük kaoslar içine sürüklenecekti.Nitekim o zamanki bu koalisyon hükümetine yapılan AB baskıları idamın kaldırılmaması halinde Türkiye'nin asla AB'ye giremeyeceği şeklinde notalarla oluşturulmuştur.Yani o zamanki hükümet devletin ekonomisini de geleceğini de düşünerek Öcalan'ı idam etmemiş,diğer çağdaş Avrupa Devletleri gibi idam cezasını kaldırmıştır.

Halkın isteği doğrultusunda Öcalan asıldıktan sonra idam cezası kaldırılsaydı elbette daha iyi olurdu.Ancak buna AB de karşı çıkmıştır nedense(!)

Kısacası vicdanımızla mantığımızla düşünelim.Öcalan idam edilse miydi daha iyi olurdu edilmese miydi?Bunu o zamanın şartlarını da gözönünde bulundurarak yapalım...

bence problemimiz bu noktada başlıyor, şunu yapsaydık ab ne derdi, aaaa oraya karpuz ekemezsin IMF'den onay bekliyoruz :Sopa bana söylermisiniz incirlik üssünden kalkan ve pkk ya erzak olarak ulaştıran abd uçaklarına neden göz yumuluyor, niye petrolü, doğal gazı olan ve bizden olan Orta Asya Türkleriyle birlik kurmuyoruz, ülkemizi bölenlere karşı el pençe divan duruşumuz neden se, birileri apo'nun ölmesini istememektedir doğru. madem ab bizi almamakla tehdit ediyor gümrük birliğinden çıkalım bizde, uranyumumuzu biz çıkartalım, petrolümüzü diyarbakırda civaların altından çıkartalım, meyvemizi sebzemizi ekelim, apoya da bu bakış açısıyla çözüm bulunur ve onun gibi olan vatanhainlerine (dağlarda olanlardan bahsetmiyorum)

devlet bahçeli idamdan kurtarmış tamam diyelim.tayyip o.ç ye sayın derken de bahçeli silah dayamıştır belki.Şehitlere kelle demesi içinde tecavüz etmiştir belki....
İnkar eden olcakmı sayın ve kelle dediğini çok merak ediyom.
dtp li başkanla el sıkıştı diye eleştirenler (ki saygı duyarım) rte öcalana sayın dediğinde ne yaptılar acaba.Tahmin ediym adam türbanı savunuyo elini bile öpse o.ç nin hakldır...
At gözlüğü diyoruz ama atlar hisleriyle haraket eder bunların çoğunda his de kalmamış..

İdamın kaldırılmasına “ret” oyu kullanan TEK parti olan MHP’NİN ONURLU ŞEREFLİ VATANSEVER milletvekilleri iste buna gulerm

DevLet bahçeLi Ret Oyu attı heeee..:saskin

3Lü KuaLisyonda zaten Devlet bahçeLi,Ecevit,BaykaL Kaldırmıstır idamı.

.BahçeLi bide İp fırlatıyo kürsüden asın die.BahçeLi zamanında İp yokmuydu bu adam yakalanmamışmıdı o zman.

DevLet bahçeLi Ret Oyu attı heeee..:saskin

3Lü KuaLisyonda zaten Devlet bahçeLi,Ecevit,BaykaL Kaldırmıstır idamı.

.BahçeLi bide İp fırlatıyo kürsüden asın die.BahçeLi zamanında İp yokmuydu bu adam yakalanmamışmıdı o zman.

Asılması istemiş ki ret oyu atmış!
Yahu anlamamakta ne kadar ısrarcısınız varya!
Bak sen bile diyorsun 3lü koalisyon 3ün 2si destek vermedikçe biz istesekde birşey olmuyor!

Bunların hepsini boşverin Apo yu asıl ABD astırmıyor.Önce amerikaya boyun eğmemeyi öğrenelim.

dokto_r tartısmanın cıddıyetını bozuyorsun bır kac defa daha denk geldım bu tur yorumlarına senı bır daha uyarmayacagım!

bence aponun idam edilmemesi iyi oldu.Neden apo yu çok sevdiğimden mi hayır.Bi düşünelim apo idam edilse ne olurdu?Bi beyin fırtınası yapalım ilk fikir benden:
Apo gibi bi pislikten bebek katilinden ülkemiz kurtulurdu,ama Apo yandaşı PKK,PEJAK gibi terör örgütleri ve yandaşları ayaklanacaklardı.Yani hiç suçu olmayan askerlerimiz daha çok öldürüleceklerdi,insanlarımıza daha fazla bomba saldırısı olacaktı.Bu köpeklerin canları isteyince neler yapabileceğini bugün daha iyi görüyoruz.istedikleri yere bomba koyup 100lerce insanı öldürebiliyorlar ve onları kışkırtmaya da hiç gerek yok,Apo da imralıda paşa paşa yatsın.

Aslında zamanında yakalatma yerine vur emri çıkarsalardı daha temiz bir iş olurdu herhalde.

yani sen bu kadar çok istiodun aponun asılmasını hadi ya bırak allahını seversen gelmişsin burda MHP yi provake ediosun yaptıklarından yazdıklarından başka hiç birşey çıkmıyor inan bana !

Geri