Anne Duası

WiTaMiN

Pskolojisi Bozuk
Reaction score
0
Musa a.s kelimullahtır. Yani allah c.c ile vasıtasız konuşma şerefine ulaşmışdır.

Musa a.s : birgün allahü tealaya, Ya rabbi cennette benim komşum kim olucak. bana bildirde onu bulup görüşeyim.

Allahü teala buyurdu.

Felan belde'ye var Orada çarşının başında bi kasap dükkanı var. O kasap dükkanının sahibi olan kasabı gör. O veli bir kulumdur. Yalnız bilesinki onun çok önemli bi işi vardır. Çağırırsan gelmez.İşte senin cennetteki komşun o olacaktır.

Musa a.s hemen denilen yere gitti. Kasabı buldu ve ona dediki. Ben sana misafir geldim

Kasap gelen zatın Musa a.s olduğunu bilmeden '' Merhaba hoş geldin'' diyerek onu evine götürdü.

Musa a.s yi baş köşeye oturtup ikramda bulundu. Hz Musa kasabın ocakda çömlekte et pişirdiğini gördü. Kasap et pişince pişen etleri ufak parçalar haline getirdi. bi tabağa koyup hazırladı. çömlekdeki etten bi tabağa koyup Musa a.s ikram etti ve kendisinin mühim bi işinin olduğunu kendisini beklemeden yemeğe balamasını söyledi.

Sonra kasap duvarda asılı olan büyük bi zembili ( sepet ) indirdi içinde bulunan mecalsiz yaşlı kadına parçaladığı küçük et parçalarını yedirdi. Kadının kirlettiği ( çamaşır ) bezleri temizledi. Yeni bezler ( çamaşır ) koydukdan sonra sepeti yerine astı. Kasap ellerini yıkayıp misafirinin yanına geldi. Musa a.s bu durumu hayretle takip etti. Kasap sofraya geldiğinde misafirinin yemeğe başlamadığını görünce yine buyur etti. Bunun üzerine Musa a.s kasaba dediki.

Sen bana bu zembildeki ( sepetteki ) sırrı söylemedikçe bi lokma bile yemem

Kasapda: Ey misafirim bu zembilin ( sepetin ) içindeki yaşlı kadın annemdir. Çok yaşlı olduğu için takati kalmamışdır . Evde ona bakacak bi mahremimde yokdur evleneceğim kişi annemi incitir diye evlenmiyorum . Evde yalnız bırakdığımda herhangi bi hayvanın ona zarar vermesinden korkduğum için onu zembile ( sepet' e ) yükseğe asıyorum
ona günde 2 öğün yemek veriyorum gördüğün gibi hizmetini gördükden sonra gönül rahatlığı içinde işime dönüyorum.

Bunun üzerine Hz Musa tekrar sordu:

Ancak anlayamadığım bişey var sen annene su içirdikden sonra dudakları kıpırdadı bişeyler mırıldandı. Sende AMİN dedin o ne idi ?

Bunun üzerine kasap : Annem her defasında '' Allah seni cennetde Musa a.s komşu eylesin'' diye dua eder . Bende layık olmadığımı bildiğim halde bu güzel duaya amin derim. nerde bende öyle güzel amelki öyle o büyük peygambere komşu olabileyim ?

Musa a.s: ya veli işte ben Musa'yım beni allahu teala gönderdi. Ananın rızasını kazandığın için cennet-i alayıve orda bana komşu olmayı kazandın...!

Kasap hemen ayağı kalkarak Hz Musa'nın elini öptü ve sevniç içinde yemeklerini yediler. İşte ana hakkınıgözeten böyle olur . Annenin duasıda insanı böyle yüksek derecelere kavuşturur.

anamızın, babamızın dualarını almalı, onlara güzel muamele etmeliyiz...yoksa işimiz zor...
Allah razı olsun kardeşim....

Geri