- Reaction score
- 0
Ülkemizin sorunları ile ilgili bir konferans düzenlenmiştir.
Konunun uzmanı Profesör konuşmasını yapmak üzere salona girer.
Salon, en ön sırada oturan seyis dışında boştur. Profesör çok şaşırır.
Konferansa başlamak ya da başlamamak konusunda tereddüde düşer ama yine de önde oturan seyise sorar;
"Salondaki tek dinleyici sensin. Sence konuşmayı yapmalı mıyım yoksa ertelemeli miyim ?"
Seyis bir an düşünerek cevap verir;
" Hocam ben basit bir at bakıcısıyım. Ülkemi merak ettiğim ve bir şeyler öğrenme isteğim için buradayım. Tüm detayları elbette anlayamam. Ancak, ben ahıra girdiğim zaman bütün atların kaçtığını ama bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."
Bu sözler hak veren Profesör konferansa başlar, Konuşması iki saatin üzerinde sürer, bittiğinde kendisini mutlu hisseder ve seyise sorar;
" Konuşmayı nasıl buldun ?"
" Hocam… size en başında basit bir at bakıcısı olduğumu söylemiştim.
Ben gene ahıra girdiğimde biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu yine beslerdim. Ama elimdeki tüm yemi verip onu çatlatmazdım."
açıkcası ben ne anlatılmak istenmiş anlamadım anlayan var mı?
Konunun uzmanı Profesör konuşmasını yapmak üzere salona girer.
Salon, en ön sırada oturan seyis dışında boştur. Profesör çok şaşırır.
Konferansa başlamak ya da başlamamak konusunda tereddüde düşer ama yine de önde oturan seyise sorar;
"Salondaki tek dinleyici sensin. Sence konuşmayı yapmalı mıyım yoksa ertelemeli miyim ?"
Seyis bir an düşünerek cevap verir;
" Hocam ben basit bir at bakıcısıyım. Ülkemi merak ettiğim ve bir şeyler öğrenme isteğim için buradayım. Tüm detayları elbette anlayamam. Ancak, ben ahıra girdiğim zaman bütün atların kaçtığını ama bir tanesinin kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim."
Bu sözler hak veren Profesör konferansa başlar, Konuşması iki saatin üzerinde sürer, bittiğinde kendisini mutlu hisseder ve seyise sorar;
" Konuşmayı nasıl buldun ?"
" Hocam… size en başında basit bir at bakıcısı olduğumu söylemiştim.
Ben gene ahıra girdiğimde biri dışında tüm atların kaçtığını görseydim, onu yine beslerdim. Ama elimdeki tüm yemi verip onu çatlatmazdım."
açıkcası ben ne anlatılmak istenmiş anlamadım anlayan var mı?