Anlık donma/takılma sorunu

in-trouble

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bilgisayarımda son zamanlarda ani donmalar takılmalar yaşamaya başladım, sistemi yeniden kurdum ama durum hala aynı..

örneğin bazen windows da gezinirken bir pencere açmak istediğimde bile pencerenin alt görev çubuğunda yarısı açılıyo bekliyo sonra aniden açılıyo.. yada ard arda bikaç pencere açmak istediğimde bekliyo daha sonra hepsi birden açılıyo vs.. durum özetle böyle

böyle bi sorunun nedenleri neler olabilir sıralayabilirmiyiz? duruma göre bikaç parçayı yenileyebilirim diye düşünüyorum

Ram kaynakli olacagini tahmin ettigim bir durum var ortada, frekanslar uyumsuz olabilirmi acaba?

Birde ekran karti surucusunu guncellemeyi denedinizmi?

Ekran kartım güncel, ram konusunda da iki adet 1gb lık ram im var ama bir uyumsuzluk olmadığından eminim diyebilirim ikiside 533mhz ve cl5

İşlemcin fazla ısındıgından olabilirmi...

işlemci ısınmasının kapatacak boyuta yaklaşmadığı sürece o öyle bir probleme yol açacağını sanmıyorum.o kadar ısınıyorsa en ufak zorlamada kapatır gibi geliyor.bende problemin ram kaynaklı olduğu görüşündeyim.sırayla çıkarıp tek ramle dene belki birinde problem vardır

işlemci ısınmasının kapatacak boyuta yaklaşmadığı sürece o öyle bir probleme yol açacağını sanmıyorum.o kadar ısınıyorsa en ufak zorlamada kapatır gibi geliyor.bende problemin ram kaynaklı olduğu görüşündeyim.sırayla çıkarıp tek ramle dene belki birinde problem vardır

hmm.. deniyorum bakalım

Aynı sorun bendede vardı işlemcinin sağutucusunda toz tabakası oluşmuştu temizledim şimdi sapa sağlam.
Yani ben işlemci ısınmasından kaynaklanıyor diyorum everest programı ile bi bak istersen işlemcinin ısısına

Geri