Anayasanı Al da Git

haha çok güldürdün beni

1.si ben düşündüğün görüşte değilim
2.si chpli olan kimsede o adamı sevmez.(seven varsa bilmem benide ilgilendirmez genel olarak gördüğüm kısım)
3.sü kim demiş müslüman geçmesin diye sana yukarda yazdım bak özelliklerini kısaca kimse peygamber gibi adaletli olamaz diye bişey yok isteyen olur ;) ama isteyen istese bu düzendede olur anlatabildim mi şeriat ile ilgili yazdıklarımı da oku yukarıda kafandaki sorulara cevap vermiş olurum en azından benim görüşümü anlarsın.

ben şeriatı birşey sanmıyorum.
tam uygulanırsa adaletli ama mantık açısından bakarsan bir o kadar saçma yönlere çekilebilir.

demokrasiyi de değerlendirince adaletli olmadığı anlaşılıyor güzel ülkemde.

banka soyan 3 sene. ekmek çalan 15.

bilmem anlatabildim mi?

Tam uygulanırsa diyorsun, nasıl tam uygulanacak peki?

saiti kürdünün risaleleri ilemi?

fetonun icazetleri ilemi? ulemanın dervişlerin şeyhlerin molların insiyatifi ilemi?

haha çok güldürdün beni

1.si ben düşündüğün görüşte değilim
2.si chpli olan kimsede o adamı sevmez.(seven varsa bilmem benide ilgilendirmez genel olarak gördüğüm kısım)
3.sü kim demiş müslüman geçmesin diye sana yukarda yazdım bak özelliklerini kısaca kimse peygamber gibi adaletli olamaz diye bişey yok isteyen olur ;) ama isteyen istese bu düzendede olur anlatabildim mi şeriat ile ilgili yazdıklarımı da oku yukarıda kafandaki sorulara cevap vermiş olurum en azından benim görüşümü anlarsın.

peki ama bunun imkansız olduğunu biliyorsundur umarım.geçenlerde yani 30 martta fatih sultan mehmet in doğum günüydü. onun hikayelerinden belki rastlamışsındır bir yerde. ordaki adalet sistemini uygulayabilecek birisi de olmadığına göre bize mesih gerekli.

ayrıca o bahsettiğimiz partinin lideri orda destek görmeden nasıl oturuyor bende anlayamıyorum ama burası türkiye. oluyor böyle şeyler değil mi?

Tam uygulanırsa diyorsun, nasıl tam uygulanacak peki?

saiti kürdünün risaleleri ilemi?

fetonun icazetleri ilemi? ulemanın dervişlerin şeyhlerin molların insiyatifi ilemi?

inan en içten dileklerimle halkın yakın zamanda bahsedilen adamların gerçek yüzünü görmesini istiyorum. bende sizinle aynı kanaatteyim bahsekonu kişiler hakkında ancak bu demokrasiyle de afedersiniz ama yanlı şeriattan bir farı yok ülkenin.

neyse size hayırlı geceler.
kısmetse güzel düşüncelerle yarın fikir alışverişi yaparız.

tartışmayalım çünkü bunun kimseye yararı olmuyor. en iyisi fikir alışverişi

Ne güzel şeriat hakkında konuşuyorduk daha yeni başladıktı .....olmadı böyle...

Son bişey söyleyeyim bu ülkede iyi insanlar var emin ol ama hepsinin ayağı kaydırılıyor.Deniz baykalı bilmem ama devlet bahçeliyi biliyorum onun seçtikleri onu seçiyor.Ayrıca halkta bilinçlenmeye başladı hala kendi antenlerini kontrol etmeyip millete anten satmaya çalışanları ayrı tutuyor ve allah akıl fikir versin diyorum akpnin oyu giderek düşüyor dediğim gibi.Ama yine bi yerlerde yangın çıkartırlar oy sandıklarını yakarlarsa bilemem seninde dediğin gibi burası türkiye allah sonumuzu hayır etsin.

valla kardeş deniz baykal işin geyiği zaten. bu ülkede ihtilal olmadıkça görünen o ki chp başa geçemeyecek.

ancak mhp de artık çağını kapatıyor bana göre.zamanında ellerine geçen fırsatları kullanamamaları halkın gözünde büyük değer kaybı yaşattırdı mhp ye.

o aradaki boşluktan istifade.biraz da refah partisinin kalıntılarından çıkan bir grup gidip akp yi kurdu ve oyları topladı. ilk dönem herşey iyi gittiğinden 2. dönem istikrar adına yine seçildiler. ancak bu son seçilişleri olacak. inanın görün akp yine tek başına gelir başa ama kafalarda hep sömürü olduğundan son seçimlerini yaşarlar bu dönem bana göre. çünkü akp nin yapması gereken bazı şeyler vardı bu ülkede ve kendi pisliklerine batıp hala soruna el atamadılar. bu da kırsal kesimde büyük oy kaybı demek. artık iç anadoludan zor oy toplar akp.

bu süreçte başa kim gereç derseniz ortak koalisyon olur. 1. partiyi kestiremiyorum ama 2. parti chp ve 3. parti mhp olur yine. ancak chp bana göre bu seçimlerde daha da oy kaybedecek. çünkü artık siyasetleri de kelimeleri de yutturamıyor halka.eskiden insanlar tek düzendi. denileni yer oyunu atardı. şimdi herkes ispatıyla birşey dyor ve kimse saf değil inanmıyor. bence chp sol kesime büyük miktarda oy dağıtacaktır bu dönem.

ayrıca şu da bir gerçek ki bu önümüzdeki dönemlerde bdp denilen etnik kafatası partisi doğudan bağımsız birçok milletvekili çıkarabilir. malum ortamı iktidar partisi buna müsait klıyor.

9c8a10efe428dbce55054b358d523f38.jpg

bu resim herşeyi anlatmış
ağlayan duygu sömürüsü dini sömürüyle türban la iktirada gelenler

deniz feneriyle ankarasıyla halkı soyup

ülkenin önemli iktisadi birimlerini yabancıya sattılar

adamlar sayenizde zamanında alamadıklarını şimdi dolarlarıyla avrolarıyla alıyolar.

adamlar sayenizde zamanında alamadıklarını şimdi dolarlarıyla avrolarıyla alıyolar.

iyi güzel yazmışsın da kardeş. bilmem hiç tayyip erdoğanın belediye başkanıykenki durumunu hatırlar mısın?biz o zamanlar istanbulun sayılı firmalarındandık ve istanbulda neredeyse bütün belediyelerle iş yapardık. emin ol şimdikinden hiçbir farkı yoktur sermaye olarak.

ayrıca fetullah efendi de bu hükümetten göstermelik olmak dışında birşey almamştır. çünkü zaten onun yapılanması ve finansal destekleri çok farklı. ben iyi biliyorum onun nasıl bir görüşü savunup gerçekte ne yaptığını.ayrıca çok iyi bildiğim birşey daha var ki hepinizin güvenip de aldığı büyük türk markalarının neredeyse tamamı orayı finanse eder. yani fetullahı sevmeyip bilmeden ona destek oluyorsunuz kusura bakmayın:D

bülent arınç konusunda da kendisi çok fazla yemez çünkü statüsü gereği aşırı ağır işlerle uğraşmadı. her bakanın yediğinden az emiştir eminim. hele de mesut beyleri aklıma getirince:D yaptığı acitasyon biraz şaibeli o yönden birşey diyemem.

ağlamak güzeldir,ağlamak erdemdir,ağlayabilmek ince yürekliliğin eseridir, ağlayabilmek yerine göre yufka yüreklilik diye düşünülsede ,kalbi yumuşak ve rikkat sahibi olan dev yüreklilerin işidir.. onun içindirki zulme maruz kalan mazluma, geçici dünya da uğranılan zorluklara, kendi dışımızda hiçte yakınımız olmayan uzaklarta bile ağlarız bazen.. onun içindirki ,o heybetiyle bile Hz.Ömer ağlamıştır Medinede hilafet indeki bir garibin durumuna, Ashab-ı kiram ağlamıştır gelecek zamanlarda çıkacak olan bu tür fitneler analttığında ALLAH RASÜLÜ... onun içindir ki ağlamıştır, Habeş kralı Necaşi bile zulme maruz kalan Hicrete maruz kalan kureyş , kendisine geldiğinde sığındığında..

asıl ağlayamayan, zulme gülüp geçen, anlık yaşayan, beyni zonklamayan, olan bitene kayıtsız kalan, zulmü ve baskıyı alkışlayanlara yazıklar olsun...

AĞLAMAYAN GÖZDEN, BURKULMAYAN KALPTEN,RİKKAT VE MERHAMETİ OLMAYAN KATILIKTAN SANA SIĞINIRIM RABBİM..

30 Ağustos Zafer bayramını Başbakan yapsın diye bi saçmalık haber cıkartıyolar.Böyle ahmaklık olurmu ya.Başbakan kimki zafer bayramını kutlucak.

Anayasa değişmesinde cunta anayasası kullanalım daha mı iyi?

ağlamak güzeldir,ağlamak erdemdir,ağlayabilmek ince yürekliliğin eseridir, ağlayabilmek yerine göre yufka yüreklilik diye düşünülsede ,kalbi yumuşak ve rikkat sahibi olan dev yüreklilerin işidir.. onun içindirki zulme maruz kalan mazluma, geçici dünya da uğranılan zorluklara, kendi dışımızda hiçte yakınımız olmayan uzaklarta bile ağlarız bazen.. onun içindirki ,o heybetiyle bile Hz.Ömer ağlamıştır Medinede hilafet indeki bir garibin durumuna, Ashab-ı kiram ağlamıştır gelecek zamanlarda çıkacak olan bu tür fitneler analttığında ALLAH RASÜLÜ... onun içindir ki ağlamıştır, Habeş kralı Necaşi bile zulme maruz kalan Hicrete maruz kalan kureyş , kendisine geldiğinde sığındığında..

asıl ağlayamayan, zulme gülüp geçen, anlık yaşayan, beyni zonklamayan, olan bitene kayıtsız kalan, zulmü ve baskıyı alkışlayanlara yazıklar olsun...

AĞLAMAYAN GÖZDEN, BURKULMAYAN KALPTEN,RİKKAT VE MERHAMETİ OLMAYAN KATILIKTAN SANA SIĞINIRIM RABBİM..

senin zulum gördü dediğik kalbi burkulmuş diye ağladı dediğin, kalbi yumuşak ve rikkat sahibi olan dediğin kişi ve kişiler enim olki o nedenlerden ddolayı çıkıp ağlamıyorlar
tam anlamıyla bi şov bu yere bakan yürek yakanlık

oysa bu şovlar gibi stv de şurda burda fetonun okularının reklamları yapılyor

o ya 6 ya da 7 yaşında küçük çocuklara ilahi falan okutup şov yaptırıyorsunuz ya

bu da onun gibi işte kamera ların karşısına geçip şovlar yapıyorsunuz

bizim bildiğimiz iyilik şov haline dönüştürülmez üzülüp ağlamakta

içinden gelir öyle halka acındırma duygu sömürüsü yapılmaz...

burada iyi eğleneceğe benziyorum..

tayyip iyidir..

en iyi tayyip hangi tayyiptir?

henüz forum kurallarından haberdar olmadığım için bunu yazmayı sonraya bırakıyorum

saygılar.

Şöyle de olur; Anayasanızı alın da gidin...

öyle olmaz işte
daha yediklerinin hesabı sorulacak
daha yedirdiklerinin hesabı sorulacak
daha sattıklarının hesabı sorulacak
daha daha daha

bi yere gidemezler

senin zulum gördü dediğik kalbi burkulmuş diye ağladı dediğin, kalbi yumuşak ve rikkat sahibi olan dediğin kişi ve kişiler enim olki o nedenlerden ddolayı çıkıp ağlamıyorlar
tam anlamıyla bi şov bu yere bakan yürek yakanlık

oysa bu şovlar gibi stv de şurda burda fetonun okularının reklamları yapılyor

o ya 6 ya da 7 yaşında küçük çocuklara ilahi falan okutup şov yaptırıyorsunuz ya

bu da onun gibi işte kamera ların karşısına geçip şovlar yapıyorsunuz

bizim bildiğimiz iyilik şov haline dönüştürülmez üzülüp ağlamakta

içinden gelir öyle halka acındırma duygu sömürüsü yapılmaz...

yanılmışım haklısınız ,sahi siz kalpleride okuyordunuz değilmi? kimin neyi ne niyetle yaptığını ancak siz bilirsiniz,niyet okuyucuları olarak sizler varken öyle ulu orta gözlerden yaş maş akmamalı değilmi.?

neyse bakın işinize her kalpbin anahtarının açıldığı o dehşetli günde kimin neyi ne için yaptığı döküldüğünde nasılsa herşey defterinizde görülür.. elbet bunlarında bizlerinde..

öteden haberi olana postacı gerekmez.

AK partide zaten dediğiniz gibi yapacak ve Anayasayı alıp millete götürecek.

Anayasa şayet kabul edilirse ki edileceğini bildiğiniz için korkudan titriyorsunuz peki siz kuyruğunuzu kıstırp nereye gideceksiniz

bizim millet olarak referandum becerimiz, buğün beğenilmeyen sekseniki anayasası ile sabittir. yanılmıyorsam %97 evet oyu almıştı darbe anayasası, içinden iki maddesini dahi bilmeyen bir toplum olarak evet veya hayır oyumuzdaki kriterimiz ne olacak, sanırım kısa yoldan güven oylamasına dönüşecek bir referanduma doğru gidiyoruz. öyle veya böyle kavga da etseler bu işi mecliste çözseler daha iyi olur düşüncesindeyim.

Milletin anasını ağlatan darbecilerin yaptığı 82 mahsülü anaysa ile ağlayanların listesidir;

1- 5000 şehit verdik diyen MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından hüküm giyen,Milyonlarca insan fişleyen ve tarassut altına alan, 650 bin kişi tutuklandığı, 177 kişi tutukluluk şartlarına dayanamayarak intihar ettiği, bir o kadarı hücresinde ölü bulunduğu, 49 kişinin asıldığı, yüzlercesi faili meçhule kurban gittiğini ve bunların analarınıda kendilerini ağlattığını..

2-Haydi çocuklar okula'' denilirken,bir yandanda müslüman evlatları okumasın ,bu ülkeye robert kolejler ,saint joseph mezunları lazım diyen elitçi tayfanın evlatları baş olsun diyenlerin, üniversite kapılarında ağlattığı binlerce müslüman kız evladını...

3-Evladını şehit veren Türk askerinin mezarına cenazesine katılan ananın başörtüsüne orda sesini çıkartmayanların, garnizonlarda yada yemin merasimlerinde kapı önlerinde ağlattığı o askerlerin anasını ..da alıp gidelimmi ?

Bu ülkeden illa birileri gidecekse ; O gidenler biz değil her darbede anaları ağlatan kökü dışarda, kendi bizim OUR BOYS larımız olan seçkinci elitçi,halktan uzak,yarısı monşer,yarısı mason,yarısı ajan pravakatör olan gürühlar defolup gidecektir. BU MİLLET DEĞİL... MAYASI BU TOPRAKLA YOĞRULMUŞ YÜZÜ TEMMUZ SICAĞINDA KAVRULMUŞ ANADOLU İNSANIM DEĞİL... O benim milletim yeni silivriler inşa edecek çimentoyuda kumuda bulmaktan korkmuyacaktır.

daha henüz diğer yorumları okuyamadım,buradan başlayalım,üniversitede okuyan sanki biz değilmişiz gibi martavallar anlatmayın bu millete.İstanbul Üniversitesinde okurken ve bizatihi kampüsün önünde Bayezıt meydanında başörtüsü mitingleri yapılırken benim sınıfımda en az 10 tane türbanlı kardeşim vardı.H hiç mi cefa çekmeyeni yoktu?Elbet kampüsüne,dekanına,hocasına göre muamele görende çok olmuştur ama bu mağduriyet edebytı filistin derdi edebiyatına döndü.
Sen Irakta 2 milyon insan katleden adamın askerlerine sağlı ve sıhhat dile,arkasından Filisten de ne oluyor? diye sor.Danışıklı abd dövüşünden öte gitmez!Ve tamamen reklam kokan hareketler,
eskiden her cuma Bayezıt meydanında gösteri yapan hacı,hoca,alperen, ülkücüler nerede?
Bunların birçoğu üzerine etiket geçirilmiş satılmış zihniyetlerden başkası değildir.
Dava denirse,
elbet kendi dünyasında adına ülkü şehidi,diğer taraftanda devrim şehidi diyen ve yok yere canları alınan insanların elbet hesabının sorulması gerekir,ancaak,
bu iş artık yumurta topukluları geri getirmeyle olmayacağını biliniz azizim.
Yazıyı yorumlama özürü çekmeyin diye tekrar okumanızı tavsiye ederim,
yazar anayasanın değişmesi taraftarı olmakla birlikte,faiz veren tefeci gibi şartları sadece kendine uygun bir nyasa istememektedir,sadece O mu?

Kusura kalmayınız azizim,
her zaman dediğim gibi,
gerçi bunu atalarım daha öncede söylemiş,

Ya olduğun gibi görün,
yada göründüğün gibi ol.

AK partide zaten dediğiniz gibi yapacak ve Anayasayı alıp millete götürecek.

Anayasa şayet kabul edilirse ki edileceğini bildiğiniz için korkudan titriyorsunuz peki siz kuyruğunuzu kıstırp nereye gideceksiniz

Neden ve neden korkulacak?

Şayet muhlefetin eleştirdiği manada yapılan değişiklikler bölücü örgüte bir fayda sağlaycak,yargıyı bağlayacak nitelikte olduktan sonra,sizin sevmediğiniz askeri sokaklarda mumla ararsınız...

Burada bir soru daha sormak gerekir;
2003 de iktidara ezici çoğunlukla gelen bir parti neden o zaman bu girişimlerde bulunmamıştır?
Bunun cevabını bir düşün bakalım,
yoksa 2010 son iktidar yılımıdır?
Yargının karşısında hesap vermemek adına çıkar yolmudur anayasa değişikliği,
yada en önemlisi belkide hazırlanan taslağa dokunulmazlıkları neden eklememişlerdir?

bizim millet olarak referandum becerimiz, buğün beğenilmeyen sekseniki anayasası ile sabittir. yanılmıyorsam %97 evet oyu almıştı darbe anayasası, içinden iki maddesini dahi bilmeyen bir toplum olarak evet veya hayır oyumuzdaki kriterimiz ne olacak, sanırım kısa yoldan güven oylamasına dönüşecek bir referanduma doğru gidiyoruz. öyle veya böyle kavga da etseler bu işi mecliste çözseler daha iyi olur düşüncesindeyim.

82 anayasasının olağanüstü şartlarda kabul edildiğini bilmeyenler ikide bir bu millet 82 anayasasına da oy verdi diyerek aklıllarınca kendi cahilliklerini bir kenera bırakıp milletin cahil olduğunu söyleyemeye getiriyorlar.

-82 Anayasası ile ilgili o dönemde aleyhte propaganda yapmak ve eleştirici beyanlarda bulunmak yasaktı. sadece lehte propaganda yapılmak zorunluluğu vardı

-Oy zarfları o kakadar şeffaftı ki kullnılan oyun hangi yönde olduğu apaçık ortaya çıkıyordu. Başıma iş almayayım diye kimse ret oyu vermeye cesaret edemiyordu

Kaldı ki yıllarca dikdatör darbe yönetiminin baskıcı yönetimi altında inleyen halk,yarım yamalak ta olsa demokrasiye geçileceği umudu ile nekadar kötüde olda hiç yoktan iyidir diyerek darbecilerin yaptığı anayasayı desteklemiştir

Açlıktan içinde yaşayan bir insanın kuru ekmeğe razı olması gibi

Geri