Anayasa Mahkemesi kararına ilk tepkiler

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
Anayasa paketindeki kısmi iptal kararına ilk tepkiler gelmeye başladı. CHP yetersiz bulurken AK Parti tepkili.

anayasa.jpg

Anayasa paketindeki kısmi iptal AK Parti kanadında tepkiyle karşılandı. İlk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'tan geldi. Kılıç, "Anayasa Mahkemesi Meclis'in yetkisine müdahele etmiştir" dedi.

BAŞBAKAN HUKUKÇULARLA GÖRÜŞÜYOR

Kararın açıklanacağını öğrendikten sonra AK Parti Genel Merkezine giden Başbakan Erdoğan'ın hukukçu parti yöneticileriyle toplantı yapması bekleniyor.

CHP'Lİ MENGÜ: KARAR YETERSİZ

CHP Milletvekili Şahin Mengü kararı yetersiz buldu. Mengü, "Bir hukuk garebeti ortadan kalktı. Yargıtay üye seçecekse kendi içinden aday gösterecek. Cumhurbaşkanına kendi hoşlandığı kişileri seçme durumundan çıkarıldı. İptal edilmeyen düzenlemelerle ilgili çekincelerimiz var. Ama iptal kararı olayı tam çözmüyor. Adalet Bakanın yargıya müdahelesi ortadan kalkmıyor. Son sözü Adalet Bakanın söylediği değişiklik duruyor. Çarpık bir yapılanmayı önledi, ama Adalet Bakanının ağırlığını değiştirmedi.

Referandumda mücadele edilecek. Bu siyasi iktidarın yargıyı ele geçirme süreci.

Kaynak

İptal edilen maddeler işlerliklerini kaybetmemişlerdir, bu haliyle ilgili işlerlikleri geçerlidir. HSYK'da, yargıyla ilgili daha geniş konuda iptal olabilirdi.

inş devletimize ve milletimize hayırlı olur ......

zorunuza mı gitti , dokunulmazlıkları çok seven akp liler heeeeeeeeeeeeeeeeee..........

aksine tam AKP 'lilerin istedii gibi oldu ...

CHP'den karara ilk yorum

Mengü şunları söyledi: "Bizim itirazlarımız aynen devam ediyor. HSYK'da durum değişti belki ama diğer çekincelerimiz devam ediyor. Öyle bir garabet getirdi iki her türlü baskıyı yapma hakkı Adalet Bakanı'nın elinde. "

"Yetkisini aştı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişikliğine ilişkin aldığı kararı değerlendirirken, ''Anayasa Mahkemesi, Türkiye'de ikinci kez maalesef yetkisini aşmıştır. Anayasa ve yasalardan almadığı bir yetki kullanmıştır'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Değişikliği ile ilgili karara tepki gösterdi

Ergin şunları kaydetti: "Mahkeme kendini yasama organı yerine koydu. Bu haliyle bile metin önemli bir reform özelliği taşımaktadır. Bundan sonra söz milletindir. Milletin onay vereceğini düşünüyorum. 12 Eylül'de halk bu konuda görüşlerini söyleyecektir"

.

En güvenilir organın bile göstere göstere hukuksuzluk yapmasına sevinen bide bunu yetersiz bulan insanlar var. Halk sandıkta gösterecek. O zaman kimin zoruna ne gidecek görürsünüz.

Sistemi düzgün çalıştıramayan, insana yakışır, insana hizmet eder ve akla yatkın, ortak aklın evet diyeceği bir düzeye getiremeyen görevliler, yetkililer, beceriksiz ve düşüncesiz davranışlar ile her konuyu polemik oluşturacak şekilde günlük hayatımıza hediye ediyorlar.

Türkiyede şu insan denen akıllı canlılardan azmı var ne?!

Hayatı bir bütün olarak ele aldığımızda hiç sorun veya sıkıntı olmasın demek elbetteki gerçekçi olmaz fakat ben bıktım artık. Türk insanının hayatını yakından ilgilendiren her konunun bu derece çekişmeli, itişmeli, tepişmeli olması beni mutlu etmiyor.

Öyle sanıyorumki dünyanın neresinde olursa olsun insan, aklı ön planda tutmadığı sürece sıkıntılar yaşamaya devam edecektir.

dünyanın neresinde '' biz bu ülkeyi daha demokratik idareye daha sivil bir anayasaya ihtiyaç duyuyoruz ve bu konudaki değişikliği milletimize sunup milletin önüne koyarak çözüm üretmek istiyoruz'' diyen bir milli iradeye, milletin diğer bir yarısı ve o milletin seçtiği meclisin diğer vekilleri'' ''aman bize ,sivillere sorulmasın bizim hakkımızdaki kararı en iyi sivil asker yargı elitleri en iyisi bilir,kararı onlar versin'' diye topu ha bire taca atar?

cevap; Türkiyenin elitçi takımı ve asker olmayan sivil seçkinci muhalefeti...

milletin iradesinin ordaki temsilcileri milletin önüne kendi adına olacakları koyacak, ve burdanda diyecezki ''ben bilmem kocam bilir'' komikliğinde ben kendi adıma olacakları bilmem anlamam benim adıma elit seçkinci 11 kişi versin..hemde bu 11 kişiden birinin eşi ergenekondan yargılanırken, diğer biri ihsası reyde bulunmuşken.. oyların rengi düpedüz belliyken benim adıma karar veriyor ve bu demokrasi oluyor öylemi?

hadi hayırlı olsun..

Atatürk tarihde yaşamış bir liderdir yalnız kurdugu devlet kısa bir süre içinde yıkılmış yerine CHP+AYM nin oluşturdugu devleti kurulmuştur 11 kral (padişah) 3 vezir (chp lider kadrosu) yönetim kadrosu vede alt yapısından oluşan oligarşik sisteme sahipdir yeni tarih kitabımız hayırlı olsun...

Yargı Halk'a güvenmiyorsa ve Halkın yapması gereken işi " Senin Aklın Bu Konulara Yetmez. Dur ben senin yerine karar veriririm" diyorsa. O Halk Neden Yargıya güvensin. O Halk neden böylesine platonik bir aşkla yargıya sevdalansın. O Halk Neden Başkalarının kendi adına karar vermesini sineye çeksin.

Halk O Eski Halk değil. Açık Oy Gizli Tasnif dönemleri geride kaldı.

Halk Artık HAKKINI istiyor.

.ve HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİMİN İSTİKLAL.

"anayasa mahkemesi meclisin yetkisine müdahele etmiştir" diyenlerin yargıya mühahele etmek istemesine ne demeli?

akp bu konudaki söylemlerinde belki de halkıldıdr ama başarıya giden her yolu mübah sayan bir partinin, hükümetin bu tür konularda şikayetçi olması biraz abes kaçıyor. sen her yolu mübah kabul edersen, başkaları da boş durmaz diye tahmin ediyorum.

Bu feryat figan niye

Madem ki milli irade bunu istiyor

Seçim sandığı önüne konulduğunda iradesini gösterir . Evet oyu kullanır.

Milli irade milli irade diyorsunuz alın işte milli iradenin kendi hakkında direk iradesini gösterebileceği bir fırsat ...

Milletin iradesine bu kadar güveniyorsanız niye problem ediyorsunuz.

Yoksa %46 nın dışında kalan %54 lük irade mi sizi rahatsız ediyor.

Milletin iradesini bu kadar çok önemseyen ve seven arkadaşlar millet iradesini gösterir merak buyurmayınız...

Farklı Amaçları Güdülemesine Rağmen Aynı Safta Yer Alan CHP-MHP-BDP Koalisyonuna (!)
İnat Referandumda EVET !...Üstelil Bu Ülkeye 12 Eylülde Darbe Yapıp Huzur İçinde Yatanlar Ya DA Gezinenlere İnat !

Farklı Amaçları Güdülemesine Rağmen Aynı Safta Yer Alan CHP-MHP-BDP Koalisyonuna (!)
İnat Referandumda EVET !...Üstelil Bu Ülkeye 12 Eylülde Darbe Yapıp Huzur İçinde Yatanlar Ya DA Gezinenlere İnat !

Bak işte bir madde yüzünden evet diyorsun. Üstelik önceden değiştirilme imkanı varken değiştirilmeyen bir madde için.. İnsanları etkilemek için konulan bir madde.

Ayrıca chp-mhp ve bdp nin aynı safta olmasına imkan yok, illa saflara ayırcaksan akp- bdp yi bir tut çünkü bdp ye apo itine dolayısıyla pkkya bu kadar taviz veren bir parti olmadı.

Bak işte bir madde yüzünden evet diyorsun. Üstelik önceden değiştirilme imkanı varken değiştirilmeyen bir madde için.. İnsanları etkilemek için konulan bir madde.

Ayrıca chp-mhp ve bdp nin aynı safta olmasına imkan yok, illa saflara ayırcaksan akp- bdp yi bir tut çünkü bdp ye apo itine dolayısıyla pkkya bu kadar taviz veren bir parti olmadı.

Eminmisin haberleri izlemiyormusun ortak kararlar alınıyor Bdp ile nerdeyse kucak kucaga Mhp

arkadaş kimse menun değil bu mahkemeden madem kimse menun değil kapatalım gitisin 1960 dan once böle bir kurum yoktu ki

Akp nin ve AKp lilerin tek yaptıgı timsah gözyaşları dökmektir yoksa çıkan karar onların tamda sitesigi gibidir ama halkı kendi tabanı gibi chail gördükleri için çıkan sonucu kötüleyip mazluma yatamaya çalışmaktadırlar yani klasik AKP ve davulcuları..

Akp nin ve AKp lilerin tek yaptıgı timsah gözyaşları dökmektir yoksa çıkan karar onların tamda sitesigi gibidir ama halkı kendi tabanı gibi chail gördükleri için çıkan sonucu kötüleyip mazluma yatamaya çalışmaktadırlar yani klasik AKP ve davulcuları..

Cahilin hası sizde zoruna gitmesin dün düşmanlardı bu gün dost bumu sizin partiniz helal olsun klasik muhalefet zihniyeti işte %24 lük avel takımı :001_cool:

not: umarım ceza verilmez böyle dedim diye cünki serbest kürsünün %40 aptal yazan cahil yazan konu yok gibi ceza varsa serbest kürsüde yazanların alayı cezalandırılsın ... :)

Eminmisin haberleri izlemiyormusun ortak kararlar alınıyor Bdp ile nerdeyse kucak kucaga Mhp

Bilerek mi yazıyon, zorla mı yazdırıyolar sana.. Yani bu kadar bariz bi yalan olamaz..

Bu iki parti ömrü hayatı boyunca kaç defa yan yana gelmiş. Elini vicdanına koyda cevap ver.
İki partide hayır diyorsa (ki bdp nin hayır demesi daha çok taviz istemesidir hani şu sizin verdiğniz tavizler) aynı yolda olduklarını göstermez.

Akpnin de açılımı dtplilerle konuşarak açtığını , haftabaşı imralıdaki itin ağzına baktığını ne çabuk unuttun. apo denen it içerden yönetiyo örgütü. Eleştirsene bunlarıda.

Bilerek mi yazıyon, zorla mı yazdırıyolar sana.. Yani bu kadar bariz bi yalan olamaz..

Bu iki parti ömrü hayatı boyunca kaç defa yan yana gelmiş. Elini vicdanına koyda cevap ver.
İki partide hayır diyorsa (ki bdp nin hayır demesi daha çok taviz istemesidir hani şu sizin verdiğniz tavizler) aynı yolda olduklarını göstermez.

Akpnin de açılımı dtplilerle konuşarak açtığını , haftabaşı imralıdaki itin ağzına baktığını ne çabuk unuttun. apo denen it içerden yönetiyo örgütü. Eleştirsene bunlarıda.

farklı amaclara hizmet ettiklri muhakkak buna kimsenin bişey demey hakkı yoq.ama sunu anlayın ki bu ulkede teror biterse mhpde biter.cunku adamlar sadece şehitler üzerinden siyaset yapıo.

seçmelerin %47 sini temsil eden bir anayasa değişikliğine
toplumun %100 ünü temsil eden anayasa mahkemesi müdahale etmiştir.

normal.

keser sizden yana yontmayınca bu nasıl keser demeyin.

keser olmak iyi değildir.

iyi olan testere olmaktır. bir sana bir bana...

Geri