Kim haddini aşıp, talimat verir gibi, hukuk tanımayarak “ Anayasa mahkemesi bizim kavgamıza karışmasın” diyerek kariyerini resetliyorsa, kendisi için başka söz söylememi beklemesin. Sen bir siyaset ve devlet adamısın nasıl böyle bir emir verirsin. Anayasaya aykırı bir husus varsa gereği hukuk çerçevesinde yapılır. Anayasa mahkemesi hukukun dışına çıkacak değil ya. Bu güne kadarda anayasa mahkemesinin aldığı tüm kararlar isabetli olmuştur. 367 kararı bile isabetli bir karardır. Bakın bu 367 kararı alınmasaydı, Anayasanın değiştirilemez maddeleri iktidarı ele geçiren bir yönetim için birer birer ortadan kaldırılacaktı. Referanduma gitmek elbette bir hak. Ancak anayasaya aykırı olmadıkça. Öyle % 47 oy aldım (bugün seçim olsa % 30 civarını aşamaz) çoğunluk bende anlayışıyla, istediğini yaparım, asarımda keserimde demekle olmaz. Millet % 17 oyla cumhurbaşkanı olanlardan çok çekti. % 30 larla da her istediğinin yapılamayacağını halk ilk seçimde gösterecektir. Referandumu kendi çıkarların doğrultusunda yoğurup hap veya kurtlu elma şekeri şeklinde halka sunma kurnazlığında bulunmasın. Elma şekerinin içinde kurt var mı, hapa uyuşturucu katılmış mı diye anayasa mahkemesi bir baksında millet olarak anlayalım.
Meclisteki tüm partiler (AKP, CHP, MHP) seçim barajını kaldırmadıkça benim için hiçbir inandırıcılığı olamaz. İçlerinden en iyisini, umut bağladığımı seçerim o kadar. Milletin her kesiminin temsil edilip sesinin duyurulmadığı meclise nasıl güvenebilirim. Anayasa mahkemesine talimat vereceğine mecliste adil temsil hakkı için mücadele versin.