Anayasa Mahkemesi bu işe karışmasın

Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor, uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarf etseniz, nafiledir.

bence referandumda şunu da oylamaya sunalım

"Fenerbahçe bu sene şampiyon olsun "

halkın isteklerine karşı gelecek değilsiniz ya
belki evet çıkar şampiyonu fenerbahçe ilan ederiz olmaz mı ?
hem zaten 2 dakka sevinmişlerdi :)))

HER PARTİDE DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ ÖZÜMSEYEMEMİŞ BU TİP HADDİNİ BİLMEZLER ÇIKIYOR İŞTE. ÖNEMLİ OLAN PARTİNİN BU GÖRÜŞÜ BENİMSEYİP BENİMSEMESİ.

Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline.”(La Edri)

kılıçdaroğlu ve sav kirli ayak oyunları ve kaset komplosuyla baykalı yediler, bu kirli oyunlardan temiz yönetim çıkarmı çıkmaz... yılmaz özdilin yazdığı gibi kılıçdaroğlu sen tezgahçının tezgahtarımısın yoksa...

gelecek miymiş baykal geri de bunlar mı engel olmuş
anlaşılmaz

Anayasa mahkemesinin anayasa değişikliğini reddetme yetkisi yoktur, anayasa mahkemesi ancak bu konuyu şekil yönünden inceler şekli eksiklikler var mı yok mu ona bakar.

Başka yetkisi yoktur.

Ama burası türkiye.

367 garabetine imza atan anayasa mahkemesinden her şey beklenir.

EMREDERSİNİZ sayın Bölücübaşı. Başka emriniz var mı ? (Bozacının şahidi şıracıymış. Körlerle sağırlar birbirini ağırlar)

Bırakalım da ülkeyi de Anayasa Mahkemesi yönetsin..
Referandum ne için var o zaman böyle bir şekil de
olmasın madem..
Referandum mecliste belli bir çoğunluğun istediği
fakat yeterince vekilin onay vermediği durumlarda olur
ve en sağlıklı kararı halk versin diye yapılır. Halkın
kararından iradesinden ne için bu kadar korkulur?
Anayasa Mahkemesinin vereceği herhangi bir olumsuz
karar halkın kendi kararlarını kendi kendine vermesinden
çekindiği için olacaktır..

Yapılan işin hukuka uygun olup olmadığına elbette anayasa mahkemesi karar verecek. Ayrıca kimsenin referanduma karşı olduğu da yok. Anayasanın değiştirilemez maddeleri için sen kanun teklifi hazırlarsan bunu da elma şekeri gibi halka soralım kurnazlığına yatarsan elbette anayasa mahkemesi işin içine girer. Burası muz cumhuriyetimi. Acelen ne korkun ne. Bir sene sonra zaten seçim var. Girersin seçime. Alırsın % 51 ni (nasıl olsa eminler %47 den fazla alacaklarına, şurda kalmış % 4) Yaparsın anayasa değişikliğini paşa paşa. Kimsenin de sesi çıkmaz. Herkes poposunun üzerine oturur sonsuza dek susar. Bu iktidarın artık hiç umudu kalmamış ki. Üzerine gelen yangının her geçen gün büyüdüğünü görüyor. Yangından mal kaçırır gibi zamana karşı yarışıyor. Halk uykudayken, uyku sersemi yakalamak istiyor. Eğer kendinden emin olsaydı 120 günlük süreyi 60 güne indirmek için çırpınmazdı. Süre ne kadar uzarsa muhalefetin o kadar çok yol kat edeceğini biliyor.

Hadi uzlaşamadığın konuda referanduma gidiyorsun

Kürt açılımında da halka gitsene
Ermenistan kapısını açalım mı diye halka gitsene

Yoksa bu konularda muhalefetle anlaştınızda mı halka gitmiyorsunuz ?

BİRAZ SAMİMİ OLUN ALLAH AŞKINA

EMREDERSİNİZ sayın Bölücübaşı. Başka emriniz var mı ? (Bozacının şahidi şıracıymış. Körlerle sağırlar birbirini ağırlar)

Konu başlığındaki haberde konuşan kişi DENİZ BÖLÜKBAŞI, ona mı diyorsunuz bölücübaşı diye?

anayasa mahkemesi hakimlerinden fazla
bilgiye
tecrübeye
eğitime
sahip üyelerin bu forumda olması çok güzel
bu eğitime sahip arkadaşlara sormak isterim
eğitiminizin bu kadar ileride derecede olması için
hangi hoca üfledi size

Siz ne anladınız, açıklarsanız sevinirim.

Ben bir şey anlayamadığım için sordum size.

Bölücübaşı bu ülkede bi tek kişiye söyleniyor. onun da bu konuyla ilgisi yok diye düşündüm.

Deniz Bölükbaşına bölücübaşı demişseniz niye böyle bir sıfat kullandınız öğrenmek isterim doğrusu.

anayasa mahkemesi hakimlerinden fazla
bilgiye
tecrübeye
eğitime
sahip üyelerin bu forumda olması çok güzel
bu eğitime sahip arkadaşlara sormak isterim
eğitiminizin bu kadar ileride derecede olması için
hangi hoca üfledi size

Maşallah nickinizin hakkını veriyorsunuz, hemen suçlamaya, sıfatlar takmaya pek meraklısınız!

Siz kaç kere üflettiniz hocaya ki başkalarına bu tecrübenizi soruyorsunuz?

arkdasım türkiye atatürkün yaptıkları izinden giden sayısı o kadar az ki onun izinden gidiyorum diyenler bile onun izinin yakınından bile gecmezken sakin bana atatürkün zihiyetindekiler vardı deme o zihniyet yüzünden türkiyenin bütün kurumlarından işçi sayı gerekin katlarına ulaştı eskinin sagcı denilen kişileri sadece su anda solcuları onaylıyorsa sakin bunları sağ düşünceli hükümetler yaptıda demeyi

Kim haddini aşıp, talimat verir gibi, hukuk tanımayarak “ Anayasa mahkemesi bizim kavgamıza karışmasın” diyerek kariyerini resetliyorsa, kendisi için başka söz söylememi beklemesin. Sen bir siyaset ve devlet adamısın nasıl böyle bir emir verirsin. Anayasaya aykırı bir husus varsa gereği hukuk çerçevesinde yapılır. Anayasa mahkemesi hukukun dışına çıkacak değil ya. Bu güne kadarda anayasa mahkemesinin aldığı tüm kararlar isabetli olmuştur. 367 kararı bile isabetli bir karardır. Bakın bu 367 kararı alınmasaydı, Anayasanın değiştirilemez maddeleri iktidarı ele geçiren bir yönetim için birer birer ortadan kaldırılacaktı. Referanduma gitmek elbette bir hak. Ancak anayasaya aykırı olmadıkça. Öyle % 47 oy aldım (bugün seçim olsa % 30 civarını aşamaz) çoğunluk bende anlayışıyla, istediğini yaparım, asarımda keserimde demekle olmaz. Millet % 17 oyla cumhurbaşkanı olanlardan çok çekti. % 30 larla da her istediğinin yapılamayacağını halk ilk seçimde gösterecektir. Referandumu kendi çıkarların doğrultusunda yoğurup hap veya kurtlu elma şekeri şeklinde halka sunma kurnazlığında bulunmasın. Elma şekerinin içinde kurt var mı, hapa uyuşturucu katılmış mı diye anayasa mahkemesi bir baksında millet olarak anlayalım.

Meclisteki tüm partiler (AKP, CHP, MHP) seçim barajını kaldırmadıkça benim için hiçbir inandırıcılığı olamaz. İçlerinden en iyisini, umut bağladığımı seçerim o kadar. Milletin her kesiminin temsil edilip sesinin duyurulmadığı meclise nasıl güvenebilirim. Anayasa mahkemesine talimat vereceğine mecliste adil temsil hakkı için mücadele versin.

Geri