ANAP'ın Çin malı taklidi AKP

Hadi AKPartiden kurtulduk diyelim gelecek olan iktidarın çok daha iyi şeyler yapacağına inanıyormusun..???..Eleştirmekten başka ortaya koydukları somut projeleri nedir..Yok..!
Anayasanın hangi maddesine karşı çıkıyorsun diye soruluyor..TÜMÜNE deniyor neden..?? çünkü AKParti yaptı...!..madem çok biliyordunuzda..30 kusur sene değiştirmek için neden birşey yapmadınız..ve gene 1982 Anayasasında neden gıkınız çıkmadı..??? diye sormazlar mı adama..!!

1-Akepe nin somut projesi nedir elle tutulamayan açılımları mı ( Ayrıca pek çok değişiklik içeren maddelerden oluşan bir taslak getirildi meclise kabul görmedi ya sen unuttun galiba)
2-Bu yapılan değişiklik iyi niyetle yapıldığı zaman iyi ama : olan olaylardan çıkan sonuçlara bakılınca niyetin kötü olduğu ortaya çıkıyor bu yüzden sonuç kötüden de öte olabilir Mesela ortaya atılan bir fikirleri var ( zaten hep öyle yaparlar ortaya bir taş atarlar millet karışır sonra istediklerini yaparlar .) :
35. madde

Meclis Başkanı Şahin’den 12 Eylül tartışması açıklaması


Mehmet Ali Şahin: Mağdur tartışmaları gereksiz. Asıl mağdur halk...
İç hizmet kanunun 35. maddesi değişse iyi olur.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesinin iyi olacağını düşündüğünü ifade ederek,
"Şu ana kadar değiştirilmemiş olmasını da bir eksiklik olarak görürüm" dedi.




Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi şöyle:

"Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır."
 
Ekonomide yapılan bazı icraatlar :
- %30 nispetinde devralınan enflasyon 2009 yılı başı itibariyle %9.5 seviyesine geriledi..(Bir zamanlar enflasyona birşey yapamyız diyen hükümetlerde var idi)
- TC Ziraat Bankası 2008 Yılında 2 milyar 134 milyon TL kar elde etti.
- kamu net borç stoğu GSMH'ya oranı 2002 yılında %61.4 idi 2007 yılında %29.1 oldu.
- 2002 Yılında 26.8 Milyon dolar olan döviz rezervi 2009 yılı başında 68 milyar dolar oldu.
- 2003-2008 dönemlerinde öğrencilere 2 milyar 465 milyon TL eğitim destelk amaçlı aktarımlar yapıldı..Ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlandı (bir zamanlar o kirtasiye senin bu kırtasiye benim ders kitabı alacağız diye gezer dururduk)

Sağlıkta Yapılanlar :
-Eskiden ne kadar hasta olursan ol istersen geber..paran ve sağlık güvencen yoksa hastaneye alınmaz hatta parasını ödemediğin için hastanede rehin kalırdı hastalar...şimdi ise..anlaşmalı kurumlardan istediğin şekilde muaynen ol ilaç al..!

-MTA 15-20 bim m sondajda kalır dururdu..şimdi 200bim metre..yeni kömür rezervleri bulundu..
- Uçak yolculuğu eskiden belli kesimlerce (zenginler) tarafından yapılırdı şimdi hemen hemen herkes ömründe bir seferde olsa uçağa bindi biniyor..!
- Eskiden Trenlerde Vapurlarda ayrımcılık vardı..1. Mevki 2. Mevkii diye..şimdi hiçbirisinden eser kalmadı..!
- Hantal çalışan devlet kurumları vatandaşa daha iyi hizmet veren kurumlar haline getirilerek devletin üstünden kamburlar kaldırıldı..!
- Bir zamanlar çok alaya alınan (Rahmetli Ecevitin başlattığı proje) Köydes projesi sayesinde ;
3 Bin 522 Köye İçme Suyu getirildi,, 63 Bin 121 Km Köy Yolu Asfaltlandı...Köylümüze 6 Yılda 24,4 Milyar TL Destek Verildi...!!

Diğerleri şimdilik eleştiriyor..bel altından vuruyor..! neyi nasıl yapacaklarına dair bir açıklamaları yok..ve.daha yapılan pek çok şeyede köstek olmaya çalışıyorlar..neden..aman gelecek seçimde oyları artmasın diye..!!!!

Özetle tek bir kalıpta kalıp eleştiri yapmak çok kolaydır..! Eski neden eskidir..Yeni neden yenidir..bunların mukayeseseini iyi yapmalı..ve..bu ülkeye zerre menfaati dokunan her ne zihniyetten olursa olsun..bizim zihniyetimize ters bile düşse desteklenmeli..köstek olnumamalı..!
Bir öneride varsa..bizce şöyle olmalıydı..yada biz geldiğimizde onu böyle yapacağız diyerek somut şeyler sunulmalıdır..:)



Diyonda bu verdiğin rakamlar devletin ayni o partinin verdiği rakamlar başkaları bu işleri inceleyenler aynı rakamları vermiyor ..
En başta enflasyonda o rakamları vermiyor ....
Enflasyon hesaplanırken elmas fiyatındaki artışta hesaplanıyor( haa doğru ya atasay kuyumculuk vardı değil mi ? )


Bankalar krizi aşıyor

Bankalar 2003'ü 8.1 katrilyon brüt kârla kapattı. Bankacılık sektörünün 2001 krizinde 42.9 katrilyon olan birikmiş zararları 29.3 katrilyona indi

22/03/2004 (570 kişi okudu)

ANKA - ANKARA - 2001 krizinden sonra 9 katrilyon liralık rekor bir zarara imza atan bankacılık sektörü, 2002 yılındaki 4 katrilyon liralık kârdan sonra geçen yılı da 8.1 katrilyon liralık rekor bir brüt kârla kapattı. Sektör 2001 krizi sonrasında 42.9 katrilyon liraya kadar yükselen bilançosundaki birikmiş zararlar toplamını 29.3 katrilyon liraya düşürdü.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünün 2003 yılı toplulaştırılmış mali tablolarını açıkladı. Buna göre bankalar 2002 yılında 4 katrilyon 75 trilyon lira olan brüt kârı, geçen yıl yüzde 100.5 artarak 8.13 katrilyona çıktı. Bu kârdan 2.46 katrilyon vergi karşılığı ayıran bankaların net kârı ise yüzde 95.5 artarak 5.67 katrilyona ulaştı. Sektör 2002 yılında 2.9 katrilyon net kâr sağlamıştı.


2001 zararı 9 katrilyon
Bankalar 2001 yılında yeniden sermayelendirme çerçevesinde hazırlanan bilançolara göre toplam 9 katrilyon lira zarar etmişti.
Sektörün brüt kârında, kurlardaki düşüşün de etkisiyle dolar bazında ise yüzde 134.8 bir artış yaşandı. 2002 kurlarıyla 2.5 milyar dolar olan bankaların brüt kârı, geçen yıl 5.8 milyar dolara yükselirken, net kâr ise yüzde 128.9 artarak 4.1 milyar dolara ulaştı.
Bankaların geçen yıl kâr patlaması yapmasında yabancı para işlemlerinden elde ettiği kârlar belirleyici oldu. Pasiflerinin büyük bölümü yabancı paradan, aktifleri TL'den oluşan bankalar, kurlardaki düşüşten önemli kâr elde etti. Sektörün yabancı para işlemlerinden elde ettiği brüt kâr 4.2 katrilyon lirayı bulurken, TL işlemlerden 3.9 katrilyon lirada kaldı.
Vergi yükümlülüğü olmadığı için yabancı para işlemlerinden elde edilen net kâr 4.2 katrilyon lira olurken, TL işlemlerden elde edilen brüt kârın 2.5 katrilyonu vergi karşılığı olarak ayrıldığı için net kâr 1.5 katrilyon lirada kaldı.
Bankacılık sektörünün, geçen yıl faiz gelirleri 2002'ye göre yüzde 11.6 azalarak 44.4 katrilyondan 39.3 katrilyona gerilerken, faiz ödemeleri yüzde 11.4 azalarak 31.6 katrilyondan 28 katrilyon liraya indi. Faizdeki düşüş bankacılık sektörünün hem faiz gelirlerini hem de faiz giderlerini önemli ölçüde aşağı çekti. Bankaların faiz dışı işlemleri 2002 yılında 691 trilyon lira zararla sonuçlanmıştı.


Kamu lider oldu
Bankaların 2003 yılında yaşadığı kâr patlamasında Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yüksek performansı belirleyici oldu. Üç banka geçen yıl brüt kârını bir önceki yıla göre yüzde 75 artırarak 2.9 katrilyon liraya çıkardı. Kamu bankalarının net kârı ise yüzde 70 artarak 1.79 katrilyon oldu. Halk ve Ziraat Bankası'nın görev zararı alacakları nedeniyle bilançolarına konulan kamu kâğıtları bu bankaların kârını patlattı.
2002 yılında 1.1 katrilyon lira zarar eden TMSF bankaları ise 2003'de 272 trilyon lira kâr etti. Özel bankaların brüt kârı ise yüzde 48 artarak 3.9 katrilyon liraya çıktı. Özel bankalar net 2.9 katrilyon kâr elde etti. Özel bankaların 2002 yılındaki net kârı ise 2.4 katrilyon lira olmuştu.



Burada zararlarını azalttı ( elde ettikleri yüksek karla) diyor
Diyeceksin ki krizden dolayı zarar ettiler doğru
Ama dalgalı kura geçilmeseydi sen bugün yaşanan krizleri gör o zaman
Bence ecevitin Dalgalı kur kararından dolayı kahraman olması gerekir yapılması gerekeni yaptı...
Yanlış diyorsan bu hükümet yanlışı düzeltip dalgalı kudan vazgeçsin ( sıkıyor sa )
 
Başabakanımızın Yahudi cesaret madalyasını hala iade bile etmemiş olması beni üzüyor.
Turgut Özalı severdim ancak Tecep Tayyip Erdoğanın O kadar çok eksiği ve hatası var ki.
 
şimdi bakalım cahil kim??

Medya nın yarısından fazlası kimin artık??
Ekonomi ve iş adamlarının yükselişi kimde???
Artık ekonomiyi hangi sağcı şehirlerdeki kaleler yönetiyor.
Eğitim ve dünya çapında okullar kimde???
Bütün özel fabrikalar ağır sanayi kimde???
özel işletmeler tekstil yedek parça vs vs vs vs kimde?_??

Siz cahil demeye devam edin.durdurun durdurabilirseniz bu büyümeyi_?




Bide sizin gerçek dindarlığınızı görsek arkadaşım tabi varsa.sataşmaya gelince din,dini yaşamaya gelince irtica vs vs.

Negatif işler arkadaşım.

kanuni kuralkan bey. Senin kuralkan sanayin de emir eri olduğun her halinden belli de.

Bir de utanma dan tekstil bizde, motor sanayi bizde, tv ler bizde durdurun falan demişsin.

Senin Allah'ın var mı? Senin ne olduğu bilinmez patronların bu paraları kimin sırtından kazandı?

Deniz feneri davası gündemde yok? Din sömürüsüyle toplanılan paralar nerede?

Ihlas holding dediniz, yaşlı başlı dindar kesimin alın terini din sömürüsüyle toplayıp sonra da holdingi iflas göstermediniz mi? O gariplerin paralarının üstüne yatmadınız mı?

Bir araba yapacağız dediniz ali dibo paraları topladı yurtdışına kaçtı şuan bilmem nerede?

Para kaptıran çoğunluğu yaşlı dindar insanları ihlas holding kapılarının önünde saatlerce itip kakıp amca git başka zaman gel demeniz mi?

Işte sizin büyümeniz hiç bir zaman alın teri, alnınızın akıyla olmadı.

Marifetmiş gibi yazarak haram paralarla kurulan malların listesini buraya yazarak bir yere gelemezsin.

Sen ve senin gibi dindar kılığına girmiş dinci kesim esas mahşerde bunların hesabı nasıl verecek onları şıklar halinde yazarsan seviniriz.

Yüzüne sorsam hırsızlık yapmam haram, çocuğumun boğazından haram geçmesin dersin eyvallah. Eeee, milletin alın teriyle, dini sörüyle, yardım kampanyalarıyla toplanıp alınan bu şirketler ne? Sahiplerinin, ve sizin şuan boğazınızdan geçen lokma size göre helal mi sandın?

Helal kelimesini bile, sizin gibilerin ağzından duymaktan nefret eder oldum. çünkü siz ne haramı ne helali bilirsiniz. Onu bile tersine çevirdiniz utanın. Haramı helal, helali haram ettiniz.
 
ben 4-5 senedir olayı çözemedim arkadaşlar. durum öyle karışık ki. daha net bir siyasi görüşüm de yok. ben de kendi düşüncelerimle harmanlayarak yeni fikirler geliştirmek istiyorum. kalıplaşmış fikirlere son.
 
Geri
Üst