Anakart Ram'i Eksik Görüyor

Soldier_84

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim P5B Anakart'ım Var 2*2Gb Ram Takılı 1-3 Slotlarına.
Biostan Bakınca 3006 MB Olarak Görünen Ram Vistada Bakınca 4Gb Görünüyor Ama Fiziksel Belleğe Bakınca Yine 3006 Gözüküyor.
Aklım Almadı Gitti Birde P5B Anakartın Bios Ekran Görüntüleriyle Nelerin Ne işe Yaradığı Hakkında Bilgi Verirseniz Sevirim.

Şididen Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim...

Sistem

İşlemci Pentium D 3.2 - Anakart P5B - A-data 2*2Gb 800 Mhz Ram - Asus 8500GT Ekran Kartı - HDD 160+80

Aşağıdaki resime bakın lütfen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız
http://www.resimupload.com/ds492098524_Vista_Ram.html

Windows XP max. 3GB ram görebilir sadece.

o yuzden vista kurup kullanırsan ramden daha cok yararlanabilirsin.

sorun yok yani xp kullanmaya devam edeceksen 3gb gorecektir ve ona gore calısacaktır.

kolay gelsin..

işletim sistemin vistamı yoksa XP mi?

Cevaplarınız İçin Çok Teşekkür ederim ama vista sp1 32bit kullanıyorum zaten ve pc ram'leri 4gb görüyor ama anlayamıyorum işletim sistemi 4 görmesine rağmen biostan bakınca 3006 MB gözüküyor birde p5b hakkında bilginiz varsa resimli olarak paylaşırsanız beni çok ememnun edersiniz ve bu kadar çabuk cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim

pardon sana xp 32 bit kullanıyon demişim ama kusura bakma.vista 32 bitte kullansan aynı zaten. 64 bit olması lazım işletim sisteminin ki rami 4 gb görebilesin.

verdiğim linktede işi bilenler anlatmışlar zaten.neyse p5b ile alakalı da şunları söyleyelim.önce kendi sitesinden bakalım işte burada

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1178&modelmenu=1

özellikleri olarakda bunlar yazılmış

Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU
- Intel LGA775 Platform
- Intel® Quad-core CPU Ready
- Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
- Intel® Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Ready
- 1066/800/ 533 MHz
- Dual-channel DDR2 800/667/533
- 1x PCI Express x16
- 6x SATA 3Gb/s
- RTL8111B PCI-E Gb LAN
- 8-channel HD Audio
- AI NOS™ / AI Gear / AI Nap

burda yazanlara göre;

Intel® Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Ready işlemcilerini destekliyor

Dual-channel DDR2 800/667/533 yani 800 mhz ye kadar olan DDR2 modelli ramleri kullanabilirsin

1x PCI Express x16 yani bir tane pcıex ekran kartı takabilirsin

vesselam

Tekrar Teşekkür ederim ben eve gittiğimde bi resim alıp koyarım siteye o zaman daha mantıklı olur herhalde cevapların hepsi için ayrı ayrı teşekkür ederim

Geri