Anakart destek ve tavsiye

aquariusap

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar amd phenom x4 9950 işlemci ve 2 tane 2gb dd2 800mhz ram var. Anakart seçerken kafam karıştı. yok efendim am2 am2+ am3 yok efendim 940 pin 938 pin bilmem ne... Benim pc ye uygun olan hangisi acaba. 940 ile 938 arasındaki veya am2+ ile am3 arasındaki farkı bilen varmı?

Advanced Micro Devices - Vikipedi

Burasi sana yardimci olacaktir.

Bunun disinda pin farki demek islemci mimarisi farki demektir. yani en basit sekilde boyle aciklayabilirim. pin farkli ise islemci uretim tarihi de farkli hizi da farkli gibi dusun. Sen islemcine uygun olani sececeksin.

Intel den ornek vereyim

conroe (core 2) islemciler ciktiginda dual core core 2 duo core 2 duo extreme quad core quad core extreme gibi degisik islemci turleri piyasaya cikti.

bunlarin pinleri ayni olmasina ragmen bazi anakartlar core 2 quad desteklemiyordu

yani oncelik pin sayisi sonra mimariye bakman dogru olacaktir. ve ikisini de goz onunde bulundurmalisin.

benim işlemci sanırım 940 pin oluyor ve am2+ sınıfına giriyor. Ama işte 938 anakart alsam nolur? ve hangisi daha iyi oluyor?

"
Su an piyasadaki butun AMD islemci destekli anakartlar, butun AMD islemcileri sorunsuz kullaniyor.. 940pin, 938 pin diye bir ayrim yok... inanlarin komik tanimlandirmalari..

kendini bilmezin biri 938'e kadar sayiyor ama amacsiz... AM2 islemciler var... bu islemcileri AM2 ve AM2+ destegi olan butun anakartlarda kullanabilirsiniz... AM2+ islemcileri de AM2 anakartlarda kullanabilirsiniz.. AM3 islemcileri AM2+ ve AM2 anakartlarda calistirabilirsiniz... sadece AM2 ve AM2+ islemcilerini AM3 soketli anakartlarda kullanamiyorsunuz..

940pin veya 938pin idye bir ayrim yok... bu pinleri sayan insnalarin o pinler kadar anlamsiz oldugunu dusunmekteyim ve sonucta sadece saymayi ogrenmis oluyorlar..
"

Bu yorum senin kafani daha da rahatlatacaktir umarim.

Geri