AMD, tablet cephesinde Intel ile olan çekişmesinde biraz dikkatli. Zira bu kez güç tüketimi özellikleri ön plana çıkıyor.
Windows 8 ile birlikte TI, Qualcomm, Nvidia, Freescale gibi ARM yongası kullanan şirketler de gündeme geliyorlar. Bu durumda AMD sadece Intel değil, birkaç ciddi rakiple karşı karşıya.
AMD, önümüzdeki iki yıl için Hondo (2012) ve Temash (2013) adlı iki temel APU tasarımından bahsediyor. (AMDnin yongaları hem CPU hem de GPU barındırdığından artık APU -accelerated processing unit- adıyla anılıyor).
AMDnin akıllı telefon pazarında niyeti henüz ciddi değil (buna karşılık Intel CES sırasında Lenovo ve Motorola ile ortak olarak çalışacağı agresif bir stratejiden bahsetmişti). AMDye göre akıllı telefon pazarındaki oyuncuların sayısı iki elin parmakları kadar ve hem ortalama satış fiyatları, hem de kar marjları oldukça düşük. Dolayısıyla işlemci şirketleri ile karşılaştırıldığında farklı rekabet dinamikleri var. Bu yüzden AMD henüz bir akıllı telefon stratejisi geliştirmeyi planlamıyor.
Windows 8 tarafında ise çok daha ince tasarımlar; tablet ve notebook arasında hibrit cihazlar göreceğimizi, tabletlerde Hondo yongalar kullanacaklarını ancak bunların ideal olabilmeleri için güç tüketiminde hala hedefledikleri oranlara ulaşmadıklarını düşünen AMD, 2013′te çıkacak Temash yongası ile bu sorunu da aşacak. Intelin Win8 tablet stratejisi ise Clover Trail kod adlı Atom yongası üzerine kurulu.
AMDnin sunabileceği en düşük güç tüketimi 17 watt. Bu yonganın adı Trinity ve 17 wattlık tasarımlarda benzeri olmayan bir ürün. Tüm video yeteneklerine sahip ve rakiplerine oranla daha yüksek pil ömrü vaadediyor.
Sonuç olarak AMD, akıllı telefonları en azından önümüzdeki 2-3 yıl boyunca kapsamının dışında tutacak. Windows 8 ise hem tabletler, hem de ince dizüstülerde HP ve Acer gibi müşterileri ile şirketin yüzünü güldürecek.