Aman ßu numaraya dikkat.!!

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
Siz siz olun sakın size bu numaradan cevapsız bir arama gelirse tekrar o numarayı geri aramayın!..

Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının keyfini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.

w58f87telefon.jpg

'BENİ KURTARIN' TEZGAHI

+35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '900'lü hatların personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.

Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.

SAKIN GERİ ARAMAYIN

Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

KaynaK

yuh daha neler cıkcak

bu tezgaha çok yakın arkadaşım düştü 3 milyar cep faturası 2000 euro da para kaptırdı :( hatta bunlardan birinin de adını verebilirim hesap numarasınıda ama adı yeter heralde (vijdan basrieva)
yakalnmışlar die biliyordum ama teşekkürler paylaştığın için

way be benimde dünya ne hale geliyo :( bakalım daha başka ne görcez

saol bilgi için. O zaman dikkatli olalım...

BiLgi için TeşekkürLer kardeşim...

bu krizde kimse geri dönmez zaten =)

Neler varya.Gerçekten insanlar paranın peşinden o kadar hızlı koşuyorlar ki
ucunun uçuruma,boşluğa gittiğini göremeyecek kadar kör oluyorlar !

Teşekkürler Kardeşim..

bana olmuştu birkaç kere bende merak ettim aradım yurtdışı numarasına benziyordu zaten beni de arayan oluyor arada bi yurtdışından :) pek aklıma gelmedi açıkcası ama aradım geri ama açan olmadı şanslıymışım yahu :)

benim bildigim vede birkaç arkadaşımın başına gelen degişik hikayeler sonunda türkiyeye gelmek istedigini ve yol parası kapıdan geçerken bırakmıyorlar harçlık 300 y,euro civarı ve benzeri adlat altında kişilerden para alarak dolandırıyorlar bilmeyen arkadaşlar dikkatli olsun konuyu açtıgınız için teşekkürler

iyiki uyardın, yoksa valla arardım

tam zamanında duymuş oldum bu haberi dostum.. teşekkürler... dün sevgilim sormuştu.. onuda böyle bir numara aramış kim biliyormusun diye bana sormuştu

Geri