osiris_cemo
New member
- Reaction score
- 0
Ayıp etmişler daha fazla söyleyecek bir söz bulamaıyorum . düşündürücü bir durum
~uYuSTuRuCu~' Alıntı:ßenCede Oranın KüLtürLEriyLE ßüyüYolar Türk Nedir Türkiye Nedir HA$a Allah Nedir Diyenler VaR..ÇoçukLArina Türk Hakkinda ßi$ey ÖğretMEytenLer Var...Neler var NeLer..
OutLandish' Alıntı:sana tek bisey söyLim ama aram1zda kaLs1n tamam m1 hassiktir Lan ordan çakaL
vatan sever ve milliyetciymis z1rtapozLar sizi ulan hiç yurt d1s1na ç1kmasam görmesem tamam diyicem bana simdi türk k1sLar1n1 okutma turkLere deiLde aLmanLara veriyoLar biz turkLere geLince manyakm1s1n sap1km1s1n sen beni ne san1yosun uLan diskoLarda bütün türkLerin ne mal oLdugu ordata a.q sen git daLgana bak koçum...........
sokakta röpörtaj yap1yo bykus türkiye nin baskenti neresi..
cevapLar: konya.adana.erzurum.istanbul
ben böyLe vatan sever ve miLLiyetciyi sikim okey
Maliyeci' Alıntı:Outlandish rumuzlu arkadaşımın bu yazdıklarını okuyunca yorum yapmadan geçemedim.
Öncelikle dostum şunu söyleyeyim, genel itibariyle
üslubunu ve yazımını terbiye sınırlarını zorlar nitelikte bulduğumu belirteyim.
Sadece senin gibi düşünmediği için bir arkadaşına bu şekilde mesaj yazmanı doğru bulmadım.
Gelelim bu topic in esas konusuna. Neden biz millet olarak mutlaka herkesi bir kalıba sokma saplantısı içindeyiz anlayamıyorum. Yani neden şuralılar iyidir, buralılar kötüdür, oralılardan adam çıkmaz gibi genellemelere gideriz hiçbir zaman anlayamadım. Almanya'daki yurttaşlarımız için demediklerinizi bırakmadınız. Sormak isterim, senin tabirinle "Almanya'daki Türk kızları Almanlara veriyorlar, biz Türklere gelince aşağılıyorlar" gibi bir sözü söylerken hiç mi yüzün kızarmadı. Almanya'daki tüm Türk kızlarını "Almanlara veren" fahişeler yerine koymanı bir Türk genci olarak kendime yediremedim kusura bakma.
Şimdi sana bir soru daha sorayım. Bundan 3-4 yıl önce(tam tarihini hatırlayamıyorum istemen halinde arar bulurum) Fransa'daki bir grup Türk, Türkiye aleyhine sloganlar atan, gösteri yapan PKK'lılarla kavga etti. Bu gruptakilerden biri benim kuzenimdi ve bıçaklandı. Bu olay o günlerde pekçok televizyon kanalında yayınlandı.
Şimdi sorum şu. Sen bugüne kadar vatanı bölmeye çalışan bu haysiyetsizlere karşı televizyonda küfür etmek dışında somut olarak tek bir fiilde bulundun mu? Dün mecidiyeköyde İETT otobüsünü ateşe veren 15-20 haini izledim. Eylem yaptıkları varoş falan değildi. O kadar insan bu 15-20 kişiye sadece bakmakla yetindi. Polis geldikten sonra da kamera karşısında slogan atıp terörü lanetlemeye başladılar. İşte dostum biz bu kadar milliyeçiyiz, bu kadar vatanseveriz.
Keşke vatanseverlik bu ülkenin başkentini bilmek kadar kolay olsaydı ama değil. Tekrar ediyorum ben hiçbir kitleyi şu ya da bu şekilde yargılamam. Ama üç dört kişinin hareketlerini bütün topluma mâledenler yüzlerini önce aynaya dönüp kendilerine bakmamalılar.
BAŞ_BELASI' Alıntı:lmanyada yaşayan türkler artık eskisi gibi değil herkes menfaatçı olmuş. karşılık görmeden kimse kimseye yardımcı olmuyor. gençler ise örf ve adetlerimzden uzak olarak yetişiyorlar. seninle dalga geçenler artık türklüğün son kırıntıları kalmış kişilerdir. bu yüzden karşılık bulamamışsındır.
s en o alman profösürüne sor bakalim almanyanin en caliskan ögrencisi kim secildi almanmi türkmü?cнøøśÿ' Alıntı:Ya bütün yorumlara bakamadım ama konuyu açan arkadaşım asna sunu sölim:
AlmanYa'Ya giden türklerin zaten çoguu {hepsi demiyorum} zeka olarak biraz düşük seviyelerdeler.bu konuşmayı yaparaK zaten başta ne kadar ileri görüş kıtlıgına sahip olduklarını göstermişler.Konunun nereye gideceğini tahmin edememişler.Alman bi profesör bi ara yorum yapmıstı:
"Almanya'ya gelen Türk çocukları ve burda okuyan türk çocuklara ßiraz zeka olarak diğerlerine göre daha aşagı seviyelerdeler" demişti.
dj aka' Alıntı:orada kilise çanalrıyla büyümekle burada ezan sesleri içinde büyümek arasında çok fark var