ALmanya 3-0 TÜRKİYE [ 2012 Av. Şam. EL. A Grubu 3. Maçı - Tek BaşLık ]

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
flgcwl.jpg

401ffdc94db646acb86ec01e48c878d3.JPG

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda 8 Ekim Cuma günü Berlin'de Almanya ile karşılaşacak (A) Milli Takım bugün çalışmalarını Karl-Liebknecht Stadı'nda basına ve taraftara açık antrenmanla sürdürdü.

Hollandalı Teknik adam Guus Hiddink yönetimindeki Milli Takım, antrenmana yaklaşık 8 dakika süren submaksimal dayanıklılık testi ile başladı. Isınma haraketlerinin ardından idman, dar alanda kısa pas ve yarı sahada çift kale taktik çalışma ile devam etti.

Trabzonspor-Beşiktaş maçında sol diz dış bölgesi kasında darbeye bağlı ezilme ve ödem oluşan İsmail Köybaşı bugünkü idmana çıkmadı. Oyuncu fizyoterapist eşliğinde Otel'de tedavi ve özel bir çalışma yaptı. Hamit Altıntop ise fizyoterapist sahada eşliğinde özel çalışma yaparken, antrenman sırasında kasığında hafif ağrı hisseden Arda Turan idmanı erken tamamladı. Oyuncunun tedavisi maç gününe kadar devam ettirilecek ve durumu ilerleyen günlerde netlik kazancak.

A Milliler 7 Ekim'de Berlin'e geçecek

7 Ekim'e kadar antrenmanlarını SV Babelsberg 03 takımının stadyumunda gerçekleştirecek Millilerimiz, 7 Ekim'de saat 13.30'da otobüsle Berlin'e gidecek Milli Takım kafilesi, The Regent Berlin Otel'e yerleşecek.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, aynı gün saat 18.30'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıya Hollandalı teknik adamın yanı sıra iki de futbolcu katılacak.

Almanya-Türkiye karşılaşması 8 Ekim'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve yerel saatle 20.45'te başlayacak. Müsabakayı, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Howard Webb yönetecek. Webb'in yardımcılıklarını Michael Mullarkey ve Peter Kirkup yapacak. Dördüncü hakem ise Andre Marriner olacak.

Milli Takım kafilesi, 9 Ekim'de saat 11.00'de THY'ye ait bir uçakla Berlin'den Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek ve burada Hyatt Park Hotel'de konaklayacak. 11 Ekim Pazartesi günü saat 18.15'te Teknik Direktör Hiddink ve iki oyuncunun katılımıyla Tevfik Behramov Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenlenecek.

Azerbaycan-Türkiye müsabakası 12 Ekim'de Tevfik Behramov Stadyumu'nda saat 20.00'de oynanacak. Rumen hakem Aleksandru Dyakonu'nun düdük çalacağı karşılaşmada, yardımcı hakemler Adrian Vidan ve Radu Ghinguleac olacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Sebastyan Koltesku üstlenecek.

A Milli Takım kafilesi, 13 Ekim Çarşamba günü saat 11.00'de THY'ye ait uçakla Bakü'den İstanbul'a dönecek.

Milli Takım'ın Almanya ve Azerbaycan maçları için belirlenen antrenman programı şöyle:

06.10.2010 15.30 Karl-Liebknecht-Stadion (Medyaya 15 dak. açık)
07.10.2010 19.30 Berlin Olimpiyat Stadı (Medyaya 15 dak. açık)
10.10.2010 15.30 FK Baku Kulübü Tesisleri (Medyaya 15 dak. açık)
11.10.2010 19.00 Tevfik Behramov Stadyumu (Medyaya 15 dak. açık)

Not: Bültende verilen tüm saatler yereldir. Türkiye saati Almanya'dan 1 saat ileride, Azerbaycan saatinden ise iki saat geridedir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiddink: Daha Yeni Başlıyoruz

hiddink_emre_nurisahin_b.jpg

A Milli Takım Teknik Direktörü, Almanya'yı dev karşılaşmanın favorisi olarak gösterirken, iddiasını da net bir şekilde ortaya koydu, "Bu maçta hedefimizin grup birinciliği olduğunu göstermeliyiz" diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) internet sitesine verdiği, "Daha yeni başlıyoruz" başlıklı röportajda birçok konuda ilginç açıklamalarda bulundu.

Euro 2012 elemelerine Kazakistan ve Belçika galibiyetleriyle adım attıklarını ifade eden Hiddink, "Kazakistan maçı kolay olmadı. Belçika ise genç ve yetenekli oyuncuları kadrosunda barındıran bir rakipti" dedi.

Almanya'nın her zaman dev turnuvalara katılan bir takım olduğunu söyleyen Hollandalı hoca, "Favori oldukları kesin. Ama biz de grup birinciliğinin hedefimiz olduğunu göstermeliyiz. Avusturya da küçümsenmemesi gereken bir rakip. Yolumuz daha uzun" yorumunu yaptı.

Hiddink, Bundesliga'da top koşturan oyuncuların milli takım için önemine değinirken, "Hamit, Kazakistan'a dünya klasında bir gol attı. Gücü ve deneyimi bizim için çok değerli. Halil de daha önceki maçlarda yer aldı. Nuri, şu anda gösterdiği gelişimi devam ettirirse çok önemli bir futbolcu olacaktır. Her şeyden önemlisi bu futbolcular çok profesyoneller. Oynamadıkları zaman bile arkadaşlarını destekliyorlar" diye konuştu.

Euro 2008 finallerinde Almanya karşısında izlediği Türkiye'den etkilendiğini vurgulayan Hiddink, kendisine yapılan teklifi kabul etmesinde bu faktörün önemine dikkat çekti.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un, Avrupa kupalarından elenmesinin üzücü olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Bu konuda çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

‘SÖYLEMESİ ÇOK ZOR’

Milli takımdaki futbolcularla Almanca, İngilizce veya İspanyolca konuştuğunu belirten Guus Hiddink, "Türkçe de öğreniyorum. Oyuncuları yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik ediyorum" dedi.

Ay-yıldızlı çalıştırıcı, 'Hiddink ve Türkiye, Euro 2012 finallerine gitmeye hak kazandı' cümlesini Türkçe söylemeyi biliyor musunuz?' sorusunu ise "Hayır, henüz değil. Bunu söylemek çok zor. Ama öğrenmek isterim" diye yanıtladı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nuri'den Almanya'ya Gözdağı

nurisahin031009sevinc_yB.JPG

Bundesliga'da Borussia Dortmund forması giyen Nuri Şahin Türkiye forması altında Almanya'ya karşı gol atma konusunda geri durmayacağını söyledi.

Berlin'de Almanya ile Türkiye'yi karşı karşı getirecek maça, Mesut Özil, Altıntop kardeşler ve Nuri Şahin gibi Türk kökenli oyuncularin damga vurması bekleniyor.

Almanya'nın 1.Lig (bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund'ta forma giyen ve bu sezon yükselen performansıyla Bundesliga'ya damgasını vuran ve Hiddınk'e göz kırpan Nuri Şahin'in, Cuma akşamı Berlin'de oynanacak Almanya-Türkiye maçı için verdiği bir röportajta "gol için kendimi geri tutmam" dedi.

Cuma akşamı Almanya ile Türkiye arasında oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonasi Grup Eleme Maçı öncesi Alman Bild Gazetesi, Dortmund'ta forma giyen milli oyuncu Nuri Şahin röportajina yer verirken, "Nuri Almanya'yı da şutlayacak mısınız ?" başlığı ile sayfasına taşıdığı röportajta Bild, Nuri Şahin´in Bayern Münih'e attığı golü hatırlatarak, "başarılar kuvvetli yapar" yorumunu yaptı.

Röportajdaki soru ve cevaplar şöyle:

BILD: Attığın mükemmel firikik golüyle Bayern Münih'i dağıttınız şimdi sırada Alman milli takımı mı var?

NURİ: Benim, bu yönde kendimi geri tutma durumum olmaz.

BILD: Schalke04 ile Dortmund arasında oynanan son lig maçında, kaleci Manuel Neuer sizin takımınızdan(Dortmund) 3 gol yemişti, Türkiye karşısında da aynı durumu yaşar mı?

NURİ: Biz derbi maçı yapmıyoruz. Bu Avrupa şampiyonası maçı. Almanya-Türkiye arasında oynanacak her iki maç da benim için çok önemli.Grup birinciliği için final maçları niteliğinde.

BILD: 8 Ekim 2005'te oynanan Türkiye-Almanya maçında oynayıp tüm zamanlarin en genç oyuncusu olarak Almanya'ya gol atmıştınız yine aynısı olur mu?

NURİ: Ben o günü hiçbir zaman unutmayacağım.Tarih tekerrür ederse, bundan kaçınmam.

BILD: En çekindiğiniz Alman oyuncu kimdir?

NURİ: Schweinsteinger, Müller ve Lahm önemli oyuncular. Ama takımın başı benim arkadaşım Mesut Özil.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mesut: Türkiye Sözkonusu Değildi

mesutozilsevinc230610_yB.jpg

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda sahasında Türkiye ile karşılaşacak Almanya'da, Türk asıllı oyuncu Mesut Özil, karşılaşmada motivasyonunun yüksek olacağını ve amaçlarının kazanmak olduğunu söyledi.

Alman Milli Takımı sponsoru olan Mercedes Benz'in Berlin'deki bayisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mesut, Türkiye'ye karşı önemli bir maç oynayacaklarını anlatarak, ''Arkadaşlarıma karşı oynayacağım. Motivasyonum yüksek olacak. Amacımız maçı kazanmak'' dedi.

Futbolculardan Mesut Özil ve Philipp Lahm basın toplantısında Türk ve Alman gazetecilerin maça ilişkin sorularını yanıtladı.

Mesut, Türkiye'ye karşı oynamaktan mutlu olacağını dile getirerek, Yenmek için her şeyi yapacağız. Türk Milli Takımı'ndaki bazı oyuncularla iletişimdeyim. Onlarla oynamaktan mutluluk duyarım. 3. nesil bir Türküm. Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Almanya için oynamaktan gurur duyuyorum. Başka milli takımda oynamak benim için sözkonusu değildi'' diye konuştu.

Alman Milli Takımı'nda herkesin kendisine destek olduğunu belirten Mesut, şöyle devam etti:

''Almanya için oynamaktan çok gururluyum. Herkes bana destek veriyor. Çocuklar ve gençler beni örnek olarak görüyor. Her iki tarafın birbirlerine dostane davranması önemlidir. Nuri Şahin'in durumunu olumlu görüyorum. Şu anda iyi durumda. Ligde de iyi oynuyor. Arda'yı televizyondan tanıyorum. Çok yetenekli. Nuri oynarsa sevinirim. Türk Milli Takımı'nda, Bundesliga'da oynayan futbolcular var. Onun dışında Tuncay ve Aurelio gibi oyuncuları tanıyorum. Güçlü bir takım. Türkiye ile oynamaktan dolayı sevinçliyim. ''

Basın toplantısında teknik direktör Guus Hiddink ile ilgili bir soruya da Mesut, ''Hiddink iyi bir antrenör. Takımı iyi hazırlandığına inanıyorum. Türkiye'nin güçlü bir takımı var. Hedefimiz 3 puan. Bunun için elimizden geleni yapacağız'' değerlendirmesini yaptı.

Karşılaşmada gol atması durumunda sevinç yaşayıp, yaşamayacağı ile ilgili bir soruya başarılı futbolcu Mesut, ''Gol atarsam, tabii ki aniden tepki vereceğim. Bakalım nasıl bir tepki olacak'' şeklinde yanıt verdi.

Milli marşlar okunurken, nasıl davranacağının sorulması üzerine de Mesut, ''Milli marşlar okunurken, maça konsantre olup, maçı düşüneceğim'' dedi.

Mesut, bir gazetecinin, ''Alman Milli Takımı'nı değil de Türk Milli Takımı'nı seçseydin, Real Madrid'de oynayabilir miydin'' şeklindeki sorusuna, ''Hiç düşünmedim. Zaten başka bir milli takımda oynamak benim için sözkonusu değildi. Dünya Kupası'ndaki oyunum Real Madrid'de oynamamı sağladı'' diyerek cevap verdi.

Alman Milli Takım Kaptanı Philipp Lahm da basın toplantısında, şunları söyledi:

''Hamit ile sohbet ettik. Maçla ilgili konuştuk. Türkiye'nin maçı ilgiyle takip ettiğini söyledi. Zor olacağını biliyoruz. Maça çok sayıda Türk taraftar gelecek. Birbirlerine iyi davranmalarını bekliyoruz. Cuma günü iyi bir futbol festivali yaşanacak. Türk Milli Takımı'nın çok iyi oyuncuları var. Takım ruhu önemlidir. Türkiye çok iyi takım. Emre gibi aksiyonları olan oyuncuları var.''

-BIERHOFF'UN GÖRÜŞLERİ-

Alman Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff da basın toplantısında, Türkiye ile Berlin'de yapacakları maçın deplasman karşılaşması olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bierhoff, Türk ve Alman gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Türkiye ile önemli bir maç yapacaklarına dikkati çeken Bierhoff, ''Bu nedenle çok mutluyum. Dünya Kupası'ndaki başarımızı devam ettirmek istiyoruz. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Deplasman maçı olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Bierhoff, sözlerini şöyle tamamladı:

''Önemli olan iyi bir atmosferin olması. Türkler coşku yaymayı biliyorlar. Türkler futbolu çok seviyorlar. Onlar hangi statta bu maçı oynasaydı, yine gelirlerdi.

Mesut ve Serdar'ın Alman Milli Takımı'nı seçmesinden mutluyum. İki ülke arasında, futbolcular hangi milli takımda oynayacak mücadelesi var. Bizler Almanya için karar vermelerini istiyoruz. Hiddink, bizi bilen ve takımını iyi oynatan bir teknik direktör. Türklere karşı iyi bir oyun sergileyeceğiz.''

-NURİ ŞAHİN: ''MAÇ BENİM İÇİN ÖZEL BİR ANLAM TAŞIYOR''

Milli futbolcu Nuri Şahin, Almanya ile cuma günü oynanacak Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını, Ay-yıldızlı formayı giymesinin kişisel bir tercih olduğunu bildirdi.

AFP'de yayımlanan haberde, Nuri Şahin'in, Mesut Özil gibi Almanya'da doğup büyüdüğü, ancak milli forma konusunda Türkiye'yi tercih ettiği hatırlatıldı; futbolcunun, ''Cuma günü oynanacak maçta Almanya Milli Takımı'na karşı Ay-yıldızlı formayı giyecek olmam hiçbir sorun teşkil etmiyor'' şeklindeki ifadesine yer verildi.

Nuri Şahin, milli forma konusunda atalarının ülkesini tercih ettiğini, bunun kişisel bir tercih olduğunu ifade etti.

22 yaşındaki futbolcu, 3. kuşak Türklerin yaşadığı Almanya'ya çok iyi uyum sağladığını belirtti ve ''Kim bilir? Belki bir gün Almanya'nın yeni başbakanı buradaki 4. kuşak Türklerden çıkar'' dedi.

Futbolcu, Almanya Milli Takımı'nın, çok kültürlü bir ekip olması açısından örnek teşkil ettiğini, Mesut Özil gol attığında tüm ülkenin buna alkış tuttuğunu ifade etti. Şahin, cuma günü oynanacak maçın kendisi açısından özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Haberde, Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw'ün, Nuri Şahin'in Türkiye'yi tercih etmesinden üzüntü duyduğu, Almanya Futbol Federasyonunun, bu tip özel oyuncuların farklı ülkelerin milli formalarını giymelerinin önüne geçmek için çalışmalarda bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, iki ülke arasında oynanacak A Grubu mücadelesinde, 74 bin 244 kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadı'na 30 bin Türk seyircinin gelmesinin beklendiği, maçta her iki takımın da kendisini evinde hissedeceği yorumu yapıldı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hamit: Mesut'u Desteklemiyorum

hamitaltintop230910millisevinc_yB.jpg

A Milli Takım'ın Bayern Münih'te forma giyen futbolcusu Hamit Altıntop, Mesut Özil'in Türkiye yerine Almanya Milli Takımı'nı tercih etme kararına saygı duyduğunu, ancak kendisini desteklemediğini, Mesut'un Real Madrid'e transferinde Almanya Milli Takımı'nda oynamasının çok büyük rolü olduğunu söyledi.

Berlin'de 8 Ekim Cuma günü Euro 2012 elemelerinde oynanacak Almanya-Türkiye maçından önce Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklamada bulunan Hamit Altıntop, Mesut'un da aralarında bulunduğu yabancı kökenli oyunculardan oluşan Dünya 3'üncüsü Almanya Milli Takımı'nın ''başarılı bir entegrasyonun simgesi olduğu fikrine katılmadığını'' söyledi.

''Futbol bazen bir duygu meselesidir, ama genellikle iştir. Ben hoşgörülü bir insanım ve Mesut'un tercihine saygım var, ancak onu desteklemiyorum'' ifadesini kullanan Hamit Altıntop, ''Almanya Milli Takımı'nda oynadığı için Mesut'un arkasında lobi var. Mesut'un transfer piyasasındaki değeri büyük ve daha fazla kazanıyor. Türkiye'yi seçseydi Dünya Kupası'nda oynayamazdı ve Real Madrid'e transfer olamazdı. Konu bu kadar basit'' diye konuştu.

Hiçbir zaman Almanya Milli Takımı'nda oynamayı düşünmediğini söyleyen Hamit, ''Almanya'ya çok şey borçluyum. Burada çok şey öğrendim, bana fırsat verildi, ancak ailem Türkiye'den geldi ve ben Türk'üm'' dedi.

Arda'nın Durumu Belli Oldu!

ardaturan230910sakatyerdemilli_yB.jpg

A Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Arda Turan'ın, kasığındaki sakatlık nedeniyle Almanya ve Azerbaycan maçlarında oynamayacağı açıklandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile görüşerek, Arda Turan'ın Almanya ve Azerbaycan maçlarında oynamayacağını söyledi.

Salı günü, Karl-Liebknecht Stadı'nda basına ve taraftara açık yapılan antrenmanın toplu çalışma bölümünde yer alan Arda Turan, herhangi bir müdahaleye uğramamasına rağmen sol kasığında oluşan rahatsızlıktan dolayı antrenmanı tamamlayamadı.

Ağrıları dinmediği öğrenilen ve oldukça üzgün görülen Arda Turan, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile konuştuktan sonra, takım doktoru Cengiz Dinç ile saha içinde bir süre yürüdü.

Arda Turan, daha sonra özel bir araçla kamp yapılan Schwielovsee Oteli'ne götürüldü.

Öte yandan bugün yapılan antrenman dayanıklılık testi ile başladı.

Yaklaşık üç aydır kasığındaki ağrılardan şikayetçi olan Arda Turan aday kadroya davet edilmeden önce, geçtiğimiz Cumartesi günü Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Galatasaraylı meslektaşı Rijkaard, yardımcısı Neeskens ve Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ile görüşerek, oyuncunun sağlık durumunun yakından izleneceği ve herhangi bir risk alınmayacağı konusunda görüş birliğine varmıştı.

Arda'nın bugün antrenmanı yarıda bırakmasına neden olan ağrıları neticesinde, Milli Takım Sağlık Heyeti, oyuncunun durumunun günlük olarak takip edileceğini ve nihai kararın, daha sonra kendisiyle ve teknik heyetle yapılacak görüşmelerin ardından verileceğini açıkladı. Arda'nın tıbbi durumundaki gelişmelerle ilgili detaylar Galatasaray Kulübü sağlık ekibiyle de paylaşıldı.

"Almanya maçında oynamam çok zor" diyen Arda'da, futbolcularda sıklıkla görülen pubis şüphesi olduğu ve yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalmasının beklendiği öğrenildi. Yıldız futbolcunun ameliyat olması halinde bu sürenin 4 aya kadar çıkabileceği de ifade edildi.

bu macı alıcaz acayıp umutluyum nedense ..

aLsakta şu Mesutu bı sustursak gıcık oLdum şerefsıze :D

bende fenerbahçe ile galatasaray'da oynamak istesem banada desenler bundan topçu olmaz diye :) bende giderim almanya da oynarım ama istiklal marşı okunurken de maçı düşünmem :) ama kabul etmiyoruz hala mesut türk deil alman

Mesut olayını aşmalıyız artık.. Şunu kabul edelim ki Türk veya Alman çok önemli bir futbolcu ve Alman formasını giyiyor..
Bir an önce başta defansta olmak üzere Almanların karşısına nasıl çıkacağız bunun çaresini bulmalıyız,yoksa ben takımımza kazanma ihtimali vermiyorum..

Ernst: "Arda'nın yokluğu büyük sorun"

Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Fabian Ernst, A Milli Futbol Takımı'nın Arda'nın eksikliğini derinden hissedeceğini söyledi...

109459_news.jpg

Bu sezon Beşiktaş'ta orta sahada gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Alman futbolcu Fabian Ernst, Arda Turan'ın 2012 Avrupa Şampiyonası elemerinde Almanya ile oynanacak karşılaşmada yer alamayacak olmasını değerlendirdi.

Ntvspor'a konuşan Ernst, sakatlanan ve Almanya ile Azerbaycan karşılaşmalarında kesin olarak forma giyemeyecek olan Arda hakkında, "Sakatlanan Schweinsteiger'in yokluğunu Almanya doldurabilir. Ancak Arda bana göre Türkiye'nin en iyi oyuncularından birisi ve yokluğu büyük sorun olacaktır" diye konuştu.

2008 yılından bu yana Almanya Milli Takımı'na alınmayan deneyimli futbolcu bu konu hakkında ise, "Benden sonra bu kadar iyi olabileceklerini tahmin etmiyordum, ama bunu kanıtladılar. Üç senedir milli takıma alınmıyorum, bundan sonra da alınmayı beklemiyorum. Artık hayatı akışına bıraktım" ifadelerini kullandı.

Goal.com

Mesut beyefendi kabul sen kabul etsende etmesende Alman pasaportu taşıdığın için Real Madrid seni aldı.
Türk olsaydın malesef o takımın kapısından giremezdin.

İnşallah kazanırız ve sustururuz bütün Almanları fakat ne yazık ki bu konuda pek şansımızın olduğunu düşünmüyorum.
İnşallah beni yanıltırlar ve başımız dik alnımız açık çıkarız Berlin'den..

Berlin'de liderlik kapışması

Türkiye ile Almanya, Euro 2012 elemeleri A Grubu'nda liderliği ilgilendiren maçta karşı karşıya gelecekler.

108319_news.jpg

Euro 2012 elemeleri A Grubu'nda 2010 Dünya Kupası'nda üçüncü olan Almanya, eleme grubuna iki galibiyetle başlayan Türkiye'yi ağırlayacak.

Almanya'nın liderlik hırsı

2010 Dünya Kupası'nda kadrosunda büyük bir revizyon yapan Almanya Milli Takımı, Euro 2012 gruplarına da oldukça iyi başlamıştı. Belçika deplasmanından tek golle üç puan çıkaran Panzerler, kötü oynasalar da mücadele güçleriyle sonuca gitmeyi başaran bir takım olduklarını gösterdiler. Liderliği alarak turnuvaya gitmek isteyen Almanya için Türkiye maçı büyük önem taşıyor. Zira gruptaki en güçlü rakiplerini iç sahada mağlup edemezlerse liderliği tehlikeye sokacaklar. Bu zorlu maç öncesinde forvet hattındaki oyuncuların formsuzluğu göze çarpıyor. Klose, Podolski ve Gomez kulüplerinde sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamadılar. Orta alanda Khedira'nın uzun süredir yedek kalmasına Schweinsteiger'in sakatlığı eklendi. Ancak her oyuncusu pek çok mevkide oynayabilen Panzerler için bu durum hiç de önemli değil. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Almanya, Güney Afrika'daki birliğini sahaya yansıtabilirse kendi seyircisi önünde zafere ulaşacaktır.

Muhtemel 11: Neuer, Boateng, Badstuber, Mertesacker, Lahm, Podolski, Kroos, Mesut Özil, Khedira, Müller, Klose

Hiddink ile çıkışa

2010 Dünya Kupası'na gidemeyen Türkiye'de bir devrim umuduyla takımın başına Hollandalı "modern futbol gurusu" Guus Hiddink getirildi. Ancak beklenen devrim bir türlü gerçekleşmedi ve deneyimli çalıştırıcının seçtiği kadrolar taraftarlardan büyük tepki topladı. Nuri Şahin'in oynamaması, Mehmet Topal ve Volkan Şen'in kadroya alınmaması, Kazım gibi sorunlu bir oyuncunun takımda yer alması kamuoyunda homurdanmalara neden oldu. Kazakistan ve Belçika maçlarında alınan galibiyetler bu sesleri biraz sustursa da Hiddink'e olan güven derinden sarsıldı. Almanya maçı öncesinde yaşanan Arda Turan sakatlığı ise moralleri alt üst etti. Çünkü önceki maçlarda Hiddink'in takımı Arda'nın üzerine kurmaya çalıştığı açıkça görülüyordu. Ne var ki bu maç Türkiye adına yeni isimlerin sahneye çıkmasını sağlayabilir. Nuri ve Sercan gibi oyuncular takımda yer buldukları takdirde önemli işler yapacaklardır.

Muhtemel 11: Volkan, Gökhan, Ömer, Servet, Sabri, Aurelio, Özer, Nuri, Emre, Hamit, Halil

Goal.com

volkan, g.gönül, ömer, servet, sabri, aurelio, emre, özer, nuri, hamit ve halil 4-2-3-1

ilk 11'miz bu arkadasLar Ersin Düzen acıkladı kadroyu ve süpriz var.. Sabri sol bek :laugh: ciddi diorum =)))

Evet BiLgi Doğru. İşin Garibi, Hamit'te SoL Açık OLarak Oynayacakmış. :thumbdown:

insallah kazanacagiz basarilar millilerimize...

bu nasıl bır taktık anlayısı bu nasıl 11 anlamak cok zor... Hangı mantıga gore hareket edıyorlar merak ettık 45 dakıka boyunca Almanya vardı sadece Turkıye nın T si yoktu...

Geri