Alman vakfından CHP'ye para yardımı!

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0

CHP'nin Alman istihbaratı ve partileri tarafından desteklenen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te 85.000 Avro para yardımı aldığı ortaya çıktı

CHP'nin Alman vakıflarından para aldığı iddiasına 2003'te takipsizlik kararı veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bakalım buna ne diyecek. CHP'nin, Alman İstihbaratı ve partileri tarafından desteklenen ve daha önce “Türkiye'nin ulusal birliğini ortadan kaldırmak için faaliyet yürüttüğü” iddialarıyla gündeme gelen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te para yardımı aldığı ortaya çıktı. Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan Ebert'e, Ebert'ten de CHP'ye 85 bin Avro yardım yapılmış.

İLİŞKİLERİ GENİŞLETMEK İÇİN

İşte, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın “Alman Devleti Vakfı” olarak bilinen Friedrich Ebert Vakfı'na gönderdiği 03.12.2005 tarihli yazı. Resmi yazıda, “Türk Sosyal Demokrasi Partisi” olarak söz edilen CHP ile ilişkileri genişletmek amacıyla bu partiye finansal yardım yapılacağı, vakıfa CHP'ye aktarılmak üzere 85.000 Avro ödeme yapılacağı bildiriliyor. Ödemenin Bank Für Sozialwirtschaft üzerinden gerçekleştirileceği kaydediliyor. Yazının Türkçe'si şöyle: “İlişkileri genişletmek ve projelerini desteklemek için Türk sosyal demokrasi partisi CHP'ye finansal yardım yapacaktır. Türk sosyal demokrat partisi olan CHP, Sosyalist Erternasyonal üyesidir. Bu vesileyle de bu projenin tarafımız tarafından teşvik edilmesi iyi bir işbirliğinin ortaklararası desteklenmesidir. Bu konu için 85 bin Avru'luk bir yardım öngörülmüştür. Bu projenin sonuçlanmasıyla ilgili 2006'nın Haziran ayına kadar yazılı şekilde projenin neticelenme sonucunu bize yazılı olarak bildirin. Ödememiz banka üzerinden yapılacaktır.”

BUNA NE DİYECEKSİNİZ?
2003'te CHP ile LDP'nin Alman vakıflarından yardım aldığı iddialarıyla gelen ihbarlar üzerine dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok tarafından bu partiler hakkında soruşturma başlatılmış, soruşturmada iddialar yeterli görülmeyerek, söz konusu partiler hakkında temelli kapatma davası açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti.

KAPATILMASINI GEREKTİRİR
Anayasa'nın 69. maddesinin 10. fıkrası yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyruklu olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partilerin temelli kapatılacağını öngörüyor.

DSP'LİLER BİLE ŞU GÖRÜŞTE:EBERT, TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMAK İSTİYOR

2001'de iktidardaki DSP'nin İstanbul Milletvekili Erol Al, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları ile Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na verdiği soru önergelerinde, aralarında Ebert'in de bulunduğu Türkiye'deki Alman vakıfları hakkında şok iddialarda bulunmuştu. DSP'li Al, şöyle diyordu: “Alman İstihbaratı ve siyasal partileri tarafından desteklenen Konrad Adenauer Vakfı, Friedrich Ebert Vakfı, Heinrich Böll Vakfı ve Friedrich Naumann Vakfı'nın Türkiye'nin ulusal birliğini ortadan kaldırmak, yeraltı zenginliklerini değerlendirmesini önleyerek ekonomik olarak çökertmek, sivil itaatsizlik çağrıları ile kitlelerde kamu düzeni, devlet otoritesi, aleyhine başkaldırı refleksinin oluşturulması gibi düşmanca etkinliklere önayak olduklarına dönük ciddi iddialar bulunmaktadır.”

HABLEMİTOĞLU'NUN DA HEDEFİNDEYDİSuikast sonucu öldürülen gazeteci-yazar Dr. Necip Hablemitoğlu'nun yazdığı “Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası” adlı kitapta da aralarında Ebert'in de bulunduğu Türkiye'deki Alman vakıfları hakkında ağır suçlamalar yer alıyordu.

CHP'YE ÇALIŞAN AİLE: KAPATMA SUÇU
Yıllarca Avrupa'da CHP için çalışmış bir ailenin mensubu olan Araştırmacı Yazar Talip Doğan Karlıbel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırarak, “Bu para ilişkisi CHP'nin kapatılmasını gerektirir” dedi. Karlıbel, DSP İstanbul eski Milletvekili Zafer Güler de dayısının oğlu. CHP'nin Avrupa Kolu olarak faaliyet yürüten Halkçı Devrimci Federasyonu'nun (HDF) 1982'ye kadar Güney Almanya Başkanlığı'nı yapan ve 1980'de HDF kontenjanından CHP'den milletvekili adayı olan Salim Orhan Karlıbel'in oğlu Talip Doğan Karlıbel, “Yargıtay önceki yıllarda ‘deliller yetersiz' diyerek bu ilişkinin üstünü örtmüştü. CHP'nin Alman vakıfları ile olan bu ilginç ilişkisinin üzeri daha fazla örtülemez. Kanunsuz ilişki çok açık ortada. Vakit'in ortaya koyduğu bu belge üzerine, CHP hakkında hemen inceleme başlatılmalı ve kapatma davası açılmalıdır. Bu, Anayasa gereğidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımızı göreve çağırıyorum” dedi.

CHP'NİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ SAHTE
Karlıbel şöyle devam etti: “CHP ve Baykal Oligarşisi nasıl oluyor da bir Alman vakfı ile hem de böyle bir vakıfla proje çalışması adı altında işbirliği yapıyor. Bu, CHP'nin gerçek yüzünü göstermektedir. Ergenekon'un avukatlığını yapan Deniz Baykal bu çalışmalara dahil edilerek, bazı projelerde bu anti Türkiye çalışmalarını desteklemişlerdir. İşin en ilginç tarafı ise Atatürkçülük ve laiklik savunması yapan CHP ile Oligartları, 2001 yılında Atatürk'e ve Kemalizm'e hakaretler içeren açıklamalar yapan Friedrich Ebert Vakfı'yla ne amaçlı işbirliği yapmaktadır. Evet. Bu bir gerçek. 15 Eylül 2001 tarihinde Almanya'nın Lingen kasabasında düzenlenen sempozyumda Friedrich Ebert Vakfı'nın Türkiye Temsilcisi, Atatürk ve Türk Devleti'ne, Türk ulusuna hakaretler yağdırmıştır.”

KAYNAK

buda kapak olsu ne diyim artık sosyalist yobazlar uyanır belki....

CHP nin son günlerdeki Alman aşkının nedeni anlaşıldı

Tabi anam ampulu patlattılar..

Biz de okları kırarız merak etme ..

Ha AKP'li de değiliz ona göre..

kaynak eleştirisi yasak diye kaç kere söylememiz lazım konuyla ilgili yorumunuz yoksa yazmayım kaynak eleştirmek yasaktır

agni anakinrick seviyeli yorum yapın sizi tekrar uyarmıyacam haberiniz olsun

chp nin 15 senelik hesaplarını didik didik aradılar sadece usulsüzlük buldular.

-hodri meydan parayı aldığını kanıtlayın bizde lanet olsun kapatılsın chp diyelim....

yalanlardan takkıyelerden bıktık kanıt bulun ....

ne kanıtı bekliyorsun kardeş...tuncayım özkanımdan chp ye gelen paraların kanıtı aydın doğan medyasında 8 sütuna manşet olduydu unuttunuzmu..hatta '' aldatıldık ey halkım diye'' ironi yapılmıştı..kanıtmı? o günlerin gazeteleri.

ne kanıtı bekliyorsun kardeş...tuncayım özkanımdan chp ye gelen paraların kanıtı aydın doğan medyasında 8 sütuna manşet olduydu unuttunuzmu..hatta '' aldatıldık ey halkım diye'' ironi yapılmıştı..kanıtmı? o günlerin gazeteleri.

bu ülkede mahkemeler var polis var yargıcı savcısı müfettişi varken böylesine bir iftira etmek yerine kanıtlarıyla adalete gitmek ahlaki olmazmı????burası arap aşiretimi ?burası çocuk parkımı ???

adam diyorki size 85 yöro :) VERİYOM bana filanca tarihe kadar cevap verin eeeeee sonrası ne olmuş parayı vermişmiii??? parayı vermişlerde chp parayı almışşmıııı???? :D:D:D:D

BURDA İLAN EDİYORUM CHP DE BÖYLE BİR NAMUSSUZLUK VARSA

-LANET OLSUN O PARTİYE BİR AN ÖNCE KAPATILSIN

-YOK EĞER BUNLAR YALANSA YALANCILARIN VE ONLARIN YATAKÇILARININ SEVDİKLERİNİ BANA BAĞIŞLA YARABBİM!!!!!!!

CHP'nin Alman istihbaratı ve partileri tarafından desteklenen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te 85.000 Avro para yardımı aldığı ortaya çıktı

DENİZ FENERİNDE Kİ 41 MİLYON AVRO AKP YEMİ GİTTİ ACABA ??YOK YOK ODA CHP YE GİTMİŞTİR :saskin

HANGİ TAŞI KALDIRSAN AKP ÇIKIYO .41 MİLYON AVROYU BİZİM SAVCILAR Bİ KALDIRSIN BAKALIM KİM VARMIŞ ALTINDA . :durdurun

CHP'ye ajanlık suçlaması

Vakit gazetesi Dünkü sayısında, CHP'nin Alman Friedrich Ebert Vakfı'ndan 2005'te para yardımı aldığını gösteren belgeyi yayınlamıştı. 21. Dönem DSP İstanbul Milletvekili Erol Al, CHP'nin yardım aldığı Alman Friedrich Ebert Vakfı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DSP'li Al, Alman Ebert Vakfı'nın Türkiye'de Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunduğundan hakkında kapatma davası açtıklarını belirterek, CHP'nin böyle bir vakıfla işbirliği yapıyor olmasını son derece garipsediğini söyledi.

HER BİRİ BİR PARTİYE YAKIN
Milletvekilliği döneminde “Türkiye'nin aleyhine faaliyet yürüttüklerini” belirttiği Alman Vakıflarına karşı verdiği mücadele ile bilinen DSP'li Erol Al, Vakit'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. DSP'li Al, sözkonusu Alman Vakıfları ve Türkiye'deki faaliyetlerini şöyle anlattı: “Almanya'da 4 büyük parti var, bunların birer vakıfları var. Bunlar Ebert, Konrad Adenauer, Heinrich Böll ve Friedrich Naumann Vakfı'dır. Bu vakıflar bu partilerin uzantıları olarak çalışıyorlar. Bunlar Türkiye'nin ulusal birliğini ortadan kaldırmak, yer altı zenginliklerini değerlendirmesini önleyerek ekonomik olarak çökertmek, sivil itaatsizlik çağrıları ile kitlelerde kamu düzeni, devlet otoritesi- aleyhine başkaldırı refleksinin oluşturulması gibi düşmanca etkinliklere önayak olmaktadırlar. 2001'de Meclis'te iken bunları tespit ettik biz.”

ALMANYA'NIN ETKİ AJANI BUNLAR
“O dönem Alman Cumhurbaşkanı bu vakıflar için şöyle diyor, ‘Bu vakıflar bizim dünyadaki gözbebeklerimizdir. Dünyadaki hiçbir ülke bizimle bu etki ajanlığı konusunda yarışamaz.' Almanlarda etki ajanlığı diye bir müessese var. Türkiye'de MİT var, ancak MİT resmi, bilinen bir organ. Almanya'da ise ayrıca bu tür sivil örgütler var. Sivil vakıflar olarak görülüyorlar ama görevleri Almanya'nın çıkarlarını korumak. Bu doğrultuda da faaliyet yürüttükleri ülkelerde özellikle kendilerine yakın gördükleri siyasi partileri destekliyorlar. Basın cemiyetlerini de destekliyorlar. Türkiye'de basın cemiyetleri bu Alman vakıflarından para alıyorlar. Bunlar tespit edilmişti.

İŞBİRLİĞİ İLE BAĞIMSIZLIĞINIZI YİTİRİYORSUNUZ
“Her partide uzantıları da var. CHP de bunlardan biri. CHP olsun bir başka parti olsun, yabancı bir örgütten veya şahıstan para alıyorsa, bunun doğru olduğunu söyleyebilmek imkansızdır. Hiçbir şekilde doğru değildir, kesinlikle yanlıştır. Anayasamızın siyasi partilerle ilgili düzenlemesi malum, yasaklıyor anayasamız, kapatma nedeni sayıyor. İsterse yasalar izin versin. Yine doğru bulmam. Bağımsızlığınızı yitiriyorsunuz çünkü. Yabancı bir vakıfla işbirliği yapıyorsanız, ondan para alıyorsanız, bunu bin kere sorgulamanız gerekir. Bakın biz yapabiliyor muyuz, Türk vakıfları Almanya'da bunu yapabiliyor mu? Yapamaz, izin vermezler asla. Ama onlar bunu yapıyor Türkiye'de. Ve bunu engellemeye çalışanları bertaraf ediyorlar. O dönemde bize yapmadıklarını bırakmadılar. Kendi arkadaşlarımız bile bize şüpheyle baktılar.”

FAALİYETLERİNİN DURDURULMASINI İSTEDİK AMA…
“DGM'ye bu vakıfların Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştık. -O dönem yasadışıydı bunlar. Maalesef sonraki dönem bunların faaliyetleri yasallaştırıldı, AB'ye uyum maskesi adı altında- Açtığımız dava bizden sonraki dönemde sonuçlandı. Yine maalesef bu dönemin dışişleri bakanlığının girişimleri sonucunda talebimiz reddedildi. Bu
vakıfların önü açıldı.”

kaynak

yaw bılmeden atıp tutuosunuz arkadslar ya bunu veren arkads ılk once almanca bılıon mu sen orda verıldıgı gıbı yazar ya da yazmaz ben bılmıorum almanca ama sen de bılmeden yazıyorsun ne yazıo orda cevırsene bana bılmeden atıp tutmayalaım arkadslar

DENİZ FENERİNDE Kİ 41 MİLYON AVRO AKP YEMİ GİTTİ ACABA ??YOK YOK ODA CHP YE GİTMİŞTİR :saskin

HANGİ TAŞI KALDIRSAN AKP ÇIKIYO .41 MİLYON AVROYU BİZİM SAVCILAR Bİ KALDIRSIN BAKALIM KİM VARMIŞ ALTINDA . :durdurun

O paraların Ak partiye gittiğine dair tek bir belge göstersene

ama burada kapı gibi belge var

inanmazsan bak gör :)

ama görmemek işçin gözlerini kapatırsan belgeyi göremezsin

PARANTEZ o belgede sanırım şunu yazıyor

-diyorki ben sana 85 yüro vermek istiyorum kabul ediyorsan bana şu tarihe kadar cevap ver

-EeeEeE Sonra ne olmuş parayı vermişlermi???? parayı vermişlerde chp bu parayı almışmıııı???

bunu kanıtlayın ve hemen chp den kurtulalım malesef yalanlardan bıktık bu yalanlara hödükler bile inanmaz artık....

akp zihniyeti burda da var hepsi başbakanlarına çekmiş.
şekil a:
başbakan: lan aydın bak sen benimkileri görme bende seninkileri görmim

yandaş akpli zihniyet: chp yapmış o yüzden bizimkini görmeyin. deniz fenerini yaşatalım. heb beraber lay lay lom

işte sizdeki zeka zihniyet ahlaksızlığın kanıtı: kendi yazdıklarınız. bu kadar mı yüzsüz olur insan

ne yani chp yaptı diye akp ve deniz feneri unutulsunmu
chp yapmışsa böyle bir denyoluk kapatılsın
akp nin yaptılarıyla zati çoktan kapatılması lazımdı ama ülke nin durumu müsait deildi ona dua edin

-diyorki ben sana 85 yüro vermek istiyorum kabul ediyorsan bana şu tarihe kadar cevap ver

-EeeEeE Sonra ne olmuş parayı vermişlermi???? parayı vermişlerde chp bu parayı almışmıııı???

bunu kanıtlayın ve hemen chp den kurtulalım malesef yalanlardan bıktık bu yalanlara hödükler bile inanmaz artık....

arkadaşım senin sanırım diyerek başladığın o cümle yalnış. blegede yardımın yapıldığına dair kesin ifadeler var

bunuda haberin kaynağından anlıyoruz

eğer senin dediğin gibi olsaydı hemen yalanlanırdı bu ifade

arkadaşım senin sanırım diyerek başladığın o cümle yalnış. blegede yardımın yapıldığına dair kesin ifadeler var

bunuda haberin kaynağından anlıyoruz

eğer senin dediğin gibi olsaydı hemen yalanlanırdı bu ifade

Lafına bakarsak MÜJDE li haberi verdin artık chp den kurtulduk desene yafff

-demek kesin ifadeler varmış haaa ::clap:clap:clap

-İNANMAK İSTERDİM LAKİN HÖDÜK DEĞİLİM :D:D

senin dediklerinin üstüne katayım bende... sosyalist proje çerçevesinde türk partisi chp şu tarihe kadar bu tebligatı yanıtla.... :goz::goz: hey gidi hey yüce hz.alim boşu boşuna dememiş bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diye... bu sözlerim üstüne bide alevi yapın beni tam olsun :durdurun:durdurun (alevi kardeşlerim yanlış anlaşılmasın benim üstüme oynuyorlar paso ondan:goz::goz: bişey kazanacaklarından değil işte laf olsun torba dolsun)

Geri