Allah'a inanmak beyni olumlu etkiliyor

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Allah'a inanmak beyni olumlu etkiliyor
dua.jpg

Kanada'nın Toronto şehrinden bir grup bilim adamı Allah'a inanmanın, inanan bir kişinin beyninde meydana getirdiği [olumlu] etkileri keşfetti.

Toronto ve York Üniversitesi'nden profesörler, kendilerini dindar olarak tanımlayan kişilerin, baskı ve sıkıntıya sebep olan herhangi bir iş veya görev yaparken Allah'a inanmayanlara göre, daha az stres ve endişe yaşadığını belirtti. Uzmanlar, stresin az olması sebebiyle, inançlı kişilerin mantıksal ve zihinsel testlerde de daha başarılı olduğunu söyledi.

The Globe and Mail'de yer alan bilgilere göre, bir takım test ve anketlere tabi tutulan deneklerin beyin aktiviteleri elektrotlar aracılığıyla kaydedildi ve zayıf dini duygular taşıyan kişilerde bile, beynin endişe ve davranış değişikliğini etkileyen bölümünün daha az aktif olduğu belirlendi.

Araştırmada yer alan Doç. Dr. Psikolog Michael Inzlicht "Dindar kişiler bir hata yaptıklarında daha az strese giriyor. Bunun dini tutuculukla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum; bundan çok daha derin bir mevzu. Din insanların hayatına bir mana kazandırıyor," dedi. Öte yandan, "endişenin az olması performansı artırabilir ancak dikkatli olunması da gerekiyor; çünkü bu durum hataları düzeltme yeteneğini de köreltebilir. İnanç kuvveti arttıkça, beynin hatalara tepki veren kısmındaki hareketlilik azalıyor," diye de sözlerine ekledi.

Ewttt ..
İnsanın yaratış gayesi ...

İnsan dünyada yeryüzünün halifesidir. Diyen Peyganber Efendimiz (asm) ne güzeldir. İnsanın kalbine ve beynine vurulan mühür açıkça delilidir. Varolduğundan beri en acız mahluk insandır. Fatiha Süresinin mealinde de buyrulan '' Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. '' İnsanın yaratcısına olan ihtiyacını ihtyacını anlatmaktadır.. Yani kulluğumuz gereğini getirebilirsek hem kendimiz hemde çevremizde bulunan kardeşlerimizinde ahiretini kurtarmış oluruz.. Bazı kardeşlerimiz çıkıp bize karşı çıkabilirler önemli olan birbirimizi anlamamız , birbirimizin ihtiyaçlarını Hem MADDİ hemde MANEVi ihtiyaçlarını gidermemiz birbirimize olan kardeşliğimizi sağlamalaştıracaktır...Diğer yandan hep berarber Cennete gittmemize , Esas sevgili Habibimizi Kevser havuzunda yanında olmamız sizce en büyük muttluluk olmaz mı ?.. Yani ben Elhamdülillah müslümanım demek İmanın sartlarını tam özümseyebilirsek ve uygulayabilirsek Tam müslüman oluruz ve bizi kimseye boyun eğdiremezler.....

Bana karşı çıkacak olan kardeşlerim sadece kendi vicdanınızı ve ne için yaratıldım ve ne için bu dünyadayımı kavrayabilirsek bizi kimse ne yıkar nede bağlarımızı koparabilir.. Prygamber efendimizin bü dünya ve ahiret için sadece şu sözü iyi anlatır '' Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya ya çalış, yarın ölecekmiş gibi ahirete hazırlan.'' Atalarımız boşuna dememiş ne ekersen , onu biçersin...

Hristiyan bilim adamları yeni anlayabilirler, bizim yapabileceğimiz olara yardımcı olabilirler sadece yol göstermek olacaktır...

Geri