Allah Nedir Sizce ?

Gizli Özne

New member
Reaction score
0
OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM​

ALLAH NEDİR SİZCE?​
Bülent ALDEDE - 12.06.07

Bu sorunun cevabını arayanlar cok oldu. Kimi zaman koca papuçlu dendi, kimi zaman da gökyüzünde arandı. Hatta “Allah’ın Adresi” diye bir kitabın yazıldığını bile biliyorum. Kimi inanıyor gibi yapıp, saman altından su yürüttü.

Birileri çıkıp memleketlere hükmedecek kadar büyümüş zalimlerden olunca (güç manyağı olmuş olacaklar ki), kendilerini Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi ilan ettiler ki, buna karşı çıkmakta her babayiğidin harcı değildi. Müslümanların bazı kesimlerince, sanki Allah insanların korkması gereken bir varlıkmış gibi gösterilmesi ise bambaşka bir çelişkidir bana göre. Oysa bizi yarattığına inandığımız varlıktan neden korkalım ki? Hayır yani neden korkmayı asli bir unsurmuş gibi görelim ki? Bizi yarattığına inanmışsak bir varlığın, en azından şu kadarını düşünmek zor olmasa gerek: Birşeyleri yaratan bir varlığın asıl amacı kendisinden korkan bir mahlukata hükmetmek olamaz. Aksi takdirde, Bu yaradanın da sadist olduğunu kabul etmemizi gerektirir. Sadist bir yaradanın inanç anlamında, ibadet anlamında hiçbir mantıklı açıklaması da olamaz. Zaten Allah’a korkuyla (sözde) bağlı olanların, ellerinden gelse o Allah’ı bir kaşık suda boğacaklarına da ben eminim diyebilecek derecede inanıyorum.

1990’lı yıllarda ben henüz Türkiye’deyken, sağolsun içinde bulunduğum çevredeki arkadaşlarım görüşlerime saygı duyar ve bu anlamda kimi zaman bana da bu türden cevabı zor olan sorular sorarlardı. Bu da ister istemez, az yada çok o konu üzerinde yoğunlaşmama vesile oluyordu. Bu sebeplerden kimi zaman Marxist görüşden kitaplara, kimi zaman onun tam tersi muhafazakar denilebilecek kaynaklara, kimi zaman da Alevi inanç ve felsefesini taşıyan deyiş ve kaynaklara bakarak bir cevap bulmaya çalışırdım.

İnsanlık tarihinin dönemleri, herbiri birbirine sıkısıkıya bağlı halkalardan oluşan bir zincir misalidir. Burada herkesin az yada çok bildiği; her bir dönemi tek tek anlatarak ve sebep sonuç ilişkilerini irdeleyerek “Şu dönemde şu tür gelişmelerin olmasından şunlar ortaya çıktı, bunun sonucunda da şöyle değişiklikler oldu” şeklinde uzatmayacağım. Ama kısaca şunu söyleyebilirim: İnsanlar önce bir açıklamasını bulamadıkları, karşısında hayrete düştükleri doğa olayları ve nesnelerini, biraz da çaresizlikten çok yüce bir yere koydular, onlar artık o insanların ilahları oldu. Zamanla bilgi mirası arttıkça ve insanlar karanlıkta kalan soruların cevaplarını tek tek verebildikçe, bu ilahlar azaldı ve nihayetinde tek tanrılı dinler ortaya çıktı. Bu Hz. İbrahim’de bir şekilde özetlenir. O önce güneşe tapar, sonra aya vs. ... vs. ... akabinde de tek bir Tanrı’ya tapması ile sonuçlanır.​

Peki nedir Allah? Ben herşeyden önce ne olmadığını söyleyeyim:​

- Kendisinden korkmamız ve bu şekilde bize hükmetmek isteyen sadist bir varlık değildir.

- Bektaşi fıkrasında anlatıldığı gibi, bu dünyada her türlü haltı karıştırdıktan sonra, gidipte cami de yada şurda burda namaz kılınca, Kabe’nin etrafında dönünce, başkasından çaldığı koca tencere yemekten adına zekat deyipte bir iki kaşığını fakire verince, ona cennetten huri veren kirli ticaretin sahibi de değildir.

- Kendinde olmayan bir kadına, (veya bunu yapan kadınsa erkeğe) rızası olmadığı halde, cinsel münasebete giripte, öbür taraftan da inançlı kişiyi oynayarak cenabet kalmamak için gusül abdesti alan kişiyi, temiz sayan varlık da değildir.

- Daha dün politik oyunlarını başarıya ulaştırabilmek için, sözde cennetten parsel dağıtanları, ARAF’da cehennemin dibini boylamak için beklerken, onları dürüst insanlarla bir tutarak ve affederek cennete alacak varlık da değildir.

- İnsanlıktan nasibini almadığı halde, her nasılsa birilerinin desteği ile önce koca bir şehre belediye başkanlığı ve ardından bir devletin başına başbelasıolarak getirilen, alevilerin inançlarına ve ibadet biçimine pervasızca saldıran, yezidin eniğini, sevgili kullarından sayacak varlık, hele hele hiç değildir. Siz buna Allah dersiniz, Tanrı dersiniz, Gott dersiniz yada Xweda dersiniz; ne derseniz deyin, sonuçda iyi olan güzel olan şeylerin temsilcisidir o. Bana göre (kavram olarak tanımlandığında ) sevginin, barışın, iyiye kullanılan gücün, bereketin, umudun, ... kısacası pozitif olan herşeyin mutlak olduğu yerdir. Ama herşey çelişkisiyle vardır. Şeytan’da bütün bu değerlerin zıttının mutlak olduğu yerdir. Şimdi varın hesabını siz yapın: Bu dünyaya şu zamanda kim hükmediyor. Bütün o saydığım pozitif değerler mi, yoksa negatif degerler mi?​

Mesela burda şöyle bir görüş ortaya atıyorum: Gerek T.C.’de gerekse kendisine Müslüman* diyen diğer İslam devletlerinde, Allah’dan korkmanın asli bir unsurmuş gibi gösterilmesi, o devlette yönetilenlerin devleti bir şekilde kendisinden korkulan Allah’ın yerine koymaları (Bu yüzdendir “Allah büyüktür” cümlesinin “Devlet büyüktür” şeklinde de söylenmesi), bunun yanı sıra o devletin yönetici kadrolarındakilerin de yönetilenlere (yani halka) karşı tepeden bakan, onlara istediğini yapmaya hakkı olan birileri gibi görmeleri. Çünkü yanlış başlangıçlar, yanlış sonuçlar üretir. 1996 yılında İstanbul’daydım ve çalışıyordum. Oturduğum mahallede T.C. Kanunlarına göre yasadışı sayılan bir sol örgüt sokaklara reklam dövizleri saçmış. Benim elimde kitapla işe giderken gören sivil giyimli polis beni durduru ve kimlik sordu (Çünkü elimde kitap vardı, bu da beni doğal olarak potansiyel suçlu yapıyor). Hikaye biraz uzun fakat ben konuyla ilgili kısmını hemen söyleyeyim. Bana inanmadılar. Ben de onlara “Memur beyler, ben de sizin gibi bir vatandaşım ve şimdi işe gidiyorum” dedim, fakat aldığım cevap ibret vericidir, T.C. de Polisin ve Askerin nasıl yetiştirildiğini göstermesi bakımından. Direksiyon da ki cevap verdi: “Vatandaş sensin. Biz vatandaş değiliz. Biz devletin polisiyiz!!!” Bunu söylerken de sanki ben kendisine vatandas demekle hakaret etmisim gibi kızgın bir ses tonuyla cevap verdi. Yani şu iyice bilinsin: T.C. de iki ana grup var: 1. Devletin Kadrosu (Asker, Polis vs.), 2. Vatandas. Bunları sakın ha birbirine karıştırmayacağız.​

Bu yazımı babamdan (İbrahim Aldede) bu konuyla ilgili çok güzel bir anekdotla bitirmek istiyorum. Babam Ankara’da A.Ü. Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde kendisini çok seven bir profesörle sohbet ediyor. Profesörün yanında arkadaşları da var. Biraz da bu yüzden Prof., babama “Dede Allah var mıdır yok mudur?” diye soruyor: Babam “Hem vardır hem de yoktur” diyor. Prof. “Ya hu dede nasıl olur? Ya vardır ya da yoktur” diyor. Babam orda sehpanın üstünde duran Kül tablasını eline alıp “Beyefendi,” diyor “diyelimki şu elimdeki kül tablası çok değerli bir taş ve bu odada kimse yok. Eğer ben bunu alırsam akrabalarımı bile zengin edecek kadar değerli. Ben eğer bilirsem ki ‘bu benim hakkım değil, ben bunu alamam bir gören Allah var, o zaman Allah vardır; yok aksine dersem ki şimdi kimse yokken bunu almanın tam zamanı kim görecek, kim bilecek, işte o zaman da Allah yoktur”. Tabi bu cevap Profesörün oldukça hoşuna gidiyor. Bu, itiraf ediyorum ki, benim de çok hoşuma gidiyor.

* T.C. yırtına yırtına laik oldugunu haykırırken bir taraftan, öbür taraftan da laik bir devlette olmaması gereken bir sürü çarpık kurumsallaşmaların da başını çekiyor. Bunun en bariz örneği yine devlet kurumu olarak çalısan diyanet ve memur sıfatı tasıyan müftü, hoca vb. Dini görevliler."​

rica-ederim.gif

Çok Şükür Bu SoRuLarın Cevabını Kendi KendiMe BuLuyorum Yine de GüzeL Yazı :goz:

Merhabalar,
************** isimli internet sayfasina verdigim bu yazi hakkinda bu kadar cok yazilip cizilecegini düsünmemistim. (Baska Sayfalarda da bu konu üzerine forumlar acildigini gördüm). Gizli Özne'nin yazdigi gibi burda herhangi bir sorgulama, herhangi bir aykiri amac söz konusu degildir. Bu aslinda bir elestiri yazisidir. Bu aslinda Allah'a ne kadar inandigini söylerken, insana tamamen ters düsen yürekleri ve vicdanlari kararmis yok olmus insan kilikli yaratiklarin, gercekte insanliktan ne kadar uzak olduklarini, hicbir yere oturtulamayacak bir davranis bicimiyle aslinda, o hep agzina aldiklari Allah'a özde inanmadiklarini anlatan bir yazidir. Bu yazi o tür kisilerin asil ilahlarinin güc anlamina gelen para oldugunu söyleyen bir yazidir. Hani Nesimi derisi yüzülmeye götürülürken dönemin halifesine "Senin allahin benim ayaklarimin altindadir!" demis de sonra, bastigi yerde para oldugu görülmüsya, iste bu yazi da günümüzün bu türden "inananlarina(!)" bir göndermedir. Ve tabiki kendi acimizindan da ne oldugunu yazinin devaminda belirten bir yazidir.
Dostlukla!....

ALLAh Yoktan yaratandır,Konunun başlığı çok kötü bu sorulurmu bizim minik beynimizle bu tür konuları tartışmak çölde su aramaktan kötü onun için konu closed pls

Yüreğine SağğLık Gizli Özne Okumakta fayda vardı

Bizler mantığımızı okumaya çalıştığımız kadar varmıdır yokmudur diye tartıştığımız veya onu bi şeylere benzetmeye bir yerlere oturtmaya çalıştığımız Yüce Allah'ın sirf karanlıklar içinde yolumuzu bulabilmemiz bu aleme neden geldiğimizi ve ne amaçla burada olduğumuzu anlatan ve bizzat biz sevgili kuları ile konuşma anlamına gelen O'nun indirdiği Kitab-ı Mukaddes'i okuyup anlamaya çalışsak inanın ne Gizli Özne'nin vurgu yaptığı o iki yüzlülerden oluruz nede bu soruların muhatabı...
Gizliözne bu yazıyı burada yayınlamakla insanları veya insan olduğunu zannedenleri iliklerinden tutmuş ve sarsılıp sallanması gerektiğince sarsmış ve sallamıştır.Ağzına sağlık....

Ancak ne varki her ne kadar insanlar deveyi hamuduyla götürüp öteden maskelerini takınarak ben inananlardanım desede bu Allah'a,peygamberine ve Onlar'a gönülden inanmış gerçekten doğru çizgi üzerinde yürümeye azami gayret gösteren,yani Allah'ın her yerde var ve bir olduğunu gösteriş için veya çıkar menfaat meselesi için değil,insanlık onu gerektirdiği,Allah A.C öyle emrettiği için yaşayanları ve duru bir kalp ile insan olmayı ve Allah'ı idrak etmek isteyenleri bağlamaz ve Onlar'a bir zarar,ziyan eksiklik getirmez...
Yine yazını değinilmesi gereken başka bir noktası şu ki;Hz.İbrahim kıssası sanırım kulaktan dolma yüzeysel bir hikaye olarak yanlış yorumlanmış.
Kur'an-ı Kerim muhtelif yerlerde bu konuyu anlatırken Hz.İbrahim'in aya yıldıza güneşe vb.yaratılmışlara tapınıp kullık etmenin faydasızlığını O'na bunlara tapınması gerektiğini dikte eden ve zorlayan başta babası Azer ve yandaşlarına anlatmak için size göre benim rabbim bu ay,güneş vb. olması gerek değilmi oysa ben batıp gidenlerei sevmem yani tapmam manasında "La yuhibbul efilin" demiştir.
Burada şöyle bir tespit daha vardır ki arapça dil ve lugat bakımından dünyada ona hiç bir dilin yetişemeyeceği kadar zengin ve geniş bir dildir bu bilimsel verilerle de kanıtlanmıştır.Yukarıda geçen arapça cümle bile çok basit bir yapıda ve sadelikte olsada cümleyi en az on A4 dolduracak kadar manalandıracak ve dahada anlatabilecek dil uzmanları mevcuttur.Buradan yola çıkarak karmaşık lügat yapılarına sahip bir Kur'an ayetinin bir cümlelik Türkçe anlatımlaveya başka bir dille yapılması mümkün değildir.O sebeple Hz.İbrahim kıssası ve diğer sorularında sadece Kur'an-ı Kerim'e olan uzaklığımız,O'nu fal bakılan yada mezarda ölülere okunan bir kitap olarak görmemizden kaynaklanmaktadır.Oysa o ölüleredeğil biz dirilere bir hikmet yol gösterici bir kılavuz olarak inmiştir.

Bu konu bitmez ama konuyu dağıtmadan bir kaç naçizane yorum eklemek istedim umarım faydası olur..Eksik ve hatalardan dolayı Allah A.C'nin affına sığınırım...

Sen yolunu düz tut habibin olan sevgili Allah'tan güzellikten başka bir şey gelmez saygıyla karışık ondan kork ki o sana karşı daha müşfik olsun ama sen O'na kafa tutarsan o zaman işte saygıda para etmez kork O'ndan korkabildiğin kadar....Saygılar.........

Allah Yoktan Var Edendir,

Herşeyi O Yaratmıştır.

O Bizim Rabb Imizdir....

Merhabalar,
************** isimli internet sayfasina verdigim bu yazi hakkinda bu kadar cok yazilip cizilecegini düsünmemistim. (Baska Sayfalarda da bu konu üzerine forumlar acildigini gördüm). Gizli Özne'nin yazdigi gibi burda herhangi bir sorgulama, herhangi bir aykiri amac söz konusu degildir. Bu aslinda bir elestiri yazisidir. Bu aslinda Allah'a ne kadar inandigini söylerken, insana tamamen ters düsen yürekleri ve vicdanlari kararmis yok olmus insan kilikli yaratiklarin, gercekte insanliktan ne kadar uzak olduklarini, hicbir yere oturtulamayacak bir davranis bicimiyle aslinda, o hep agzina aldiklari Allah'a özde inanmadiklarini anlatan bir yazidir. Bu yazi o tür kisilerin asil ilahlarinin güc anlamina gelen para oldugunu söyleyen bir yazidir. Hani Nesimi derisi yüzülmeye götürülürken dönemin halifesine "Senin allahin benim ayaklarimin altindadir!" demis de sonra, bastigi yerde para oldugu görülmüsya, iste bu yazi da günümüzün bu türden "inananlarina(!)" bir göndermedir. Ve tabiki kendi acimizindan da ne oldugunu yazinin devaminda belirten bir yazidir.
Dostlukla!....

önceLikLe verdiğin site isminin orda oLmaması gerekiyordu
Kendi emeğine de saygı istiyorsan eğer
Bu yazındaki açıkLamana karşıLık bence bu yazı tamamen sorguLama ve aykırı bir amaca hizmet ediyor..
Baştan sona çeLişki haLinde yazıLmış ve gerçekLikten uzak nesneLLikten uzak tanımLardan uzak
Tamamen hayaL ürünü bir deneme yazısı oLmuş ama siyasi bir deneme
Burda yazındaki doğru ve yanLışLarımı yoksa amacının doğruLuğunu mu hangisini yorumLamak daha doğru ayıramadım
Ama bence bu tür yazıLarda iLahi bir mevzuyu eLe aLacaksan bence bu yazıya farkLı anekdotLar satır arası göndermeLeri sakLı gerçekLer ekLemek hoş oLmamış
Ve tanımLamaya çaLıştıkLarında tamamen siyasi hazımsızLığından kaynakLandığı düşünüLdüğünde neye hizmet için bu yazıyı yazdığın iyi anLaşıLmış
Madem bu gibi bir amaca hizmet için Allah´ı tanımLamaya çaLıştın
ÖnceLikLe tamamıyLe biLgi sahibi oLman Lazım Yüce SıfatLarı ve iman konusunda
Bütün iyiLikLeri kendi tanımınLa pozitif oLan herşeyi Allaha
Diğer negatif durumLarı kötüLükLeri şeytana yükLemek
Şirkin iLk adımLarındandır ki bence bu tür konuLara biLgi edinmeden girme
İmanın şartLarında yani iman sahibi oLmak için gerekLi şartLarda
Hayrın ve Şerrin yaLnızca Allahtan geLdiğine iman etmişiz
Bu tür bir ayrımın seni götüreceği nokta hakkında artık fikir sahibisin
Bu sana bir tebLiğdir
Yazının asıL amacı hakkında pek yoruma girmek istemiyorum
Ama bu başLığa yükLemeye çaLıştığın anLam yapıLan göndermeLer v.s
Hiç bu yazının başLığına uygun içerik değiL hoş oLmamış

Merhabalar,
Nurhakdagi.net isimli internet sayfasina verdigim bu yazi hakkinda bu kadar cok yazilip cizilecegini düsünmemistim. (Baska Sayfalarda da bu konu üzerine forumlar acildigini gördüm). Gizli Özne'nin yazdigi gibi burda herhangi bir sorgulama, herhangi bir aykiri amac söz konusu degildir. Bu aslinda bir elestiri yazisidir. Bu aslinda Allah'a ne kadar inandigini söylerken, insana tamamen ters düsen yürekleri ve vicdanlari kararmis yok olmus insan kilikli yaratiklarin, gercekte insanliktan ne kadar uzak olduklarini, hicbir yere oturtulamayacak bir davranis bicimiyle aslinda, o hep agzina aldiklari Allah'a özde inanmadiklarini anlatan bir yazidir. Bu yazi o tür kisilerin asil ilahlarinin güc anlamina gelen para oldugunu söyleyen bir yazidir. Hani Nesimi derisi yüzülmeye götürülürken dönemin halifesine "Senin allahin benim ayaklarimin altindadir!" demis de sonra, bastigi yerde para oldugu görülmüsya, iste bu yazi da günümüzün bu türden "inananlarina(!)" bir göndermedir. Ve tabiki kendi acimizindan da ne oldugunu yazinin devaminda belirten bir yazidir.
Dostlukla!....

ellerine, yüreğine sağlık aldede
çok güzel yazmışsın hakketen
çok hoşuma gitti başkalarının da okumasını istediğim için paylaştım; ama malesef yorumlar yazı okunmadan yapılıyor

ALLAh Yoktan yaratandır,Konunun başlığı çok kötü bu sorulurmu bizim minik beynimizle bu tür konuları tartışmak çölde su aramaktan kötü onun için konu closed pls

arkadaşım bi oku yazıyı ya
okumaya üşendiğiniz yazılara yorum yapmaya da üşenin bi zahmet

kuranı kerimde ALLAH kendisini tanıtıyor birde oraya bakın isterseniz tabii arıyorsanız

أĸяα;2878766' Alıntı:
önceLikLe verdiğin site isminin orda oLmaması gerekiyordu
Kendi emeğine de saygı istiyorsan eğer
Bu yazındaki açıkLamana karşıLık bence bu yazı tamamen sorguLama ve aykırı bir amaca hizmet ediyor..
Baştan sona çeLişki haLinde yazıLmış ve gerçekLikten uzak nesneLLikten uzak tanımLardan uzak
Tamamen hayaL ürünü bir deneme yazısı oLmuş ama siyasi bir deneme
Burda yazındaki doğru ve yanLışLarımı yoksa amacının doğruLuğunu mu hangisini yorumLamak daha doğru ayıramadım
Ama bence bu tür yazıLarda iLahi bir mevzuyu eLe aLacaksan bence bu yazıya farkLı anekdotLar satır arası göndermeLeri sakLı gerçekLer ekLemek hoş oLmamış
Ve tanımLamaya çaLıştıkLarında tamamen siyasi hazımsızLığından kaynakLandığı düşünüLdüğünde neye hizmet için bu yazıyı yazdığın iyi anLaşıLmış
Madem bu gibi bir amaca hizmet için Allah´ı tanımLamaya çaLıştın
ÖnceLikLe tamamıyLe biLgi sahibi oLman Lazım Yüce SıfatLarı ve iman konusunda
Bütün iyiLikLeri kendi tanımınLa pozitif oLan herşeyi Allaha
Diğer negatif durumLarı kötüLükLeri şeytana yükLemek
Şirkin iLk adımLarındandır ki bence bu tür konuLara biLgi edinmeden girme
İmanın şartLarında yani iman sahibi oLmak için gerekLi şartLarda
Hayrın ve Şerrin yaLnızca Allahtan geLdiğine iman etmişiz
Bu tür bir ayrımın seni götüreceği nokta hakkında artık fikir sahibisin
Bu sana bir tebLiğdir
Yazının asıL amacı hakkında pek yoruma girmek istemiyorum
Ama bu başLığa yükLemeye çaLıştığın anLam yapıLan göndermeLer v.s
Hiç bu yazının başLığına uygun içerik değiL hoş oLmamış

Aslinda size uzun bir cevap yazmak niyetiyle yola ciktim. Fakat bir sonraki sayfada GIZLI ÖZNE'nin benim yerime gereken cevabi verdigini gördükten sonra buna lüzum kalmadi. Hani bizim memlekette bir hastalik vardir: Iki kelimeyi yan yana getirebildikten sonra burnunu öyle bir kaldira kaldira konusur ki kisi, bilmeyen sanirki kücük daglari o yaratmistir. Ben sizin icin hemen bir belirlemede bulunabilirim: "Siz kötü niyetlisiniz! Amaciniz yazimi degerlendirmek degil. Sadece kendi egonuzu tatmin etmeye alet etmektir. Bilgi sahibi bir kisi olarak size sunu sorabilir miyim: Hangi bilgi sahibi kisi, (sadece bilgi sahibi olmak yetmiyor birazda temiz bir öz gerek) Allah'in iyinin, bilginin, dogrulugun, gücün ve buna benzer bütün pozitif degerlerin mutlak oldugu yer olmasi düsüncesine karsi cikar? Sanirim benim yazimda yazdigim bazi noktalar sizin zorunuza gitmis: Mesela "politik cikarlari icin cennetten sözde parsel dagitanlari" cehennemin dibine göndercegini söylemem... ya da "daha düne kadar koca bir sehre belediye baskanligi yaparken her nasilsa bugün ülkenin basina basbelasi yapilmis kisiyi affetmeyecegini" söylemem vb. sözler hosunuza gitmemis(?) sorun bu olabilir mi? Yok eger degilse bence oturun siz önce bu yaziyi güzelce bir okuyun...

* T.C. yırtına yırtına laik oldugunu haykırırken bir taraftan, öbür taraftan da laik bir devlette olmaması gereken bir sürü çarpık kurumsallaşmaların da başını çekiyor. Bunun en bariz örneği yine devlet kurumu olarak çalısan diyanet ve memur sıfatı tasıyan müftü, hoca vb. Dini görevliler."

güzel bir yazı ama bu son cümle hiç olmamış bence. Bi nevi doğru aslında ama herkesin kafasına göre din yorumu yaptığı bu zamanda olmazsa olmazlardan biri bence. Din konularında nihai fetva verecek bir kurum olmalı yoksa çıkamayız işin içinden.

Yazıyı uzun da olsa baştan sona okudum ..Yazı dan nasıl bi sonuç çıkaracağız 10 dk dır düşünüyorum tamamen çelişkilerle kafa kurcalayıcı fikirler ve bir yerlere ,siyasi mi desem göndermeler yapan insanları tahkir eden küçük düşüren bir yazı olmuş amacı dışına çıkmış...

Allah' ın varlığını yokluğunu tartışacak kadar aciz insanlar olmamalıyız. A şahsın B şahsın hareketleri hiç kimseyi ilgilendirmez :Kötülük yapan er geç sonunda cezasını çeker kendi nefsine, bir başkasına veya topluma karşı dinimizin hoş görmediği veya yasakladığı bir takım fiileri işleyenler bu dünya da veya öbür alemde cezasını çeker Dinimizin yüce değerlerini polemik konusu yapmamalıyız.bilmeliyiz ki kişi önce kendini yargılamalı sonra bir başkasını .Hepimiz Sütten çıkmış ak kaşık olamayız.Hatalarımz vardır.ama Allaha iman eden ve Peygamberimize inanan kişiler olarak önce kendi nefsimizi hesaba çekmeli nasıl bir hayat sürdürüyoruz.?dinimize ve Allaha ne kadar yakınız.? Dinimizin gereklerini ne kadar yerine getiryoruz? vs...bu soruların cevabını verebilmeliyiz diye düşünüyorum.
din bilginleri tartışsa dah iyi olur....

Allah günümüzde basımız sıkıstığı zaman,yada zora düstüğümüz zaman adından sıklıkla söz ettiğimiz yüce varlıktır.Tartısmaya bile gerek yok yaratan koruyan ve bagıslayan O 'dur.

Allah günümüzde basımız sıkıstığı zaman,yada zora düstüğümüz zaman adından sıklıkla söz ettiğimiz yüce varlıktır.Tartısmaya bile gerek yok yaratan koruyan ve bagıslayan O 'dur.

doğru söylüyosun insanlar başı sıkışınca , zora düşünce Allahın adını anar oldu

Geri