Allah Kelimesi ile Tanrı Kelimesi arasında ne fark vardır?

teşekkür ederim dostum güzel bi konu...benim bildiğim kadarıyla da tanrı çoğuldur ve bu nedenle tanri kelimesi islam dininde kullanilmaz..

Türkiyenin araplaştığı burada yazanlardan bile belli oluyor çok üzülüyorum çoook. Allah kesinlikle türkçe değildir, arapçadır. Türkçeleştirilmeye çalışanla Türkçe olanı karıştırmayalım lütfen ! Tengri yani tanrı Türkçedir. Ayrıca Tanrı demekte evren yaradan tek ulu varlık anlamındadır türkçede. Atalarımızın din i olan paganizmde doğduğu ve paganizmde de tek varlığa evren in gücüne inanıldığını biliyorum. Kısaca araplaşmayalım ! Özümüzü kaybetmeyelim arkadaşlar !!!

Türkiyenin araplaştığı burada yazanlardan bile belli oluyor çok üzülüyorum çoook. Allah kesinlikle türkçe değildir, arapçadır. Türkçeleştirilmeye çalışanla Türkçe olanı karıştırmayalım lütfen ! Tengri yani tanrı Türkçedir. Ayrıca Tanrı demekte evren yaradan tek ulu varlık anlamındadır türkçede. Atalarımızın din i olan paganizmde doğduğu ve paganizmde de tek varlığa evren in gücüne inanıldığını biliyorum. Kısaca araplaşmayalım ! Özümüzü kaybetmeyelim arkadaşlar !!!

Senin atanı bilmem ama benim atam olan hz adem(as)in dini islamdı. Ayrıca hz ademin kavimlerinden bir kol olan türklerin de dini pagancılık olmadı hiç bir zaman.. Onlar gök tanrıya inandılar... ayrıca Allah ne türkçe ne arapçadır. Allah senin nasıl özel bir ismin varsa bir özel isimdir. Sen Konyaya gittim cümlesini Şehire gittim diye değiştirdiğinde ne kadar anlamsız oluyorsa allah yerine tanrı demende saçma olur. zira cüzi akla sahip insan topluluklarından kimi tarafından milyon tane tanrı olduğu iddia edilen saçmalık vardır. Ama allah bir tanedir ve gerçek tanrıdır. onun ismidir. sen arkadaşlarını nasıl insan bi baksana diye değilde özel isimleriyle çağırıyorsan allah da özeldir.

bir diğer olay bu konu için son mesaj 2007 tarihli 4 yıl sonra hemen üyelik alıp mesaj atıyosun... yerinde olsam trollük yapmak veyahut gerçek düşüncelerini erkekçe açıklayamadığım için üyelik almak yerine erkek gibi kendi gerçek nickimle söylerdim =)...

adam olmaya çalışırdım. en azından adammış gibi davranırdım =)

Hİç kurcalamaya gerek yok dinimiz İslam ve kitabımız Kur'an-ı Kerim ise doğrusu ALLAH'tır.

Bunun ötesinde birşey yoktur.Tanrı kelimesinin kökenine bakın anlarsınız.Arapça'yı esas alın lütfen.

Burnu havada olan tipler tanrı der ;)

Geri