Allah cc. İntikam alır

T

Banned
Reaction score
0
Allah cc. intikam alır
Sual: "Allah intikam alır" demek caiz midir?
CEVAP
Allahü teâlânın intikam alması, suçluların cezalandırılması demektir. Allahü teâlânın intikam alacağını söylemek caiz ve gerekir. Herkesin ettiği kötülüklerin yanına kalmayacağını bildirmek gerekir.

Allahü teâlânın 99 "Esma-i hüsna"sından biri de Müntekimdir. İntikam alıcı demektir. Allahü teâlâ intikam sahibidir. (A.İmran 4, Maide 95, İbrahim 47, Zümer 37)

Allahü teâlâ, intikam alacağız veya alırız buyuruyor. (Secde 22, Zuhruf 41, Duhan 16) ve intikam aldık da buyuruyor. (Araf 136, Hicr 79, Zuhruf 25, 55)

Kur'an-ı kerimde ve din kitaplarında geçen (Allahü teâlânın intikam alması), suçluyu cezalandırması demektir. Mazlumların hakkını zalimlerden alacaktır. İnsanları Cehenneme sürükleyen hainlerden intikam alacak, cezalandıracaktır. Dilediklerinden kendi hakkını da alacaktır.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Allahü teâlânın halk arasında evliyası, açlık ve susuzluk ehlidir. Allahü teâlâ onlara eza edenden intikamını alır ve ona Cenneti haram eder.) [İbni Neccar]

(Allah’tan korkun. Bir mümin, bir mümine zulmederse, kıyamette Allahü teâlâ mutlaka mazlumun intikamını zalimden alır.) [A.b.Hamid]

(Ana-babaya asi olan ve zalimle beraber gezen mücrimdir [suçludur]. Allahü teâlâ buyurur ki, mücrimlerden mutlaka intikam alırız.) [Taberani]

(Allahü teâlâ buyurur ki: İzzetim ve celalim hakkı için zalimden intikam aldığım gibi, gücü yettiği halde, mazluma yardım etmeyenden de intikam alırım.) [Hakim]

Onun için hiçbir günahı küçük görmemeli. Çünkü Allahü teâlâ, intikam alıcıdır. İstediğini yapmakta hiç kimseden çekinmez. Gazabını günahlar içinde gizlemiştir. Küçük sanılan bir günah, intikamına, gazabına sebep olabilir. Yüzbin yıl ibadet eden bir kulunu, bir günah için, sonsuz olarak reddedebilir ve hiçbir şeyden çekinmez. Bunu Kur'an-ı kerim bildiriyor ve ikiyüzbin yıl itaat eden şeytanın, kibredip, secde etmediği için, ebedi melun olduğunu haber veriyor. Hz.Âdem’in oğlunu, bir adam öldürdüğü için, ebedi tard eyledi.

Hz. Musa zamanında, Belam bin Baura isimli bir zat, ism-i a'zamı biliyordu. Her duası kabul olurdu. İlmi o derecede idi ki, sözlerini yazmak için, ikibin kişi yanında bulunurdu. Bu Belam, Allahü teâlânın bir haramına, meylettiği için, imansız gitti. (Onun gibiler köpek gibidir) diye dillerde kaldı.

Karun, Hz. Musa’nın akrabası idi. Hz. Musa buna dua etti, kimya ilmi öğretti. O kadar zengin olmuştu ki, yalnız hazinelerinin anahtarlarını kırk katır taşırdı. Zekat vermediği için, bütün malı ile birlikte, yer altına sokuldu.

Allahü teâlâ bunlar gibi daha nice kimselerden, bir günah sebebi ile, böyle intikam almıştır. O halde, her mümin günah işlemekten çok korkmalıdır. Ufak bir günah işlediğinde tevbe, istiğfar etmelidir.
Yağmurların yağması, yıldırımların zarar vermesi, depremler, her ne kadar tabiat kanunu denilen olaylar içinde cereyan ediyorsa da, bunların asıl yaratıcısı Allahü teâlâdır. Çünkü imanın altı şartından biri de hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmaktır. Şair ne demiş:

Cümle eşya Hâlıkındır, kul eliyle işlenir.
Emr-i Bari olmayınca, sanma bir çöp deprenir!

Trafik kazası olsa, birisi birini öldürse, bunları yaratan yine Allahü teâlâdır. O kişinin veya o kişilerin ölümüne o şeyleri sebep kılmıştır. Şair diyor ki:

Hak intikamını yine kul eli ile alır.
Ledün ilmini bilmeyen bunu kul yaptı sanır.

kaynak_www.dinimizislam.com

Kardeşim senle bi türlü anlaşamıyoruz neden biliyormusun?
Bahsettiğin kişinin kim olduğunu bilmeden yazıyormusun gibi görünüyo aslında bunları yazan da sen değilsin ben bunları yazanların hangi oluşumdan olduklarınıda biliyorum..
İntikam almak acizlerin işidir haşa Allahın bi aciziyetini mi görmüşlerdir ki bu şahsiyetsiz din alimleri sevap işleyelim insanları bilgilendirelim derken Yüce Mevlanın hiçbir sıfatına yakışmayan kelimeleri kullanmayalım
Hakk Teala intikam almaz suç işlersin O`da (c.c.) sonsuz adaletiyle cezanı verir bu intikam değildir lütfen dikkat ve kaynak değiştir bence yada en azından değiştirme yap

Müntakim (din)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Allah'ın 99 ismi
(Esma'ül-Hüsna)

1. Adl
2. Afüv
3. Ahir
4. Alim
5. Aliyy
6. Allah
7. Azim
8. Aziz
9. Bais
10. Baki
11. Bari
12. Basir
13. Basit
14. Batın
15. Bedi
16. Berr
17. Cami
18. Cebbar
19. Celil
20. Dar
21. Evvel
22. Fettah
23. Gaffar
24. Gafur
25. Gani
26. Habir
27. Hadi
28. Hafıd
29. Hafız
30. Hakem
31. Hakim
32. Hakk
33. Halık
34. Halim
35. Hamid
36. Hasib
37. Hayy
38. Kabız
39. Kadir
40. Kahhar
41. Kavi
42. Kayyum
43. Kebir
44. Kerim
45. Kuddüs
46. Latif
47. Macid
48. Malikül Mülk
49. Mani
50. Mecid
51. Melik
52. Metin
53. Muahhir
54. Mübdi
55. Mucib
56. Muğni
57. Müheymin
58. Muhsin
59. Muhyi
60. Muid
61. Muiz
62. Mukaddim
63. Mukit
64. Muksit
65. Muktedir
66. Mümin
67. Mumit
68. Müntakim
69. Musavvir
70. Muteali
71. Mütekebbir
72. Müzil
73. Nafi
74. Nur
75. Rafi
76. Rahim
77. Rahman
78. Rakib
79. Rauf
80. Reşid
81. Rezzak
82. Sabur
83. Samed
84. Şehid
85. Şekur
86. Selam
87. Semi
88. Tevvab
89. Vacid
90. Vahid
91. Vali
92. Varis
93. Vasi
94. Vedud
95. Vehhab
96. Vekil
97. Veli
98. Zahir
99. Zülcelal-i Vel-İkram

İslâm dininde Allah'ın 99 ismindendir. İntikam alan anlamındadır.
[değiştir]

İsmin geçtiği Kuran ayetleri

* (32:22) Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip de, sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? Gerçekten biz, günahkârlardan intikam alacağız.
* (43:41) Eğer biz seni onlara azap gelmeden önce alıp götürsek bile onlardan intikam alırız.
* (44:16) Biz o büyük şiddetle çarptığımız gün mutlaka intikamımızı alırız.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCntakim_%28din%29"'dan alındı

Sayfa kategorisi: Allah'ın 99 ismi

İntikam aciz insaların işi olabilir sana göre
Alah cc sıfatıdır kardeşim aynı zamanda

[032.022](EH) Rabbinin ayetleriyle (kendisine) öğüt verilip de sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir. Muhakkak Biz, suçlulardan intikam alırız
(secde 22 elmalılı hamdi tefsiri )

Eğer biz seni onlara azap gelmeden önce alıp götürsek bile onlardan intikam alırız.
(zuhruf 41 )

039.037](EM) Her kime de Allah hidayet verirse artık onu da şaşırtacak yoktur. Allah aziz (çok güçlü) ve intikam sahibi değil midir?(zümer 37)

ya c/p ayetlerle ne kadar acıklayabilirsinki incubus birazda diorum kendin yorumunu eklesen dinimiz öğrenmek için baskalrının koyun gütmesi gibi yazılarını ihtiyacımız varmı yok Allah bizi diğer canlılardan ayıran özelliğimizi vermis düsüne bilme simdi bak ne güzel Allah ın 99 ismi var zati subuti sıfatları var sen tut içinden intikam alan manası tasıyanı gel yayınla ben diorum daha öcne de dedim dinimizin güzelliklerini anlatalım haşa bu şekilde olunce bazı kesimler Allah ı öcü gibi yorumluo sonra tutturuolar yobaz kesim yobaz kesim bu yüzden bizim de görevimiz bildiğimiz kadarıyla elimizden geldiğince dinimizin güzelliklerini abdestin faydalarını orucun faydalarını namazın verdiği rahatlığı içkinin maddi manevi zararlarını zekat vermeyi fakirlere yardım etmeyi yaşlıları cocukları sevindirmeyi tartıda hile yapanları önlemeyi bunları anlatalaım bizim dinimiz iyiliği hoşgörüyü emredior ...

Şüphesiz ki yüce Allah'ın en çok sevdiği kişi takva yönündenden en yüksek olan kimsedir
Takva :Allah'tan korkmaktır Emirlerinin dışında hareket etmekten sakınmak ve müslümanca yaşamaktır .

burda sürekli Allah'ın rahmetinden bahsetsem bu konuları okuyan bir kimse Allah nasıl olsa bağışlar anlayışı içerisine düşse ki (Allah'ın cc rahmeti azabından çoktur Allah cc. rahmetiyle ilgili binlerce konu açılsa genede anlatmayla bitirilemez ) bunun vebalini ben taşıyamam kardeşim Allah cc. tanımak dinimizi öğrenmek istiyorsak önce ondan korkmayı bileceğiz onun Müntakim; intikam alan, suçluları cezasız bırakmayıp hak ettikleri cezaya çarptıran, şiddetli azaplarla azaplandıran anlamındaki sıfatını bi kenara koyup sürekli rahmetiyle ilgili konular açıp Allah cc. sadece rahman ve rahim sıfatlarıyla tanırsak bu daha kötü olur

c/p ayetlerle hadislerle cvp verme olayına gelincede kardeşim ben buraya bi konu açmışım afilim isimli arkadaş gelmiş söylediklerimin Allah cc. hiçbir sıfatına uygun olmadığını benim haşa Allah cc. yakışmayan aciz bir sıfatı kendisine göre aciz bulduğu şahsiyetsiz din alimlerinden öğrenip buraya koyduğumu belirtmiş
ona cvben en güzel ayetleri gösterebilirdim Allah cc. sıfatı olduğunu anlaması için diğer söylemlerine cvp vermedim onuda islam bölümünde görüyorum sürekli olarak Allah cc. razı olsun iyi işler güzel paylaşımlar yapıyor kalbini kıracak bi kelime söylemek istemediğim için Kuran ayetleriyle işi kapattım yoksa ne bahsettiği şahsiyetsiz din alimlerini tanırım ne şahsiyetleri hakkında yorum yapabilirim sadece kaynak olarak burda kullandığım siteden pek çok konuda faydalandım bi keresinde ayetlerin meali hakkında birisi gene bir şey sormuştu açtığım konularda geçen ayetleri elimden geldiğince beş ayrı mealde incelemeye çalışıyorum yani bana göre sağlam bir kaynak afilimle bu tip bir tartışmaya girmemek için sadece ayetleri yazıp yorumu gene kendine bıraktım

incubus84 ben biraz duygusal davranıp acemilik yaptım kardeşim hakkını helal et konun çok güzel Allah (c.c.) Razı olsun

Allah c.c razi olsun paylasimin icin.Emegine saglik

güzel konu olmuş fakat chiefede katılıyorum zira bölümümüze din hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlarda girmektedir istemeyerek kaş yaparken göz çıkara da biliriz
incubus konun müthiş allah(c.c) razı olsun kardeşim

bir de son bir öneri daha ayet-i kerimelerin tamamının mealini verirsen bence daha güzel olacaktır ;)
ÖRNEK:
Allahü teâlâ, intikam alacağız veya alırız buyuruyor. (Secde 22, Zuhruf 41, Duhan 16)===> sadece bunu yazmak yerine

ilk önce bunları yazıp

Secde 22
22. Kendisine Rabbinin âyetleri hatirlatildiktan sonra onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir! Muhakkak ki biz, günahkârlara, lâyik olduklari cezayi veririz.

Zuhruf 41
41. Biz seni onlardan alip götürsek de yine onlardan intikam aliriz.

Duhan 16
16. Fakat biz büyük bir siddetle yakalayacagimiz gün, kesinlikle intikamimizi aliriz.

daha sonra Allahü teâlâ, intikam alacağız veya alırız buyuruyor. (Secde 22, Zuhruf 41, Duhan 16) bu yorumu ekleseydin bence daha güzel ve açıklayıcı olurdu afillimde böyle bi yorum yazmamış olurdu
tabi yinede sen bilirsin

kaynak:diyanet mealidir

iyi forumlar ;)

değrli arkadaşlar Yüce yaradan'dan bahsederken lütfen düşününüz çünkü o aciz değildir intikam ise acizlerin düşüncesüdür yüce Allah yoktan var edendir. Yüce Allah intikamcı olsa idi şimdi hayat olur muydu? diye sorun bakalım kendinize bide müşrikler hala hayatta olurmuydu acaba?Allah çok bağışlayandır...

resat' Alıntı:
değrli arkadaşlar Yüce yaradan'dan bahsederken lütfen düşününüz çünkü o aciz değildir intikam ise acizlerin düşüncesüdür yüce Allah yoktan var edendir. Yüce Allah intikamcı olsa idi şimdi hayat olur muydu? diye sorun bakalım kendinize bide müşrikler hala hayatta olurmuydu acaba?Allah çok bağışlayandır...

Sana kesinlikle katılıyorum

Adı geçen "İntikam alacağız" cümlesi bile aslında ALLAH'ın merhametinin bir göstergesi. Nasıl mı?

ALLAH bizleri yani kullarını yani yarattığı mahlıukatları direkt olarak cezalandırmıyor. Bir tenezzülü ilahi gösterip önce uyarıyor, bizlere kendimizi düzeltmemeiz için fırsat tanıyor. Ömrümüz bunun için var. Asr süresinde söylendiği gibi; "Asra yemin olsun ki, insanlar hüsrandadır" Asr-1. Bizler, layık olmadığımız halde ALLAH'ın lütfu keremine nail oluyoruz. Tevbe kapısı sürekli açık tutuluyor. Bizler için sadece imandaki kusur affedilmiyor. ALLAH (cc) şirk dışında, her türlü günahın affedebileceğini müjdeliyor bizlere. O yüzden sürekli tevbe edip, takva ehli olmaya çalışmalıyız.

ALLAH insanları intikam almak veya cezalandırmak için yaratmadı. Bunu unutmayalım Lütfen

Selam ve dua ile

Geri