Allah (C.C.) VarLığının İspatı

tesekkür ederiz ama onun varlığının ispatlanmaya gereği yok diye düşünüyorum zaten sağımız solumuz ispat dolu deil mi nefes alıp verişimiz bile bi ispat bence

Gözlerim agrıdı ama mükemmeldi.

Gerçekten çok güzel bir yazı... Çok güzel arkadaşım saol paylaşımın için...İnsanı kendine getiriyor...Gerçekten şu dünya evren herşey nekadar kusursuz....Bunu görmek inanmakla başlıyor ama...

Yazıyı aslında objektif olduğu için çok beğendim...Herşey inanmakta btiyor...inanmayanlara hiçbirsözüm yok ama inanmayanlarda okumalı bence....

Çok saol mükemmel bi paylaşım...

Allah razı olsun kardeşim güzel paylaşım...

Evrenin yaratıcısına; Allah'a (Daha doğrusu bir var ediciye) inanıyorum. Ama bu kadar büyük ve kudreti sorgulanaz bir gücün günahlarımızın bedelini yaşamımızda sorgulamaması beni düşündürüyor. (Gecikmiş adalet adaletsizliktir)

güzel bilgiler saolun kardeşimm ;)

güzel bilgiler saolun kardeşimm ;)

Bu yazdığın şeylerin birtanesi olmasa zaten dünyada yaşam olmaz. Mesela atmosfer. Veya oksijen.

İnsan, diğer çanlılar gibi mükemmel aynı zamanda muhtaç bir varlıktır. Yaşamak için oksijene yemeye içmeye ihtiyaç duyar. İnsan oksijen ihtiyacını bitkilerden sağlar. Bitkiler yaşamını güneşten sudan sağlar. Bitki olmasa zaten insan olamaz. Güneş ve suyun olmadığında bitkinin olmayacağı gibi. Bu bir dengedir. Bu denge bozulursa düzen yok olur.

Ama beynimizin sadece %3nü veya 5ni çalıştırırken bu düzenin allahın varlığının kanıtı olarak gösteremeyiz. Bukadarcık zeka seviyesiyle bukadarcık bilgi birikimiyle allahın varlığını kesin olduğu kanısına varamayız.

Sebep sonuç ilişkisi kurmadan hop diye herşeyi allah yarattı demek bilimden kaçmaktır.Allahın varlığını bilemeyiz. Bukadar zeka seviyesiyle olmaz.

Ve yazılmış yada idda edildiği gibi indirilmiş kitaplar. Onlarda geçen insanın yaratılış sebebi oldukça düşündürücü. Aslında gerekçe çok basit. Sevgi. Allah insanı sevdiği için yaratmış. Bukadar. Sevgi. Oda herkezi deil. Müslüman olanı...

Hımm peki beni seven allah beni neden cehenneme gönderiyor? Orda sonsuz acıları çekmemi sağlıyor.

Misal ben inançsız biriyim. Tanrının varlığını inkar ediyorum. Ama benim icat ettiğim bir aşı milyonlarca insanın yaşamını kurtarıyor. Allahın sevdiği kullarının acı çekmesini önlüyor.

Farketmez ben inançsız olduğum için direk cehennemi boylucam. Kurtarılan yaşamların hiçbir önemi yok... Allah insanları seviyor...

Kitaplar. İnsana yol gösteren kitaplar. Allahın kitapları. Hangisine baş vurularak açlık bitti eşitlik geldi? Herzaman birilerinin cebine daha çok para girdi. Ama fakir insanlar. Onların yaşam hakları. Neden herkez aynı mutluluğu tatmıyor. Olmaz. Herkez aynı mutluluğu yaşayamaz. Çünkü burası test dünyası. Evet bir test. Ödül cennet... Boşverin. Bu testte ben yokum.

Bişeylerin açıklaması bukadar basit olamaz.

Ve idda edildiği gibi kainatın yaratıcısın kitabında yazan. Tavsiye edilen. Emredilen türban. Mükemmel kainatı yaratıyor ama insan nefsinin önüne geçmek için kullarını kumaşların içine hapsediyor.

Gerçekten bir tanrı varsa emin olun bize müdahale etmez. Doğru yaşamayı anlıyacak bi akıl vermiştir zaten. Herşeyin mükemmelini yaratıyor insan aklınınmı mükemmelini yaratamıcak?

Aaaa şeytan. Bizi yoldan çıkaran şeytan deme. Ah o şeytan yokmu. Yoktan var, var olanı yok eden tanrı şeytanı neden yok etmemiş de sevdiği kullarına kötü şeyler yapmasına izin veriyor.

Hep çelişki hep soru işareti. Ama onuda yasaklamış sonun cehennem olur yoksa. Allah kullarını seviyor...

Her yıl haç. Araplar ceplerine parayı indiriyor...

VE Ayrıca ! Allah Zengini Fakiri Ayırmış . Çünkü Herkesi FArklı sınıyor ! Zenginler i Sınıyor ki :

Zengin Yaptım

1- Bana şükredecek mi ?

2- Zekatını Verecek mi ?

3- Parasını İyiye Mi kullanacak kötüye mi ?

4- Fakir insanları hor görecek mi ?

bu ve Bunun gibi sorular

Fakire de

1- İsyan Edecek mi ?

2- Kendine kötü alışkanlıklar Edinecek mi ?

3- Parasını NasıL harcayacak ?

4- Allah a iman edecek mi Ve Zengin olmak için Allahın rızkına sığınıp çalışacak mı ?

Allah olmasa Sen belkide Şu anda Böyle Ahmak ça konuşmayıp Simit Satan o Masum çocuklardan olacaktın Belkide. ama Allah ta Seni böyle SınıyoR . Sen böyle konuşarak Sanma ki Affedilirsin Bu yolda Gidersen öbür Tarafta Allahı Görünce AĞLAMAK YETMİCEKK !

Evrenin yaratıcısına; Allah'a (Daha doğrusu bir var ediciye) inanıyorum. Ama bu kadar büyük ve kudreti sorgulanaz bir gücün günahlarımızın bedelini yaşamımızda sorgulamaması beni düşündürüyor. (Gecikmiş adalet adaletsizliktir)

Günahlarının bedelini sorgulasa zaten bir an yaşamaya vaktin olmaz dolayısıyla ahiret hayatın olmaz zira yaşadıklarından sorulacaksın ahirette..Seni yoktan yaratan senin üzerinde her türlü tasarrufa kadir değilmidir? kıyas batıl olsa da mantık için veriyorum bir robot üreten kişi onu nasıl istediği gibi idare etmek ister Mutlak Kanun Koyucu c.c önceden bildirdiği için adaletin taa kendisi oluyor..Eğer önceden bildirmeseydi dediğin doğru olurdu..Mesela şunu yaparsanız cezası budur! Ve Ceza zamanı budur! iyi halden serbest kalma! pişmanlık yasasından faydalanma! veya ümitsizlik zindanında kaybolma seçim senin!!!

emeğine sağlık dostum paylaşım tek kelimeyle MUHTEŞEM

Hepsini okudum çok güzeldi teşekürler....

Geri