Onu bunu bırakında olan borsaya oluyor guzelım borsa dustude dustu...oda ekonomiye oluyor zararı...
Ya yemişim ekonomisini. Dava açıldı borsa düştü ekonomi kötüye gidiyor diyenlere soruyorum ekonomi kötüye gitmesin diye Kuzey Irak'a operasyon yapamadı bu ülke. Önce Amerika'dan icazet aldı. Ekonomi kötüye gitmesin diye başsavcı dava açmasaydı deniliyor. Ne ekonomisi kardeşim hukuk var bu ülkede ekonomiden önce.
Bu zihniyetteki insanlar kirada oturuken evden atılmamak için evsahibinin karısını kızını taciz etmesine ses çıkarmaz mı? İşini kaybetmemek için patronu kendisi küfür ettiği halde çalışmaya devam mı eder? Ne yani ekonomi kötü gitmesin diye suç işleyen bir başbakan ve partiyi başımızın tacı mı yapalım? Adamlar hakkında dava açıldı sadece mahkumiyet yok ama yaygaraya devam ediyorlar. Bu adamlar suç işlediyse Anayasa Mahkemesi cezayı keser. Ekonomi ile de hiç ilgilenmez. Bu mantıkla takım hukuk özgürlük demokrasiden söz edilemez. Bir insan suç işliyorsa yargılanır
ceza alır, suç işlemiyorsa beraat eder.
Amerika'da kıçı kırık yerel savcı Amerikan Başkanını sorguya çekiyor. Yalan ifade verirse Başkanlığını düşürebiliyor. Suç işlediyse canına okuyabiliyor. (Clinton ve Monica Lewinsky meselesi mesela) Biz de iktidar partisin dava açıldı diye insanlar yırtınıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı da, Başbakanı da, Bakanları, Bürokratları ve Memurları da Türk yargısının önüne çıkıp yargılanmalıdırlar. Dokunulmazlık zırhı arkasına geçenlerin şerefinden suçsuzluğundan bahsedilemez. Bir insanı sadece mahkemelr aklayabilir. Yoksa korkularının sebebi Cumhurbaşkanı Gül'ün yeteri kadar islamcı hakimi Anayasa Mahkemesine atayamamış olması mıdır?
Madem borsayı ekonomiyi takip ediyorsun farkında değil misin birşeylerin zaten yanlış gittiğinin? Bu kadar cari açık ve yüksek faiz ile sürdürülebilir bir ekonomik politika izlenmediğini görmüyor musun?
Henüz gerçekle de yüzleşmedik arkadaşım. Correction gelmedi. Uzun zamandır ülkenin değerlerini satarak yaratılan likidite ile piyasaların şişmesine göz yumuldu. Gerçek düzeltme bundan daha ağır olacak. Sızlanmanın alemi yok ekonomiden anlayan adamlar pozisyonunu buna göre alırlar. Pozisyon hatasına düşenler de risk yönetimini beceremeyenlerdir. Bütün dünyayı saran dalga Türk ekonomisini de sarsacaktır üstelik diğer ekonomilere göre hala daha kırılganız.
2001 krizinden önce bir ulusal tv kanalının ankara muhabiriydim. Ve bir basın açıklamasında ekonomiden sorumlu bakan merkez bankası rezervlerinin nasıl sağlam olduğunu, merkez bankasının pozisyonunun nasıl güçlü olduğunu anlatıyordu. O zaman dalgalı kur yoktu merkez bankası kurlara doğrudan müdahale ediyordu. Ben açıklamadan sonra "Türk ekonomisinin güvene dayalı bir politika izlediğini ve eğer bir güven problemi olursa piyasalarda panik havası oluşup oluşmayacağını" sordum. Merkez Bankasının pozisyonu çok iyi demişti, 1 ay sonra Sezer Anayasa Kitabını fırlattı ben 2 ay sonra işsizdim.
Şu anda ekonomide bir sorun yaşanıyorsa bunun neden Başsavcı değildir, Başsavcı olamaz. Normal bir ülkede ekonomik yapı siyasal dalgalanmaların etkisi ile krize girmez. Eğer bir kriz ortamı oluşuyorsa siyasal güvensizlik tetikleyici olabilir ama nedeni olamaz. Ekonomiden herşey güllük gülistanlık AKP geldi herşey harika oldu sanan arkadaşlara yanıttır dünya piyasaları ile içerdeki karışıklık.
Sen ülkenin cari açığını 2'ye katla, ülkenin en verimli ve kar eden KİT'lerini sat, sonra da siyasi ve ekonomik başarısızlığını ört bas etmek için dine saldırıyorlar diye mazlum edebiyatı yap.
Suyundan da koy derler adama...