Ali Ağaoğlu'nun En Büyük Yatırımı

Çakabey

New member
Reaction score
0
hkjhk.jpg

İş hayatındaki bir insanın, üründen veya servisten önce pazarlaması gereken bir öğe daha varsa o da kesinlikle kendisidir.!!Çünkü kendisini pazarlamayı başaran bir insan, geri kalan elindeki her şeyi o kadar güzel sunar ki, kısa zamanda amacına ulaşmış olur.

Birebir iletişimde çok kuvvetli insanlardır pazarlamada başarılı olanlar. Bu onların her kilitli kapıyı kolayca açmalarını sağlar böylece neyi pazarlıyorlarsa, işi bitirip çıkarlar. Worldwide bir firmanın pazarlama departmanında işe başlamak ise kendini pazarlamadan geçer. Çünkü bire bir gerçekleştirilecek zorlu mülakatlarda iletişim ve karşıyı ikna etme becerileri sayesinde, karşısındakine kendini kabul ettirir ve işi kapar bunun yanı sıra kariyer basamaklarını da, diğerlerine oranla daha çabuk çıkar.

İnsan kendini pazarlarken mütevazı de olabilir, kendini beğenmişte önemli olan ne çok mütevazı olmak ne de çok burnu havada. O ince oranı yakalayabilenlerdir başarılı olanlar.

Bu yazının temel sebebi bugün Radikal gazetesinde okuduğum Ali Ağaoğlu’yla ilgili haber..

Ben Ali Ağaoğlu’nun magazinsel yönünü tasvip etmeyenlerdendim. Bana göre kısaca salon adamı değildir. Sırf bunları gündem de kalmak için yapıyor ve çok mükemmelce başarıyor.

Bence yanlıştı çünkü Ali Ağaoğlu, 2milyar dolarlık servetiyle Forbes Türkiye 2010 zenginler listesinde 6. Sırada yer almakta ve listede ki diğer isimlere göz attığınızda hiç birinin bu kadar ortada bir hayatının olmadığını görebilirsiniz. Bundan dolayı, bu kadar ortada bir hayatı kendisine yakıştıramıyordum.

( Ali Ağaoğlu’nu 10 kez geçerken veya yemek yerken görmüşümdür (etiler’de, nişantaşın’da bebek’te.) keşke bir gün Mehmet Emin Karamehmet’i, Hüsnü Özyeğin’i, Şarık Tara’yı, Mustafa Koç’u vb. görmek kısmet olsa. Bir kere Bülent Eczacıbaşını görmüştüm o da bir konferanstaydı bir keresinde de Semaha Arseli Amerikan Hastanesinde görmüştüm.)

Habere gelince; Ali Ağaoğlu’na rakipleri olan Emaar, Sinpaş ve Fi yapı’dan reklam teklifi varmış. Emaar’dan 5 milyon dolar,Fi-Yapı’dan 3 milyon dolar ve Sinpaştan ise 2 milyon dolar istemiş. İşte kendini pazarlamayı beceren en güzel patron örneği size bkz: Ali Ağaoğlu… Kendi reklamında oynadıktan sonra kendi evlerini bir kalem de satan adam. Ki zaten bu adam kendi firmasının reklamından da 1 milyon dolar kazanmıştı yani para sağ cebinden çıkıp sol cebine girmişti.

Sonuç olarak bu kadar magazinsel yaşamı da ben Ali Ağaoğlu’nun yatırımı olarak görmeye başladım ve görünen o ki geri dönüşümünü almaya başlamış…

adam kazanıyor helal olsun güzel şeylerde yapıyor gibi görünüyor.

Şarık Tara gibi bir inşaat devi dururken, bu adam sadece bir reklam filmiyle bu kadar övgüyü haketmiyor.. sattığı daireler 10 bin peşin daire senin tarzındada değildir :)

Geri