Alfabeye İlave Geliyor: Q, W, X

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

30kvvoh.jpg

Alfabeye ilave geliyor: Q, W, X

Aylardır konuşulan adına “Kürt” ya da “ demokrati” denilen açılımın detayları netleşmeye başladı.

Gazete Habertürk’ün bugün manşetten verdiği haberde dün Ankara’da yaşayan yoğun trafiğin detayları yer aldı.

Habere göre 8 bakanlık açılım için atacağı adımları tek tek belirleyip mini MGK’da Başbakan’a sundu. Dünkü toplantılarda bu öneriler tartışıldı..

İŞTE TARTIŞILAN O AÇILIM ÖNERİLERİ

1- Suça karışmayanlar 3 ay rehabilitasyonla serbest.

2- Suça karışıp pişman olan 5 yıl gözetin altında tutulacak.

3- Terör örgütü liderlerine af yok (yurt dışı esnekliği düşünülüyor)

4- Kürtçe ilköğretim ve lisede seçmeli ders.

5- QWX alfabeye dahil edilecek.

6- Mahmur kampındaki Türkler getirilecek

7- Mahmur kampındaki yabancılar tasfiye edilip ülkelerine gönderilecek.

8- Kürtçe yer isimleri iade edilecek.

9- Devlet Kürtçe yayınları destekleşecek.

10- Devlet Tiyatroları 'Mem u Zin'i oynayacak.

11- Kürtçe Kuran meailini devlet bastıracak.

12- Devlet dairelerinde Kürtçe tercüman.

13- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek.

14- İlköğretim andı kaldırılacak.

15- Devlet toplu Kürtçe kitap alımı yapacak ve kütüphanelere dağıtacak

16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak.

17- GAP eylem planı uygulanacak

18- Kürtçe bile imam ve polis

19- Devlet dairelerine Kürtçe tercüman

20- Yok olan ormanlar yeşertilecek, korucular buralarda çalıştırılacak.

ALFABE DEĞİŞEBİLİR Mİ?

Haberde ayrıca alfanenin değişip değişemeyeceği ve hukuki boyutuyla ilgili otoritelerin görüşleri de dile getiriliyor.

AK Partili Burhan Kuzu:
Alfabe koruma altında da, 29 harfi mi koruma altında, şimdi onu tartışmalıyız.

Prof. Mümtaz Soysal:
Anayasa' nın değiştirilemez maddesine aykırı bir uygulama söz konusu olur.

Prof. Ülkü Azrak:
Ancak devrim kanunlarını kaldırırlarsa alfabeyi değiştirebilirler.

Kaynak

bazıLarı tamam oLabiLir
ama bazıLarı çok saçma başLıkLar

bazıları gerçekten yapılabilir ama bazıları ise zamana yayılmadan yapılamaz.

Alfabe nin kaldırılmasına sevindim o ne ya öyle hergün zorla oktturuolar sıcakta yağmurda :biggrin

Birkaç istekleri rahatlıkla gerçekleştirilebilir mesela ; Kuranı onların dilinde bastır ne var öğrensinler tabi Allah ın kelamını..

Ama diğer istekler kesinlikle reddedilmeli ne bu böyle.. Biz koskoca TÜRİYE CUMHURİYETİ yiz.. Öyle birkaç çapulcunun oyuncağı olamayız

Birkaç madde haricinde diğerlerini yapmaları bu ülkeyi bir çıkmaza sokar.İşte o zaman Türkiye'de ırkçılık kavramı oluşur.Bir zamanlar sağcılarla solcular arasında olan kavga,zaten şu anda tek taraflı olan kürt-... kavgası,Türk-kürt kavgasına döner.

Olduuu gözlerim doldu.

Açılımcılardan yorum bekliyoruz.

Açılımın içeriğini bilmiyoruz deyip duruyordunuz. Alın size açılım..

Yoksa hala sizde hayal kurup Kürtçülük yapanlardan mısınız?

Q, W, X alırım sahiplerine ..........

Sattınız lan ülkeyi bari topraklarıda verin sınırıda çizin karpuz gibi böl bu ne iştir

16- Karayollarına Kürtçe levhalar konulacak.

3- Terör örgütü liderlerine af yok (yurt dışı esnekliği düşünülüyor)

dünyanın nersinde bu var bu nasıl bir anlayış bu vatan satmaktır resmen

ya ama bunlar henüz öneri. bosu bosuna yaygara koparmayalım

daha neler yapmaya çalışacaklar bakalım yavaş yavaş herşeyimize el koyacaklar bu gidişle...

O KADAR ŞEHİDİMİZ BUNUN İÇİNMİ CANLARINI FEDA ETTİLER ?
ULU ÖNDER ATATÜRK VE BU DEVLETE MİLLETE ONCA EMEĞİ GEÇMİŞ BİNLERCE KOMUTAN VE ÖNDER BUGÜNLER İÇİNMİ ONCA FEDAKARLIĞA KATLANDILAR?
BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Mİ , TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ' Mİ ?

trk.jpg

Atalay: Birilerinin yazdığı senaryo

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, alfabeye yeni harfler eklenmesi konusunun, demokratik açılım konusundaki çalışmaların hiçbir yerinde gündeme gelmediğini vurguladı.

Atalay, "Bizden duymadıkça bunlara tedbirli bakın çünkü biz bu konularda birşey açıklamadık. Birilerinin yazdığı senaryolar diyorum ben" dedi.

İçişleri Bakanı Atalay, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti. Şahin'in Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Atalay, demokratik açılım konusunda görüşmelerin sürüp sürmeyeceği ve alfabeye q, x ve w harflerinin eklenmesi yönünde bir çalışma bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Meclis Başkanı'na yaptığı ziyaretin bir tebrik ziyareti olduğunu ancak ziyaret sırasında demokratik açılım konusundaki çalışmalarla ilgili de Şahin'e bilgi verdiğini söyledi. Demokratik açılım konusunda çalışmalarının sürdüğünü ve zaman zaman görüşmelerde de bulunduklarını anlatan Atalay, bu sabah YÖK Başkanı'nı ziyaret ettiğini ve bu konuları değerlendirdiklerini ifade etti. Çalışmaların verimli şekilde devam ettiğini ifade eden Atalay, "Birileri bir senaryo yazıyor, biz onlarla ilgili açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Biz çalışmalarımızı sonuçlandırmadık ve hiçbir şey açıklamadık. Bu, spekülasyonlara müsait bir konudur. Bizden duymadıkça bunlara tedbirli bakın çünkü biz bu konularda birşey açıklamadık. Bugünkü basında çıkan o konuyla ilgili de bizim bir açıklamamız olmadı. Birilerinin yazdığı senaryolar diyorum ben. Biz bu konuda bir açıklama yapmadık, Başbakanlığa bir rapor sunulmadı, biz henüz çalışmamızı sonuçlandırmadık. Hele harflerle ilgili öyle bir konu bizim çalışmamızın içinde hiçbir yerde gündeme gelmedi" şeklinde konuştu.

Hükümet eğer bu önerilerin hepsini hayata geçirmeye çalışırsa ufukta yine bir kriz ve anayasa mahkemesinin yolu görünüyor ki umarım özellikle alfabe'ye q ,w , x gibi harflerin eklenmesi gibi bir hatanın içerisine düşmezler ki diğer konularda elbette büyük tartışmalara yol açıcaktır : (

sinir hastası olmamak elde değil .. ülkeyi bölmeye çalışanlara ön ayak oluyo bu büyükbaşlar .. hepsinin ....................

5- QWX alfabeye dahil edilecek.
13- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek.
14- İlköğretim andı kaldırılacak.
ve diğer maddeleri gerçekleştirmeyi planlayanların

Allah bin belalarını versin!! başkada bir şey demiyorum

İsterseniz pantolonumuzu indirelim ve önünüzde domalalım ? yakında bu o.çocuklarını bunuda ister !!

Atalay: Birilerinin yazdığı senaryo

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, alfabeye yeni harfler eklenmesi konusunun, demokratik açılım konusundaki çalışmaların hiçbir yerinde gündeme gelmediğini vurguladı.

Atalay, "Bizden duymadıkça bunlara tedbirli bakın çünkü biz bu konularda birşey açıklamadık. Birilerinin yazdığı senaryolar diyorum ben" dedi.

Bakan üstüne basa basa bizim böyle bir çaılşamamz yok unlar tamamen birileri tarafından uydurulan senaryo dediği halde hala haber gerçekmiş gibi yorum yaplıyor

aslında haberin gerçk olup olmaması da öenmli değil birileri için

öenmli olan yalan dolan ve iftiralarla her fırsatta yapışan barış çalışmalarını sebote etmek

Geri