Alevilerin yüzde 97'si 'hayır' dedi!

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı

Alevilerin yüzde 97'si 'hayır' dedi!
AKP, 12 Eylül referandumunun sonuçlarıyla ilgili analizini tamamladı ve ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Çalışmayla referandumda 'hayır' oyu veren yüzde 42'lik seçmenin röntgeni çekildi.
Alevilerin yüzde 97'si 'hayır' dedi!'Hayır' oyunun gerekçeleri; demokratik açılıma tepki, yaşam tarzı kaygısı ve yargıda kadrolaşma olduğu inancı olarak sıralandı. Anayasa değişikliğine 'evet' diyenlerin en önemli gerekçesi olarak da sivil anayasa beklentisi öne çıktı. Açılımlarla birlikte terörün sona ermesi ve istikrar ise diğer önemli talepler olarak tespit edildi. Ayrıca açılım ve atılan bir dizi adımlara rağmen Alevi vatandaşlarına anayasa değişikliğine destek vermediği de belirlendi. AK Parti'nin sandık analizlerinden Alevilerin yüzde 97'sinin pakete 'hayır' dediği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan, referandumun ardından yüzde 42'lik kesimin 'neden hayır' verdiğini araştıracaklarını söylemişti. AK Parti, referandum sonucunu analiz eden dev bir araştırma yaptırdı. 45 ilde yapılan ve 70 bin vatandaşı kapsayan araştırma sonuçları AK Parti'nin hafta sonu yapılacak olan Kızılcahamam kampında sunulacak. Zaman, araştırmayla ilgili önemli detaylara ulaştı. Buna göre, 'hayır' diyenlerin önemli bir bölümü açılım projesiyle Kürtlere imtiyaz sağlandığını ve bunun terörü azdıracağını düşünüyor. Verilere göre, iç göçün yoğun yaşandığı kentlerde, güvenlik ve ekonomik kaygılarla oluşan tepkiler 'hayır' oylarına dönüştü. Çalışmada, sahil şeridinin anayasa değişikliklerine karşı çıkması, iç göçün doğurduğu sorunlarla birlikte yaşam tarzına yönelik kaygılara bağlanıyor. AK Parti'nin muhafazakâr yaşam tarzı dayatacağına yönelik pompalanan korkuların bazı vatandaşları etkilediği gözlendi. Bununla beraber yargıda kadrolaşma ile Türkiye'nin baskıcı yönetime gideceğine inanan önemli bir kesim de 'hayır' oyunu tercih etti.

Referandum sonucunda Alevi vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerdeki sonuçlar da dikkat çekti. İktidar partisinin yaptırdığı sandık analizlerine göre, Alevilerin yaşadığı köylerde hayır oyları yüzde 100'e yakın çıktı. Bazı köyler ve sandıklarda tek bir 'evet' oyuna bile rastlanmadı. Bu durum, 'hayır' kampanyası yürüten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na özel destek verilmesine bağlandı. Yüksek yargıda Alevi kadrolaşma olduğu ve bunların tasfiye edileceği propagandasının seçmeni etkilediği de gözlendi. Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli, yüzde 81 ile en yüksek 'hayır' oyunun çıktığı il olmuştu. (Zaman)

Alevilerin yüzde 97'si 'hayır' dedi! - GAZETEVATAN.COM

helal olsun alevilere............

Ak Parti döneminde bi bombalama olmadığı için onları son bombalayana göre hareket ediyorlar. Bombacıyı siz bulun.

Ak Parti döneminde bi bombalama olmadığı için onları son bombalayana göre hareket ediyorlar. Bombacıyı siz bulun.

Boş boş konuşma çıkar ağzındaki baklayı... Atatürke laf atmaya gücünüz yetmiyor azcık bilginizle olayları çarpıtıyorsunuz...

Sen kalk alevilere hakaret et müslüman yargı gelicek gibi sözler söyle sonra alevilerden oy bekle.. Aleviler doğru kararı verdiler en azından vicdanları rahattır..

Bütün aleviler%97 oranında hayır demiş..ama her nasılsa bir alevi dedesi diye bildiğimiz CHP genel başkanı KILIÇDAROĞLU hayır bile diyememiş..)) daha ne olsun..chp de durum böyle, peki alevilerde durum ne? geçen günlerde başörtüsü serbestliğini protesto etmeye kalkan alevi dernek ve üyeleri arasına sızan derin güçler o derin kaygılarla bir kaç aleviyi öldürmek üzereyken son anda yakalandı.. fitilsizlerin fitili ateşlemek için ,yeniden alevi-sünni kavgası yaratmak için son kozları olarak ülkeyi kaosa götürmek için illa kan dökmek üzere plan yaparken, varsın alevi kardeşlerimiz ,silivridekileri desteklemeye devam etsin, varsın silivri avukatları chp ye desdeğe devam etsin, ne çıkar..

bu millet sünni alevi kavgasına tutuşmaz.. sünni kesim alevi vatndaşlarla kardeşilğine devam edecek, yıllarca onlar hakkındaki yanlış ithamları kullanarak ,araya fitne sokmaya çalışanlarada itibar etmeyecek.. fakat alevilerde yıllarca kendisini istismar edip ,oy deposu olarak gören chp dönemlerinde bile yapılamayn özgürlük ve hak arama mücadelesini, bu akp döneminde en azından bir çalıştay ve hoşgörü ortamında ele alınıp ,gündeme geldiğinide unutmayacaktır.. varsın hala chp ipine sarılsınlar, varsın, milli şef dönemlerinde ki gibi itilip kakılsınlar, varsın demirelli yıllardaki gibi iftira ve zulümlere uğrasınlar mı diyecez.? asla..gerçekleri okuyan aleviler var artık, değişik federasyon ve derneklerde..

fakat hala tikko tarzı veya pkk sempatizanı bölücü fraksiyonlu,Alisiz alevilerede İtibar etmeyecez.. bu ülkenin gerçeği olarak ,aleviler üzerinde oynanan ,chp nin istismarına-sağ parti ve bazı sünnilerin inkarına, ortalığı karıştırmak isteyen derinlerin hakaretine-ve bu keşmekşeten yararlanan kaotik sistem heveslilerine de inanmıyacaz itibar etmeyecez..

Aleviler benim en çok saygı duyduğum insanlar.Çok muhafazakar yaşayan doğu illerinde bile modernitenin bu ülkede hala varolduğunu bizlere gösteriyorlar.Kendi üzerlerinde baskıya rağmen onlara dinsiz gözüyle bakılarak hep dışlanan aleviler bu toplumlar içinde çağdaş ve demokratik düzenin sembolu olarak durmakta.Buna örnek verecek olursak doğuda sıradan bir halk kahvesine gittiğinizde zaman ve yeni şafaktan başka gazete göremezsiniz.Bunu sorduğunuzda ise çıplak kadın fotografı koyan dinsiz gazeteleri almadıklarını duyarsınız.Ancak bir alevi kahvesine giderseniz Her türden gazeteyi özgürce okuma imkanı bulabilirsiniz.Tabi lafta aleviler kardeşimizdir demek kolaydır.Ama bunu birde yaşayan alevilere sormak lazım.

Niçin aleviler bugün solu ve CHP'yi destekliyor.Cevap çok basit.Çünkü solun diyaliktiğinde din üzerinden inanç sömürüsü yoktur.CHP dini kullanarak toplumun değerlerini kaşımaz.Aleviler tamamen yaşam biçimlerine yakın gördükleri için CHP'yi desteklerler.Yıllar yılı anladığım en önemli gerçekse Atatürk'ün çağdaş ve demokrat türkiyesine en çok sahip çıkan insanlar yegane alevilerdir.Onlar bizlerin gözünde gericiliğin karanlığına karşı parlayan yıldızları gibiler adeta.Onlarla beraber aynı yolda yüremek bizlere daha fazla güç katıyor.Zaten bu yüzden CHP genel başkanlığına sayın Kılıçdaroğlu adı geçer geçmez en büyük desteği verdik.Çünkü CHP'nin başında öz bir aleviden daha fazla davaya sahip çıkan olamayacağını herkes biliyordu.CHP'yi bugün iktidar yolunda Kılıçdaroğlu ile beraber daha güçlü görmekteyim.Bunu anlayamayanlar CHP ile aleviler arasındaki bağı çözemezler.Çünkü CHP bütünüyle beraber (bunu en tabanda olan kişiyi baz olarak söylüyorum) alevilerle bütünleşmiştir.Bir alevi chp içinde rahatça kendini ifade eder.Karşındaki sünni bile olsa inanç farklılıkları chp içinde sorun görülmez.Birisi rahatça içerken bir diğeri orucunu ramazanda tutar.Herkes buna anlayışla yaklaşır.İşte bu bakımdan aleviler her zaman demokrat,solcu ve CHP'lidir.

Yargı su an alevilerin elinde , baş muhalefet lideri de alevi ...
hem yargı ellerinden alınacak , hem kendi çocukları , baş muhalefet lideri zor duruma düşecek ,
evet diyecek değil ya aleviler ...
şartlar dahilinde beklenen bir gelişme ...

Aleviler çağdaş düşünceli oldukları için hayır demişler.
Çağdaş düşünceli ve sorgulayan insanları din iman namaz niyaz diyerek
kandıramazlar ve soyamazlar....

Oylama usulüne göre yapıldıysa bu çıkarımı nasıl yapmışlar acaba.
Kapalı oy açık tasnıifde bu çalışmanın yapılabiliyor olması bile insanın aklına farklı şeyler getiriyor.

Boş boş konuşma çıkar ağzındaki baklayı... Atatürke laf atmaya gücünüz yetmiyor azcık bilginizle olayları çarpıtıyorsunuz...

Sen kalk alevilere hakaret et müslüman yargı gelicek gibi sözler söyle sonra alevilerden oy bekle.. Aleviler doğru kararı verdiler en azından vicdanları rahattır..

Dersim katliamının emrini kim verdi? Atatürk mü, İnönü mü? - Sevilay Yükselir - Makale - köşe yazısı 18 Kasım 2009 Çarşamba 08:19

Al bakalım arkadaş. Bilgisizliğinle benim bilgimi kıyaslama. Okuda bişeyler öğren, sonra gel.

Abicim iyi tamam Alevi kardeşlerim hayır demişte bundan size ne olan oldu referandum geride kaldı ha ben Alevilerle halkın arasına bozmak için bu haberi yapıyorum diyorsan o başka ama kimseyi kimseden ayıramazsınız.Hani f.Gülen'in dediği gibi eğer Alevilik Hz.Ali(ra) sevmekse benden iyi alevi olma yani Alevilerin %60 ı evet %40 ı hayır dedi.....
Sonuçta evet diyenlerde hayır diyenlerde kazandı kaybedenler boykot ewdenler ortalığı karıştıran münafıklar şeytanlar oldu.Ama meyvesini yeni yeni versede sonuç asıl 2011 den sonra meyve verecek...

BEn Atatürk böyle birşey yapmış demedim ki..Burdan Atatüke hakaret etmeyin dedim.. Birde hadi birşeyler kanıtlıycan düzgün bir kaynak göster. kaynağın kaynak değil..
Düne kadar alevi düşmanıydınız meydanlarda alevilere hakaret ederken aklınıza hiç dersim gelmiyordu.. Cemaatlerin alevi düşmanı olduğunu dünya alem biliyor.. Kimseyi kandıramazsınız.. Boşa çene yormayın...

Not: Ben dersim isyanını herkesin kendisi için kullandığını düşünüyorum. Kimse kalkıpta bana dersimde böyle olmuş böyle bastırılmış hikayesini anlatmasın.. Burdan siyaset yapmak bile boş.. Hele alevi düşmanı cemaatçilerin ağzına hiç yakışmıyor... Sabaha kadar dersim şöyle böyle dese birşey olmaz...

loopused'e

kemal kılıçdaroğlu dede değildir. dedenin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

gemar'a

ali'yi sevmekle alevi olunmaz. alevilik o kadar sığ bişey değildir. o kadar sığ sözleri söyleyebilecek kişiler zaten isteseler de alevi olamazlar.

loopused'e

kemal kılıçdaroğlu dede değildir. dedenin ne olduğunu öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

gemar'a

ali'yi sevmekle alevi olunmaz. alevilik o kadar sığ bişey değildir. o kadar sığ sözleri söyleyebilecek kişiler zaten isteseler de alevi olamazlar.

ali severek olur demedim ki...
Ben Hz.Ali(ra) sevmek yolundan giderek dedim.Onun yolu Peygamberin yoludur değişik bişi uygulamadı sanki kitap getirmiş gibi konuşmayın.Sonra mahşerde derdinizi anlatırsınız Hz.Ali(ra).Abicim Hz.Ali(ra) yolundan gitmek sana fazladan bişi kazandırmaz yada ekisltmez ha nedir Alevilik 4 halifeden Hz.ALi(ra) daha çok beğenirsin o kaadar artısı getirisi yok bunu herkes bilir aksini iddia eden tek kul varsa gelsin ben en eski ve Aleviliği çıkaran adamın şiirlerini sözlerini getireyim...

aliyimi seversin veliyimi bilmem kimi seversen sev ama Alevilik demek Hz.Ali(ra) sevmek ve yolundan gitmektir...
İslamda basit alevilikte basit hatta çok çok basit yazlnızca münafıklar dini zorlaştırır ve zor gösteriri...

BEn Atatürk böyle birşey yapmış demedim ki..Burdan Atatüke hakaret etmeyin dedim.. Birde hadi birşeyler kanıtlıycan düzgün bir kaynak göster. kaynağın kaynak değil..
Düne kadar alevi düşmanıydınız meydanlarda alevilere hakaret ederken aklınıza hiç dersim gelmiyordu.. Cemaatlerin alevi düşmanı olduğunu dünya alem biliyor.. Kimseyi kandıramazsınız.. Boşa çene yormayın...

Not: Ben dersim isyanını herkesin kendisi için kullandığını düşünüyorum. Kimse kalkıpta bana dersimde böyle olmuş böyle bastırılmış hikayesini anlatmasın.. Burdan siyaset yapmak bile boş.. Hele alevi düşmanı cemaatçilerin ağzına hiç yakışmıyor... Sabaha kadar dersim şöyle böyle dese birşey olmaz...

Ben zaten belirttiğim insanın Atatürk olmadığı anla diye verdim o linki sana ama anlama kapasitesi.

Ayrıca ben kalkıpta burda alevilerin haklarınıda savunmuş değilim onların tarafındayım gibi bi iddamda yok. Alevi düşmanı cemaacilerden de değilim. Kısacası bana karşı yazdıkların benim yazdıklarıma karşı yazılacak cümleler değil.

İnsan bir konuyu kavrayamayınca saçmalıyor işte.

yüzde 3 ü tebrik etmek lazım doğru düşünebilen lerin de var olduğunu azda olsa göstermiş oldular

Geri