Alevilerden CHP'ye destek!

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Alevi kesimden üyeler tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde toplumun ilerici ve demokratik kesimleriyle CHP'nin bağları koparılmaya çalışılıyor. Bu Cumhuriyet devrimlerini zayıflatma projesidir" denildi.

Partinin İstanbul İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İl Başkanı Gürsel Tekin, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Sekreteri Muhittin Çalagan, Alevi Dedesi Ali Şahin ve Alevi dernekleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muhittin Çalagan, "Bir süredir Alevi toplumu üzerinden CHP yıpratılmaya çalışılıyor. CHP, Alevilerin gerçek taleplerini politikalarına yansıtmayan bir parti olarak gösterilmeye çalışılıyor" dedi.

Buna kendini solcu ve demokrat olarak tanımlayan kimi çevrelerin de katıldığını öne süren Çalagan, "Bilinmelidir ki bu bir Cumhuriyet devrimlerini zayıflatma projesidir. Sol ve sosyal demokrat anlayışın ülkemizdeki tek temsilcisi partimizi dinsel ve etnik temelli politika yapmakla itham edenler akıllarını peynir ekmekle yiyenlerdir. Bizim temel varlık nedenlerimizden biri de bunu yapanlara karşı durmaktır" diye konuştu.

"Hiçbir CHP'li insan yakmamıştır"

"Hiçbir CHP'li insan yakmamıştır. Toplu katliamlara katılmamış, katliamcıları partisinde milletvekili yapmamıştır" diyen Çalagan, "Ne acıdır ki son günlerde bu zalimler Alevi dostu CHP'yi, Alevi düşmanı gibi sunmaya çalışmaktadır. CHP'de çeşitli kademelerde görev yapan Alevi kökenliler olarak dostumuzu ve düşmanımızı da gayet iyi bildiğimizi cümle aleme duyurmak isteriz. Hiç kimse bizim üzerimizden siyasi rant devşirmeye kalkmasın" dedi.

Salonu dolduran Alevi sivil toplum kuruluşları üyeleri Çalagan'ın konuşmasına alkışlarla katıldı.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ın yeni bir siyasi oluşuma katılma hazırlıkları içinde oldukları ve CHP nin artık sol bir parti olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "O, Ali Bey'in kişisel düşüncesidir. Hiçbiri bizden daha fazla solcu değildir. Merak etmesinler" yanıtını verdi.

Alevi dedesi Ali Şahin de CHP'nin 80 senedir yetimleri büyütmüş, öksüzleri yürütmüş, yokları var etmiş bir parti olduğunu söyleyerek, "CHP'den kopmak isteyen Alevilere sesleniyorum. Alevisi de sünnisi de arkadaşım. Hangi millet olursa olsun. Çanakkale'yi göz önüne alsınlar. Adam babasını unutursa dünyayı unutur. Atatürk, bizim cumhuriyetimizin temel taşıdır. Atatürkçülüğü unutursak dünyayı unuturuz. Bütün bunları Alevi dedelerin hepsine de söyledim" diye konuştu.

Alevilerden CHP'ye destek!

kime vercek alevileri umursamayan akpye mi bu kadar sene umursadı mı alevileri

Daha dün istanbulda alevilerin vakiflar arsasindaki cem evini yikanlar bugün alevileri CHP'den sogutmaya calisiyorlar ama basaramiyacaklar aleviler kendilerini iyi tanyiyorlar. artık chp,de kendine bir çeki düzen vermeli, yoksa kendisi,de bu kıytırık ortamda yok olur, çünkü akp bunun peşinde, değerlerimizi yok etme beşinde.

Kemal kılıçdaroğlu gibi 2-3 kişinin yapmış olduğu bir açıklamanın hiçbir önemi yoktur

ki halihazırda açılmış bi konu yok muydu alevilerin yeni oluşumu olduğuna dair ???

chp bugüne kadar hiç birşey vermeden oy aldı çünkü alevilerin zihniyetine en uygun chp ama o da parti değil

keçiye abdurrahman çelebi olayı işte ...

Kemal kılıçdaroğlu gibi 2 -3 kişinin yapmış olduğu bir açıklamanın hiçbir önemi yoktur

ki halihazırda açılmış bi konu yok muydu alevilerin yeni oluşumu olduğuna dair ???

chp bugüne kadar hiç birşey vermeden oy aldı çünkü alevilerin zihniyetine en uygun chp ama o da parti değil

keçiye abdurrahman çelebi olayı işte ...

ya arkadasım bırak bu isleri aleviler 2-3 tane densizin solediklerine pek bakmaz onu gectim zaten bi alternatifi yok chpnin kime wercek oyunu akpye mi zorunlu din dersleri kalksın dediler sacma istekler dedi din ozgurlugu dinimizi yasayamıyorz dediler cem evleri ibadethane olsun dediler bin tane alavere dalavereyle işi unutturdular madımakın yıl donumerinde tek bir bas saglıgı dilenmedi vs.... akp fln zaten direk karsı alevilere

Aleviler cami de ibadet edemezlermi acaba ? Sonuçta cami ler hepimizin dir , buyrun gelin ne olursanız olun yinede gelin yeterki , safi olun samimi olun , Allah şahidimdir cem evine girer namazımı kılarım ben !!! Şartlar uyduktan sonra kılarım .. Sizde buyrun camiye gelin .. Söz konusu kardeşlik dirlik birlik deilmidir ... Bir adımda siz atın haydi ...

Aleviler cami de ibadet edemezlermi acaba ? Sonuçta cami ler hepimizin dir , buyrun gelin ne olursanız olun yinede gelin yeterki , safi olun samimi olun , Allah şahidimdir cem evine girer namazımı kılarım ben !!! Şartlar uyduktan sonra kılarım .. Sizde buyrun camiye gelin .. Söz konusu kardeşlik dirlik birlik deilmidir ... Bir adımda siz atın haydi ...

adamlar diyorki inanısım boyle sen diyosun camiye gel

merak ettiğim bir konu var alevilik ayrı bir din mi eğer öyleyse sözüm yok deyilse niçin camileri kabul etmiyorlar ibadet için yada zorunlu din dersi kalksın diye diretiyorlar bu konuyu acıklayacak bir kişi varsa sevinirim

Ben cem evine geliyorum ama ,, İnanırmısın hacıbektaş a bile gittim neden biliyomusunuz ? Çok sevdiğim ve inancında samimi olan alevi arkadaşımla gittim .. Ve o arkadaşımda beni karşılıksız bırakmadı cami ye geldi .. yaşı 30 şu anda ve 13 yaşından beri ilk defa camiye girdiğini söyledi , aramızda kalsın dedi ve arada bir gelelim hoşuma gitti dedi ..
Bu arkadaş ta alevi onunda kendine göre inancı var .. Mesela inanç deil hemşerim kafanızdaki tabuları yıkmalısınız .. Geçin öyle uyduruk tabuları yok inancı öyleymi .. Dünyada hangi inanç camiye girmeyiniz der hangi inanç cami yi engeller tavır takının der..

Ben cem evine geliyorum ama ,, İnanırmısın hacıbektaş a bile gittim neden biliyomusunuz ? Çok sevdiğim ve inancında samimi olan alevi arkadaşımla gittim .. Ve o arkadaşımda beni karşılıksız bırakmadı cami ye geldi .. yaşı 30 şu anda ve 13 yaşından beri ilk defa camiye girdiğini söyledi , aramızda kalsın dedi ve arada bir gelelim hoşuma gitti dedi ..
Bu arkadaş ta alevi onunda kendine göre inancı var .. Mesela inanç deil hemşerim kafanızdaki tabuları yıkmalısınız .. Geçin öyle uyduruk tabuları yok inancı öyleymi .. Dünyada hangi inanç camiye girmeyiniz der hangi inanç cami yi engeller tavır takının der..

sunu anlamak istemiosunz devlet insanların inanlarını sormaz eger nufusun yaklasık yuzde 15i bole bir dini warsa bunu kabul eder bunu yapmak zorundadır

Devlet le ilgisi ne abicim .. Söz konusu sen ve ben deilmiyiz sıyrıl şu akp den chp den bana objektif ol .. İbadethane istiyoruz diyosun toplayın aranızda para gidin cemevi yaptırın her tarafa.. Cami lerde cuma larda cömmatten para toplanıyor camiler yapılmak için .. Türkiye deki istatisliklere bi bakın bakalım devletin yaptırdıgı cami kaç tane halkın paralarından toplanarak yapılan cami kaç tane ..

Devlet le ilgisi ne abicim .. Söz konusu sen ve ben deilmiyiz sıyrıl şu akp den chp den bana objektif ol .. İbadethane istiyoruz diyosun toplayın aranızda para gidin cemevi yaptırın her tarafa.. Cami lerde cuma larda cömmatten para toplanıyor camiler yapılmak için .. Türkiye deki istatisliklere bi bakın bakalım devletin yaptırdıgı cami kaç tane halkın paralarından toplanarak yapılan cami kaç tane ..

imamların maaşını kim veriyor elektrik su yada ısıtmasını kim karsılıyor zaten burda konu ne akp ne chp konu devletin dine esit davranması laik devletin geregi budur.

daha ne olsun be kurban

Hükümet Alevi açılımı için düğmeye bastı. Bu kez işler resmiyete dökülüyor. Bakın Alevi açılımı neleri kapsıyor? Hükümet Alevilerin taleplerini resmiyete döküyor. Cemevlerine yasal statü verilecek, cemevlerinde görev yapacak Alevi dedelerine de maaş bağlanacak. Ankara'da yapılan mitingden sonra Bakanlar Kurulu toplantısında Alevi açılımının ele alındığını belirten gazeteci Ruşen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından, hükümetin bu konuda düğmeye bastığını söyledi.22.11.2008

Hükümet Alevi açılımı için düğmeye bastı. Bu kez işler resmiyete dökülüyor. Bakın Alevi açılımı neleri kapsıyor?

Hükümet Alevilerin taleplerini resmiyete döküyor. Cemevlerine yasal statü verilecek, cemevlerinde görev yapacak Alevi dedelerine de maaş bağlanacak.

Ankara'da yapılan mitingden sonra Bakanlar Kurulu toplantısında Alevi açılımının ele alındığını belirten gazeteci Ruşen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından, hükümetin bu konuda düğmeye bastığını söyledi.

Ruşen Çakır'a göre hükümet, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Alevi kökenli AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu'nun inisiyatifinde dünden itibaren resmen başlatma kararı aldı.

Hükümet'in Alevi açılımında ana başlıklar şöyle;

Aleviler Kültür Bakanlığı ya da Başbakanlık'a bağlı bir birimde temsil edilecek.
Cemevlerine yasal statü getirilecek
Alevi dedelerine maaş bağlanacak
Hükümet tüm Alevi kuruluşlarıyla diyalog kuracak
Alevi açılımı için tüm siyasi partilerle görüşülecek
Diyanet İşleri Başkanlığı süreci destekleyecek

kaynak Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ::. - Alevi dedelere maaş bağlanacak

Gayet normal bir durumdur, Fırıldaklara verilecek desteği yoktur doğru insanların..

daha ne olsun be kurban

Hükümet Alevi açılımı için düğmeye bastı. Bu kez işler resmiyete dökülüyor. Bakın Alevi açılımı neleri kapsıyor? Hükümet Alevilerin taleplerini resmiyete döküyor. Cemevlerine yasal statü verilecek, cemevlerinde görev yapacak Alevi dedelerine de maaş bağlanacak. Ankara'da yapılan mitingden sonra Bakanlar Kurulu toplantısında Alevi açılımının ele alındığını belirten gazeteci Ruşen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından, hükümetin bu konuda düğmeye bastığını söyledi.22.11.2008

Hükümet Alevi açılımı için düğmeye bastı. Bu kez işler resmiyete dökülüyor. Bakın Alevi açılımı neleri kapsıyor?

Hükümet Alevilerin taleplerini resmiyete döküyor. Cemevlerine yasal statü verilecek, cemevlerinde görev yapacak Alevi dedelerine de maaş bağlanacak.

Ankara'da yapılan mitingden sonra Bakanlar Kurulu toplantısında Alevi açılımının ele alındığını belirten gazeteci Ruşen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından, hükümetin bu konuda düğmeye bastığını söyledi.

Ruşen Çakır'a göre hükümet, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Alevi kökenli AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu'nun inisiyatifinde dünden itibaren resmen başlatma kararı aldı.

Hükümet'in Alevi açılımında ana başlıklar şöyle;

Aleviler Kültür Bakanlığı ya da Başbakanlık'a bağlı bir birimde temsil edilecek.
Cemevlerine yasal statü getirilecek
Alevi dedelerine maaş bağlanacak
Hükümet tüm Alevi kuruluşlarıyla diyalog kuracak
Alevi açılımı için tüm siyasi partilerle görüşülecek
Diyanet İşleri Başkanlığı süreci destekleyecek

kaynak Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ::. - Alevi dedelere maaş bağlanacak

solemesi kolay zorunlu din dersleri

abi sen ne istiyosun bilmiyorum ama niyetin üzüm yemek deil anlaşıldı ..

olacak bunlarda olacak İnşallah .. Osman lı anlayışı bu deilmidir . %1 ide %99 gibi korumak onlarında isteklerine kulak vermek .. Ah kurban oldugum Osmanlı , ondaki adaleti ondaki medeniyeti bilseniz emin olun benden cok istersiniz Osmanlıyı , Çok uluslu devlet ünvanı Osmanlıda ..

ya arkadasım bırak bu isleri aleviler 2-3 tane densizin solediklerine pek bakmaz onu gectim zaten bi alternatifi yok chpnin kime wercek oyunu akpye mi zorunlu din dersleri kalksın dediler sacma istekler dedi din ozgurlugu dinimizi yasayamıyorz dediler cem evleri ibadethane olsun dediler bin tane alavere dalavereyle işi unutturdular madımakın yıl donumerinde tek bir bas saglıgı dilenmedi vs.... akp fln zaten direk karsı alevilere

ben diyorum bursa sen diyon istanbula bilet yok

postumda akp'ye oy versinler diye bi ifade var mı ?
dediğim şey gayet açık sade ve sadece zaruriyetten istemeye istemeye chp oy atıyorlar parti diye ama o da parti değil

bu bahsettiğin isteklere gelince o kadar oy verilen ve lafta alevilerin meclisteki temsilcisi chp neden tek bir öneri dahi sunmaz ki hiç düşündün mü bunları

akp bu kadar nemalansa emin ol daha fazlasını yapardı ama vermeyecekleri gün gibi aşikar ki ben akp tarafından bi oy isteme beyanı görmedim ...

gerçi bu yazdıklarım ebedi muhalefetin yine zoruna gidecek ama ne yapalım sitenin sahibi o değilmiş

Geri