Alevi kavgası!

Bi insan Bukadarmı Boş konuşur.Alevilik Bir Meshepdir.Milletin aklını bulandırma.Hiçbirşey bilmiyorsun.Bide Biliyorum Diye Kendini Avutma

OoOooo şimdi mezhepmi olduu kandırın kendinizi ancak böyle tatmin olursunuz...

Kul ile Allah arasına kim girmişki senin laiklik anlayışını tebrik ederim diyanetten bahsettin hiç bir müftüye gidip ben aleviyim aleviliğe bakışınız nasıl diye sordun mu git bi sor ona göre diyaneti hocaları yargıla

saf numarası yapma diyanetin basına yaptığı açıklamalar malumdur neyini soracam daha...

Kendimizi Kandırdığımız yok.insanların İnançlarıyla böyle Konuşamazsın.Birgün Bi Kayaya Toslarsın...Canın aCır...

Ben insanların inançlarından değil kendi inançlarımdan bahsediyorum...

evet tartışacak bir bilgin varsa buyur bakalım doğru yada yanlış diyelim ama yoksa boşa laf etme bu benim inancım saygı duy o zaman...

Ben insanların inançlarından değil kendi inançlarımdan bahsediyorum...

evet tartışacak bir bilgin varsa buyur bakalım doğru yada yanlış diyelim ama yoksa boşa laf etme bu benim inancım saygı duy o zaman...

Benim senin iNancıNa saygı Duymakdan Başka Bi Çarem yok.Tmm Kendi iNançLarını SavunaBilirsin.Ama Savunurken Diğer iNsanların İnançlarına saygılı oLmak ZorundaSın.KafanaGore Bu böyLe Şu ŞöyLe DiyeMezsin.Benim aNLatmak isTediğiM Bu.Neyse işTeyim Fazla Yazamıcam.Dediklerime Umarım Dikkate aLırsın.Hadi HayırLı Günler

Alevilik özetle KURANDIR aç Kuranı oku ama gidipte ne idiğü belirsiz külliyatları bilmem kimin rivayet ettiği hadisleri değil bilmem neyin buharisi şafisi hanifisi hanbellisi saiti nursisi fetullahı değil yanlız KURANI OKU ...

Ama kur-an ı kerimde 12 imam orucundan bahsetmiyor , Hz. Ali den bahsetmiyor , Hacı bektaş ı veli hazretlerinden bahsetmiyor , Alevilik kelimesi hiç geçmiyor , Cem evlerinden bahsedilmiyor , ama şunu diyor °" Peygamber size ne verdiyse onu alın (ne emrettiyse onu yapın) Size ne yasak ettiyse ondan da sakının (ona muhalefet etmeyin) ALLAH'tan korkun; çünkü, (Peygamber'e muhalefet edenlere karşı) ALLAH'ın azâbı çetindir " Haşr/7

ve peygamberimizde diyorki ; °"Bana Kur'ân ve onunla beraber onun gibisi (sünnet) verildi Yakında karnı tok, koltuğuna yaslanmış birisi , 'Size bu Kur'ân yeter ; onda neyi helâl bulursanız , onu helâl kabul ediniz; onda neyi haram bulursanız, onu'da haram biliniz' diyecek Şunu iyi biliniz ki, Resulullah'ın haram kıldığı da ALLAH'ın haram kıldığı gibidir" Hadis'i Şerif (Ebû Davûd)

Bana bi bi kaç ayet gösterirmisin alevilik adına ...

Benim senin iNancıNa saygı Duymakdan Başka Bi Çarem yok.Tmm Kendi iNançLarını SavunaBilirsin.Ama Savunurken Diğer iNsanların İnançlarına saygılı oLmak ZorundaSın.KafanaGore Bu böyLe Şu ŞöyLe DiyeMezsin.Benim aNLatmak isTediğiM Bu.Neyse işTeyim Fazla Yazamıcam.Dediklerime Umarım Dikkate aLırsın.Hadi HayırLı Günler

Haklısın zaten buna çok özen göstermeye çalışıyorum ancak yapılan yorumlar cehalet boyutuna ulaşınca ister istemez biraz agresif cevap yazıyorum ,mümkün olduğunca bu konuda özen gösterdiğimi bilmeni isterim...

Ama kur-an ı kerimde 12 imam orucundan bahsetmiyor , Hz. Ali den bahsetmiyor , Hacı bektaş ı veli hazretlerinden bahsetmiyor , Alevilik kelimesi hiç geçmiyor , Cem evlerinden bahsedilmiyor , ama şunu diyor °" Peygamber size ne verdiyse onu alın (ne emrettiyse onu yapın) Size ne yasak ettiyse ondan da sakının (ona muhalefet etmeyin) ALLAH'tan korkun; çünkü, (Peygamber'e muhalefet edenlere karşı) ALLAH'ın azâbı çetindir " Haşr/7

ve peygamberimizde diyorki ; °"Bana Kur'ân ve onunla beraber onun gibisi (sünnet) verildi Yakında karnı tok, koltuğuna yaslanmış birisi , 'Size bu Kur'ân yeter ; onda neyi helâl bulursanız , onu helâl kabul ediniz; onda neyi haram bulursanız, onu'da haram biliniz' diyecek Şunu iyi biliniz ki, Resulullah'ın haram kıldığı da ALLAH'ın haram kıldığı gibidir" Hadis'i Şerif (Ebû Davûd)

Bana bi bi kaç ayet gösterirmisin alevilik adına ...

Tamam sorunla ilgileneceğim ancak ne idiğü belirsiz şeyleri ( hadis olduğuna inanıyorsunuz) okumayın dedim sadece KURANA BAKIN dedim diimi ayrıca Cuma kelimesi nedir iyi araştır bula bula CEM (toplanmaya) e gelirsin .

şimdi çıkmam lazım sonra dönücem ...

Alevilik özetle KURANDIR aç Kuranı oku ama gidipte ne idiğü belirsiz külliyatları bilmem kimin rivayet ettiği hadisleri değil bilmem neyin buharisi şafisi hanifisi hanbellisi saiti nursisi fetullahı değil yanlız KURANI OKU ...

TraFoo Bu ne demek şimdi ne idüğü belirsiz demekle ne kasdediyorsun Hz.Alininde sözleri var şimdi buna inanmak mı lazım yoksa ne idüğü belirsiz sözler mi demek lazım nedir bu kin nefret. Şfi ye Buhariye bu kadar dil uzattığına göre ne diyeyim Cahil kendini cesaretli görenmiş.

Hz. Ali, sağlığında Hz. Muhammed’in övgüsüne mazhar olmuş bir sahâbîdir. Hz. Peygamber’in amcasının oğlu ve damadıdır. Ben kimin dostu isem, Ali de onun dostudur , Yâ Ali! Sen dünyada da âhirette de benim kardeşimsin , Her Peygamber’in nesli kendisinden, benimkisi ise Ali’den olacaktır hadîsleri, Hz. Ali’nin Hz. Peygamber tarafından ne kadar sevildiğini göstermektedir. Hz. Peygamber, Hz. Ali’yi sadece övmekle kalmamış, kendisinden devam edeceğini söylediği nesli olan Ehl-i Beyt’ini, Kur’an’la birlikte mîrâs bırakmıştır: Size, uyduğunuz takdirde benden sonra asla sapıtmayacağınız iki şey bırakıyorum. Kur’an-ı Kerîm ve Ehl-i Beyt’im. Bu iki şey, Cennet’te Kevser havuzunun başında bana gelip (hakkınızda bilgi verinceye kadar) birbirlerinden ayrılmayacaklardır.
Hz. Peygamber’in bu mesajı, tekke ve dergâhlarda iyi algılanarak, Hz. Ali’ye karşı derin ve güçlü bir muhabbet beslenilmiştir. Hz. Ali, İslâm Tasavvuf Düşüncesi’ni derinden etkilemiştir. Onun ilmi, zühd ve takvâsı, yani ibâdet hayatına verdiği önem, sûfiler tarafından örnek alınmasını beraberinde getirmiştir. Gerek Bektâşî dervişleri, gerekse diğer tarîkat erbabınca, Hz. Ali’ye Şâh-ı Velâyet”, “Sultân’ül-Evliyâ” lâkabları uygun görülmüştür. Âşık Vîrânî’ye göre, Hz. Ali’ye duyulan sevgi, Allah’ın inâyetine sebeptir. Çünkü, velâyet kabzasını elinde tutan Hz. Ali, allah’a giden yolların öğreticisi olmuştur:
Her kim ki sever cân ile Şâh-ı Velâyeti
Hakk’ın anadır çünkim bilesin inâyeti
Bunu iyi oku TraFoo yok laiklikmiş yok şuymuş buymuş gibi sözlerle bölücülük yapma biz Hz.Ali yide severiz adım Ali demekki senden daha çok aleviyim alevilik Hz.Ali yi sevmekse

TraFoo Bu ne demek şimdi ne idüğü belirsiz demekle ne kasdediyorsun Hz.Alininde sözleri var şimdi buna inanmak mı lazım yoksa ne idüğü belirsiz sözler mi demek lazım nedir bu kin nefret. Şfi ye Buhariye bu kadar dil uzattığına göre ne diyeyim Cahil kendini cesaretli görenmiş.

yahu aleviliği sorana KURANA baksın dedim anlaşılmadı ben daha nasıl vurgulayayım hadise bakmayın diyorum adam bana hadis getiriyor şafiye buhariye bakma diyorum şafiden buhariden bana laf getiyorsa ben daha ne diyeyim.

kardeş sana şafidende buharidende saçma sapan peygambere iftira edilmiş bir sürü zırvayı bulurum eğer istersen tabiii......

(daha sonra çok geniş bir şekilde konuyla ilgileneceğim...)

Tamam sorunla ilgileneceğim ancak ne idiğü belirsiz şeyleri ( hadis olduğuna inanıyorsunuz) okumayın dedim sadece KURANA BAKIN dedim diimi ayrıca Cuma kelimesi nedir iyi araştır bula bula CEM (toplanmaya) e gelirsin .

şimdi çıkmam lazım sonra dönücem ...

Şimdi bu cevabınıza nasıl bir cevap yazsam bilemiyorum .. Her verdiğiniz cevap biraz daha enteresanlaşıyor .. Şimdi sırayla başlayalım .. Sorunla ilgilenmeyin bence şu an ne biliyosanız buyrun koyun ortaya .. Ortada bi sorun yok sadece sizin bildiğinizi umduğumuz bir inançtan bi kaç soru sorduk , siz sorun haline çevirdiniz .. Bu da şuna delalettir bu konuda hiç bir fikriniz yok artık kabul ediniz .. İkincisi ne idiğü belirsiz şeyler derken , Peygamberin sözleri ne idiğü şeyler olarak algılıyorsunuz , eyer yukarda zikredilen hadis in hadis olmadığına dair bir kanıtınız varsa buyrun koyun ortaya , eyer kanıtınız yoksa siz peygamber sözlerine ne idiğü belirsiz diyerek o yüce şahsiyete hakaret etmiş oluyorsunuz , ve yukarda zikrettiğimiz ayeti kerime de peygambere uyun diyor , siz kur-an a bakın diyorsunuz sizce bu tezat deilmidir ? Demişsiniz ki okumayın sadece Kur-an ı kerim e bakınız bu cümlenizden bişi anlayamadım ben kur-an ı kerim e bakmak hemde okumadan bakmak , Ben kapagına bakarak içini okuyamıyorum , sizin öyle bir yeteneğiniz varsa nasıl yaptıgınızıda açıklarmısınız biraz .. Ve son olarak Cem evleri ne karşı cuma kelimesi demişsiniz Kur-an ı kerimde cuma evleri diye bişi asla geçmiyor bu bir ikincisi cuma toplanmak anlamında cuma namazları olarak niteler , bu iki okumanız var ise umarım vardır açın cuma suresini bi okuyun bu üç..
Maksadım sizi burada rezil etmek deil ama bişi biliyorsanız ve kanıt gösterebiliyorsanız konuşun , bilmiyorsanız da biraz saygı duyun , en azından bunu yapabilirsiniz
diye düşünüyorum ve yorumu siz değerli hh okurlarına bırakıyorum ...

pastella82 san ben cevap vereyim. soruyu samimi oalrak sorduğunu düşünerek cevaplıyorum.

alevilik ne mezhepdir ne dindir.

alevilik ali taraftarlarına verilen genel isimdir. şiiler,zeydiler,ismaililer aleviliğin büyük kollarıdır. alevilerin ortak noktalarından biri de mezhepleridir. caferi mezhebine tabidirler.

caferi mezhebinin imamı 12 imamlardan olan peygamberin ali neslinden torunlarından imam cafer-i sadık'tır. kuranı çok iyi derecede bilen ve özümsemiş bir imamdır.

alevilik muhammedin ölümünden hemen sonra işaret edilen kişinin edğil ebu bekirin halife ilan edilmesiyle başlamıştır. gerçekten ilk ayrışma fedek hurmalığı olayıyla başlamıştır. ve bu olaylar alinin öldürülmesi, hasanın zehirlenmesi, kerbela olayıyla ayrışma daha da belirgin hale gelmiştir.

ulu bir tapılanı vardır. allah.

ama sünni inancındaki celalullah değil cemal ullahtır. yani aleviler allahtan korktukları için, cehenneme gitmemek için değil sevdikleri için ona taparlar. bu yönüyle sünnilerden ayrılırlar.

ve allahı tek olarak anmazlar. allhla birlikte onun resülü muhammed ve allahın aslanı aliyi de anarlar.
yani ya allah ya muhammed ya ali.

tek bir kitabı vardır. kuran-ı kerim. diğer bütün yazıtlar, söylenceler kurana çıkar. rehber kurandır. başka bir rehber ve ya önder aramaya gerek yoktur.

alevi olmanın şartı cem töreninde bütün benliğini allah yoluna adamak ve bunun üzerine yemin etmektir. gelme gelme dönme dönme, gelenin malı dönenin canı cümlesi çok şeyi anlatabilir.

alevilikte her alevinin kadın ya da erkek bir müsaip kardeşi olmak zorundadır. ve bu kardeşlik cem töreniyle ilan edilir. genel uygulama olarak iki kişi birbirini kardeş oalrak seçer evlilerse eşşleri de kardeş olur. ve cem töreninde bir kurban kesilir ve bu kardeşler dualar okunarak kardeşlikleri ilan edilir. ve müsaip kardeşlik gerçek kardeşlikten daha ileri bir seviyedir. mesela amca çocukları evlenebilirken müsaip kardeş çocukları evlenemez.
müsaipliği bu kadar önemli ve kutsal kılan şey muhammed ve alinin müsaip kardeş olmalarıdır.
müsaiplik peygamber yolu olduğu için kutsal kabul edilir.

gelelim en ince noktaya. ne alevilikte ne de allaha gerçekten, yürekten inananbütün toplumlarda mum söndü gibi aşağılıkça bir durumun olması bırakın kabul etmeyi düşünülemez bile. bu olay tamamen art niyetli, allah ve din düşmanı, yezidin kerbelada başlattığı kini bu günlere taşıyan kişilerin uydurması bir olaydır.

başka merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin. memnuniyetle cevaplarım.

Şimdi bu cevabınıza nasıl bir cevap yazsam bilemiyorum .. Her verdiğiniz cevap biraz daha enteresanlaşıyor .. Şimdi sırayla başlayalım .. Sorunla ilgilenmeyin bence şu an ne biliyosanız buyrun koyun ortaya .. Ortada bi sorun yok sadece sizin bildiğinizi umduğumuz bir inançtan bi kaç soru sorduk , siz sorun haline çevirdiniz .. Bu da şuna delalettir bu konuda hiç bir fikriniz yok artık kabul ediniz ..

-Soru sordun ve bende sorunla ilgileneceğim dedim ancak gördüğüm kadarıyla kelime oyunu peşindesiniz ,lütfen hatiplik (laf ebeliği) yapmayın samimi olunki samimiyetinize inanalım böyle boş laflar kelime oyunları peşine koşmayın..

-Delalet buyurmuşsunuz oda sizin kuruntunuzdur (zannızdır) .zanların büyük bir bölümüde yanlıştır Eğer Allahın yalancı olmadığına inanıyorsan zannın büyük bir kısmı günah olduğuna inanıyor olmalısın onun içindirki sanıların sana yol gösterici olmasın derim yaniiii kısaca şunu diyorum arkadaş benim bir çok şey hakkında bir çok fikrim var bu konudaki fikirlerimde sandığının çok üzerinde olduğuna inanabilirsin......

İkincisi ne idiğü belirsiz şeyler derken , Peygamberin sözleri ne idiğü şeyler olarak algılıyorsunuz , eyer yukarda zikredilen hadis in hadis olmadığına dair bir kanıtınız varsa buyrun koyun ortaya , eyer kanıtınız yoksa siz peygamber sözlerine ne idiğü belirsiz diyerek o yüce şahsiyete hakaret etmiş oluyorsunuz , ve yukarda zikrettiğimiz ayeti kerime de peygambere uyun diyor , siz kur-an a bakın diyorsunuz sizce bu tezat deilmidir ?

-Ben sana bir sürü zırva getiririm yeterki bana filancanın rivayetlerine itibar ederim filanca rivayet etmişse kesin peygambere ait sözdür demen kafiii.

-Peygamberin sözlerini ne idiğü belirsiz laflar olarak algılamıyorum ne idiğü belirsiz lafların peygambere ait olduğuna inanmıyorum.

-Peygamberin söylemediği halde söylediği rivayet edilmiş sözler peygambere edilmiş iftiralar değilmidir?

Demişsiniz ki okumayın sadece Kur-an ı kerim e bakınız bu cümlenizden bişi anlayamadım ben kur-an ı kerim e bakmak hemde okumadan bakmak , Ben kapagına bakarak içini okuyamıyorum , sizin öyle bir yeteneğiniz varsa nasıl yaptıgınızıda açıklarmısınız biraz ..

-Laf ebeliği (hatiplik) yapıyorsunuz gene .Kurana bakın dedim sen bakarak nasıl okuyacağım diye soruyorsun Ben Kurana bak oku desem belkide nasıl anlayacağını soracaksın..

-Ben Kurana bakın derken ona itibar edin onu okuyun onu anlamaya çalışın anlamında kullandım...
Ve son olarak Cem evleri ne karşı cuma kelimesi demişsiniz

Ve son olarak gene hatiplik yapıyorsunuz ben cem evleri demedim .

Kur-an ı kerimde cuma evleri diye bişi asla geçmiyor bu bir ikincisi cuma toplanmak anlamında cuma namazları olarak niteler , bu iki okumanız var ise umarım vardır açın cuma suresini bi okuyun bu üç..

Kuranda cuma evleri diye bir şey geçtiğini kim söylediki Kuranda Cuma evleri geçmiyor diyorsunuz? Anlaşılan laf ebeliğiniz kadar hayal dünyanızda çok iyi, benim söylemediğim şeyleri bana yıkarak mantık yürütmeyiniz, ben ne cuma evleri dedim nede cem evleri dedim...
Maksadım sizi burada rezil etmek deil ama bişi biliyorsanız ve kanıt gösterebiliyorsanız konuşun , bilmiyorsanız da biraz saygı duyun , en azından bunu yapabilirsiniz
diye düşünüyorum ve yorumu siz değerli hh okurlarına bırakıyorum ...

-Amacınızın beni rezil etmek olmayışı olduğu içinmi o kadar hatiplik (laf ebeliği) yaptınız kelime oyunlarına sığındınız demediğim bir şeyi bana mal edip onun üzerinden fikir yürüttünüz sonrada bir takım sanılarınıza dayanak yaptınız.

Sayenizde rezil rüsva oldum bile :biggrin::biggrin: sizin gibi aydın/ilerici bir insanın beni rezil etmesi hoşuma gitti yafff...

Geri