Şimdi bu cevabınıza nasıl bir cevap yazsam bilemiyorum .. Her verdiğiniz cevap biraz daha enteresanlaşıyor .. Şimdi sırayla başlayalım .. Sorunla ilgilenmeyin bence şu an ne biliyosanız buyrun koyun ortaya .. Ortada bi sorun yok sadece sizin bildiğinizi umduğumuz bir inançtan bi kaç soru sorduk , siz sorun haline çevirdiniz .. Bu da şuna delalettir bu konuda hiç bir fikriniz yok artık kabul ediniz ..
-Soru sordun ve bende sorunla ilgileneceğim dedim ancak gördüğüm kadarıyla kelime oyunu peşindesiniz ,lütfen hatiplik (laf ebeliği) yapmayın samimi olunki samimiyetinize inanalım böyle boş laflar kelime oyunları peşine koşmayın..
-Delalet buyurmuşsunuz oda sizin kuruntunuzdur (zannızdır) .zanların büyük bir bölümüde yanlıştır Eğer Allahın yalancı olmadığına inanıyorsan zannın büyük bir kısmı günah olduğuna inanıyor olmalısın onun içindirki sanıların sana yol gösterici olmasın derim yaniiii kısaca şunu diyorum arkadaş benim bir çok şey hakkında bir çok fikrim var bu konudaki fikirlerimde sandığının çok üzerinde olduğuna inanabilirsin......
İkincisi ne idiğü belirsiz şeyler derken , Peygamberin sözleri ne idiğü şeyler olarak algılıyorsunuz , eyer yukarda zikredilen hadis in hadis olmadığına dair bir kanıtınız varsa buyrun koyun ortaya , eyer kanıtınız yoksa siz peygamber sözlerine ne idiğü belirsiz diyerek o yüce şahsiyete hakaret etmiş oluyorsunuz , ve yukarda zikrettiğimiz ayeti kerime de peygambere uyun diyor , siz kur-an a bakın diyorsunuz sizce bu tezat deilmidir ?
-Ben sana bir sürü zırva getiririm yeterki bana filancanın rivayetlerine itibar ederim filanca rivayet etmişse kesin peygambere ait sözdür demen kafiii.
-Peygamberin sözlerini ne idiğü belirsiz laflar olarak algılamıyorum ne idiğü belirsiz lafların peygambere ait olduğuna inanmıyorum.
-Peygamberin söylemediği halde söylediği rivayet edilmiş sözler peygambere edilmiş iftiralar değilmidir?
Demişsiniz ki okumayın sadece Kur-an ı kerim e bakınız bu cümlenizden bişi anlayamadım ben kur-an ı kerim e bakmak hemde okumadan bakmak , Ben kapagına bakarak içini okuyamıyorum , sizin öyle bir yeteneğiniz varsa nasıl yaptıgınızıda açıklarmısınız biraz ..
-Laf ebeliği (hatiplik) yapıyorsunuz gene .Kurana bakın dedim sen bakarak nasıl okuyacağım diye soruyorsun Ben Kurana bak oku desem belkide nasıl anlayacağını soracaksın..
-Ben Kurana bakın derken ona itibar edin onu okuyun onu anlamaya çalışın anlamında kullandım...
Ve son olarak Cem evleri ne karşı cuma kelimesi demişsiniz
Ve son olarak gene hatiplik yapıyorsunuz ben cem evleri demedim .
Kur-an ı kerimde cuma evleri diye bişi asla geçmiyor bu bir ikincisi cuma toplanmak anlamında cuma namazları olarak niteler , bu iki okumanız var ise umarım vardır açın cuma suresini bi okuyun bu üç..
Kuranda cuma evleri diye bir şey geçtiğini kim söylediki Kuranda Cuma evleri geçmiyor diyorsunuz? Anlaşılan laf ebeliğiniz kadar hayal dünyanızda çok iyi, benim söylemediğim şeyleri bana yıkarak mantık yürütmeyiniz, ben ne cuma evleri dedim nede cem evleri dedim...
Maksadım sizi burada rezil etmek deil ama bişi biliyorsanız ve kanıt gösterebiliyorsanız konuşun , bilmiyorsanız da biraz saygı duyun , en azından bunu yapabilirsiniz
diye düşünüyorum ve yorumu siz değerli hh okurlarına bırakıyorum ...
-Amacınızın beni rezil etmek olmayışı olduğu içinmi o kadar hatiplik (laf ebeliği) yaptınız kelime oyunlarına sığındınız demediğim bir şeyi bana mal edip onun üzerinden fikir yürüttünüz sonrada bir takım sanılarınıza dayanak yaptınız.
Sayenizde rezil rüsva oldum bile :biggrin::biggrin: sizin gibi aydın/ilerici bir insanın beni rezil etmesi hoşuma gitti yafff...