ALevi dedeLerine izinsiz din eğitimi davası

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Hatay'da izinsiz dini eğitim verdiği belirtilen 10 Alevi dedesi hakkında dava açıldı. Alevi dedeleri, izinsiz kurs açarak çocuklara Alevilik inancını öğretmekten 3 yıla kadar hapisle yargılanıyor

100407-chpalevi.widec.jpg

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 10 Alevi, izinsiz kurs açıp çocuklara dini eğitim ders vermekle suçlanıyor.

Altı aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Aleviler’den Zülfikar Sumaytaoğlu, İnam Dadük, Hikmet Özben ve Ahmet Tümkaya için yargılama süreci başladı.

Dört sanığa destek için Samandağ Adliyesi’nde büyük bir kalabalık toplanırken, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı.

Alevi dedelerine destek verenler arasında yer alan CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, “Bu Olay Türkiye açısından çok üzücü bir durumdur. TBMM'de bu konunun çözümü için gündem dışı konuşup, konuyu dile getireceğim” dedi.

Davanın ikinci duruşması 28 Mayıs'ta görülecek.

Ekli dosyalar

• 100407-chpalevi.widec.jpg
    100407-chpalevi.widec.jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 1,220
Türkiye Laiktir Laik Kalacaktır !

İkincisi alevilik dinsel ağırlıklı bir öğreti değil kültürel ağırlıklı bir öğretidir ve temelide Türk Kültürüdür.

bu tip faaliyetler aleviliği dinleştirmek gayesi ile yürütülüyor ve bunun içinde caferilik mezhebini alevilere uyarlamaya çalışıyorlar.....

caferilik(şialık) ta dahil olmak üzere tüm mezhepleri red ediyorum ....

..:.. artık bu üLkede ki dini tartısmaLardan bıktım hem de o kadar cok bıktım ki anLatamam bu ne ya kımının aLevı olusuyLa kımının turbanıyLa kımının LaıkLıgıyLe kımının hocasıyLa sıkıLdım ıyıce ama her seyın oLdugu gıbı demokrası ve LaıkLıkte bızım uLkemısde yanlıs anLasıLıyor mıLLet feza ya cıkacak bızde yok LaıkLık yok turban yok aLevı yok o yok bu bırbırmızı yıyeLım aferın devam ama bu saLak sıyasetcıLer ve burotrakLar varken ne bekLıyorsunuz kı cok normaL bunLarın kafaLarı ancak mecLıste bırbırLerıne kufretmeye basar yazıkLar oLsun mukemmeL bır uLkeyı ne haLe getırdıLer yahu ..:..

Alevilik ve alevi dergâhları irticai bir tehdit değildir!
Milyonlarca cemaat evi ve yurtlarını görmezden gel, Alevi dedelerini içeriye al... Bu nasıl bir saçmalıktır. Türkiyede binlerce cemaat kursu ve yurtları var ve bunlar Milli Eğitime bağlı özel yurtlar. Burada çocuklara Atatürk düşmanlığından tutun, şuan ki laik ve demokratik düzen hakkında bir çok yanlış bilgi veriliyor. Süleyman Hoca Efendilerin, Fetullahın, Mahmut Hoca Efendilerin yasadışı yurt ve kurslarını görmezden gelipte, bugüne kadar herhangi bir irticai faaliyet göstermemiş, yurduna, Atasına sadık Alevileri içeri almak ne Müslümanlıkta vardır ne de insanlıkta!
Yazıklar olsun.

az bile yapmışlar en azından 10 yıl yesinler ki hiç yapmadıkları o empatiyi yargı yaptırsın bunlara

zamanında kuran kurslarındakilere direk 5-10 sene verdiler ve bunlar da alkış tuttular . zaten bunların adamıydı o ceza verenler .bugün hala bunların adamları ama arada 1-2 tane adam gibi işini yapanlar çıkmaya başladı demek ki
korkulur ki onların sonu da diğerleri gibi ihraç olmasın .

bugün gerçek yargı işleyince onlar gerici değil ,irticacı değil denmeye başlandı .
başından sonuna kadar en geri ve gerici zihniyet bunlardır ki konu gericilik değil
yasa dışı eğitim vermeleridir .

yoksa cemaat evleri vs. yasadışı değildir , sürekli dinleniyorlar sürekli kontrol altındalar ancak tek bir hamle yapacak bahaneleri yok çünkü adamların devletin temeline dinamit koyma gibi amaçları yok .

alevilik devlete bariz bir başkaldırıdır , devletteki köşeleri tutup gariban-ezilen edebiyatı yapma işidir. ne caferlikle ne de İslam'la alakası yoktur .
asla ve asla Türk kültürü de değildir !
Türk kültürü olması için alevilerin çoğunun Türk olması gerekmez mi ?
çoğunluk ermeni veya kürt bu nasıl Türk kültürü yansıtmasıdır , olsa olsa çukur kazmaktır .

Türkiye laiktir , laik kalacaktır ancak şahısların dini olacaktır , inançları olacaktır .
ve geçmişte nasıl ki yasadışı olaylar yüzünden ceza alanlar varsa din,mezhep farketmeksizin diğerleri de almalıdır .

eşitlikse herkese , adaletse herkese , özgürlükse herkese ...

az bile yapmışlar en azından 10 yıl yesinler ki hiç yapmadıkları o empatiyi yargı yaptırsın bunlara

zamanında kuran kurslarındakilere direk 5-10 sene verdiler ve bunlar da alkış tuttular . zaten bunların adamıydı o ceza verenler .bugün hala bunların adamları ama arada 1-2 tane adam gibi işini yapanlar çıkmaya başladı demek ki

bugün gerçek yargı işleyince onlar gerici değil ,irticacı değil denmeye başlandı .
başından sonuna kadar en geri ve gerici zihniyet bunlardır ki konu gericilik değil

yoksa cemaat evleri vs. yasadışı değildir , sürekli dinleniyorlar sürekli kontrol altındalar ancak tek bir hamle yapacak bahaneleri yok çünkü adamların devletin temeline dinamit koyma gibi amaçları yok .

alevilik devlete bariz bir başkaldırıdır , devletteki köşeleri tutup gariban-ezilen edebiyatı yapma işidir. ne caferlikle ne de İslam'la alakası yoktur .
çoğunluk ermeni veya kürt bu nasıl Türk kültürü yansıtmasıdır , olsa olsa çukur kazmaktır .

Türkiye laiktir , laik kalacaktır ancak şahısların dini olacaktır , inançları olacaktır .
ve geçmişte nasıl ki yasadışı olaylar yüzünden ceza alanlar varsa din,mezhep farketmeksizin diğerleri de almalıdır .

Güzel Kardeşim Senin Ağzını Toplama Vaktin Geldi Sanki.Dediklerine Dikkat Et Bence.Alevilere Hakaret Edercesine Cevap Yazma.Ermeni,Kürt,Türk,Zaza Bizim İçin Farketmez İnsan Olsun Yeter !

Ayıp etmişler Alevilik nedri yani ne maksatla karışırsınız.
Fgülen'in dediği gibi Aelivilik Hz.Ali(ra) sevmekse benden iyi Alevi mi olur.
Bence Alevilik engellenmemeli hepimiz birlik beraberlik içinde olmalıyız sanki Alevilik İslamdan başka bir din.Yanlış...

Türkiye Laiktir Laik Kalacaktır !

İkincisi alevilik dinsel ağırlıklı bir öğreti değil kültürel ağırlıklı bir öğretidir ve temelide Türk Kültürüdür.

bu tip faaliyetler aleviliği dinleştirmek gayesi ile yürütülüyor ve bunun içinde caferilik mezhebini alevilere uyarlamaya çalışıyorlar.....

caferilik(şialık) ta dahil olmak üzere tüm mezhepleri red ediyorum ....

Mezhepleri nasıl reddedebilirsin ?
Aleviler gerçekten Türk Kültürü taşır ama ortaasyadan kalma şaman gelenekleri de mevcuttur...
Semah gibi...

Eğer Alevi dedeleri saf niyetle inançlarını kendileri gibi alevi gençlere aktarmak istiyorlarsa ceza almamalılar bence...
Ama adeta islamdan farklı bir dinmiş gibi de misyonerlik yapıyorlarsa Alevilik üzerinden , ceza gerektirir...

Aleviligi bende hep Hz.Ali (R.A) hayrani, onu seven müslümanlar diye algilardim. Tabiki onlar mevcut ama malesef onlarda bilmem kac safa ayrilmislar ve tamamen Islamdan cikan türleride mevcutmus.
Küccüklügümden beri bilmek istedigim Alevilik nedir diye bir kitap almistim. Bütün dünyami basima yikti o kitap.
Alevilik dinini yeni kurup tamamlamamiz diye bahsediyor.
Aleviligin sümerlerden geldigini savunuyor, alevilik alev, ates ten türedigini bahsediyor, bunun altyapisida Ingiliz bilim kadinindan kaynaklar ile belgelemeye calisiyordu. O kadin Sümerleri arastirip alevilik ile baglar kurmus. Sonucta alem yaradilmadan isik var imis, bu ruhun ve varolmanin mayasiymis ve isik alev simboliymis.
Osmanli zamaninda ve simdiki Türkiye icinde hep kendilerini saklamislar ve Aleviligi zamanin durumuna göre integre etmisler.
Bir konu vardi öldükten sonra tekrar geri dönüp olgunlasiyormus, buda 40 larin yardiyma yada etkisiyle olusuyormus.
Cem evlerinde kapici, kalfa gibi türlü türlü mertebeleri iceren kisiler varmis, komik olani bunlar Osmanli zamanindan kalan kelimeler veya meslek türleri.
Egitimlerinde bastan Islamin alt yapisi sonra Islamdan uzaklasan bir egitimleri mevcutmus.
Ya neyse bu tür bana biraz sacma ve uyduruk birsey geldi, yinede Alevileri kirmak istemem, tek iyi düsünüp iyi elesinler derim.

Genel anlamda benim icin yukaridaki anlatim cok acida gelse, demokratik bir düzende yasiyorsak, insanlar dinlerinde, kararlarinda ve vicdanlarinda hür degillermi?
Bu devlette, hiroklese ve herkulesi benimseyip cok gelismis kültür diyenlerde var, apacik escinsel olarak dolasip medyanin orta göbeginde önemli yerlerde milletimizi günlük showlarda eglendiren ve imrendirenlerde var neden alevilige inananlar hür degil? Neden hangi dinde olursa olsun yada müslümanlar hakketen hür degil? Dini geregince basini örten neden bu millette veya sistemde dislaniyor?
Yinede güzel ve basarili adimlar atilsada bizim demokrasiye yolumuz daha cok uzun.

Ayrica Laiklik nereden geldi? Simdiki bir demokratik bir devletten degilmi? Bütün demokratik devletlerde laiklik prensibi uygulanmakta, tabi Hiristiyan devletler bizlere siz Hiristiyan bir devlette yasiyorsonuz ve simbollerimize ve dinimize saygili olup kendi kültürünüzden kopmaniz gerekiyor densede. Yada bizmi Laikligi yeni kesfettik yada bizde laiklik anlami baskami?
Bu devlet laiktir ve laik kalacaktir denildiginde neyi söylemek istiyorlar?
Ha ben bundan laikiz bizim dedigimiz olur diye bir diktatörlükmü yoksa laikligin kendisinde topliyabilecegi özellikler ne?
Benim anladigim ve Fransada kopyaladigimiz laiklik, demokratik düzende din ile politikayi ayirandir. Ama o demokrasinin bir parcasidir, laiklik gibi demokrasiye esdeger bir sistem degildir.
Esasinda böyle denilmesi gerek "Biz demokratik bir ülkeyiz ve ikinci kademede laikiz"
Sanki demokrasi, koministlik, diktatörlük gibi sistemin yaninda laiklikte onlara es deger bir sisteme dönüsmüs.

Saygilar

bu kin, bu öfke nedir be hey cahil,senin kafanda kemikleşmiş bu ortaçağ düşüncelerini koyanlar işini iyi yapmış doğrusu. herşeyden önce saygılı olmayı öğrensen iyi olur. hala senin gibilerin olduğunu görmek kahrediyor insanı... yazık ki yazık..

Mezhepleri nasıl reddedebilirsin ?

Peygamberin mezhebi neydi? Peygamberin mezhebi vardıda bizmi bilmiyoruz?

Peygamber mezhepsizdi.

(Hatta dinsizdi desem çok tantana çıkacağını iyi biliyorum onun için mezhepsizdi demekle yetiniyorum.)

Tüm mezhepler inançlara bir sınır kural getirir kalıplaştırır. İSLAM Allahın Rahmetidir Hiç Allahın Rahmetinin sınırı olurmu? Allahın rahmetine sınır koymaya çalışmak İslamdan sapmaktan başka bir şey değildir ....

Aleviler gerçekten Türk Kültürü taşır ama ortaasyadan kalma şaman gelenekleri de mevcuttur...
Semah gibi...

Tabiat Allah diyor Evren Allah diyor semah dönüyor en küçük atom bile çevresindeki elektronlar dönüyor yani İslam yeni değil İslam hep vardı.

Eğer Alevi dedeleri saf niyetle inançlarını kendileri gibi alevi gençlere aktarmak istiyorlarsa ceza almamalılar bence...

Ceza almalılar ben bir alevi olarak Ceza almalarından taraftarıyım çünkü bunların caferiliği(şia)lığı yaymaya çalıştığına inanıyorum muhtemelen iran tarafından içimize salınıyor bunlar. İranın devlet nezdinde girişimleri oldu neymiş alevileri eğitmek istiyorlarmış islam ile alakaları yokmuş felan, kendileri şeriat şeriat diye sapıtmış islamı şartlara şurtlara bağlayıp mezhepleşmişler islamdan uzaklaşmışlar haberleri yok...

Ama adeta islamdan farklı bir dinmiş gibi de misyonerlik yapıyorlarsa Alevilik üzerinden , ceza gerektirir...

Evet muhtemelen öyle, tiplere baksana araplardan farkı yok bunların maksatları dediğim gibi aleviliği dinleştirmeye çalışıyor olmalılar 50 senelik hanefilik eğitimi tutmadı şimdi herhalde cafereliği devlet eliyle uyarlamaya çalışıyor olabilirler ... ( devlet sırrı olabilir , bakalım ilerde anlarız devlet tarafından desteklenip desteklenmediğini)

Mezheplere tarikatlara ve güdümlü cemaatlara karşı ayık olmak zorundayız.

bu kin, bu öfke nedir be hey cahil,senin kafanda kemikleşmiş bu ortaçağ düşüncelerini koyanlar işini iyi yapmış doğrusu. herşeyden önce saygılı olmayı öğrensen iyi olur. hala senin gibilerin olduğunu görmek kahrediyor insanı... yazık ki yazık..

Bak işte uyanmak için ne güzel bir fırsat , ümmetçilerin hepimiz kardeşiz yalanı bizi zehirledi uyuşturdu uyanmakta zorluk çekiyoruz ..

UYANIN UYANINNNNN KARDEŞLİK YOK KALLEŞLİK VAR

KARDEŞLİK HİÇ BİR ZAMAN OLMADI GERÇEKLERİ GÖRÜN.....

ah canım benim kusura bakma
saygıyı unutmuşum değil mi tüh ya

zaten saygı hep sizde vardı , biz ortaçağdan geldik değil mi ?
kendi cehaletinizi,kininizi sonuna kadar kusarken tüm köşeleri tutarken iyi , burada yazınca kötü öyle mi ?
takiyyeciliğin kralını yapıp sünniyiz deyip arkanızı dönünce kuyu kazan yine siz ...

üstteki yazdıklarıma tek bir cevabınız yok ? sadece safsata , kendince efendi havalarınız var ...
dediklerim doğru mu değil mi ve neden ;onları tartışalım boş yere post kasma .

ah canım benim kusura bakma
saygıyı unutmuşum değil mi tüh ya

zaten saygı hep sizde vardı , biz ortaçağdan geldik değil mi ?
kendi cehaletinizi,kininizi sonuna kadar kusarken tüm köşeleri tutarken iyi , burada yazınca kötü öyle mi ?
takiyyeciliğin kralını yapıp sünniyiz deyip arkanızı dönünce kuyu kazan yine siz ...

üstteki yazdıklarıma tek bir cevabınız yok ? sadece safsata , kendince efendi havalarınız var ...
dediklerim doğru mu değil mi ve neden ;onları tartışalım boş yere post kasma .

Biraz daha barışçıl sevgi ile yaklaşsak birbirimize daha güzel olur inan.
Aleviliği kimseden değil kaynağından öğreniriz.Kaynağı diyorki Alevilik Hz.ALi(ra)ın yolundan gtmektir.Kimseye düşmanlık değil herkesi Hz.Ali(ra) gibi sevmek saygı duymaktır.
Aleviler Allah'a tam inanır Peygambere tam inanır ve her dediğini harfiyen kabul eder e sorun ne?Sorun yok.

Dış güçlerden Aleviliğe bir saldırı var bunu gözlemliyoruz sözde Alevilik başka bir dinmiş gibi saçma sapan olmayan şeyleri alttan alttan dine sokmaya çalışıyorlar.Bu hiç hoş değil.Biz bunlara göz yumamayız ama onların günahınıda hepsine yamamayız.
Mesela bir Arap ülkesi bize zamanında arkasını döndüğ diye geriye kalan 83 Arap ülkesini unutacak değiliz.Örnekler çoğalır.
Benimde komşum Alevi gayet güzel düzgün insanlar.
E şimdi sen diyeceksin hiçmi kötü olanı yok.Heryerde çürükler vardır.
Allah herkese hidayet nasip etsin.

Peygamberin mezhebi neydi? Peygamberin mezhebi vardıda bizmi bilmiyoruz?

Peygamber mezhepsizdi.

(Hatta dinsizdi desem çok tantana çıkacağını iyi biliyorum onun için mezhepsizdi demekle yetiniyorum.)

Tüm mezhepler inançlara bir sınır kural getirir kalıplaştırır. İSLAM Allahın Rahmetidir Hiç Allahın Rahmetinin sınırı olurmu? Allahın rahmetine sınır koymaya çalışmak İslamdan sapmaktan başka bir şey değildir ....

Tabiat Allah diyor Evren Allah diyor semah dönüyor en küçük atom bile çevresindeki elektronlar dönüyor yani İslam yeni değil İslam hep vardı.

Ceza almalılar ben bir alevi olarak Ceza almalarından taraftarıyım çünkü bunların caferiliği(şia)lığı yaymaya çalıştığına inanıyorum muhtemelen iran tarafından içimize salınıyor bunlar. İranın devlet nezdinde girişimleri oldu neymiş alevileri eğitmek istiyorlarmış islam ile alakaları yokmuş felan, kendileri şeriat şeriat diye sapıtmış islamı şartlara şurtlara bağlayıp mezhepleşmişler islamdan uzaklaşmışlar haberleri yok...

Evet muhtemelen öyle, tiplere baksana araplardan farkı yok bunların maksatları dediğim gibi aleviliği dinleştirmeye çalışıyor olmalılar 50 senelik hanefilik eğitimi tutmadı şimdi herhalde cafereliği devlet eliyle uyarlamaya çalışıyor olabilirler ... ( devlet sırrı olabilir , bakalım ilerde anlarız devlet tarafından desteklenip desteklenmediğini)

Mezheplere tarikatlara ve güdümlü cemaatlara karşı ayık olmak zorundayız.

Peygamberin mezhebe ihtiyacı yok çünkü öğretileri direk Allah tan alıyordu...
Ama bizlerin böyle bir sansı yok , örneğin kuran sadece okunarak anlasılmaz yorum gerektirir , işte mezhepler burdan doğar...
Allahın rahmetinin elbetteki sınırı vardır , kul hakkı , şirk bunun en güzel örnekleridir...
Şamanizm de ateş etrafında dönme vardır ve Alevilerin semahı Mevlananınkinden çok bu şaman dönmesine benzer özellikler taşır...
İranın böyle şeyler peşinde koşacağına ihtimal vermiyorum , İngiliz yahudi parmağı olabilir , iç karışıklık için...

Peygamberin mezhebe ihtiyacı yok çünkü öğretileri direk Allah tan alıyordu...

Benimde mezhebe ihtiyacım yok çünkü öğretileri direk Allahtan alıyorum, elimin altında Kuran var ve Allahın Bana Şah Damarımdan daha yakın olduğunu biliyorum..

Ama bizlerin böyle bir sansı yok , örneğin kuran sadece okunarak anlasılmaz yorum gerektirir , işte mezhepler burdan doğar...

Niye Kuran yetersizmi ki? Kuran açık değilmi? anlaşılmıyormu? Allah Yalan söylüyorda senmi doğru söylüyorsun?

Al sana Allahın Sözü, Belki bu dediklerinden pişman olup tevbe edersin :

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
16- Nahl Suresi 89

düşün iyi düşün v_k , bak Allah her şeyi ayrıntılı olarak açıkladığını bildiriyor tevbeee et yanlışında ısrar etme....

Al sana düşünmen için bir ayet daha belki tevbe etmeni kolaylaştırır:

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29-Ankebut Suresi 51

Bir tanede daha bir tane daha:

Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.

6-Enam Suresi 38

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?

6- Enam Suresi 114

Bak Allah Kuranın eksiksiz olduğunu ve detaylı bir şekilde açıklandığını bildiriyor. Kuran eksikmi ki bir takım risaleleri külliyatları kendine rehber ediniyorsun?

Allahın rahmetinin elbetteki sınırı vardır , kul hakkı , şirk bunun en güzel örnekleridir...

Allahın Rahmetinin Sınırı olmaz, Kul hakkı yemek şirke bulaşmak şeytani pisliklerdir yani şeytani pislikler Allahın Rahmeti değildir, bir birine karıştırma...

Al sana Allahın sözü belki tevbe edersin:
....Hiç kuşkusuz, Allah, tövbeleri çok çok kabul eden, rahmeti sınırsız olandır.
Tevbe Suresi 118

Şamanizm de ateş etrafında dönme vardır ve Alevilerin semahı Mevlananınkinden çok bu şaman dönmesine benzer özellikler taşır...

Öyle, bir çok şey bir çok şeye benzer ama benziyor diye islam dışı olarak zannetmemek gerekir ... zannın büyük bir kısmı günahtır bunu Allah Diyor , bu tip laflardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum yoksa papazlığa başlayıp ateşin etrafında dönmeyi islam dışı fetvası verebilirsiniz. Boş laflardan uzak durun..

Ey iman edenler! zandan çok sakının! Çünkü zannın bir kısmı günahtır.......
Hucurat Suresi 12

Bak ben namaz kılmayı putperest ayinlerine benzetiyorum ama bunu dillendirmekten çekiniyorum olaki islam dışı zannı oluşturur vebal altına girerim diyerek... boş laflar iyi değildir....

İranın böyle şeyler peşinde koşacağına ihtimal vermiyorum , İngiliz yahudi parmağı olabilir , iç karışıklık için...

Dış destekli (güdümlü) olduktan sonra bir anlamı varmı? ha o olmuş haa bu olmuş.

Benimde mezhebe ihtiyacım yok çünkü öğretileri direk Allahtan alıyorum, elimin altında Kuran var ve Allahın Bana Şah Damarımdan daha yakın olduğunu biliyorum..

Mezhepler esasinda dinde daha güzelini daha iyisini yapma yari$i gibi bir seydir. Kuran ve Hadisler sInIrlarin icinde olanlar dogru yoldadir ve haktir.

Niye Kuran yetersizmi ki? Kuran açık değilmi? anlaşılmıyormu? Allah Yalan söylüyorda senmi doğru söylüyorsun?

Hic bir dual sistemden haberin varmi usta. Dual demek theori ve pratik demektir.
Allah ne Kuran´i nede Peygamberlerini bosuna göndemistir.
Isteseydi yalniz Kitablarini gönderirdi Peygambersiz, demekki Peygamber göndermesinin bir nedeni var. "Peygamberlere tabi olanlara Allah´a tabi olanlardir, cünkü onlar Allah´i bildirirler ve ancak Allah´in elcileridir ve kullaridir"
Allah peygamberler göndermeseydi o kitabin yasanilabilecegini, nasil yasanilacagini, nasil anlasilacagini kim gösterecekti. Siz Universitede bütün theorileri ögrenseniz bile gercek hayatta sizin ögrendiklerinizi nasil hayata gecirebileceginizi gösterebilecek kimse yoksa ögrendiklerinizi hayata gecirmeniz cok zor olur. Bunu meslek ögrenenlerde bilir.
Ha sizin fikrinizde gidenler tv showlarinda görüyoruz, istedikleri gibi Kurani yorumluyorlar. Isin icinde Peygamberce anlamak ve yasamak var.
Peygamberimiz (s.a) Kuran´i yasamistir, onun izlerinde baska birsey bulamassiniz. Bizde Kuran´i okuyup Peygamberimiz gibi anlayip onun gibi yasamaya calisiyoruz.

Bak ben namaz kılmayı putperest ayinlerine benzetiyorum ama bunu dillendirmekten çekiniyorum olaki islam dışı zannı oluşturur vebal altına girerim diyerek... boş laflar iyi değildir....

Bak bu tarifiniz tam noktadan vurus olmus.
Siz okursunuz anladim sanarsiniz megersem kendi istediginiz gibi yorumlarsiniz, cünkü meyliniz öyle. Peygamberimizi ve hadislerini kolaya alirsaniz ne Islama baglanti kurabilirsiniz, ne namaz kilmasini ögrenirsiniz nede Islamin kalbinize islemesine izin verirsiniz.

Kelimeyi sehadet getir bakalim Allah´in varligini ve birliginin sözlerinin yaninda resulünün ismi geciyormu?

Geri