Aldatan Nuri Yahudi safında______

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Aldatan Nuri Yahudi safında

İsrail vahşetini, bu tür konuları yazma adeti olmayan kalem sahipleri bile ele alırken kimi isimlerin ibretlik susuşu, dahası iftiraları ise dikkat çekiyor. Kendisini “İslam alimi” diye tanıtan Yaşar Nuri Öztürk, günlerdir Filistin dramını yazmaktan inatla uzak kalırken yazılarının birinde sadece bir cümlecikle bu faciadan bahsedip, onda da bombalardan Müslümanları sorumlu tuttu.

SUÇ İSRAİL'DE DEĞİLMİŞ

Kamuoyunda “Aldatan Nuri” olarak da tanınan Yaşar Nuri Öztürk, 10 günü geride bırakan İsrail vahşetini Hürriyet gazetesindeki köşesinde ele almamakta direniyor. Öztürk, saldırıların başladığı 27 Aralık tarihinden bu yana kaleme aldığı altı ayrı yazıda tarihin sayısız dramlarından birisi olan İsrail'in Gazze saldırılarına yer vermedi. Değindiği bir tek satırda ise Müslümanların başına yağan bombaların kendi hatalarından kaynaklandığını iddia etti. Öztürk, adeta bir dizi yazı halinde, İmam-ı Gazali'nin “dalalet yolu” olarak nitelendirdiği “felsefe”ye kafayı takmış durumda.

FELSEFE YAPIP, FUKARA ELEŞTİRİYOR

Yaşar Nuri Öztürk, 28 Aralık tarihli yazısında sapkın Yunan felsefesinin ürettiği “tanrılardan” birisi olan Prometheus'u ele alarak, konuyu hükümet ve belediyelerin yoksullara yaptıkları yardımları eleştirmeye getirdi. Öztürk aynı yazıda Allah kuds-i lafzını kullanmak yerine de “tanrı” kelimesini tercih ederek, şöyle yazdı: “Dinci talan odaklarının dağıttıkları zehirli kömürlerin şu an için uyanış değil, uyuşma getirdiğini itiraf etmeliyiz. Tanrı, aldatılıp uyuşmayı ibadet sanan bir kitleye neden acısın!”

BAKLAYI AĞZINDAN ÇIKARTIYOR

Yaşar Nuri Öztürk, 29.Aralık.tarihlli yazısında ise ilk defa İsrail'in sergilediği insanlık dışı saldırıları konu edindi ancak burada da suçun yahudilerde olmadığını savundu. Öztürk yazısında şöyle dedi: “İslam dünyasının asırlardır işlediği suç, Galilelerini yok etmek, işkenceye veya ıstıraba maruz bırakmaktır. Yoksa bu hallere düşer miydi? İslam dünyasının esas ıstırap kaynağı İsrail füzeleri değil, Galilelerine yaptığı kötülüklerin günah faturası. Bir yandan, ‘Bizim dinimizde engizisyon yok, engizisyon Hıristiyanlığın malıdır' diye nutuk atıyorlar, öte yandan her gün onlarca Galileyi ‘Dünya dönmüyor' demeye mecbur bırakıyorlar. Oyunu sürekli Galilelerden yana kullanan Tanrı ise İslam dünyasını bir belanın girdabından çıkarıp bir başka belanın girdabına sokuyor.

İSLÂM DÜNYASI FATURA ÖDÜYOR

30.Aralık.tarihli köşesinde “İslam dünyası hangi günahın faturasını ödüyor?” diye soran Yaşar Nuri Öztürk, kendince şu cevabı verdi: “İslam dünyası İbrahim ruhlu Hanîflere yaptığı kötülüklerin günah faturasını ödüyor. Yani, kendi toprağındaki Galilelere yaptığı kötülüklerin cezasını çekiyor. Sizin ilim ve idrakiniz yok; peki, iman ve vicdanınız da mı yok?! Cevap: ‘Gak, guk...Eeee, üüüü, tısss, fısss...Zart, zurt...Ama, yani, işte... Bööö, mööö...Ben bu işin ehli değilsem deeee...Aaa, ııııı, uuuuu...Öyle deee...Yedek ilahlarımız, efendilerimiz buyurdu kiii....Üstat demişti kiii...' Ne demişti kara yürekli yedek ilahlarınız? Sarığın beyazlığını ruhlarının karasıyla kirletenleriniz ne demişti?”

FELSEFE YAPIYOR

Öztürk, bir sonraki yazısında da Filistin dramına değinmedi. 31.Aralık.2008 tarihli yazısına, “Yaratıcı ve teşkilatçı dehalardan bahsetmek istiyorum” satırlarıyla başlayan Yaşar Nuri Öztürk, “varoluş” üzerine felsefî yorumlarda bulundu. İslam alimlerinin kelam küfrü görerek kullanmadığı “yaratma” kelimesine de yazısında sık sık yer veren Öztürk, “Yaratıcı deha, fikri (ideyi) önce sezer, sonra yakalar, sonra da ortaya çıkarır. Sürekli akan bir nehirdir yaratıcı deha” diye yazdı.

http://www.habervaktim.com/haber/50585/aldatan_nuri_yahudi_safinda.html

şikirsiz herif.

tabi yahudilerin safında olacak.İt iti ısırmaz

konu için teşekkürler.

ya tamam yasar nurinin ne halt oldugunu herkes biliyor onun hakkinda konusmaya bile degmez fakat bisey sorucam

yahudilerden cesaret odulu alan
israil baskanini meclisde ayakta alkislayan
lafa geldiginde gurlemesini bilen
icraate geldigindede cayir cayir israille antlasma yapan benmiyim yoksa o yere goge sigdiramadiginiz biricik Recep tayyip erdoganmi ???

yaşar nuri çok haklı.

suçu yahudide arama kendinde ara!

her ne ararsan kendinde bulursun başkasına b.k atma!

Ha demek ki ABD bize öylesine bi savaş açsa suç bizde olacak .

Renginizi belli ediyorsunuz bu bir müslüman başkaldırısı değil insanlık faciası nerde sizin insanlığınız..

Aktuğ'a cevap;
ben tayyip konusu açmadım sen aç tartışan olursa yazarsın o konuda ,,konumuz yaşar nuri..devletin anlaşmaları devlete aittir. bu ne tayyipin ne başka birinin şahsi alışverişi değilidr. eğer senin dediğin gibiyse G.KURMAY da kendisine modernize edilip gelen israil kaynaklı uçak ve silahları kullanmıyorum desin görelim. yapamaz değilmi?? çünkü top oyanyan çocuk mızıkçılığıyla ben kızdım verin topumu oynamıyorum diyecek üst rütbeli ve siyasi tanımadım daha..tayyipte bahçelide baykalda yapamaz.ordu memur olduğu için hiç yapamaz.

tamam onlar memurdur orasini bende biliyorum ama ip onlarin elinde
neden israile resti cekmiyorlar
neden kendi ozkaynaklari dururken hala yahudilerle alisveris icerisindeler
benim ulkemde casus ucak yapabilecek muhendismi yok,malzememi yok
askerler olsun siyasetciler olsun bizim bildiklerimizi bilmiyorlarmi
balik bastan kokar derler.ulkeyi yonetenlerin kuru gurultu yaptiklari birortamda adamin birisi kalkmis israil sucsuzdur demis cokmu ???

dunya bor rezervinin % 70 i turkiyede,kii borun ne kadar onemli bir maden oldugunu anlatmama gerek yok ve bu madenlerin isletme hakki etibank da
etibankida amerikalilara satacaklar...

Yasar Nuri'nin sözü gecen 3 yazisini da okudum. Yahudilere verdigi destek falan yok yazilarinda. Sirf dincileri elestirdigi icin adami hedef olarak göstermek istiyorlar. Yazilardan da koskoca yaziyi kapatip 2 kelime almakla adami islam düsmani ilan etmek istiyorlar yazilari gidip kaynagindan okuyum derim hurriyetin internet sayfasinda var.

samimi iseniz şu yazıya yorum yazın ; böl-parçala-yut eserini oyuna koyanlar kimler? sonrada bu oyunla katliam yapanlar kimler;;;?

''Birleşmiş Milletler'in o dönemdeki özel temsilcisi de Soto'nun gizli raporu: "ABD (ve İsrail), çok açık biçimde Hamas ile El Fetih'in birbirine girmesini teşvik ediyor."
Derken, kitle desteği aldığı andan itibaren, Avnery'nin "Arap dünyasında gelmiş geçmiş en demokratik seçim" dediği biçimde "demokratik zafer" de kazanmışken, İran gölgesindeki artık Hamas'ın katıksız "terörist" sayılması.
Buna karşılık, artık çoktan zayıflatılıp itibarsızlaştırılmış El Fetih'in muhatap kabul edilmesi.
Bu kez El Fetih'e ABD (ve İsrail) kanalıyla silahlar. Ki birbirlerini katletsinler. Aç çocuklar birbirlerini yesinler ki...
Çaresiz, aşağılanmış, kırılmış, kıyılmış bir halk, can havliyle, kime sarılsa, kimin silahının, taşının ve duruşunun arkasında biraz başını dikleştirse, onun "terörist" ilan edilişi.''''

Terörle mücadele" devletinin, dörtte biri çocuk, dört yüz canla kapıyı açması... kapıları kırması.
"Meşru müdafaa"nın devlet halinde örgütlenmiş en ahlaksız hali.
Denizaltısız, tanksız, uçaksız, uçaksavarsız... dermansız bir halka, sırf içlerindeki "direniş" tutkusu bitmiyor diye, "milliyetçi ve laik" iken de "terörist", "dinci, cemaatçi" iken de ille "terörist" denmesi.
"Terörist"in önüne "Arap" konup ırkının, kökeninin; "İslam" konup inancının "terörize" edilmesi.
Neyi kutsal, neyi kendi bildiyse, hepsinin kirletilmesi.

______
yukarıdaki yazıyı başka bir konuma daha aynıyle verdim arkadaşlar,,derdim şuki konuları çarpıtmadan içinde az bir insan ve çocuk sevgisi olanlar vatan müdafasını kutsal bilenlere bir boyut bir kapı açmaktı.. savaşın sadece belli bir sebebi olur..savaşın bile bir onuru vardır.bu onursuz adaletsiz savaşın onurunu gösterebilirmisiniz. içinizdeki kin ve nefret,yada bir ırka dönük bakışınız sizi yanlışa sevketmesin. isteğim budur..sözlerim samimi olan arkadaşlaradır. yoksa laf kalabalığı içinde olanlara değil..

Yasar Nuri'nin sözü gecen 3 yazisini da okudum. Yahudilere verdigi destek falan yok yazilarinda. Sirf dincileri elestirdigi icin adami hedef olarak göstermek istiyorlar. Yazilardan da koskoca yaziyi kapatip 2 kelime almakla adami islam düsmani ilan etmek istiyorlar yazilari gidip kaynagindan okuyum derim hurriyetin internet sayfasinda var.

Hurriyet yahudi medyasıdır.. Yaşar Nuri ve yahudi kardeşliği daha iyi nasıl anlatılabilir ki..

samimi iseniz şu yazıya yorum yazın ; böl-parçala-yut eserini oyuna koyanlar kimler? sonrada bu oyunla katliam yapanlar kimler;;;?

''Birleşmiş Milletler'in o dönemdeki özel temsilcisi de Soto'nun gizli raporu: "ABD (ve İsrail), çok açık biçimde Hamas ile El Fetih'in birbirine girmesini teşvik ediyor."
Derken, kitle desteği aldığı andan itibaren, Avnery'nin "Arap dünyasında gelmiş geçmiş en demokratik seçim" dediği biçimde "demokratik zafer" de kazanmışken, İran gölgesindeki artık Hamas'ın katıksız "terörist" sayılması.
Buna karşılık, artık çoktan zayıflatılıp itibarsızlaştırılmış El Fetih'in muhatap kabul edilmesi.
Bu kez El Fetih'e ABD (ve İsrail) kanalıyla silahlar. Ki birbirlerini katletsinler. Aç çocuklar birbirlerini yesinler ki...
Çaresiz, aşağılanmış, kırılmış, kıyılmış bir halk, can havliyle, kime sarılsa, kimin silahının, taşının ve duruşunun arkasında biraz başını dikleştirse, onun "terörist" ilan edilişi.''''

Terörle mücadele" devletinin, dörtte biri çocuk, dört yüz canla kapıyı açması... kapıları kırması.
"Meşru müdafaa"nın devlet halinde örgütlenmiş en ahlaksız hali.
Denizaltısız, tanksız, uçaksız, uçaksavarsız... dermansız bir halka, sırf içlerindeki "direniş" tutkusu bitmiyor diye, "milliyetçi ve laik" iken de "terörist", "dinci, cemaatçi" iken de ille "terörist" denmesi.
"Terörist"in önüne "Arap" konup ırkının, kökeninin; "İslam" konup inancının "terörize" edilmesi.
Neyi kutsal, neyi kendi bildiyse, hepsinin kirletilmesi.

______
yukarıdaki yazıyı başka bir konuma daha aynıyle verdim arkadaşlar,,derdim şuki konuları çarpıtmadan içinde az bir insan ve çocuk sevgisi olanlar vatan müdafasını kutsal bilenlere bir boyut bir kapı açmaktı.. savaşın sadece belli bir sebebi olur..savaşın bile bir onuru vardır.bu onursuz adaletsiz savaşın onurunu gösterebilirmisiniz. içinizdeki kin ve nefret,yada bir ırka dönük bakışınız sizi yanlışa sevketmesin. isteğim budur..sözlerim samimi olan arkadaşlaradır. yoksa laf kalabalığı içinde olanlara değil..

bak arkadasim ya sen beni anlamadin yada ben anlatamadim
vatan mudafasini kutsal bilmesek zaten burda cene patlatmayiz sende bende.
sonucta ne sen nede ben yahudileri savunmuyoruz.farkimiz sen olaya biraz daha duygusal acidan bakiyorsun.bense realist.
yahudilerin filistiner uzerinde oynadigi oyunlar suan ulkemizte oynaniyor ( kurt-turk ) ve eskiden oynandida (sag-sol )
Ben irka donuk bakmak zorundayim.cunku turkun turkden baska dostu yoktur.kii bu sozun zamaninda dogrulugu ispatlanmistir.( 1,dunya savasindaki osmanlinin ummetcilik fikri ve nasil bir fiyaskoyla sonuclamasi )

benim acimdan BIRLIK OLAN filistinin yahudilere karsi direniside birdir,vietnamin abd ye karsi topraklarini savunmasida.
Ama "birlik olan " kelimesine dikkat etmek gerekr.Iste filistinin en buyuk hatasida budur iste.zamaninda birlik olamamalari.

zamanında olmadılarsa şimdi olmamalarımı gerek.bizde olmadılar diye üstlerine basıp geçelimmi diyoruz.. daha ne var anlamayacak.tamam birlik olamamışlar iyyiiii..çocukların öldüülmesine sebepmi bu şimdi.. toparlansınlar,bişeymi dedik,biz niye uyarmıyalım toparlamıyalım başlatmıyalım uyanışı diyoruz..

zamanında olmadılarsa şimdi olmamalarımı gerek.bizde olmadılar diye üstlerine basıp geçelimmi diyoruz.. daha ne var anlamayacak.tamam birlik olamamışlar iyyiiii..çocukların öldüülmesine sebepmi bu şimdi.. toparlansınlar,bişeymi dedik,biz niye uyarmıyalım toparlamıyalım başlatmıyalım uyanışı diyoruz..

Bu safhadan sonra keske bir faydamiz olsa ama nasil ??
senin benim yapablecegimiz en buyuk fayda onlara maddi ve manevi destekte bulunmak
fazlasini biz degil ancak devlet ve devletler yapabilir.Noktayida ancak filistin icerisinden bir Mustafa kemal cikarsa koyabilir.

Dunya tarihine bakacak olursak yikintilar icerisinden bagimsizbir ulke kurabilen tekkisi mustafa kemal ve onun vatanin seven askerleridir.yani bizler

önce bizi kimler yönetiyor bizi yönetenler kime hizmet ediyor buna kafa patlat sonra uyanıştan bahset.

şuna inankiiii baştaki zihniyet seçimlerde gene büyük oy alacak buna adım gibi eminim

çünkü hatayı kendimizde aramıyoruz ders almıyoruz ona buna iftira ederek siyaset yapıyoruz.

Sifata bak!
Sunguye davran.
Yuzune bakanin,kirk gun kismeti kesilir.

Geri