KÜRSÜDEYİM
Banned
- Reaction score
- 0
Zamanın Nazi Almanyasına meze hazırlamış Stalinle kafa kafaya projeler üretmiş bir siyaset ideolojisindende bu beklenirdi zaten.İnönünün tohumları değil mi bunlar?Herşey beklenir bu zihniyetten ülkeyi menfaatleri uğruna satarlar sonra vatan millet edebiyatı yaparlar o kadar yüzsüz ve aşağılıkta olabilirler.Tabiki bu zihniyetin hala temsilcileride var ama bizim halkımız körleşti iyice görmez oldu gerçekleri.Baksanıza hala savunucu bulabliyorlar Adnan Menderes CIA yı içeriye sokmuş bilmem ne teraneleriyle mahanalar üretebiliyorlar demekki yüzsüzlük genetik bişey.Sen nerden biliyosun Adnan Menderesin o ajanları soktuğunu gözünle mi gördün.Biz şimdi olan olaylara bile inanmazken sen yarım asır önce olan olaylara hemen kanaat getirebiliyorsun.
Tek gerçek varsa o da Bu CHP zihniyetinin Hitler Nazisinden hiçbir farkının olmamasıdır.Aslında bunlar gibi darbe girişimleri ülkenin yeniden kurtuluş mücadelesi vermesiydi.Bu ülke bunca arbedeye bunca hezimete karşı bu zamana kadar direnebildiyse bundan sonra bu insanları kimse tutamaz..
Bir soru MODERATÖRE ; sayın moderatör bu tahrik edici seviyesiz sözler için NERDESİN
Bir lafımda sertariye ; Ülkemin kurtuluş mücadelesinde emeği geçen birine aşağılayıcı sözler söyleyen birine, hitler benzetmesi yapacak kadar kendini kaybetmişlere harcayacak zamanım olamaz
Diğer yorumculara kişisel görüşümdür. Müdahale yerindedir, ancak sürecin devamı ve bu sürecte yaşananlar kara leke olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti isyankar bir millet olmamıştır. Kaderine hep boyun eğmiştir. Müdahaleleri hep büyüklerinden beklemiştir. Diğer ülke insanları gibi suya, sabuna yapılan zamlar için ülkenin altını üstüne getirmemiştir. Türk milleti uysal bir millettir. Ancak namusuna dil uzatıldığında veya özgürlüğü başka bir millet tarafından kısıtlandığında şaha kalkmıştır.
Milletvekili dokunulmazlığının kalkmasını halkımızın neredeyse tamamı (öyle %60,%70 değil) istemektedir. Açılımı istemediği aşikardır. Bugün referandum yapılsa ne açılım kalır ortada ne de dokunulmazlıklar. 50 sene öncesi bu günlere ışık tutması beklenirken aynı zihniyet ne yazık ki devam ediyor. Halkın tepesine oturmaktan hala zevk alanlar var şu ülkede halk nasıl olsa sesini çıkarmıyor diye.
Bu zihniyette iolanlar demokrasi lafını asla ağızlarına almasınlar. Yakmaktan öte dillerini kavuracağı bir sözdür demokrasi.
HALK DESTEĞİ OLMAYAN HİÇ BİR DARBE BAŞARIYA ULAŞAMAZ. Halk desteği olmayan darbelerin ayakta kalması mümkün değildir. Fazla söze gerek yoktur. Ne zaman bir darbe olsa halkın yarısından fazlası darbeye gönülden (öyle korkudan falan değil) destek çıkmıştır. Bu benim darbe taraftarı olduğum anlamına gelmez. Darbelere halkın neredeyse tamamı karşıdır. Ancak darbe oluncada neredeyse tamamı destek olmuştur. Darbe sonrası araya sivil idare girmiştir. İlk yıllar herkes yine çok mutludur. Sonra ne hikmetse hem darbe eleştirilmeye hem de ondan sonra yönetime gelen sivil idare eleştirilmeye başlanmıştır. Son örnek 12 eylül yasasına % 96 evet diyen halk daha sonra darbecileri suçlamıştır. Ondan sonra % 45 oyla iktidara gelen ANAP genel başkanını % 17 oyla cumhurbaşkanı yapmıştır.
Herkes gibi ben de bu çelişkiyi anlamakta güçlük çekiyorum. Daha doğrusu anlayamıyorum. Herhalde zekam fazla gelişmiş değil