Alçakları tanıyalım____

Zamanın Nazi Almanyasına meze hazırlamış Stalinle kafa kafaya projeler üretmiş bir siyaset ideolojisindende bu beklenirdi zaten.İnönünün tohumları değil mi bunlar?Herşey beklenir bu zihniyetten ülkeyi menfaatleri uğruna satarlar sonra vatan millet edebiyatı yaparlar o kadar yüzsüz ve aşağılıkta olabilirler.Tabiki bu zihniyetin hala temsilcileride var ama bizim halkımız körleşti iyice görmez oldu gerçekleri.Baksanıza hala savunucu bulabliyorlar Adnan Menderes CIA yı içeriye sokmuş bilmem ne teraneleriyle mahanalar üretebiliyorlar demekki yüzsüzlük genetik bişey.Sen nerden biliyosun Adnan Menderesin o ajanları soktuğunu gözünle mi gördün.Biz şimdi olan olaylara bile inanmazken sen yarım asır önce olan olaylara hemen kanaat getirebiliyorsun.

Tek gerçek varsa o da Bu CHP zihniyetinin Hitler Nazisinden hiçbir farkının olmamasıdır.Aslında bunlar gibi darbe girişimleri ülkenin yeniden kurtuluş mücadelesi vermesiydi.Bu ülke bunca arbedeye bunca hezimete karşı bu zamana kadar direnebildiyse bundan sonra bu insanları kimse tutamaz..

Bir soru MODERATÖRE ; sayın moderatör bu tahrik edici seviyesiz sözler için NERDESİN
Bir lafımda sertariye ; Ülkemin kurtuluş mücadelesinde emeği geçen birine aşağılayıcı sözler söyleyen birine, hitler benzetmesi yapacak kadar kendini kaybetmişlere harcayacak zamanım olamaz

Diğer yorumculara kişisel görüşümdür. Müdahale yerindedir, ancak sürecin devamı ve bu sürecte yaşananlar kara leke olarak tarihe geçmiştir. Türk milleti isyankar bir millet olmamıştır. Kaderine hep boyun eğmiştir. Müdahaleleri hep büyüklerinden beklemiştir. Diğer ülke insanları gibi suya, sabuna yapılan zamlar için ülkenin altını üstüne getirmemiştir. Türk milleti uysal bir millettir. Ancak namusuna dil uzatıldığında veya özgürlüğü başka bir millet tarafından kısıtlandığında şaha kalkmıştır.
Milletvekili dokunulmazlığının kalkmasını halkımızın neredeyse tamamı (öyle %60,%70 değil) istemektedir. Açılımı istemediği aşikardır. Bugün referandum yapılsa ne açılım kalır ortada ne de dokunulmazlıklar. 50 sene öncesi bu günlere ışık tutması beklenirken aynı zihniyet ne yazık ki devam ediyor. Halkın tepesine oturmaktan hala zevk alanlar var şu ülkede halk nasıl olsa sesini çıkarmıyor diye.

Bu zihniyette iolanlar demokrasi lafını asla ağızlarına almasınlar. Yakmaktan öte dillerini kavuracağı bir sözdür demokrasi.

HALK DESTEĞİ OLMAYAN HİÇ BİR DARBE BAŞARIYA ULAŞAMAZ. Halk desteği olmayan darbelerin ayakta kalması mümkün değildir. Fazla söze gerek yoktur. Ne zaman bir darbe olsa halkın yarısından fazlası darbeye gönülden (öyle korkudan falan değil) destek çıkmıştır. Bu benim darbe taraftarı olduğum anlamına gelmez. Darbelere halkın neredeyse tamamı karşıdır. Ancak darbe oluncada neredeyse tamamı destek olmuştur. Darbe sonrası araya sivil idare girmiştir. İlk yıllar herkes yine çok mutludur. Sonra ne hikmetse hem darbe eleştirilmeye hem de ondan sonra yönetime gelen sivil idare eleştirilmeye başlanmıştır. Son örnek 12 eylül yasasına % 96 evet diyen halk daha sonra darbecileri suçlamıştır. Ondan sonra % 45 oyla iktidara gelen ANAP genel başkanını % 17 oyla cumhurbaşkanı yapmıştır.

Herkes gibi ben de bu çelişkiyi anlamakta güçlük çekiyorum. Daha doğrusu anlayamıyorum. Herhalde zekam fazla gelişmiş değil :)

Ben postal yalayıcısıysam sen şıh yalakasısın. Hadi bakalım aç anketini de gör kim istemiyor vergilerin kalkmasını :) Aziz Nesin boşa söylememiş bunları. Türkiye'deki aptal nüfusunu seçimlerde zaten görüyoruz merak etme. Cebinde paran olmadan başbakanı altı üstü taktığı bir rozet için göklere çıkarıyorsun. Önce aç karnını doyur, öyle dalkavukluk yap.

Bişeyleri yalamadan da yaşanılabilir bu ülkede.

Sözlerimde mevcut başbakana yalakalık neresinde. Ben bir devri eleştiriyorum. Aziz nesinin aptal olarak kastetmediği akıllılardanmı görüyorsun kendini. Karnımın aç, cebimin boş olduğuna sana müneccimler mi söyledi. Bunu söylemeleri karşılığında münecimmler sana ne yaptı? Atasözlerine bakaınz!

Taktığı rozet ne olaki, varmı sözlerimde öyle birşey sağır duymaz uyduru diyercem. Okuma özürlsüne yeni bir hakaret geliştirmesi lazım atalarımızın.

Git daha fazla beni seviyene düşürme, Aziz nesinle yaşayan, Aziz nesinin yoluna gider. Sanırım sende ondansın.

Sözlerimde mevcut başbakana yalakalık neresinde. Ben bir devri eleştiriyorum. Aziz nesinin aptal olarak kastetmediği akıllılardanmı görüyorsun kendini. Karnımın aç, cebimin boş olduğuna sana müneccimler mi söyledi. Bunu söylemeleri karşılığında münecimmler sana ne yaptı? Atasözlerine bakaınz!

Taktığı rozet ne olaki, varmı sözlerimde öyle birşey sağır duymaz uyduru diyercem. Okuma özürlsüne yeni bir hakaret geliştirmesi lazım atalarımızın.

Git daha fazla beni seviyene düşürme, Aziz nesinle yaşayan, Aziz nesinin yoluna gider. Sanırım sende ondansın.

Bu kadar fukara edebiyatı yapanların cebinde milyarlar olacağını hiç düşünmüyordum gerçekten de öyle sanırım. Ama dediğimiz gibi zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Durmak yok, şakşakçılığa devam. Cebiniz şişmiyor bari egolarınız şişsin.

Bu kadar fukara edebiyatı yapanların cebinde milyarlar olacağını hiç düşünmüyordum gerçekten de öyle sanırım. Ama dediğimiz gibi zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Durmak yok, şakşakçılığa devam. Cebiniz şişmiyor bari egolarınız şişsin.

Seviyeni, bilgi dağarcığını, karekterini sende ortaya koydun, az çok bende. Millet kara versin artık birader. Şakşakçlık yapanın kim olduğuna.

Dostum oku biraz tek yanlı olarak bakma olaylara karşı taraf ne söyluyor dinle biraz üzerinden 50 yıl geçen olayda hayatta olanların anılarını oku at gözlüklerini çıkar.Bu ülke zaten sizin gibiler yüzünden kalkınmıyor.Bilgi sahibi olmadan takım tutar gibi olaylara bakma , bir insanı neden bu kadar abartıyor demokrasi kahramını yapıyorsun elbette onunda iyi ve kötü tarafları olacak.Neden,Niçin ve Nasıl sorularını bir sor kendine başkalarının fikirlerini savunma kendi fikirini oluştur.Eğer bunu beceremiyosan suski adam zannetsinler, şu körlükten kurtulun artık dürüst olun.
Gözlerimizi bir pula satıp geçmişiz bir yana
Ölmesini bilenlere yüz çevirmemiz bundan
Körüz gözbebeklerimize mil çekilmiş mil
Acımasız bir namlu şakağımızda soğuk
Tetikte kendi parmağımız yabancının değil

Zamanın Nazi Almanyasına meze hazırlamış Stalinle kafa kafaya projeler üretmiş bir siyaset ideolojisindende bu beklenirdi zaten.İnönünün tohumları değil mi bunlar?Herşey beklenir bu zihniyetten ülkeyi menfaatleri uğruna satarlar sonra vatan millet edebiyatı yaparlar o kadar yüzsüz ve aşağılıkta olabilirler.Tabiki bu zihniyetin hala temsilcileride var ama bizim halkımız körleşti iyice görmez oldu gerçekleri.Baksanıza hala savunucu bulabliyorlar Adnan Menderes CIA yı içeriye sokmuş bilmem ne teraneleriyle mahanalar üretebiliyorlar demekki yüzsüzlük genetik bişey.Sen nerden biliyosun Adnan Menderesin o ajanları soktuğunu gözünle mi gördün.Biz şimdi olan olaylara bile inanmazken sen yarım asır önce olan olaylara hemen kanaat getirebiliyorsun.

Tek gerçek varsa o da Bu CHP zihniyetinin Hitler Nazisinden hiçbir farkının olmamasıdır.Aslında bunlar gibi darbe girişimleri ülkenin yeniden kurtuluş mücadelesi vermesiydi.Bu ülke bunca arbedeye bunca hezimete karşı bu zamana kadar direnebildiyse bundan sonra bu insanları kimse tutamaz..

Asılmalarına karşı çıktığım Menderes, gücün verdiği gözü karalıkla tam bir diktatör olmuştu.
Basına ve muhalefete karşı büyük soruşturmalar başlatmış, kendisini eleştirenleri haksız yere hapislere tıkmış, soruşturma komisyonları kurmuş, bunlara mahkeme yetkisi vermiş, konuşanı içeri atmış, demokrasiyi çığırından çıkarmış, mahkemeleri siyasallaştırmış, ağzından çıkan kanun olmuş, üniversitelere hakaret etmiş (“kara cüppeliler”), millete hakaret etmiş (“odunu koysam seçtiririm”), milletvekillerine hakaret etmiş (“Siz isterseniz hilafeti bile geri getirirsiniz”) ve benzeri kendini bilmezlikler yapmış.
“Güç sarhoşu” olanları dizginlemek için Osmanlı padişahları güzel bir yol bulmuştu. “Görevlendirdiği” bir kişi, padişaha “Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var” diye bağırıyordu, camiden çıkarken.
Yukarıda Allah’ın olduğunu “güç sarhoşlarına” sürekli hatırlatmak gerekir.
Biz hatırlatmazsak, günü gelince Allah hatırlatıyor ve dünya Sultan Süleyman’a bile
kalmıyor. Hulki Cevizoğlu'nun yazısından alıntı.

Ya bu yazına cevap vereyim dedim ama
"Tek bir yolsuzluk dosyası olmayan, Başbakan olduktan sonra servetinin %70'ni harcayan, mükemmel derecede vatanını seven bir adamı içi boş, iftiralarla asanlar halkı düşünerek iktidara el koydukarını söylemesinler. Halk bu iktidardan memnun değildi, başkaldırı başlamışrı yalanları boş ve dayanaksızdır.27 Mayıstan 15 gün öncesi erken seçim kararı alınmıştı. Halk memnun değilse hükümeti değiştirirdi."

Sen o kadar saçmalamışsın ki neresinden tutup da neresine cevap verecem :D Yolsuzluk dosyası yok ? Servetinin %70'ini harcayan ? Nereye harcamış havuzlu villalara mı ?

Çoğunluğun istediği olacaksa, haydi gidelim millete. Vergiler kaldırılsın, herkese 1 başbakana 2 parsel arsa verilsin. Oldu mu gülüm ?

çin işi büyütmüş , yeni bir teknoloji bulmuş ve insan kopyalıyor ...
Bu işe ilk cem yılmaz la başlamış ve kopyadıklarını hep türkiyeye göndermiş ne hikmetse

yazida anladigim kadariyla balyozdan ergene kondan yanasin onlari iyi gostermek icin cevigi mevigi kullaniyorsun solcu o la bilirsin ama nolur vatan hayinlerini savunmayin turkiye hepimizin bunlar degilmi sagi solu kiskirtan bunlardegilmi kardesi kardese kirdiran vatani bolenler yandasi olanlar mehmetcige el uzatanlar kahrolsun olacaklarda insallah

Eksik anlamışsın, doğru anlayabilmen için ergenekon davası nedeni ile silivriye tıkılan insanların savundukları ve muhalif oldukları şeyleri iyi bilmen gerekir, eksik bilgi dostu düşmanı görmene engel olur ve her şeyi önyargılar ile tanımlamaya çalışmana neden olur.

Şunları iyi araştır iyi düşün:
-Amerikanın bölgemizde yürüttüğü adına bop dedikleri bir takım projeleri var,

-Bu projelerin uşakları bu projenin başarıya ulaşması için gayret gösteriyor (Durumu kavrayabilmen için bopun uşaklığını misyon edinmiş şerefsizleri iyi araştırman gerek)

-Ergenekon denen şey notoya girişimizle birlikte amerikanın ülkemizi kontrol altında tutabilmek için örgütlediği, tüm kurumlarımıza sızdırmış olduğu, ülkemizin kaderinde belirleyici olmuş ve zamanla amerikaya ters düşmüş amerikan çıkarlarına hizmet etmek bir yana amerikan projelerine engel olmaya başlamış bir oluşumdur.

-Ergenekonun ne olduğunu anlayabilmek için öncelikle NATO yu anlamak gerek . Natoyu anlayabilmek içinde iki kutuplu dünya ve soğuk savaş yıllarını bilmek gerek. Soğuk savaş bitti ve artık amerika bölgeye hakim olabilmek için yeni projeler üretti ve projeleri yürütebilmesi için önünde engel teşkil eden oluşumları tasviye etmesi (boşaltması/bitirmesi) gerek çünkü bu ihtiyacı ıraka girdiklerinde hissettiler , ordumuz amerikan vahşetine ortak olmamak için ayak sürüdü ve bu amerikanın uygulamaya çalıştığı bop projesini suya düşürebileceğinin sinyallerini verdi...

-Şu an amerika ile derin işbirliği içinde olanlar(tarikar,cemaatler) bop projesini misyon edinmiş medeniyetler ittifakı ılımlı islamcılık yapan hainlerdir. Unutmayalımki en kötü fenalıklar din kisvesi altında gelir...

-Vatan Hainleri içerde olacağına dışardadır.

Silivri bir amerikan tezgahıdır ve bu tezgahta Vatansever insanlar sindiriliyor, amerika karşıtı nato karşıtı bop karşıtı insanlar sindiriliyor.

Özelikle natoda eğitim görmemiş komutanlar üzerine bir sürü çamur atma siyaseti güdüyorlar attıkları çamurdan nasibini en son 3.cü ordu Komutanı Saldıray BERK Paşa aldı.
Saldıray BERK Paşa natoda eğitim görmedi ve notonun ülkemizdeki varlığından rahatsız olan bir komutanımız .(daha öncede Şehit Eşref Bitlis Paşa bu durumdan rahatsızlığını bildiriyor amerikan karşıtı söylemlerde bulunuyordu ve pkk yı amerikanın beslediğini söylüyordu)

Son olarak beni solcu sanmışsın hayır ben solcu değilim, sağcıda değilim gericide değilim ilericide değilim BEN TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM elimide ayağımıda kıçımıda inkar edecek değilim, sağ elde benim sol elde benim hiç sevmesemde gerside benim .

Yani anlayacağın sağ elim sol elime düşman değil eğer düşmansa kafamda bir sorun(delilik) var demektir bilmem anlatabiliyormuyum.

ilginç. galiba burda menderesi savunan arkadaşların tarihten pek bir şey anladığı yok. bir bakın bakalm menderes zamanında ülke ekonomisine ne olmş. bir bakın araştırın. bir bakın bakalm menderes zamanında amerikadan kaç tane araba alınmış. Atatürk zamanından dan beri yapılan tren rayları menderes zamanında nasıl da birden durmuş. Nasılda kara yollarına tonlarca para harcanmış ve böylece petrole bağımlı bir ülke haline gelmişiz bir bakın. Bir bakın bakalm kapitalizmin en iyi işlediği ülkelerden biri olan almanyada ne kadar tren ağı varmış bir araştırın ve ekonomilerine nasıl kaktı yaptığna bakn. Yeter söz milletindir deyipte ardından medyaya nasıl bir sansür uygulanmış bir bakın. bunu ben söylemiyorum. ünlü tarihçiler söylüyor. Bu ayki ntv tarih i alın yarın son gün zaten. içinde kabaca o dönemi açıklayan bilgiler var. Fakat ben çıkıpta menderes kesin bir vatan haini diyemem ancak çok fazla hatalar yapmıştr.

Alçakları iktidar değiştiği zaman hep birlik tanıyacağız. Ama havuzlu villalarını halktan gizleyen asıl alçaklar su yüzüne çıktıklarında herkes pişmanlığını anlayacak yine de pervasızca savunmaya devam edecektir. Çünkü "biz kaç aptalız" diye sivil oluşumlara katılmak istemeyeceklerdir.

Alçakları iktidar değiştiği zaman hep birlik tanıyacağız. Ama havuzlu villalarını halktan gizleyen asıl alçaklar su yüzüne çıktıklarında herkes pişmanlığını anlayacak yine de pervasızca savunmaya devam edecektir. Çünkü "biz kaç aptalız" diye sivil oluşumlara katılmak istemeyeceklerdir.

baştan sona kadar tüm yorumları okudum lakin senin gibi tahrik ederek illa bana kötü söz söyle diyen bir kişi daha bulamadım kişilerin sana gerizekalı yorumlar yaptıgını söylemesi ile cirkefleşeceginde cok belli ama birinin söylemesi lazım inş. o birsini bulursunda anlarsın :durdurun :durdurun :durdurun

baştan sona kadar tüm yorumları okudum lakin senin gibi tahrik ederek illa bana kötü söz söyle diyen bir kişi daha bulamadım kişilerim sana gerizekalı yorumlar yaptıgını söylemesi ile cirkefleşeceginde cok belli ama birinin söylemesi lazım inş. o birsini bulursunda anlarsın :durdurun :durdurun :durdurun

Konuyu açanla benim dile getirdiğim sıfat aynı "alçaklık". Şimdi hangimize söylüyorsun, bana mı ona mı? Lâkin taraftarına söylemezsin di mi, hatta görmezsin bile.

Geri