Akvaryuma Yeni Balık Alma (Resimli)

JoNeRR*

L![se]L!
Reaction score
0
GözlerimiN gözLerine değiDiği her aN akLımda.. Olu
Arkadaşlar; akvaryuma yeni balık alındığında, suya koymadan önce, balığın suyun ısısına ve pH'ına adapte olabilmesi için öncelikle yapılması gerekenler vardır.

Poşet akvaryumun içinede 5-10 dk. bekletilmeli, poşet içindeki ısı ile akvaryumun ısısı aynı olmalıdır.
wtd4df.jpg

Akvaryum suyundan bir miktar poşetin içine alınıp, balık akvaryum suyunun şartlarına alıştırılmalıdır.
2ii76rn.jpg

Daha sonra balık güvenle akvaryuma salınabilir.
33xihx4.jpg

Önemli Not: Eğer balığın içinde bulunduğu suyun temiz olduğundan emin değilseniz,o suyu akvaryuma boşaltmayın.Akvaryumda sorunlar yaratabilir.

Alıntıdır...

bende balık vardı suyu 2 gün bekletiyordum sonra direk atıyodum içine hiçde bişi olmamıstı xD

bende balık vardı suyu 2 gün bekletiyordum sonra direk atıyodum içine hiçde bişi olmamıstı xD
2 gün bekletmenizdeki amaç sudaki klorun uçmasıdır.
Burda anlatılmak istenen akvaryumcudan alınan balıkların akvaryum ortamına alıştırılarak akvaryuma salınmasıdır...

bişi sorucam

japon balıkları ile hangi balıklar yaşar uyum içinde..

bişi sorucam

japon balıkları ile hangi balıklar yaşar uyum içinde..

Japon balıkları genelde tek tür olarak beslenmelidirler.Ama yinede akvaryumunuza yeni balık isterseniz pengasuslar japonlarla uyumludur.Fakat akvaryumunuzun çok büyük olması gerekmektedir.Pengasuslar çok büyük boyutlara ulaşabilir.Çöpçü ve vatos da japonlarla uyumlu balıklardır.Çöpçüler sürü halinde beslenmelidirler.Vatos ise çok durgun bir balıktır.Onun için size pek göz zevki vermez...

Geri