Akp'Ye Oy VeReNLeRe BiRKaÇ SoRU

Yazılanları en başından dikkatle okudum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim : Ben akpli değilim we akp'nin özellikle ekonomi politikalarını son derece başarısız buluyorum.

Bu başlığın altında yazılanları tekrar okuyun lütfen. Örneğin Medalt47 ne diyor ? "daha çok çalışmalıyız" Haksız değil. ama akp ye oy wermiş
Ya .aybüke. ? Muhtemelen cewaplarında we diğer fikirlerinde %90 oranında birleşiyoruz (bence ekonomimiz uçuruma gidiyor. Israrla rakamlarla başka başlıklarda durumu anlatmaya çalışıyorum), ama o da akp ye oy wermiş
Ewet %47 oy aldı akp. Çok büyük hatalarda yaptılar. Fakat bu demek değil ki akp ye oy werenler tarikatçı (bunu da birisi yazmıştı), gerici weya rejimi değiştirmek istiyor. Lütfen yazılarınızı yazarken akp'ye oy werenleri potansiyel olarak Bin Ladin'in sağ kolu gibi görmeyin.
Tekrar ediyorum, ben hayatımda hiç bir zaman muhafazakar hiçbir partiye oy wermedim (Refah, Fazilet, Akp, ws.) ama solcu weya komünistte değilim. Müslümanım we dinime bağlıyım ama radikal weya köktendinci değilim. Atatürkçüyüm ama Atamın yolundan gitmek demek onun ilkelerini takip etmek düsturundayım. Watanımı çok sewiyorum ama ırkçı değilim, faşist hiç değilim. Cumhuriyete derinden inanıyorum ama kişisel özgürlüklere kanunların izin werdiği en üst sewiyede sahiplenmek istiyorum. Yenilikçiyim ama benim özgürlüklerim başkasının sınırlarında biter diyorum. Batıyı kendime örnek alıyorum ama onların kölesi de olmak istemiyorum. We en önemlisi benim gibi düşünenlerinde olduğunu görüyorum..
Başlığı açan arkadaş akp ye kızgın. Bende hiç memnun değilim ama akp ye kızıp bu partiye oy werenleri suçlamak hata olur. Artık insanlar düzen partilerinden ilallah demiş durumdalar. Atamızın partisi chp bile ne halde görüyorsunuz. Diğer bilinen partilerin geçmişlerini we hizmetlerini de unutmadık. O yüzden akp ye oy weren insanlara karşı önyargılı olmadan önce bunu düşünün. Bir yargıç bir hüküm werirken alternatifleri düşünmez ama bir seçmen özellikle Türkiye'de alternatif partilerin ne yaptığına bakar. İnanarak we başarılı olacağını düşünerek oy weren çok az seçmen olduğuna inanıyorum.

Allah'ım yarabbim ya neden çekemiyorsunuz bu kadar AKP yanlısı değilim ama en azından demokratiğim adamlar %47 ile almış götürmüş bırakın gerisi fasa fiso şimdi bir kaç ukala atlayıp onlar cahil diyecek peki bir milletin %47 si cahil nasıl oluyor? Hadi %10, %20 hatta %30 desen yine tamam ama bu demekki halkın iki kişisinden biri cahil ee biz nasıl muasır bir ülke oluyoruz o zaman sizin bu cahil olmayan diye nitelendirdikleriniz sürekli gereksiz muhalefet ve kargaşa çıkarma peşinde olan baykal a oy veren insanlar mı ? Bu kadar saçma soruları da hayatımda ilk defa görüyorum bu soruların Akp ile alaksınıda çözebilmiş değilim Allah'ına inanan ve dinin gereklerini yerine getiren insanlar Akp li mi oluyor. Bence cahil olan o partiye oy veren değil bu kadar gereksiz ve saçma soruları soran sizlersiniz.. Selametle...

İŞTE SORULAR

* Atatürk’ü seviyor musunuz? evet

* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz? hayır

* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz?hayır

* Humeyni sizin için daha mı önemli?hayır

* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu?hayır

* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu?hayır

* Oruç tutmanız tepki gördü mü?hayır

* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu?hayır

* Hacca gidebiliyor musunuz?evet

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı?evet

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz?hayır

* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız?hayır

* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz?evet kurban bayramında derimi istediğim yere vermek istiyorum

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliryor musunuz?evet ama istediğim heryere götüremiyorum mesela üniversiteye

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz?evet

* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz?hayır serbest olmasını isterim

* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz?evet

* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı?hayır

* Mevlit okutabiliyor musunuz?evet

* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz?hayır

* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız?hayır ama laikliğin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum

* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz?hayır

* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız?hayır

* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi?hayır islam hakkında yanlış bilinen birşeydir bu islam 4 kadına izin vermez peygamberimiz zamanında sadece savaştan mağdur olan kişiler için geçerliydi

* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz?evet

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?eh işte bazı aksak noktalar var

* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?hayır

* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?hayır

* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız?evet

* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz?evet

* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?pek söylenemez

* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?böyle sorarsan hayır ama asıl soru şu olmalı özelleştirmeye karşı mısınız? hayır

* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?
evet

bir soru da benden olsun hem sorayım hem cevaplayayım

kendini Atatürkçü diye tanıtan ve Atatürkçü geçinenlerin sizin Atatürk sevginizi, vatan ve millet sevginizi sırf siyasi görüşünüz yüzünden sorgulamasından rahatsız mısınız? Ayrıca baş örtüsü veya Türban (bazılarının deyimiyle sıkma baş) takıyorsunuz diye hastanelerde açık fotograf istenmesine ve ölmeye terk edilmeye ve üniversiteye oğlunuzun mezuniyet törenine bile sırf başınızdaki örtüden dolayı alınmamaktan rahatsız mısınız? Ayrıca tek doğruyu kendinin ki zanneden ve hiç bir fikri kabul etmeyen fakat kendine demokratik laik diyenlerden rahatsız mısınız?? buradaki saydıklarım ve size karşı olan ön yargıdan okulu birinci bitirmenize rağmen sırf başınız kapalı diye bütün televizyonların önünde zorla başınızı açıp birinvilik belgenizi elinizden alıp yırtan cengaver solcu kızlardan rahatsız mısınız???
daha buna benzer bi sürü önyargıya ve bütün bu saydıklarıma kocaman bir EVET ÇOK RAHATSIZIM BİR ATATÜRKÇÜ SİZ VARSINIZ, ÇANAKKALEDE DEDESİNİ ŞEHİT VERENLERİN HİÇ BİRİ SİZE GÖRE ATATÜRKÇÜ DEĞİL AMA ONLARIN HEPSİ VATAN EVLADIYDI MÜSLÜMANDI ŞEHİT OLMAK İÇİN SAVAŞA KOŞTULAR VE SİZİN YAPTIĞINIZ SADECE BU İŞTE SADECE BU....

Bu Can Araklı'nın takıntıları öldürecek beni. AKP ye oy vermedim. Verebileceğimi de zannetmiyorum. Ama akplilerin akp ye oy verme nedenini sanırım ben onlardan da iyi biliyorum, çünkü etrafımda bolcana var. Siyasi ideolojiyle oyverenden daha çok geçim derdi ile oy toplar bu parti. hadi akplilerin adına da takıntılı yazarımıza cevabını vereyim.

* Atatürk’ü seviyor musunuz? (Atatürkü sevmeyle akp ye oy vermek arasında nasıl bir bağ kurdun mistır takıntılı. akpye oy veren %47 nin %95 i atatürkü seviyordur kalanı ise sevmiyor. oy vermeyene %53ün de dtp yi saymazsak %95 i seviyor kalanı sevmiyor.)

* Atatürk’ün Türk milletine travma yaşattığına inanıyor musunuz? (dengir in sözlerine vurgu yapmışsın belli. be mistır takıntılı, atatürkün devrimleri elbetteki travmalara yol açtı. atatürk devrimlerini yaparken milletçe sıkıntılı bir dönemden geçeceğini biliyordu, devrimler travmasız olmaz ki zaten. bunu atatürk te biliyordu belliki sen bilmiyorsun. değişim travmasız olursa değişimdir, sıkıntılı olursa devrimdir.)

* İngiltere ya da bir başka ülkenin himayesinde olmamızı benimser misiniz? (gel de bunu da ilintilendir. mistır takıntılı belliki ihracat rakamlarının himaye anlamına geldiğini düşünmüş... ben bugüne kadar hiçbir hükümet görmedimki ihracat rakamlarını aşağıya çekmeye çalışsın. hal böyle iken ne alaka akp ve ingiltere himayesi?)

* Humeyni sizin için daha mı önemli? (akp taraftarlarının humeyni için hiç de iyi duygular beslemediğine şahitim. akpnin şeriatı getireceğini hissettikleri anda da sandığı kafalarına geçireceğini biliyorum. insanları böyle korkutamazsınız. akp ve humeyni?? abart bakalım mistır takıntılı)

* Camiye gitmenize karşı çıkan oldu mu? (ne alaka diyip geçiyorum bunlara da)

* Namaz kılmanızı engelleyen oldu mu? (ne alaka)

* Oruç tutmanız tepki gördü mü? (evet, artık oruç tutmaya korkanlar başladı)

* Zekat verirken tedirgin oldunuz mu? (cıvıt bakalım mistır takıntılı)

* Hacca gidebiliyor musunuz? (gidemiyorlar, hekresin karnı aç onun cevabın bekliyor mistır takıntılı. siz hele ekonomik durumdan bahsetseniz)

* Medeni Kanun hayatınızı kolaylaştırdı mı? (kolaylaştırmadı, kimse kolay boşanamıyor. sonra da boşanmaktan vazgeçiyor, oldu mu mistır takıntılı)

* Eski Türkçe yazıyı tercih eder misiniz? (edenleri var, etmeyenleri var. eski türkçe yazısının getirileceğini ortaya koyan tek bir somut gelişme göstersene)

* Pazar günü tatilinden rahatsız mısınız? (yok, akpliler cuma günü tatil olsun diye bekliyor, hepsi şeriatçı ya, hepsinin karnı doydu ya, bir meseleleri bu kaldı)

* Dini bayramları kutlarken zorluk çekiyor musunuz? (sanane ulen, bayram namazının kaç rekat olduğunu bilmeden bu soruları ne hakla sorabiliyorsun)

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz zaman okuyabiliryor musunuz? (din sömürücüsü akp midir yoksa senmisin anlamadım mistır takıntılı)

* Kuran’ı Kerim’i istediğiniz an bulabiliyor musunuz? (yok bulamıyorlar, akp hepsini toplatmış, fethullah gülene yenisini yazdırıyorlarmış. taslağı da fatih cemaatine vereceklermiş :) )

* Erkek ve kadın kıyafetlerinin Cumhuriyet öncesindeki gibi olmasını ister misiniz? (akplilerin ve bence ulusumuzun %90 nının en çok istediği şey de kimsenin kıyafetine karışılmamasıdır, ama şunu çok iyi biliyorum ki akpli bazı arkadaşlarım bu konuda sütten çıkmış ak kaşık değil, onlar da açık seçik giyinenlere iyi gözle bakmıyorlar)

* Cenazelerinizi dini vecibeleri yerine getirerek kaldırabiliyor musunuz? (ne alaka beee, bu soruyu kime soruyorsun ve de bu soruları sorma hakkını nereden buluyorsun)

* Erkek çocuğunuzun sünnet olmasına engel olan var mı? ( ya sabır)

* Mevlit okutabiliyor musunuz? (okutamıyorlar, artık fethullah gülen in taslağını bekliyorlar :) )

* Başkentin Ankara’dan başka bir kente taşınmasını istiyor musunuz? (evet, konya olsun diye bekliyorlar mistır takıntılı )

* Laik, demokratik sosyal devlet kavramının kaldırılmasından yana mısınız? (nitekim güzel bir soru geldi, e olsun o kadar. laikliği kimsenin umursadığı yok, çünkü devletin laik yapısını kaybettiğinde başlarına neler gelebileceğini bilmiyorlar mistır takıntılı. demokrasiye de inançları kalmadı, ne de olsa oyumuzu akp ye verecez ama yine kapatacaklar diye düşünüyorlar. ama bu akp ye oy verenlerin ayıbımıdır sayın takıntılı)

* Hukuk sisteminin hakkınızı yediğine inanıyor musunuz? (bu soruya akpliler adına cevap vermeyeceğim ve de akpye de bu konuda kızgınım. herkesin işine geldiği gibi kullanbildiği bir yasamız var ve siz tepkilerden çekindiğiniz için değiştiremiyorsunuz. %47 oy aldınız be milletin parasını yiyenler.)

* Mahkeme yerine kadıların karar vermesinden yana mısınız? (ya bi git takıntılı. şeriat devleti kuruntularını aş artık)

* Erkekler 4 kadınla evlenebilmeli mi? (erkekler bir kadınla dahi evlenirken 1001 kez düşünüyor, kaldı ki 2,3,4???)

* Yolsuzluk iddialarını sorguluyor musunuz? (türkiyede yaşıyoruz mistır cahil, ne zaman sorgulandıki?)

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz? (bu konuda da akplilerin çoğuna kızgınım, hala rakamlara inanıp herşey daha iyi diyorlar. ulen cebine bak bakayım paran varmı? yok? eee sanane rakamlardan)

* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz? (emin ol inanıyorlar)

* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz? (düşünenleri var düşünmeyenleri var, bir dahaki seçimde göreceğiz)

* Amerika’nın her istediğinin yapılmasından rahatsızlık duyar mısınız? (rahatsız oldukları açık, ama gene de akp ye oy vereceklerdir.)

* Avrupa Birliği’nin dayatma niteliğindeki isteklerinden rahatsızlık duyuyor musunuz? (ab konusunda hiçbir fikri olmayanlar %90. )

* Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz? (son tartışmamızda akp ile dünyaya karşı durabildğimizi iddia etmişti, :) )

* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz? (bu adamlar zaten devleti liberalleştireceğiz, devleti küçülteceğiz demedi mi mistır takıntılı? o halde bile %47 almadı mı? cevabını almadın mı hala?)

* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz? (akp ile ilintilendirdiğin için bunca şey için sadece gerilim tırmandırıcısı lakabını alırsın benden. sen bu milleti salak zannetmeye devam et mistır takıntılı... bu millet salak değildir)

akp iktidarından once dinci insanlara farklı bı gozle bakılıgına ınanıyorum askeri sınavlar dahıl bırcok alanda islam kavramını yasıyan insanların ezildigini gordum dinsizlige alısmıs ınsanlar sonuna kadar akp diyorum

kardeşim zırt pırt humeniyi çıkarıyorsunuz ortaya ya.yapmayın bunu.humeyni kimki ya.islam aleminin liderimi kardeşim.islamı kötü göstermek mi istiyorsunuz humeyni ile.

sizin hükümetiniz zamanında ne gördük ki şimdi sen neden bahsediyosun yağ kuyruğuna girmek hoşuna gidiyodo galiba!!!!!

kardeşim zırt pırt humeniyi çıkarıyorsunuz ortaya ya.yapmayın bunu.humeyni kimki ya.islam aleminin liderimi kardeşim.islamı kötü göstermek mi istiyorsunuz humeyni ile.

humeyniden rahatsız olmanız sevindirici

peki suudi kabile reisi fadıl fıdıllıoğlu hakkında konular açsak aynı memnuniyetsizliği gösterebilecekmisiniz?

* Bugünkü ekonomik durumdan memnun musunuz?
Evet.
* Bugünkü koşullarda çocuğunuzun geleceğinin güven altında olduğuna inanabiliyor musunuz?
Evet çok şükür bana bu güveni veren bir hükümetim var.
* Bugünkü ekonomik politikalarla yakın gelecekte daha çok kazanacağınızı düşünüyor musunuz?
Evet.
Bu iktidarın dış dünya karşısında dik durduğunu söyleyebilir misiniz?
Evet özellikle Tayyip gibi bir başbakanımız varken sırtımız yere gelmez Allah'ın izniyle.
* 85 yılda yaratılan tüm ekonomik değerlerin yabancılara satılmasını doğru buluyor musunuz?
Yabancılara satılmasının nedenini öğrende gel. yabancı sermaye için satılıyor ve doğru buluyorum.
* Çok çocuk dünyaya getirmenin iyi olduğunu düşünüyor musunuz?
tabiikide evet en az üç inşallah kadınlar biraz sıksın bir yerlerini dogursun en azından 2 cocuk olsun tek çocugun sonu kötü bence.

:D:D:D:D:D:D:D zuahahahahaha puahahahahaha muahahahahaha :D:D:D:D:D:D su cevapların komikligine bakın ya bence bu cevapları geyik mizah bölümüne koyun asıl yeri orası olması lazım yemin ediyorum en cok okunan en cok cevaplanan en cok sacmalanan ve İNSANLARI EN ÇOK KAHKAHAYA BOGAN cevaplar olur :D:D:D:D yabancı sermayeymis :D:D:D:D:D:D gelecekten ümitliymis :D:D:D:D:D:D 3 cocuk dourmak gerekiomus :D:D:D:D allah bilir tayyip siizn icin peygamberdir bi de bi onu demediginiz kaldı

DOĞRU SÖYLEYENİN DOKUZ KÖYDEN KOVULDUĞU BİR ÜLKEDE YAŞIYORSUN VE BUNLARI SORUYORSUN CESARETİNE TEŞEKKÜRLER:clap

Bu Sorulara Cevap Veremeyenler Kendi İdeolojisini Bilmeyenler Hatta Bu Sorulara Ters Cevap Vermekten Korkanlardır ! Sorulara Cevap Veremiyorlar Çünkü Sorduklarının Hepsine Atatürk Karşıtı Cevaplar Vericeklerinden Allahın Varolduğu Kadar Eminim

Geri