AKPnin özgürlük anlayısı..özgürlük sadece türban degildir..

fare_07

**forum haşeresi**
Altın Üye
Reaction score
0
AKP şimdi de özgürlük mücahidi olmaya oynuyor. Sayısız internet sitesi arka arkaya kapatılıyor. Dünyanın en büyük internet alanı servislerinden blog sitelerine, Youtube gibi video paylaşım sitelerinden Alibaba gibi ticaret anlaşması yapmaya yönelik sitelere kadar bütün internet erişimimiz kısıtlanıyor.

Basında muhalif sesler arka arkaya susturuluyor. Tanıtımları yayınlanan iddialı bri program, ansızın yayından kaldırılabiliyor. Türkiye'de gazete ve televizyonların çok büyük bir bölümü AKP yandaşları tarafından TMSF yoluyla ele geçiriliyor. Basın özgürlüğü kısıtlanıyor.

Kadınlar sokağa çıkacak, bir işe girip çalışacak duruma gelemesin diye, en yetkili ağızlardan "çocuk yapın evde oturun" beyanatları geliyor, cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele eden dernekler kapatılıyor. Kadınların sosyal hayatta varolma hakkı da, örgütlenme hakkı da kısıtlanıyor.

Zaten 12 Eylül anayasasıyla kuş gibi kalan sendikal haklar yok edilmek isteniyor, Türkiye'yi büyük sermaye için ucuz ve örgütsüz içgücü cenneti haline getirmek isteyen politikalar uygulanıyor. Sendikal haklarımız ve çalışma hakkımız kısıtlanıyor.

Telekulak her yerde; bütün ev ve cep telefonu konuşmalarımız, SMS'lerimiz, MSN görüşmelerimiz, e-maillerimiz ve hatta ziyaret ettiğimiz internet siteleri izleniyor, bütün Türkiye fişleniyor. Haberleşme özgürlüğümüz kısıtlanıyor.

Bütün bunların yanı sıra tam gün çalışma yasa tasarısıyla doktorların tüm hakları ellerinden alınıp birer halkalı köle haline getirilmek isteniyor; alkollü içeceklere dünyanın en ağır vergileri ve düzenlemeleri uygulanarak fiili içki yasağı uygulanıyor, YÖK hala üniversitelerin özgürlüğünü engellerken meclis çatısı altında bile en ufak eleştiriye hakaretler, fiziki saldırılarla cevap veriliyor.

Ve sahip olduğumuz özgürlükleri budayan AKP, savunduğu tek özgürlük olan başörtüsü özgürlüğü için yargıyı suçlamaya ve özgürlük mücahidi rolünü oynamaya devam ediyor.

kaynak

sizin tahrik olma özgürlüğünüzü kısıtlıyor ya:durdurun:durdurun

Kıldan , tüyden tahrik olan Erkek zaten Sapkın Erkektir .
Ondan ne vatana nede millete fayda gelir .

Yasakçı zihniyet net sitelerini kapatırken , Rtük denen kımıl zararlısı kuruluş gece yarısından sonra ekranlarda boy gösteren ara beni boya beni reklamlarına hiçbir şey yapmıyor .

4. tayyip sigara yasağı genelinde ekranda elinde sigara ile çıkan kişinin sigarasını sansürlettirip filmin içine ettiriyor .

Diğer yanda kadın programı adı altında yayınlanan her türlü küfürün vede seviyesiz lafların ortada dolaştığı programları yasaklamıyor .

Başta Rtük denen Kımıl zararlısı kurum olmak üzere tüm sansürcü birimlerin kaldırılması taraftarıyım .

Kıldan , tüyden tahrik olan Erkek zaten Sapkın Erkektir .
Ondan ne vatana nede millete fayda gelir .

:biggrin süper bi yorum:clap
ya bi de niyeyse son 6 -7 yıldır fuhuş arttı sizce neden arkadaşlar:)

Özgürlük sadece "baş örtüsü" değildir ama bir yerden başlamak gerekiyorsa o da "baş örtüsü"dür. Büyük bir farkla özellikle muhafazakar kesimin ülkenin tamamında
lider konumuna getirdiği iktidar partisinin elbette ki öncelikle çözmesi
gereken sorunlardan birisi "baş örtüsü" sorunudur.
Bunu bilmeyen, anlamayan yoktur sanırım. Bazılarının istediği
ise iktidara getirilen partinin istedikleri değil, kendi istedikleri olsun. Orada dur demek lazım
vessellam %47 gerçeği varsa, demokrasi varsa Dur Demek Lazım!
Yıllardır sürüncemede kalan bu sorunun daha büyük bir çıkmaza girmiş
olduğunu üzülerek izledim, izlemeye devam ediyorum. Ayrıca Uykusuz
"bütün türkiye fişleniyor" iddiasını ispatlasın. Boş keseden sallamak,
abartmak, olayları ve durumları kendi çıkarlarına göre değerlendirmek çok kolay... Ispat gerek Ispat!

reactor güsel demissinde ilk önce su türkiyedeki kötü giden ekonomiyi düzeltsinlerde ardından işşiz sayısında bir azalma olsunda türban olayı zaten çözülür... insanların aç oldugu bir ortamda ne kadar özgürlükten söz edebilirsin... %47 dediklerin içinde hepsi türban için oy vermedi iyi bir türkiye için istikrar için verdi ama herkes de yalnış yaptıgının farkına varıyo...

yıllardır sürümcemede kalan bu olayı başlatan insanlar kimler sormazlarmı erbakan ve yandaşları yüzünden bu ülkede genç kızlar üniversiteye giremiyo ama insanlar bunu anlamıyolarr ..

Bence dini istismar ediyolar siyasi malzemem olarak kullanıyolar yoksa bu konu gündeme gelmeden önce türbana bukadar karışılmıyodu yanlışmıyım :goz:

Özgürlük sadece "baş örtüsü" değildir ama bir yerden başlamak gerekiyorsa o da "baş örtüsü"dür. Büyük bir farkla özellikle muhafazakar kesimin ülkenin tamamında
ise iktidara getirilen partinin istedikleri değil, kendi istedikleri olsun. Orada dur demek lazım
abartmak, olayları ve durumları kendi çıkarlarına göre değerlendirmek çok kolay... Ispat gerek Ispat!
başbakanın "türkiye yi özgürlükler ülkesi haline getireceğiz" dediğini çok net hatırlıyorum. bu kadar iddialı bir açıklama yaptıktan sonra sen tut bu tür uygulamalar yap.

bunlara ek olarak en son duyduğuma göre eşcinsel derneği lambda yı kapıyolarmış. bu nazi dönemi uygulamalarının başlangıcı gibi değil mi?
hem madem bu kadar iddialı bir özgürlük çıkışı yapılıyorsun, neden kaparsın ki eşcinsel derneğini? muhafazakar partisin tamam ama sana evlenmelerine izin ver diyen de yok..
bu nasıl özgürlükler ülkesiymiş anlamadım ben. heralde islami kurallara göre özgürlükten bahsediliyor.. uygulamalar o yönde. bizi "ahlaklı" bireyler haline getiriyolar galba kendi küçük kafalarınca...:vur

aynı zamanda türban sorununu sorun haline getiren de zaten rp fp akp... ve türevleri. onu geçtim sorunu çözmek yerine ortamı germek marifet mi? toplumsal uzlaşmadan uzak, dayatmacı tavırlar sergileyip, kendini %47 aldı diye kral yerine koyup "ben ne dersem o" anlayışını benimsemek ne kadar demokratik?!

Bence çok yanlış düşünüyorsun.Başörtüsü sorunu değil türban sorunu var bu bir.İkiye gelecek olursak böyle problemler ancak millet ve cumhuriyetine sahip partiyle olur.Bu da ancak sağcısının solcusunun ilk önce akp ve benzeri liberalistleri ülkeden kovarak başlaması gerekir.Bu olay tamamlandığında inanki Türkiyede çözülmeyecek sorun kalmaz.

merhaba arkadaslar ufaktan bi şeyler yazmak istedim .akp yi bırakıp oncesine bi bakalım isterseniz.Ben istanbuldayım bu yüzden istanbuldan bakıcam siz kendi şehrinizden bakın. zamanı geri alalım istanbulun çöp şehri oldugu suyun olmadıgı pişliğin diz boyu oldugu zamanı cok iyi hatırlıyorum.sokaklarda kamyon buyklugunde cop tepelerı olurdu kokuyu mıkrobu sis hesaplayın artık.1940 larda 1950 lerde yapılmıs olan yolları kullanmaktaydı istanbullu tek bir civi cakan yoktu!!! sehirden cıkalım ulkeye bakalım malı krızler develuasyonlaar otomatık zamlar karaborsalar (insanımız %10 zam isteyemezdi biliyorlardıkı yapılamaz )
o zamanlar ithal meyveler ne kadar luxtu (şimdi pazarlarda satıolarya işte onlar ) donelim şimdiye hepiniz zaten biliyosunuz bunları ve fazlalarını
geleim 2008 e yine istanbuldayız sokaklar temiz copler toplanıyor suyum akıyo 100 lerce kavsak ve yol yapıldı insanların gezmesi için parklar yapıldı trafık sorunu için alternatif cozumler uretılıyor metrobus gibi .gelelim ulkemıze pkk terorune en agır darbeler vuruluyor.gelecegizimiz için yatırımlar yapılıor sılahlı kuvvetlerimiz için geliştirmeler yapılıyor 40 yıllık sılahlarla egitim ve atış yapan arkadaslarımız vardır bilirler neyse bunları biliyorsunuz zaten basortusune gecelım.
konuya en yakın kişilerden biri benim cunku 2 kız kardeşimde universiteye gidemedi bas ortusunu cıkartmadıgı için ki kardeşlerimden birisi ilk 100 deydi dolayısıyla ogrenımine son verdi diger kardeşim ise yurt dışında ogrenımını tamamladı.Benim kardeşlerim ve binlercesi inancları dogrultusunda baş ortusu kullandıgı için egitim hakkı elınden alınıyorsa ozgurluk nerede ? bu sacmalıga bir son verilmesi gerekmıyormudu ? Bide baska acıdan bakalım mı giyim ozgurlugu konusuna cok sevdiğim bir abim var kendisi ermeni dir (allah hidayet nasip etsin ) bir cok gencimizin yeni yeni korka korka giyindigi şeyleri o 5 yıl onceden gyiniyordu onunla konusurken konu acılmıstıda bana soyledigi suydu akp donemınden once yolda beni cevirip dovmeye kalkarlardı kıyafetim yuzunden hatta cok dayak yediğim oldu ama şimdi bak herkes istediği gibi giyiniyor ,oreniyolar kyafetın değil içindekinin önemli oldugunu demişti .
ha bana gelince ben akp yada baska bi siyası partının taraftarı falan değilim tarftarı oldugum tek sey guclu buyuk dur dediginde durlulması gereken bir turkiye cumhuriyetidir.Buraya bunları yazdım ama sadece kendi goruslerim siyasetle urasan biri değilim yani sadece gorduklerimi yazdım.

ÖZGÜRLUK SADECE TURBAN DEİLDİR DOGRU AMA İLK İADE EDİLMESİ GEREKEN ÖZGÜRLUK MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN GİYİM ÖZGÜRLÜĞÜDÜR !!!!

Geri